Известие

Collapse
No announcement yet.

Кучета лаят пред блока и ме будят..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от badmadafaka Покажи съобщение
    Много дългосрочен и скъп начин за справяне, ама ето ти все пак едно предложение: взимаш си бултериер или питбул (или пък ако имаш приятел който гледа "каниш" кучето да ти погостува няколко дена) и точно когато въпросните, неразбиращи от дума собственици на кучета са ги извели, небрежно пускаш Назобчо (примерно име, според мен идеално за куче от една от двете породи) да си потичка небрежно на тревата пред блока... Е, ако си садистично настроен може тайно да гледаш какво се случва с останалите кученца...
    ПС: бонуса на териерите е, че те не лаят!
    хахаха

Колега,разсмя ме доста.
    В огромна грешка си ... онзи ден 3 пичлимета на около 24-5 год с питбул решиха да го пуснат уж случайно да си потичка на поляната при моята голяма женска която е на 5,5 години ... ама объркаха адреса с нея ... кучката ми никога не влиза сама в схватка без да бъде предизвикана ... и питбула си го отнесе ... "мъжагите" като видяха,че кучката ми награби техният мъжки пит бул скочиха срещу нея и разтърваха кученцето си като се изнесоха от поляната псувайки на майка,баща и там каквото се сетиш.
    Така че вземи си пит бул или подобно и заповядай , ще се накефя и тебе да те подредим.

Знаеш ли ... имам наблюдения,че само комплексари и слабаци си взимат кучета от типа пит бул и подобни ... сорри Колега,ама от 1996 год отглеждам активно кучета,имала съм и Дого Аржентино и Домерман и на нито едно от тях не е било насаждано да изпитва агресия и омраза към себеподобни.

Според мен е редно пит була,стафа и още няколко пройзводни да бъдат категорично забранени и евтаназирани , защото за жалост няма закон който би позволил да евтаназираме всички идиоти стопани на подобни псета.

Тъй че сорри,ама номера ти с пит була лично при мен не би минал

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

mordohy:

Колега...само не ми е ясно от къде си толкова сигурен ,че си толкова добър стрелец и няма риск да оцелиш човек , дете или дори животно ?!?

Знаеш ли ... ако някой стреля по кучето му лично ще се погрижа за това да се изнесе доброволно от квартала.
    Повярвай ми бедна ти е фантазията !
    Що за простотия !
    И после държавата ни била виновна !
    Ти в България ( Европа ) ли живееш или в някое племе в Африка та си решаваш проблемите с агресия ?
    Наистина не мога да разбера как на някой нормален здравомислещ човек би му дошло на ума да си решава проблемите с агресия ?!?
    Alfa Romeo 156 2,4 JTD SW '2001
    140 HP + Chip Tuning -> ex
    Alfa Romeo 159 1,9 JTD SW '2006
    Born to make me happy

Comment

Бела , не че стрелям по кучета , но да поясня за точността на хубава въздушна пушка. Например моята с оптика Люгер е и стреля с чашки 22 калибър (5,5). Та на 25 метра растояние 10 изстрела се събират на място с големината на 50 стотинки на мишената. (това за възможността от грешки)
      Иначе ако куче уплаши или застраши детето ти например - какво би направила? при условие , че да очакваш от общината и държавната машина да направи нещо е абслурдно и виждаш безхаберието на собственика ?!
      Не ме разбирай погрешно просто се опитвам да се поставя от другата страна, макар и самия аз да обичам кучетата.(виж аватарчето ми посветено на Стъвън) Имал съм Н.Овчарка и Доберман(Стивън) едновременно, нашите имаха доскоро пекенез, на двора в къщата (Свищов при бабата - Ризеншнауцер) И отглеждания от Вуйчо 2 годишен Самоед. (та семейството обича кучета, просто се опитвам да се поставя от другата страна) В момента нямам куче защото София определено не е място за кучета - предвид и голямата ми ангажираност, ако не съм в къща просто ще се измъчва. Та важно е собствениците да разбират голямата отговорност към кучето и към околните когато се отглежда в градска среда.
      Last edited by BatVas; d.m.y г., 18:09.
      2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
      CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Последното ти изречение е това което е важно !
        Не кучето,а собственика е виновен !
        Според мен ако имаш оплаквания обърни ги първоначално към собственика , след това към полицията ... от общината с кеф събират глоби.
        Това е.

Относно детето и кучето ... от 1996 год отглеждам кучета,у дома са минали сигурно едно 50-60 кучета и нито едно от тях не е посягало на съседчета,на деца на приятели и т.н.
        Обаче родителите на 2 момченца така и не разбраха,че трябва да обяснят на децата си да не дразнят кучетата през оградата , защото в един слънчев ден може да се засекат навън ... и кой ще е виновен тогава ?!?
        Моите кучета които биват замяргани с камъни и плюти или "дечицата" които си умират от кеф да дразнят съседските кучета или пък нехайните родители ?!?
        Замисли се добре ... това е.
        Born to make me happy

Comment

Да така е - вината е в хората. Кучетата са такива, каквито ги направят хората!
          2.0 8V - R4 T.S -164 Super -ЕX, 2.5 12V - V6 - 155 Super-EX, 3.0 24V - V6 - GTV CF3 -EX
          CLK 430 - V8 Monster-EX, Семейна Корола е150, 3-ка е36 за кеф

Comment

Хващам се на бас, че ако има две мутри с три черни лимузини (па и едно АМГ да има) и да думкат тъпан и на гайда да свирят от 5 А.М. никой няма и носа да си подаде зад черчевето....
            Last edited by fred; d.m.y г., 13:16.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Гарантирано ...

... лесно е обаче да се изправиш срещу неравностоен "противник" какъвто е кучето и да му напълниш кожухчето със съчми ... защото то кучето от такова разстояние не може да ти стори нищо,а и не очаква ти да го надупчиш ... голямо геройство е това , няма що .
              Born to make me happy

Comment

Това имам предвид и особено ако собственика му е някой с по културен вид.
                По принцип сега тече регистрацията на газови и въздушни оръжия, което ще допренесе да се намали подобна стрелба и много по лесно може да се намери такъв, като се подаде сигнал в полцията.Крайният срок е мисля септември, за старите, а новите трябва да се регистрират в рамките на около две седмици.
                Last edited by fred; d.m.y г., 18:58.
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                  хахаха

Колега,разсмя ме доста.
                  В огромна грешка си ... онзи ден 3 пичлимета на около 24-5 год с питбул решиха да го пуснат уж случайно да си потичка на поляната при моята голяма женска която е на 5,5 години ... ама объркаха адреса с нея ... кучката ми никога не влиза сама в схватка без да бъде предизвикана ... и питбула си го отнесе ... "мъжагите" като видяха,че кучката ми награби техният мъжки пит бул скочиха срещу нея и разтърваха кученцето си като се изнесоха от поляната псувайки на майка,баща и там каквото се сетиш.
                  Така че вземи си пит бул или подобно и заповядай , ще се накефя и тебе да те подредим.

Знаеш ли ... имам наблюдения,че само комплексари и слабаци си взимат кучета от типа пит бул и подобни ... сорри Колега,ама от 1996 год отглеждам активно кучета,имала съм и Дого Аржентино и Домерман и на нито едно от тях не е било насаждано да изпитва агресия и омраза към себеподобни.

Според мен е редно пит була,стафа и още няколко пройзводни да бъдат категорично забранени и евтаназирани , защото за жалост няма закон който би позволил да евтаназираме всички идиоти стопани на подобни псета.

Тъй че сорри,ама номера ти с пит була лично при мен не би минал

---------- Post added at 11:14 ---------- Previous post was at 11:10 ----------

mordohy:

Колега...само не ми е ясно от къде си толкова сигурен ,че си толкова добър стрелец и няма риск да оцелиш човек , дете или дори животно ?!?

Знаеш ли ... ако някой стреля по кучето му лично ще се погрижа за това да се изнесе доброволно от квартала.
                  Повярвай ми бедна ти е фантазията !
                  Що за простотия !
                  И после държавата ни била виновна !
                  Ти в България ( Европа ) ли живееш или в някое племе в Африка та си решаваш проблемите с агресия ?
                  Наистина не мога да разбера как на някой нормален здравомислещ човек би му дошло на ума да си решава проблемите с агресия ?!?
                  Ами гледай сега!
                  Все още се срещаме тия, дето са започнали да стрелят още на три годишна възраст. Първо с флоберка, а после и с по-сериозни оръжия.
                  Всъщност бях на 10 години, като започнах да стрелям с ловджийската пушка на дядо ми.
                  Помоли някой приятел да ти даде да стреляш с ловджийска пушка 12-ти клибър и ще разбереш за какво става въпрос.
                  После си разстях волно на границата и там по заставите поизтърках доста цеви.
                  След няколко състезания ме забелязаха и....
                  Започна серозната част и смея да те уверя, че държавта ни е потрошила доста пари да ме дообучи и стана това, което може би все още съм.
                  Ако се понапъна, може не в задниците а директно в очите да ги стрелям.
                  Аз обаче не съм кръвожаден и за това ги бамкам по задниците и то от 30-50 метра, а силата на сачмата не е вече голяма. Освен това, в един и нещо след полунощ няма щъкащи деца по паркинга.Домашни животни също!
                  Решаване на проблемите с агресия!?
                  Хм?!
                  Те се давят помежду си, а аз какво да правя!? Да им викам: кути-кути или да им обясня, колко е лошо да лаят , да се давят, квичат и ръмжат по това време? Ако имаш опит и решение на подобна ситуация, моля те да ни осветлиш!
                  Знам, че помиярите не са виновни, но и аз не съм виновен.
                  Нещата са прости!
                  Като лаят, аз не мога да се наспя. Като не се наспя, поставям под риск живота на много хора!
                  Ха сега ти прецени!
                  Кое е по-важно!
                  Задниците на помиярите или живота и здравето на колегите и колежките ми!
                  Избора е твой и държа да ми го съобщиш!
                  На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                  Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Мордохай, от форума имам много добри впечатления от теб, включително помня и разказа ти за врабеца.Затова и пиша толокава, иначе нямаше да се абя Не си жесток човек, това е ясно. Но да не абсолютизираме-аз винаги съм се врял край кучета досега, на 47 ще стана, ако е рекъл Господ скоро, куче не ме е хапало.Виж пор ме е хапал в (зоопарка) плъх също и прочее.
                    Като дете съм гърмял с прашки, флоберки какво ли не.Стрелба съм тренирал една година.Чаталчета със скоби съм правил, скоби съм си правил и от сметало.Така свалих един гълъб, който после умря..Помня още тоя случай и ми е гадно.Риба съм ловил също.Даже и гларул с чепаре съм ловил, като замятах от един кей на морето, пуснах го естествено.
                    Да ти кажа и риба не ми се лови вече, да не говоря да взема прашка и да трепя нещо, направо ми е гнусно, като си помисля.Камо ли пък да ходя на лов....Да отнемаш живот на разни беззащитни същества и да ти е приятно е кретенизъм, особено ако ако се прави само за удоволствие.
                    Да, може да има агресивни кучета-това е най често формирано поведене от страна на хората при домашни кучета /за такива хора трябва затвор/, както и опасно поведение кучета в глутница, полудиви.Гонили са ме кучета, ама съм се оправял по разни места.Без да нараня нито едно!
                    Да не абсолютизираме темата-не става въпрос да защитим човек или близките си от подивял звяр.
                    Да ти кажа човек по лесно бих убил човек/ чисто теоритично/ отколкото животно.Не знам дали си гледал филма "Дух куче", пътя на самурая.Имаше там една сцена, в която главния герой застреля двама, убили една мечка, това имам предвид.(ако не си го гледай )
                    С други думи, вместо да се жалва от кучета, да се жалва от други по сериозни неща-или ако това само му е проблемът, да му имам проблемите на колегата
                    .
                    Last edited by fred; d.m.y г., 21:31.
                    sigpic

Comment

mordohy,

fred ти го е казал точно и ясно.
                      Аз нямам какво да допълня.

И аз едва изтрайвам съседкият Самоед който от 7 сутрин до 22 вечер скимти,лае и вие ........ но още малко време ще им дам и следва разговор,после мерки и така.
                      Born to make me happy

Comment

Колега смени си дограмата и преполагам ще стане тихо и няма да чуваш кучетата.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                          Мордохай, от форума имам много добри впечатления от теб, включително помня и разказа ти за врабеца.Затова и пиша толокава, иначе нямаше да се абя Не си жесток човек, това е ясно. Но да не абсолютизираме-аз винаги съм се врял край кучета досега, на 47 ще стана, ако е рекъл Господ скоро, куче не ме е хапало.Виж пор ме е хапал в (зоопарка) плъх също и прочее.
                          Като дете съм гърмял с прашки, флоберки какво ли не.Стрелба съм тренирал една година.Чаталчета със скоби съм правил, скоби съм си правил и от сметало.Така свалих един гълъб, който после умря..Помня още тоя случай и ми е гадно.Риба съм ловил също.Даже и гларул с чепаре съм ловил, като замятах от един кей на морето, пуснах го естествено.
                          Да ти кажа и риба не ми се лови вече, да не говоря да взема прашка и да трепя нещо, направо ми е гнусно, като си помисля.Камо ли пък да ходя на лов....Да отнемаш живот на разни беззащитни същества и да ти е приятно е кретенизъм, особено ако ако се прави само за удоволствие.
                          Да, може да има агресивни кучета-това е най често формирано поведене от страна на хората при домашни кучета /за такива хора трябва затвор/, както и опасно поведение кучета в глутница, полудиви.Гонили са ме кучета, ама съм се оправял по разни места.Без да нараня нито едно!
                          Да не абсолютизираме темата-не става въпрос да защитим човек или близките си от подивял звяр.
                          Да ти кажа човек по лесно бих убил човек/ чисто теоритично/ отколкото животно.Не знам дали си гледал филма "Дух куче", пътя на самурая.Имаше там една сцена, в която главния герой застреля двама, убили една мечка, това имам предвид.(ако не си го гледай )
                          С други думи, вместо да се жалва от кучета, да се жалва от други по сериозни неща-или ако това само му е проблемът, да му имам проблемите на колегата
                          .
                          Първоначално публикувано от Bella Покажи съобщение
                          mordohy,

fred ти го е казал точно и ясно.
                          Аз нямам какво да допълня.

И аз едва изтрайвам съседкият Самоед който от 7 сутрин до 22 вечер скимти,лае и вие ........ но още малко време ще им дам и следва разговор,после мерки и така.
                          Тия неща, които казва Фред са много вярни и аз също не съм кръвожаден човек. За това и се отказах от лова, някъде преди 20 години.
                          Сега обичам да ги бамкам с фотоапарата !
                          Колкото до помиярите, те да са доволни и на това. Все пак не ги наранявам! По скоро ги шляпам по задниците , а това ги изненадва неприятно!
                          Колкото до домашните любимци- ужас!
                          Около мен са хъски, голям барак и френски булдог!
                          И трите откачени, но някакси разбират, че трябва да спя и дори през деня са тихи!
                          По тяхно му!
                          Лека нощ
                          На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                          Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                            Колега смени си дограмата и преполагам ще стане тихо и няма да чуваш кучетата.
                            Дограмата е сменяна преди 2 години, некъв тип пластмаса дето било по добро от алуминий.. както и да е не е това въпроса. Спя на отворен прозорец, стаята е с източно разположение и в 8 сутринта вече става ад ако е затворен.

Вчера се разходих до съседите в отсрещния блок, не намерих никой от тези с кучетата, но намерих една женица дето се оплака че е лепяла вече 8 (!!) бележки с молби и даже заплахи за тишина, но кученцата си лаят денонощно в блока им, а пред него като се срещнат в градинката, става такава дискотека, че алармите пищат. Разбрахме се да събираме подписка, на кого пречат кучетата, друг въпрос кво да я правим, освен да я разлепим. Има ли някаква тежест в общината? Решили сме да търсим нормално и правово решение на въпроса. Ако някой се е сблъсквал с подобен проблем да пише. Благодаря

П.С. купих си тапи за уши, лепнат като дъфки за ухото, тая нощ си чувах само пулса и дишането, но е и помиярите
                            Alfa Romeo 156 1.9 JTD '99

Comment

Working...
                            X