на 13 април, моля да споделят идеи как смятат да пътуват.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Ако има възнамеряващи да посетят концерта на Роджър Уотърс в Загреб
Collapse
X
-
Все пак да си припомним гласа на вокала на Pink Floyd от албума "Final Cut" 83г:
Get Your Filthy Hands Off My DesertAlfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеВсе пак да си припомним гласа на вокала на Pink Floyd от албума "Final Cut" 83г:
Get Your Filthy Hands Off My Desert
Comment
-
Първоначално публикувано от Ранобудниче Покажи съобщениеТи добре си облякъл шлифера на будната съвест, ама никой нищо по въпроса.
При съвсем спокойно каране (в рамките на закона +~10 км/ч) до Любляна снигнах за 9 часа и половина, тоест до Загреб ще стигнете за около 7 - 8 часа.
Comment
-
Билетите са купени, пътуването ще се извъшрва с Фолксваген Пасат - че е по-голям от Спортвагона а сме 5 човека възрастни + багаж....
Едвам стискам вече да стане 13.04!
Може ли някой да ме светне колко пари ще ни трябват за пътни такси ако решим деня след концерта да 'отскочим' до Венеция и вечерта пак да спим в Загреб...
Освен това - ако някой е намери изгодни нощувки - да помага!
На мен ми трябват 1 двойка и 1 тройка за 12, 13 и 14.04...
Може и апартамент за петимата - с много близки хора съм.
Не че не мога сам да си намеря, ама нещо цените не ми се нравят.Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment
-
Първоначално публикувано от Yavor Покажи съобщение
Може ли някой да ме светне колко пари ще ни трябват за пътни такси ако решим деня след концерта да 'отскочим' до Венеция и вечерта пак да спим в Загреб...
Във Венезия нямаш избор - трябва да оставиш колата на паркинг (най-евтин е многоетажният точно до водните автобуси) - 20 евро (от 5 минути до 24 часа все е 20 евро).
Тва е паркинга - най-евтин и лесен за намиране:
http://maps.google.bg/maps?q=45.4387...2,0.01929&z=16
За водните автобуси имаше некви карти, скъпи са, ама не помня точните цени. Върти ми се нещо за 6 евро единичен билет.
Така че минимум 85-90 евро без разноските в самата Венеция (едно кафе на площад Сан Марко е поне 7 евро, пиците са по 25-30 евро).
Отделно и нафта за още ~300 километра в едната посока.
За спането в Загреб не мога да помогна, но препоръчвам да потърсиш нещо из околните села и градчета, цените в самия Загреб за зверски.
PS: Да не забравя - внимавайте с пътната полиция в Хърватия (обикновено с "брандирани" Шкода Оставия или цивилни БМВ-та 5-та серия с камери)- едвам се отървах от глоба 1000 куни (около 130 евро) за превишение на скоростта с 16 км/ч. Обикновено стоят пред пунктовете за пътни такси или където има временни ограничения (със светлинните табели над пътя).
В Словения "тайните агенти" карат цивилни бели Фордове Фикус Седан (снимат видеоклипчета - глобяват дори и ако не си стоиш в платното и газиш маркировката по магистралата. Стойте си в платното и давайте мигачи преди престрояване. НЕ СВЕТКАЙТЕ С ФАРОВЕ И НЕ ДИШАЙТЕ ВЪВ ВРАТА, АКО НЯКОЙ СЕ МОТА ПРЕД ВАС. Това се води тормоз и води до 24 часа в кауша.
В Италия между Триест и Милано има секторен контрол на скоростта - движете се със скоростта на най-лявата лента. Карат около 150 по километраж, или ~140 реални, за толкова не се заяждат. Но при 150 км/ч (реални по GPS) вече може да имате проблеми.Last edited by pinko; d.m.y г., 17:49.
Comment
-
Транспорт за концерта
Здравейте, надявам се да не ми скочи някой, че пиша тук.В последния момент колата, с която щях да пътувам няма да пътувам към Загреб, искам да попитам някой ще ходи ли на концерта - пинко, явор? И имате ли 1 свободно място - казвам се Моника, от София, 26 г.
Comment
-
Първоначално публикувано от joystone Покажи съобщениеЗдравейте, надявам се да не ми скочи някой, че пиша тук.В последния момент колата, с която щях да пътувам няма да пътувам към Загреб, искам да попитам някой ще ходи ли на концерта - пинко, явор? И имате ли 1 свободно място - казвам се Моника, от София, 26 г.
Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
Comment