Известие

Collapse
No announcement yet.

днес си приспах кучето :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• днес си приспах кучето :(

общо взето израснах с него, имах го от 4 годишен - не мога да си спомня времето когато сме го нямали... намерих го в гората когато беше на не повече от 2 седмици, все още ядеше само мляко - майка ми и баща ми се съгласиха да го вземем макар и с не огромно желание - впоследствие го заобичаха колкото и аз си го обичах... баща ми се разплака като го приспахме

задните му крака вече се парализираха накрая и не можеше да върви и да се задържа - иначе сърцето му беше много силно, но накрая костите го предадоха още по-тъжно е, че е ендемитна за югоизточна България порода и той беше едно от последните, ако не и последното куче останало живо от своята порода (странджански шарпланинец)... ветеринаря каза, че е бил изключително добре гледан и е чудо, че е доживял до такава възраст - малко успокоение поне за нас...

много ми е тежко...

Спот - на 17 години
    Attached Files
    Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 18:32.
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Жалко за приятелчето ти колега, ама каквото и да ти кажа едва ли мога да те успокоя така че .. дръж се мъжки и ако някой ден решиш пак да имаш куче обади се, ще имаш едно малко ротвайлерче
    sigpicалфа ромео 155 TS 2.0 8V настояща
    Suzuki GSXR 750 W настоящ
    Kawasaki KZ 440A вече бивш

Comment

Загубата на приятел от този вид е много тежка ... моите най-искренни съболезнования колега ... както Rider_alfa155 предлага можеш да си вземеш др. кученце ... така по лесно се преживява загубата на стария любимец .
      sigpic
      33-(1.3),(1.5 TI),(1.7 8V),(1.7 16V),145-(1.4TS),(2.0TS),(1.7 16V Boxer),146-(1.4TS),156-(2.4 JTD),(1.9JTDm),164-(2.0 V6 Turbo)
      Само черна Алфа може да бие друга черна Алфа

Comment

Мъка е това. Голяма
        Съчувствам..
        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
        My Red Love
        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Стоянчо,много съжалявам

"МОСТ НА ДЪГАТА
          На самия край на небосклона има място наречено Мост на Дъгата. Когато животното умира, особено ако то е било много любимо за някой в този живот, то попада на Моста на Дъгата. Там има безкрайни поля и хълмове, по които нашите приятели могат на тичат и да играят всички заедно. Там има изобилие от храна, вода и слънчева светлина и там на нашите любимци им е топло и комфортно.
          На това място всички болни и стари животни се превръщат в млади и пълни с енергия; имащите травми и осакатявания отново стават здрави и силни. Времето за тях минава неусетно, ако само си спомним за тях в своите мечти и сънища. Животните там са щастливи и доволни от всичко освен едно - всяко от тях си е отишло рано и е оставило в този живот някой много скъп за него човек.
          На Моста на Дъгата животните тичат и безгрижно играят всички заедно, но идва ден, когато някое от тях неочаквано се спира и гледа в далечината. В неговите очи пламва огън, а тялото му започва да трепери от нетърпение. Неочаквано то напуска своите събратя, лети над изумрудено зелената трева, и краката му го носят все по-бързо и по-бързо.
          То ви забелязва; и когато вие и вашия любимец накрая се срещате, здраво се прегръщате, щастливи от това, че сте се събрали и повече никога няма да се разделите.
          То ще бъде лудо от щастие, ще лиже вашето лице, вашата ръка отново ще го гали нежно по главата, и вие още веднъж ще погледнете в преданите очи на своя любимец, толкова за дълго напуснал вашия живот, но никога не напуснал вашето сърце.
          Сега вие можете да пресечете Моста на Дъгата заедно..."

ЗАВЕЩАНИЕ НА ЕДНО ДОСТОЙНО КУЧЕ
          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Моя овчар и той е на възраст вече, но мисля че няма да прибегна до такава стъпка ако му дойде времето, не обвинявам никой, това е въпрос на лична преценка, въпроса е че е тажко когато тоя момент наближи......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Ники,когато този момент дойде,изобщо забравяш за собствените си чувства,егото изчезва.Мислиш само какво да направиш за кученцето,как да го облекчиш.Адски е тежко да се вземе такова решение..и мисля,че никога човек няма да спре да се пита"правилно ли постъпих
              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                Моя овчар и той е на възраст вече, но мисля че няма да прибегна до такава стъпка ако му дойде времето, не обвинявам никой, това е въпрос на лична преценка, въпроса е че е тажко когато тоя момент наближи......
                нямаше как, горкия вече не можеше да става и да стои прав, за 3 дни хапна само 1 консерва, при обичайна норма 1.5 на ден...

боли те да го гледаш как се мъчи, а спот беше толкова изразителен емоционално, можеше да познаеш само по муцунката му дали се радва или му е зле, а накрая не му беше хубаво..

на всичкото отгоре от 2 години имаше перде и на двете очи и не можеше да вижда почти, а за кучета няма възможност за операция от перде - отхвърлят инмплантите...

не взехме решението леко - от няколко месеца беше надвиснало като тъмен облак над всички...
                sigpic
                днес съм в почивка ---

Comment

Разбирам гледната ви точка, ако е в силата на хората да слагат сами край на мъките си, в Природата никое друго същество не знам да го прави по същия начин......а никой не е по мъдър от нея......спора е излишен в такава тема, както казах това е въпрос на гледна точка, и всеки е прав за себе си и според разбиранията си.....
                  "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                  F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Е Стояне, каквото си могъл, направил си, в такъв случай друго наистина няма какво да се направи.Не се обвинявай, в такива случаи това е изход.
                    Напълно те разбирам, на мен също ми почина куче преди години, и две котки-но бяха по млади, не се е налагало да се приспиват.
                    Сега имам пак и куче и котка, какво да се прави.
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                      Разбирам гледната ви точка, ако е в силата на хората да слагат сами край на мъките си, в Природата никое друго същество не знам да го прави по същия начин......а никой не е по мъдър от нея......спора е излишен в такава тема, както казах това е въпрос на гледна точка, и всеки е прав за себе си и според разбиранията си.....
                      ((((
                      sigpic
                      днес съм в почивка ---

Comment

Феро, излишно му е чувство за вина в момента.
                        Grande Amore: Alfa Romeo 159 1.9 JTD
                        My Red Love
                        AR 145 1.4 TS - ex

Comment

Стоянчо,едно ново животинче наистина лекува.
                          Ти ще усетиш кога си готов,не става лесно и бързо.

п.п.
                          Ники,
                          ако животинче в природата има такъв проблем с крайниците,то отдавна да се е оттеглило ,за да си почине някъде

Comment

Много съжалявам за загубата Стояне...
                            Такова решение се взима изключително трудно, но понякога това се налага...
                            Спомням си го много добре още преди когато бяхме малки и беше много готин(нищо че винаги седеше заключен в другата стая когато съм бил у вас).
                            Преди години загубих приятелче на 11г и също ми беше много трудно и знам как се чувстваш-още немога да му намеря заместител, а и едва ли бих могъл...
                            Още един път съжалявам...
                            Alfa Romeo 147 "Selespeed"
                            sigpic

Comment

Колега, ще останеш с добрия спомен за това животинче,а какво по добро от това. Гледай напред..
                              хамелеон 146 т.s 1.6 /00г.
                              Regata 100s /88г

Comment

Working...
                              X