Известие

Collapse
No announcement yet.

днес си приспах кучето :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Животното е по-добро от човека.....
    Е, има и безгрешни хора, но те си отиват ..толкова млади..(малки) ..
    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Искрено ти съчувствам и разбирам.Не отдавна и аз загубих другарчето си,което отгледах от малка топка и с което разделих почти половин живот.Иска ми се да кажа,че всичко е наред,че такъв е живота,но въпреки всичко е адски гадно.Дано го приемаш философски.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Остава поуката - не взимайте животни в къщата си, защото се привързвате към тях като към хора. Оставете животните да живеят в естествената си среда и каквото стане с тях - просто естественият подбор да властва.
        Ако са хора - това е вече нещо друго.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
          нямаше как, горкия вече не можеше да става и да стои прав, за 3 дни хапна само 1 консерва, при обичайна норма 1.5 на ден...

боли те да го гледаш как се мъчи, а спот беше толкова изразителен емоционално, можеше да познаеш само по муцунката му дали се радва или му е зле, а накрая не му беше хубаво..

на всичкото отгоре от 2 години имаше перде и на двете очи и не можеше да вижда почти, а за кучета няма възможност за операция от перде - отхвърлят инмплантите...

не взехме решението леко - от няколко месеца беше надвиснало като тъмен облак над всички...
          Аз мисля че сте постъпили правилно! Така или иначе края на животинчето с ее виждал, по добре по рано за да не се мъчи...Съчувствам ти...
          156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Остава поуката - не взимайте животни в къщата си, защото се привързвате към тях като към хора. Оставете животните да живеят в естествената си среда и каквото стане с тях - просто естественият подбор да властва.
            Никой не обича по-безкористно от едно животно.В това отношение харата сме по-големи "животни".А да си обичал,дори и после да загубиш,вярвам,че ни прави по-човечни.Както се казва - "Животът е радост и тъга."
            Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
              Никой не обича по-безкористно от едно животно.В това отношение харата сме по-големи "животни".А да си обичал,дори и после да загубиш,вярвам,че ни прави по-човечни.Както се казва - "Животът е радост и тъга."
              Така е, но погледнато от друга гледна точка това си бие на мазохизъм.
              sigpic

Comment

Не е истина колко не на място звучиш...а уж си голям човек
                Човекът го боли сърцето и скърби,а ти се правиш на интересен с нелепи кометари
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                  Не е истина колко не на място звучиш...а уж си голям човек
                  Човекът го боли сърцето и скърби,а ти се правиш на интересен с нелепи кометари
                  За да напиша това, което си прочела съм минал няколко пъти през такива трагедии и знам за какво става въпрос.
                  sigpic

Comment

Остава поуката - не взимайте животни в къщата си, защото се привързвате към тях като към хора.
                    Това е точно ,но не мога да разбера моето куче за човек ли се мисли или нас за кучета,иначе е по -умно от много хора които познавам.Дори понякога си мисля ,че само то ме обича.Това за приспиването е много тежък избор,самия аз не знам как бих постъпил.Не съм плакал от 5 годишен ,но ако кучето умре -незнам.Повечето хора смятат, че е хуманно-аз съм раздвоен.Има поверие ,че когато и ние умрем в отвъдното първо ни посрещат кучетата ,които сме обичали.
                    Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
                      Аз мисля че сте постъпили правилно! Така или иначе края на животинчето с ее виждал, по добре по рано за да не се мъчи...Съчувствам ти...
                      Аз съм на същото мнение .
                      Съчувствие и от мен.
                      ALFA ROMEO 155 1.8TS MY95 SPORT -The Legend - бивша

Renault Megane II Grand Tour-2004г

Comment

Наистина тежко и болезнено решение, но и това ежедневно да го виждаш как се мъчи също много тежи.
                        Стояне, смятам че сте постъпили правилно и да липсата му няма да е лека за всички Ви, но понякога е така в живота. Почти всички минаваме през такива събития, по един или друг начин. Съболезнования за преживяването.
                        Като поотмине мъката сам ще се огледаш за нов дългогодишен приятел. А може и той да се огледа за теб!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                        Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                        Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Тежко е , съжалявам за загубения приятел! Смятам , че си постъпил правилно. Аз също съм загубил две кучета през моя живот. Като мине време ще си спомняш хубавите моменти с това куче и в теб ще си дойде естественото желание да си вземеш ново. В момента единственото което ме спира да си взема ново куче е факта , че искам да имам достатъчно време да се грижа за него и да му се радвам, да му осигуря подходящия живот срещу безрезервната любов ,която съм сигурен едно куче предлага винаги ако е обичано от стопаните си.
                          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
                          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

За да напиша това, което си прочела съм минал няколко пъти през такива трагедии и знам за какво става въпрос.
                            Предполагам,ама в тази тема звучи нелепо
                            Другото е въпрос на личен избор.
                            “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                              Предполагам,ама в тази тема звучи нелепо
                              Другото е въпрос на личен избор.
                              Опитвам се да бъда реалист - съжалението и самосъжалението не помага на никой.
                              sigpic

Comment

Опитвам се да бъда реалист - съжалението и самосъжалението не помага на никой.
                                Това е твоята реалност.
                                И не мисля,че в момента помагаш на Стоянчо
                                Хайде отвори си тема и ще дискутираме там .

Comment

Working...
                                X