По добре да си сложа носачи втора ръка и да ходя на почивка да видя свят ане некви чарколяци.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Има ли "Жигулджии" сред наричащите себе си Алфисти,т.е. защо така си подържате Алфите
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеАко смяташ да си купуваш 156-ца за 2000-3000лв колега, няма смисъл, щото ще набиеш още два пъти по толкова по нея (щото е толкова кола). Смешно е летните и зимните ми джанти с гумите струват толкова.
За носачите дано издържат, като знам какви части има на пазара.
Ако и искам на моята 6000лв, някой дали ще ги даде?
Първоначално публикувано от tre Покажи съобщениеПо добре да си сложа носачи втора ръка и да ходя на почивка да видя свят ане некви чарколяци.
Comment
-
Ми гледам ги и за 2-3к лв, не виждам нищо ама нищо (говоря за дизел), гледам дизелче, което хваща повечко окото е около 6к лв ...в момента приятел ми дава 7к лв за моята, но аз не искам.. сега ми предстой закупуване на жилище, и нямам излишни пари за нова кола.sigpic
Gulfstream G650 with Italian design...
Comment
-
Първоначално публикувано от MrX Покажи съобщениеБухааахааа кажи ми, че се шегуваш! Отвори темите със снимки и клипове от фестовете, само каква класа, стил и аристократичност лъха там. Кога станахте калайджии, кога ви почерняха задниците!
Толкова класови станаха алфите и алфаджиите, че чак ми се Дигна самочуствието)))Преди нямах ама хич.Добре че се появихте вие дето заменихте "готиното" бмв с още по-готина и най-вече "класова" алфа.
Та от как алфуните станаха класови(тоест масови) и на мен ми дойде късмета, кво по-хууу от това да караш друга модел голф или бмв, ама класов нЪл
Смехх, многоо смех и като цяло една жалка история ..
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Повечето коли които се продават от собствениците им които са ги карали и "подържали" в БГ са доста по-големи кошници от тези, които джамбазите продават по автокъщите... Поне на ония каквито части са сменяни са били с някакво прилично качество, а на кола, карана в БГ в огромна част от случаите повечето сменени части са или сменени с най-най-най-еФтините боклуци на пазара, или са нещо "побългарени"... Обаче в обявите пише, че всичко е сменано (А пък най-ме кефят неща от типа на "сменени скорости" - дали собственика е дал примерно 7-8 бона за нова скоростна кутия, или е взел някоя от моргата дето е от по-голяма каляска и от тази, която продава, как мислите..? Обаче в обявата колата е със сменена скоростна кутия и всичко е 6+), аа да, и колата е "УНИКАТ!!!"
Това за тези, които се ядосват, че техните коли се сравняват с разни каруци за по 2-3 хиляди. Като ти е за продаване колата ще я продадеш за колкото ти предлага пазара, ако не, почваш да ги колекционираш и си доволен, че не си набутан да я подариш на някого за без пари.
Comment
-
Мое си се дърлите до 21.12.2012
Нещата ще си дойдат на мястото когато въведат смислени и незаобиколими по втория начин технически прегледи.
Тогава все тая дали нови или втора употреба части, качват колата на стендовете и се гледа дали отговаря на изискванията или не.
До тогава единствено пишкомера остава...Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщениеПовечето коли които се продават от собствениците им които са ги карали и "подържали" в БГ са доста по-големи кошници от тези, които джамбазите продават по автокъщите...
Ти виждал ли си как с чук набиват шарнирите на 156-цата , пръскат със спрей тампоните и к'во? Нов внос!
От всички коли, които съм сменил, две съм купил "нов внос" и с двете съм имал много повече проблеми от колите, които съм купувал и са били регистрирани и карани в БГ.
Comment
-
Краят на света настъпва през 2012 година!Ако искате да оцелеете,елате да живеете в България.Тя е 100 години назад!... ама класово
Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
Втора национална среща на 155
Comment
-
Тук положението е "гузен негонен бяга". Никой не твърди, че трябва да те обесят, ако си сложил читави части втора ръка - примерно дискове на 3000 км, свалени от катастрофирала кола. Критиката е към шофьори, които купуват и монтират по колите си явни боклуци и амортизирани части, особено свързаните с безопасността.
Иначе съм съгласен, че е по-добре рециклирана оригинална част - но само ако подлежи на рециклиране - отколкото нова със съмнително качество. Но те там и цените вече ще са близки, така че няма смисъл от компромиси.
---------- Post added at 11:47 ---------- Previous post was at 11:46 ----------
Първоначално публикувано от tre Покажи съобщениеПо добре да си сложа носачи втора ръка и да ходя на почивка да видя свят ане некви чарколяци.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщениеМи гледам ги и за 2-3к лв, не виждам нищо ама нищо (говоря за дизел), гледам дизелче, което хваща повечко окото е около 6к лв ...в момента приятел ми дава 7к лв за моята, но аз не искам.. сега ми предстой закупуване на жилище, и нямам излишни пари за нова кола.
По темата: Предпочитам да рециклирам оргинална част, отколкото да купувам ментетата, които се продават в нашите магазини.Alfa Romeo 156 SELESPEED 09.99-EX, Alfa Romeo 166 06.01 & BMW E39 525tds Touring
Comment
-
аз пък си купувам накладки 2 употреба. дисковете също са ми 2 ръка. Сега ще си купя и носачи 2 употреба, но оригинални. Ще обясня и защо правя така: не е заради парите, правя го единствено с идеята, че чаркалака ни е пълен боклук, ама пълен. Нови носачи заедно със смяната ми излязоха 260 кинта преди 3 години и изкараха...13 000 км. После сложих от тези с гаранция, те караха повечко, но много далеч от каквото трябва. Сложих нова водна помпа, защото старата ми имаше луфт и за всеки случай... е този всеки случай дойде 600 км след смяната с нвиоа помпа- всичко ми изтече на патя, от дефектна помпа. Смениха ми я и нея гаранционно и откакто е чсито нова на студено свирука яко. Преди години с темпрата брах ядове- не спира отзад и това си е. Накладки бол, течност стига, барабана супер, ма не спира. Смених кантар, спирачна помпа и пак не спира. Свалих накладките, абе тва феродо си седи като ново.... махнах го с един нож, наковах си аз от моето си феродо и о чудо- колата взе да спира като змей. И да кажа, че аз като си купувам части никога не купувам най-евтиното, а мнимум средното като цена.
Не виждам какво им е опасното на дисковете и накладките 2 ръка, първо те се преценяват- или има матриал или не, не е философия. Второ, като ги взема от теб и от блъсната ти кола, то значи ли, че ти ако не си я бил блъснал и си щял да си я караш още 2 години, то тези дискове и накладки опасни и жигулджийски ли са щелид а бъдат?
Нещата, които има смисъл и най-вече знам, че са качествени си ги купувам нови. Имам си 4 зимни гуми, като винаги предните ми са нови, а задните на макс 2 сезона. Летните ми същата схема. Не пестя от реглаж на предница, а чистачките на кирливото ми браво са по 15 кинта еднататака че не си прав.
Comment
Comment