If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Искрено ти съчувствам и разбирам.Не отдавна и аз загубих другарчето си,което отгледах от малка топка и с което разделих почти половин живот.Иска ми се да кажа,че всичко е наред,че такъв е живота,но въпреки всичко е адски гадно.Дано го приемаш философски.
Остава поуката - не взимайте животни в къщата си, защото се привързвате към тях като към хора. Оставете животните да живеят в естествената си среда и каквото стане с тях - просто естественият подбор да властва.
Ако са хора - това е вече нещо друго.
нямаше как, горкия вече не можеше да става и да стои прав, за 3 дни хапна само 1 консерва, при обичайна норма 1.5 на ден...
боли те да го гледаш как се мъчи, а спот беше толкова изразителен емоционално, можеше да познаеш само по муцунката му дали се радва или му е зле, а накрая не му беше хубаво..
на всичкото отгоре от 2 години имаше перде и на двете очи и не можеше да вижда почти, а за кучета няма възможност за операция от перде - отхвърлят инмплантите...
не взехме решението леко - от няколко месеца беше надвиснало като тъмен облак над всички...
Аз мисля че сте постъпили правилно! Така или иначе края на животинчето с ее виждал, по добре по рано за да не се мъчи...Съчувствам ти...
Остава поуката - не взимайте животни в къщата си, защото се привързвате към тях като към хора. Оставете животните да живеят в естествената си среда и каквото стане с тях - просто естественият подбор да властва.
Никой не обича по-безкористно от едно животно.В това отношение харата сме по-големи "животни".А да си обичал,дори и после да загубиш,вярвам,че ни прави по-човечни.Както се казва - "Животът е радост и тъга."
Никой не обича по-безкористно от едно животно.В това отношение харата сме по-големи "животни".А да си обичал,дори и после да загубиш,вярвам,че ни прави по-човечни.Както се казва - "Животът е радост и тъга."
Така е, но погледнато от друга гледна точка това си бие на мазохизъм.
Не е истина колко не на място звучиш...а уж си голям човек
Човекът го боли сърцето и скърби,а ти се правиш на интересен с нелепи кометари
“And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle
Остава поуката - не взимайте животни в къщата си, защото се привързвате към тях като към хора.
Това е точно ,но не мога да разбера моето куче за човек ли се мисли или нас за кучета,иначе е по -умно от много хора които познавам.Дори понякога си мисля ,че само то ме обича.Това за приспиването е много тежък избор,самия аз не знам как бих постъпил.Не съм плакал от 5 годишен ,но ако кучето умре -незнам.Повечето хора смятат, че е хуманно-аз съм раздвоен.Има поверие ,че когато и ние умрем в отвъдното първо ни посрещат кучетата ,които сме обичали.
Наистина тежко и болезнено решение, но и това ежедневно да го виждаш как се мъчи също много тежи.
Стояне, смятам че сте постъпили правилно и да липсата му няма да е лека за всички Ви, но понякога е така в живота. Почти всички минаваме през такива събития, по един или друг начин. Съболезнования за преживяването.
Като поотмине мъката сам ще се огледаш за нов дългогодишен приятел. А може и той да се огледа за теб!
Даването на газ, води до пристрастяване! Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
Volvo V50 2.0D by RuBig
Тежко е , съжалявам за загубения приятел! Смятам , че си постъпил правилно. Аз също съм загубил две кучета през моя живот. Като мине време ще си спомняш хубавите моменти с това куче и в теб ще си дойде естественото желание да си вземеш ново. В момента единственото което ме спира да си взема ново куче е факта , че искам да имам достатъчно време да се грижа за него и да му се радвам, да му осигуря подходящия живот срещу безрезервната любов ,която съм сигурен едно куче предлага винаги ако е обичано от стопаните си.
Comment