Известие

Collapse
No announcement yet.

Изгоряха ми рефлекторите от шибания ксенон

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Една принципна забележка- в Китай правят всичко, но качеството има цена.Има китайски стоки на световно ниво и си струват цифра, а има и евтини китайски стоки, на никакво ниво.Но не значи, че първите и вторите имат нещо общо освен че са правени в Китай, не бъркайте качеството с количеството
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

Не каза какъв е ксенона все пак...
      А както предположи колегата, ако фаровете са ти някое "депо" или нещо подобно, може и да не ти е вновен ксенона...

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
        Все пак колко Келвина са тези крушки.
        Какво общо имат Келвините? Да, при тях има т.н. термин температура, измерена в Келвини, но това е температура на цвета и няма нищо общо с онази, целзиево-фаренхайвотата температура...

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
        А както предположи колегата, ако фаровете са ти някое "депо" или нещо подобно, може и да не ти е вновен ксенона...
        Освен, че в някои случаи самите рефлектори гадно разпръскват светлината, не разбирам защо така се плюе Депо-то. Имам колеги, дето вече няколко години карат с тях и не са мръднали. А карат - зиме, лете, денем, нощем - нон-стоп на фарове. За сметка на това, няма оригинална Хела, оригинално Карело или оригинално Валео, което да не е пожълтяло цялото отпред, справка - нашенските автофоруми, пълно е с теми за пожълтели стъкла на фаровете (говорим само за по-новите фарове, дето са с плексиглас, доброто старо стъкло, което беше най-доброто нещо по мое мнение, отдавна го няма в по-новите коли на фаровете, за съжаление).

Което ме навежда на мисълта да питам - няма ли някой объркал се производител, който да прави еквивалент на всички видове плексиглас фарове, но с истинско хубаво стъкло отпред, някой знае ли? Не вярвам да няма никак такива потенциални клиенти като мен, които с кеф биха си изхвърлили чистак-бърсак фаровете от колата за нещо такова?
        Като си погледна фаровете на Реното и тези на Алфата (като светене, свежест и външен вид са перфектни всичките), ме хваща ужас как комерсиалното е изместило истинското, хубаво, масивно и надеждно...
        Освен самите стъкла, останалото е същото, и щом фарове като Депо могат да са 100 лв комплекта за 156, ако вместо с пластмаса са със стъкло, колко по-скъпо да излезе? Двойно? Ми и 200 лв бих дал за фарове със стъкло отпред...
        Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение

Ксенона в края на седмицата ще кажа каква марка е иначе е 6000К.
          Иначе фаровете са оригиналните от завода където са му ги сложили.
          sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

значи ксенона е папагалски
            Alfa Romeo 156 2.4 JTD...Alfa Romeo 155 2.0 8V TS Turbo... Alfa Romeo 75 2.0 TS...Powered By ...

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
              Защо ми изгоря покритието на рефлекторите от смотания ксенон ? На ли уж имат по слаба консумация (по-малко количество топлина отделят ) не би трябвало да стане така.

В началото беше леко като опушено сега си е направо като окислен алумин точно над крушката.
              Нормално ли е да стане така или просто ксенона ми е пълен боклук ? 150лв дадох за H4 (bi-xenon)
              Няма UV защита крушката и затова ти е изгорял рефлектора
              156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                Какво общо имат Келвините? Да, при тях има т.н. термин температура, измерена в Келвини, но това е температура на цвета и няма нищо общо с онази, целзиево-фаренхайвотата температура
                Имах впредвид, че в стремежа да се получи синьо-виолетовият ефект е възможно наличието на "черна светлина" и ХЕПС вълни.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Ксенона в края на седмицата ще кажа каква марка е иначе е 6000К.
                  Иначе фаровете са оригиналните от завода където са му ги сложили.
                  Ами колега не само фара ти разваля тоя боклук вечер разваля твоите очи и очите на другите най-вече!
                  може да си вземеш 7000 едно че не се вижда толкова добре, и второ карай с такув ксенон обаче се поинтересуваи какво става с очите ти и и след 10 тина години дали ще виждаш нещо ! Те хората не напразно си слагат от завода с не повече от 4300к !
                  Който не верва 4е с 4300к се вижда по добре и не дразни да пише да му покажа моя ксенон!

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Първоначално публикувано от PSAVOV Покажи съобщение
                    Ами колега не само фара ти разваля тоя боклук вечер разваля твоите очи и очите на другите най-вече!
                    може да си вземеш 7000 едно че не се вижда толкова добре, и второ карай с такув ксенон обаче се поинтересуваи какво става с очите ти и и след 10 тина години дали ще виждаш нещо ! Те хората не напразно си слагат от завода с не повече от 4300к !
                    Който не верва 4е с 4300к се вижда по добре и не дразни да пише да му покажа моя ксенон!

Колега ти ме разстреля направо. Да съм казал, че 6000К свети по-добре. Сега ако имам възможност не бих си взел 6000К
                    sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

Колега ти ме разстреля направо. Да съм казал, че 6000К свети по-добре. Сега ако имам възможност не бих си взел 6000К
                      Няма да се очудя, ако рефлекторите са си били тръгнали още преди да сложиш ксеноните и просто сега от времето са си заминали и изобщо да не да виновни новите светлини.
                      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                        При положение, че втора година карам Реното с H4 би-ксенон, и фара отвътре е като чисто нов, определено си имаш ксенон-боклук. Да не си сложил от оня, дето не е 35 вата, а по-мощен?

---------- Post added at 16:53 ---------- Previous post was at 16:46 ----------

Кво значи оригинален? Всичките се правят в Китай!
                        Пак ще ме карате да пускам линк към онази тема, в която обяснявах как моя афтърмаркет ксенон, го сравнявах с "оригинално вграден" такъв в Опел Зафира и бяха 1:1.
                        Няма оригинален и неоригинален ксенон, китайски и не-китайски. Има качествен китайски и китайски боклук-менте. На качествения, цената винаги му е почти същата, разликите идват от това, че зависи кой търговец ти го препродава.
                        Оригинален значи да е правен по изчисленията на едни немски инженерчета, а едни други хорица да контролират качеството, а не по ривърс инженеринг метода.
                        Lexus IS200

Comment

Извини ме колега нямах намерение да те разстрелвам просто много се паля на тема ксенон, много го мразя тоя синия (бял) страшно дразни и изушава очите затова се разпалих така а моя съвет е ако вземеш отново ксенон виж с какво се окомплектова колата и сложи такъв, мисля че ефекта ще е много по голям и за теб и за околните. А относно за рефлекторите четох в някаква тема имаше възстановяваха рефлектори ще се разровя и ще ти я пусна налично !

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Ето, заповядайте!http://www.ideabg.com/clients/ewert/bg-index.php
                            Едит: линка е от тема в раздела 166
                            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              Оригинален значи да е правен по изчисленията на едни немски инженерчета, а едни други хорица да контролират качеството, а не по ривърс инженеринг метода.
                              Те китайците не само като японците. Те, без да видят оригинал или чертежите му, схемите и документацията за нужните суровини и т.н., нищо не могат да направят сами. Затова цял свят ги ползва само за производствена линия.

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                              Ето, заповядайте!http://www.ideabg.com/clients/ewert/bg-index.php
                              Едит: линка е от тема в раздела 166
                              Това е чудесно, при това съм ползвал услугите на този симпатичен германец, но той НЕ възстановява стъкла, доколкото ми е известно. А аз, ако правилно съм видял на снимките, и стъклото на колегата е заминали и ако с обикновено почистване не става, не знам какви точно възможности биха били възможни.
                              Еверт е перфектен иначе за възстановяване огледалния облик на всеки един рефлектор. Това тук ми е левия рефлектор на Реното, възстановен от него с вакуумно покритие:

Жалко, че нямам снимка от преди обработката му, ама и тези, мисля, достатъчно добре показват, че всичко става като от завода чисто ново...
                              Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

ами аз като гледам, проблеми по рефлектора не виждам. само по стъклото /плексигласа/ . ако е само това , смъква се стъклото и се търка с някакви специални пасти за тая работа. след това се слагат ксенонови лампи с УВ филтър. така или иначе след някоя друга година тоя плексиглас ще пожълтее и ще се матира външно от прахоляците и пак ще трябва да се полира. 156-ците много страдат от това, както и всички други с плексиглас вместо стъкло.
                                точка

Comment

Working...
                                X