Известие

Collapse
No announcement yet.

Ако има възнамеряващи да посетят концерта на Роджър Уотърс в Загреб

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ако има възнамеряващи да посетят концерта на Роджър Уотърс в Загреб

на 13 април, моля да споделят идеи как смятат да пътуват.
    Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
    My Red Love
    AR 145 1.4 TS - ex

Все пак да си припомним гласа на вокала на Pink Floyd от албума "Final Cut" 83г:

Get Your Filthy Hands Off My Desert
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      Все пак да си припомним гласа на вокала на Pink Floyd от албума "Final Cut" 83г:

Get Your Filthy Hands Off My Desert
      Ти добре си облякъл шлифера на будната съвест, ама никой нищо по въпроса.
      My Red Love
      AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщение
        Ти добре си облякъл шлифера на будната съвест, ама никой нищо по въпроса.
        Ми с колите, как иначе. Миналата седмица ходих за няколко дни до Любляна и Блед, пътя е перфектен, границите се минават като на шега само с лична карта (сърбите искат зелена карта за колата), сърбите са намалили пътните такси (цяла Сърбия вече е 10,50 евро в едната посока), цяла Хърватска е 16 евро в едната посока.

При съвсем спокойно каране (в рамките на закона +~10 км/ч) до Любляна снигнах за 9 часа и половина, тоест до Загреб ще стигнете за около 7 - 8 часа.
        Volvo XC90 D5 '06
        Alfa Romeo Spider 2.0 '90
        Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
        ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Благодаря - това е полезно.
          My Red Love
          AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Аз бих се навил, но ако някой ме вземе - в Плевен Roger Waters е екзотична личност.
            sigpic

Comment

Билетите са купени, пътуването ще се извъшрва с Фолксваген Пасат - че е по-голям от Спортвагона а сме 5 човека възрастни + багаж....

Едвам стискам вече да стане 13.04!

Може ли някой да ме светне колко пари ще ни трябват за пътни такси ако решим деня след концерта да 'отскочим' до Венеция и вечерта пак да спим в Загреб...

Освен това - ако някой е намери изгодни нощувки - да помага!
              На мен ми трябват 1 двойка и 1 тройка за 12, 13 и 14.04...

Може и апартамент за петимата - с много близки хора съм.

Не че не мога сам да си намеря, ама нещо цените не ми се нравят.
              Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
              ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение

Може ли някой да ме светне колко пари ще ни трябват за пътни такси ако решим деня след концерта да 'отскочим' до Венеция и вечерта пак да спим в Загреб...
                Словенска седмична винетка - 15 евро, италиански пътни такси от границата (Гориция) до Местре (отбивката за Венеция) - около 22 евро в едната посока - по спомени от миналата година. Но чух, че наскоро ги били дигнали, може и 25 евро да са станали.

Във Венезия нямаш избор - трябва да оставиш колата на паркинг (най-евтин е многоетажният точно до водните автобуси) - 20 евро (от 5 минути до 24 часа все е 20 евро).

Тва е паркинга - най-евтин и лесен за намиране:

http://maps.google.bg/maps?q=45.4387...2,0.01929&z=16

За водните автобуси имаше некви карти, скъпи са, ама не помня точните цени. Върти ми се нещо за 6 евро единичен билет.

Така че минимум 85-90 евро без разноските в самата Венеция (едно кафе на площад Сан Марко е поне 7 евро, пиците са по 25-30 евро).

Отделно и нафта за още ~300 километра в едната посока.

За спането в Загреб не мога да помогна, но препоръчвам да потърсиш нещо из околните села и градчета, цените в самия Загреб за зверски.

PS: Да не забравя - внимавайте с пътната полиция в Хърватия (обикновено с "брандирани" Шкода Оставия или цивилни БМВ-та 5-та серия с камери)- едвам се отървах от глоба 1000 куни (около 130 евро) за превишение на скоростта с 16 км/ч. Обикновено стоят пред пунктовете за пътни такси или където има временни ограничения (със светлинните табели над пътя).

В Словения "тайните агенти" карат цивилни бели Фордове Фикус Седан (снимат видеоклипчета - глобяват дори и ако не си стоиш в платното и газиш маркировката по магистралата. Стойте си в платното и давайте мигачи преди престрояване. НЕ СВЕТКАЙТЕ С ФАРОВЕ И НЕ ДИШАЙТЕ ВЪВ ВРАТА, АКО НЯКОЙ СЕ МОТА ПРЕД ВАС. Това се води тормоз и води до 24 часа в кауша.

В Италия между Триест и Милано има секторен контрол на скоростта - движете се със скоростта на най-лявата лента. Карат около 150 по километраж, или ~140 реални, за толкова не се заяждат. Но при 150 км/ч (реални по GPS) вече може да имате проблеми.
                Last edited by pinko; d.m.y г., 17:49.
                Volvo XC90 D5 '06
                Alfa Romeo Spider 2.0 '90
                Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
                ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
                ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Благодаря за обстойната информация!
                  Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                  ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

А, бе май ще поизчакаме на поогладнее Роджър Уотърс и да ни дойде в София - на ст.Академик най-става.
                    sigpic

Comment

Транспорт за концерта

Здравейте, надявам се да не ми скочи някой, че пиша тук. В последния момент колата, с която щях да пътувам няма да пътувам към Загреб, искам да попитам някой ще ходи ли на концерта - пинко, явор? И имате ли 1 свободно място - казвам се Моника, от София, 26 г.

Comment

Първоначално публикувано от joystone Покажи съобщение
                        Здравейте, надявам се да не ми скочи някой, че пиша тук. В последния момент колата, с която щях да пътувам няма да пътувам към Загреб, искам да попитам някой ще ходи ли на концерта - пинко, явор? И имате ли 1 свободно място - казвам се Моника, от София, 26 г.
                        Струва ми се, че тук никой няма да ти скочи, че пишеш, но внимавай някой по пътя или на концерта да не ти скочи. Тези колеги, които те вземат ще бъдат подложени на изпитание.
                        sigpic

Comment

Working...
                        X