Известие

Collapse
No announcement yet.

Изгоряха ми рефлекторите от шибания ксенон

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

абе аз забелязвам една тенденция, да се кара само на дълги , че и с включени халогени и с нерегулирани фарове. проблема е че катаджиите не си вършат работата, а само отбиват номера, че сега със ксеноните се хванали.то има една поговорка- на гол томбак - чифте пищови. ами ако си сложа лед крушки, значи няма да имам проблеми. или ксенона ще си го сложа на халогените и ще карам като камион от реклама на кока кола.
    на ГТП никога не са ми казвали колко точно ми държат спирачките и какви точно са стойностите на газовете въпреки че винаги питам. все ми викат- добре са , та не вярвам и в пунктовете са се подобрят нещата, че ще се променят е ясно ама другото...
    точка

Comment

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
      абе аз забелязвам една тенденция, да се кара само на дълги , че и с включени халогени и с нерегулирани фарове. проблема е че катаджиите не си вършат работата, а само отбиват номера, че сега със ксеноните се хванали.
      Катаджиите и те се чудят откъде да се захванат, защото трудно може да се справят с простотията - неизправни фарове не могат да се компенсират със силна светлина, но трябва малко акъл за тази работа.
      Аз съм с ксенони само на късите, които са с лупи, защото целогодишно карам на фарове и за да може да запазя рефлекторите, но преди това основен ремонт на фаровете със задължително регулиране - спокойно се разминавам със 120км./ч на къси и никой досега не ми е присвяткал, че го заслепявам.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Какво стана последно, ще се гледа ли ксенона дали е фабричен или..?

Comment

Отплеснахте се доволно... чат.

Колегата е попаднал на лампи без УВ филтър и за това така, има случаи и на матирана пластмаса от подобни ментаци.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Вариант е да си купя две нови крушки 4300К H4 И да ги боцна. Пък тези да останат за резерва ?

И ще се вижда по-добре с 4300К ( в дъжд с тези е куцо, но чак да не се вижда не бих казал )
            sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

4300 за видимост е най-добре.

Гледай да имат УВ филтър тия новите...

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от The_Game Покажи съобщение
                Ксенона е oт Pro Parts . BG
                Това същия колега ли е, който продава в тунинг-а..? Защото тези ксенони не ми изглеждат някакви ментаци а и цените са им от 110 лева нагоре..? Да не би в крайна сметка друг да е проблема..?

Comment

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
                  Това същия колега ли е, който продава в тунинг-а..? Защото тези ксенони не ми изглеждат някакви ментаци а и цените са им от 110 лева нагоре..? Да не би в крайна сметка друг да е проблема..?
                  Kупих ги от Пазарджик от там където ми слагаха алармата. 150лв платих аз толкова бяха и във сайта на кутията пишеше това което цитирах.

И на мен не ми изглеждаха ментаци ама и бучат доста силно като си до колата и се чува високочестотното свистене от баластите. И радиото също го хваща това смущение.

Като цяло НЕ СЪМ ДОВОЛЕН от покупката си.
                  sigpicFiat Grande Punto 1.3 Multijet Alfa Romeo 155 1.8TS 8V -SOLD

Comment

То за свистене - всички баласти свистят с високочестотен звук. Но щом има смущения чак на радиото, значи нещо не им е наред...
                    Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

Първоначално публикувано от -Bobby- Покажи съобщение
                      То за свистене - всички баласти свистят с високочестотен звук.
                      Зависи от баласта колега.Има евтини който бръмчат има и такива който не издават звук... и те така
                      Volvo S80 D5 awd 2010г.

Comment

То за свистене - всички баласти свистят с високочестотен звук. Но щом има смущения чак на радиото, значи нещо не им е наред...
                        Ето тук и на това ,ако може колегата Santo Traficante да ми отговори ЗАЩО се получава?
                        Пусна ли си ксенона нямам радио /има страхотни смущения и почти никоя радио станция не се лови/.
                        ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                          Ето тук и на това ,ако може колегата Santo Traficante да ми отговори ЗАЩО се получава?
                          Пусна ли си ксенона нямам радио /има страхотни смущения и почти никоя радио станция не се лови/.
                          Има проблем с екранировката на антената или на самите баласти и кабеляка им.
                          За това така.

Comment

Първоначално публикувано от MUROMAN Покажи съобщение
                            Не знам защо е така, но аз не съм имал никакви подобни проблеми при всички коли, на които съм слагал ксенони - Ланча Капа, Алфа 166, Алфа 156, Гранд Чероки, дори и Волвото ХС90 на баща ми.

При това никога не съм се хвърлял на скъпите ксенони, по-скоро съм слагал от по-евтините - на Жипа, 156-цата и Волвото бяха под 100 лева, и то още преди 2 години.

И въпреки че са от най-евтините, за толкова време на нито една от тези коли нито е изгоряла крушка, нито ксенон - работят си безотказно, хем през цялата година. И светят много добре... Нито пък е имало каквито и да било проблеми с рефлекторите или прозрачните стъкла на фаровете.
                            Last edited by pinko; d.m.y г., 22:23.
                            Volvo XC90 D5 '06
                            Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                            Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                            ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                            ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от pinko Покажи съобщение
                              Не знам защо е така, но аз не съм имал никакви подобни проблеми при всички коли, на които съм слагал ксенони - Ланча Капа, Алфа 166, Алфа 156, Гранд Чероки, дори и Волвото ХС90 на баща ми.

При това никога не съм се хвърлял на скъпите ксенони, по-скоро съм слагал от по-евтините - на Жипа, 156-цата и Волвото бяха под 100 лева, и то още преди 2 години.

И въпреки че са от най-евтините, за толкова време на нито една от тези коли нито е изгоряла крушка, нито ксенон - работят си безотказно, хем през цялата година. И светят много добре... Нито пък е имало каквито и да било проблеми с рефлекторите или прозрачните стъкла на фаровете.
                              И естествено следва логичния въпрос - Що така бе, Миме.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

колега моите изсвистяват докато се запали и после спират ксенона ми е луксима

---------- Post added at 00:58 ---------- Previous post was at 00:56 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                И естествено следва логичния въпрос - Що така бе, Миме.
                                Щото колега имал голям късмет най- вероятно. Пожелавам му следващия път да не попада на ментаци, че не приятно

Alfa Romeo 156 -facelift-1.9jtd CF3-115-2004; Renault Megane CC -1.6-16V -2006; Toyota Avensis SW2,2 D-Cat-2010; Renault Scenic RX4 2.0-16V-2002; Renault 19-1.8 Rt-1993; BMW-335Xi-M-Packet-2007

Comment

Working...
                                X