Известие

Collapse
No announcement yet.

днес си приспах кучето :(

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
    Това е твоята реалност.
    И не мисля,че в момента помагаш на Стоянчо
    Хайде отвори си тема и ще дискутираме там .
    Така е, но погледнато от друга гледна точка....
    Това го написах вече, но щом смятате, че е по-добре темата да продължи само със съжаления - добре.
    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
    sigpic

Comment

Съжаление не трябва да има.Не може да сажаляваш,че си преживял нещо хубаво,та дори вече да е безвъзвратно загубено.Преглъщаш горчивината и запазваш хубавите спомени.Това е кръговрата на живота.Каквото и да си загубил,то е оставило следа в теб.Нищо на този свят не е вечно и за това,още в момента в който го обикнеш,трабва да приемеш,че все някога ще го загубиш.
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

разбирам всички, които пишат - и алфиста, и ники - принципно съм съгласен с Вас, но както знаем принципа е норма, от която за съжаление има отклонения...

и ми е тежко, че можеше да изкара още 1-2 седмици - пък макар и в тежки мъки

и съм съгласен, че не е хубаво да се гледа животинка вкъщи, защото се получава както при нас - стана член от семейството, който е минал и ни е успокоявал през много тежки моменти...

винаги съм настроен философски, загубил съм и близки, така че не драматизирам излишно...

просто реших да споделя за този верен приятел, който заслужава поне няколко добри думи...
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от myato Покажи съобщение
          Съжаление не трябва да има.Не може да сажаляваш,че си преживял нещо хубаво,та дори вече да е безвъзвратно загубено.Преглъщаш горчивината и запазваш хубавите спомени.Това е кръговрата на живота.Каквото и да си загубил,то е оставило следа в теб.Нищо на този свят не е вечно и за това,още в момента в който го обикнеш,трабва да приемеш,че все някога ще го загубиш.
          Тъжната истина....съгласен съм напълно.

Comment

Една епитафия за кучето, разказ от Рей Бредбъри, има още един подобен, но този намерих:

http://chitanka.info/text/12973
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Alfa Romeo 159 1.9JTDm 16v 150 07г.
              Alfa Romeo 147 1.6TS 16v 120 01г.

Alfa Romeo 145 1.4TS JUNIOR 16v 103 98г.-ex.
              Aifa Romeo 156 1.8TS 16v 144 99г. ех.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                Една епитафия за кучето, разказ от Рей Бредбъри, има още един подобен, но този намерих:

Положителното влияние на плацебоефекта - това е първата ми мисъл след прочетеното, но има и други гледни точки.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение

Това е прекрасно
                  И дори да е само творба, за пореден път доказва, че кучето е най-добрият приятел на човека.
                  Alfa Romeo 146 1.4 TS `98
                  Ex: Lancia Dedra 1.9 TD `90

Comment

Стоянчо, приспал си го за да му съкратиш мъките. Някой каза, че си постъпил правилно, но какво ли мамка му е правилно.
                    Не мисли за няколкото седмици, които са му оставали и не се самообвинявай.
                    Все пак сте му дали 4-5 години в повече живот, отколкото е щял да живее в гората или на улицата.
                    Живял е щастлив и ви е носил радост. Доживял е до почтена възраст.
                    Гадно е като губим приятели и ти съчувствам, но какво да се прави!?
                    Кръговрат!
                    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от eli89bg Покажи съобщение
                      Това е прекрасно
                      И дори да е само творба, за пореден път доказва, че кучето е най-добрият приятел на човека.
                      Както и че никой от нас не е съвършен
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Това е много тежко ...
                        Преди 3 години приспах моят Доберман ... гледах го 10 години . Разболя се от някаква грозна болест , и се мъчеше зверски . На рожденният ми ден го приспах ... доктора каза , че няма надежда . Много тежко го изживях и все още не мога да намеря смелост да си взема друг домашен любимец . Съчувствам ти искрено !
                        145 1.6 ТС '97 ех.
                        145 1.9 JTD '00
                        307 CC 2.0 '04

Comment

Първоначално публикувано от ФЕРАРИСТ Покажи съобщение
                          Моя овчар и той е на възраст вече, но мисля че няма да прибегна до такава стъпка ако му дойде времето, не обвинявам никой, това е въпрос на лична преценка, въпроса е че е тежко когато тоя момент наближи......
                          Надявах се да не ми се наложи да се цитирам за нещо такова, или поне не толкова скоро....
                          Бидейки стопанин на куче от 12 години и 5 дена, знаех че съвсем скоро е възможно да се сблъскам с загуба от сорта, но може би съм се надявал че всичко това ще ми се размине, и съществото което отгледах от една топка опикана козина ще си замине в съня си, и няма да е нужно да взимам решения от сорта.
                          Уви, живота е кофти понякога, и въпреки че дълго време си имал едни разбирания за нещата от живота, въпреки че продължава да ги има, човек понякога трябва да взима трудни решения.
                          Днес ми се наложи да направя това, гледайки как живота и последния дъх на съществото което беше толкова дълго време с мен, с което преживях толкова приятни моменти, на което отдадох толкова грижи и време от живота си, го напускат, докато то някак си не иска да ме изпусне от поглед.......
                          Все още не съм убеден дали направих това което трябваше, понякога човек в желанието си да спести болката и неприятностите на някой е способен да вземе погрешно решение.......но може би когато човек се е нагърбил да управлява живота и съдбата на едно животно, заслужава да изпита накрая тежестта и отговорността за действията си, като компенсация за това че е решил да се прави на нещо повече от Природата, и е подчинил за своя радост, удоволствие и забава някое животно, опитвайки се да го пригоди към своя начин на живот, към собствените си условия, към собствените си вкусове и желания, без да знае доколко това е било приятно на безропотно приемащия всичко "домашен любимец".........
                          За това което ми е минало за 35 години ми се е наложило да взимам доста трудни решения понякога, по една или друга причина погребах доста роднини, приятели или познати........но само днес взех най - трудното си решение, и само днес имах чувството че една част от мен умря.......
                          Attached Files
                          "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
                          F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Искрено ти съчувствам и те разбирам,моята овчарка ми лежи в краката в момента, на 10 години е и понякога ми минават мисли как бих постъпил самия аз.Винаги съм се отнасял добре с нея,но понякога си мисля дали не може и по- добре ,защото един ден ще е късно.Съжалявам за кучето ти!
                            Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Мир на праха му Стоянчо!
                              sigpic
                              Subaru Legacy 3.0 H6
                              Alfa Romeo 156 2.0 - Ex
                              0888 511 533 - Бонев

Comment

Ники,ужасно съжалявам за загубата ти
                                Бъди силен .
                                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Working...
                                X