Известие

Collapse
No announcement yet.

Полицията, права, задължения и реноме...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
    Satanism абсолютно съм убеден, че не ти си този който пръв ще хвърлиш камъка, много е лесно да се правиш на безгрешен и да съдиш и да говориш за морал, чест и призвание. Аз съм работил в МВР и смея да кажа, че съм бил добър професионалист, за десет години имам седем награди, не от началника ми, а заради писма на граждани до главният секретар или министъра. Като съм казал, че не плащам в синя зона това не значи че върша нарушение, просто си извадих общински пропуск, колата ми е с всички задължителни застраховки, платени данъци и винетки макар, че спокойно можех да си карам и без тях. Преди да ме попиташ ти защо нямаш пропуск ще ти отговоря- защото вероятно не ти се налагало да седиш тъпо на улицата с арестант и да гледаш как паяка отнася автомобила ти. В тоя форум има член който може да потвърди с каква кола бях когато отидох да го арестувам. Мога да изпиша десетки страници защо положението е такова в МВР, но няма така късогледо да обвинявам най-низшите в системата за положение и да говоря за морал и чест, просто за себе си аз знам, че моите деца гладни няма да стоят заради кухи лозунги.
    Гледай сега- да имаш общински пропуск е вече съвсем, съвсем друго нещо. Да беше започнал с това и щяхме да спестим 5 страници излишна полемика. Тия мърсоли от Бургас и не само те, нямат такъв пропуск, нито друг документ.
    Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 11:24.
    Lexus IS200

Comment

Каква патрулка, каква синя лампа на алфата, къде сам обяснявал, че е ОК да се нарушават законите, какви 5 лева........и по други теми съм ти го казвал и пак ще ти го кажа, не си подготвен и със злобливи и обидни постове не си никак убедителен, жив и здрав да си по пътя към Европа, тук кораба потъва и е време да се спасиш!

Mind Control няма лошо от петте страници писано, лошото е едностранното разглеждане на проблема. Повярвай ми, че най-големият престъпник има своето оправдание. Действията на тези мърсоли както ти ги наричаш са резултат на един много по-дълбок проблем. Не разбирате ли, че това са евтини сензации отвличащи вниманието от много по-важното. Не знам на какъв език да го обясня , че тези "екстри" на полицаите са заложени в системата, без тях никой няма да работи там. По-горе дадох примера с магистрална полиция, ако имате близък приятел попитайте го дали е така. Направете си извода за каква чест и достойнство може да търсиш в система която трябва да служи и да защитава обществото, а в същото време постоянно принуждава служителите си да нарушават правата и законите.
      Last edited by BLUE1; d.m.y г., 11:38.
      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Свършиха ти оправданията, затова не съм подготвен...нНИКЪДЕ не съм те обидил МОЛЯ, МОЛЯ! Ти сам написа, че не си плащаш синята зона, защото еди какво си...ако си забелязал, над табелата за синя зона има знак забранено паркирането, ако не си платиш...ето първия закон, който си нарушил....
        156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
        http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

че тези "екстри" на полицаите са заложени в системата, без тях никой няма да работи там.
          Ето тук е разковничето - не може да се разчита, че хора, които работят някъде само защото могат да не спазват правилата, ще са достойни защитници на същите тези правла.
          По-горе точно това имах предвид. Ако условията са кофти, заплащането е смешно и т.н. кадърните хора си търсят нормална работа където да се чувстват като "бели хора". А останалите се оправдават...
          Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
          Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Човека се опитва да ви обясни как е намирал начин да си върши работата а не как да не я.

Как се живее европейски в България,моля обяснете. Това е все едно да си по джапанки на Северния полюс.

Целта абсолютно винаги оправдава средствата.
            Range Rover Vogue 4.4
            Rexton 270 cdi
            Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
            Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
              Свършиха ти оправданията, затова не съм подготвен...нНИКЪДЕ не съм те обидил МОЛЯ, МОЛЯ! Ти сам написа, че не си плащаш синята зона, защото еди какво си...ако си забелязал, над табелата за синя зона има знак забранено паркирането, ако не си платиш...ето първия закон, който си нарушил....

Uploaded with ImageShack.us

С теб наистина не ми е интересно да споря, изсмукваш си някакви глупости от пръстите, крещиш ....ако и следващите ти постови са такива, просто няма да ти отговарям. Хайде сега порови в гугъл и кажи кой точно закон съм нарушил като съм спрял в синята зона?
              SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Това с пропуска го спомена на 3та страница...тогава спора отдавна вече беше извън частния ти случай...да не говорим, че дотогава обясняваше как ти лично си спираш, без да плащаш, на синята зона...за пропуск и дума не си обелил...
                и пак ти казвам, нито съм ти крещял, нито съм те обиждал...престани да ме изкарваш виновен за неща, които не съм казал/свършил...

OEM & Ventura Garage
                http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
                  Ето тук е разковничето - не може да се разчита, че хора, които работят някъде само защото могат да не спазват правилата, ще са достойни защитници на същите тези правла.
                  По-горе точно това имах предвид. Ако условията са кофти, заплащането е смешно и т.н. кадърните хора си търсят нормална работа където да се чувстват като "бели хора". А останалите се оправдават...
                  Предварително поднасям извинение за последователните постове, но не мога да отговоря на веднъж на двама коренно различни опонента.

Напълно съм съгласен с това което си написал. Обаче искам да насоча вниманието ти по-нататък. На всички работещи в МВР им е ясно в какъв батак работят, както каза колегата по-напред, обаче има едни 10 % които се опитват да правят нещо. Тези 10% с цената на много усилия и жертви извоюват правото да създадат независим профсъюз в МВР, разбира се както сме свикнали и сред тези хора има внедрени лица или просто предатели. Същият този синдикат организира първите в историята на България протести на полицаи, обаче врагът срещу който се изправят не е вчерашен. "Свободните" медии на България отразяват събитията "честно" и "правдиво", а именно полицаите искат да им се вдигнат заплатите?!?!?!?! Въпреки безкрайните писма и интервюта по нашите "свободни" медии, че това искане изобщо не е заложено в декларацията на СФСМВР, то някак си не стига до обществото, но не малка част от гражданите изоставят клишето, че полицаите са по презумпция виновни и ги подкрепя. Какво прави ръководството на МВР, един гаден зимен ден когато пред Народното Събрание са се събрали хиляди протестанти, то натоварва в скапаните рейсове редови полицаи от северна България лашка ги цяла нощ до София, изсипва ги на площада, оставя група вандали нямаща общо с протестиращите да ги плюе, цели с камъни и сняг в продължение на часове. В разрез и с елементарните тактики, вероятно нарочно най-накрая ръководството отвързва полицията и си гледа сеира. Безброи са примерите за умишлено настройване на обществото срещу полицията, в това число е и статуквото на "облагите" нарочно се допуска и периодично се показни акции как МВР чисти своята къщичка. Точно в този момент висшето ръководство подготвя промяна в ЗМВР , която орязва парите за извънреден труд, отново се допускат странни фирми да произвеждат изключително некачествените униформи, но за сметка на това на цена сякаш са шити от Армани. Странно защо обаче няма съкращения във безкрайно раздутата не специализирана администрация защо няма промяна в принципите на работа останали още от учебниците на съветската милиция...........А за да затапим устите на 10 % Цоко и Боко ще спретнат операция Палките, ще хванат с подкуп полицай от миграцията в Пловдив нищо, че той е сержант и ако ще хиляди да му дадат не може да свърши работата, ще спретнем няколко дела за полицейско насилие и ще уволним хората преди съда да се е поизнесъл, е те после осъдели МВР и взели обезщетени, но на кой му пука, нали простолюдието е нахранено със зрелища, а будните са смазани.......Мога да изпиша десетки страници, но не виждам смисъл. Последно ще кажа, че промяна никога не може да има ако цялото общество не застане зад полиция, учители, лекари, фермери и т.н.

---------- Post added at 14:39 ---------- Previous post was at 14:29 ----------

Първоначално публикувано от Satanism Покажи съобщение
                  Това с пропуска го спомена на 3та страница...тогава спора отдавна вече беше извън частния ти случай...да не говорим, че дотогава обясняваше как ти лично си спираш, без да плащаш, на синята зона...за пропуск и дума не си обелил...
                  и пак ти казвам, нито съм ти крещял, нито съм те обиждал...престани да ме изкарваш виновен за неща, които не съм казал/свършил...
                  Добре бе мен, ако бях със служебна кола пак нямаше да платя, Танатос ти го каза вече.
                  SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Разликата между служебна кола, с която се върши работата и лична кола, с която въпросните идват на работа е от земята до небето....
                    Това, че ти вършиш работа с личната кола си е ваш, вътрешен проблем.Мен не ме касае като обикновен гражданин.Мен ме касае в обществото всички да си спазват правата и задълженията.Ти, полицай в алфата, който отива на работното си място, си точно толкова ползвател на синята зона, колкото съм и аз, пешо, дето е куриерче и отива на работа.А иначе, плащаш си пак синята зона, когато си по служба с твоята кола, плащаш си бензина, после си изискваш парите по съответния ред...ако нямате такъв ред-отново ваш проблем...
                    Както аз работя нон-стоп с кола и си плащам синята зона, когато има нужда, пък после си прибирам парите от фирмата, така и ти....
                    А в репортажа ставаше дума, че въпросните си идват на работа, паркират си колите(точно както десетки хиляди други хора в страната правят) в синята зона, само дето, защото били от МВР-то и имат власт, нямало да си плащат синята зона...
                    Last edited by Satanism; d.m.y г., 14:47.

OEM & Ventura Garage

Comment

Не можах да се стърпя и си редактирам поста. Кой проблем точно се решава с тоя репортаж??? Това е прах в очите на младежи дето се напинят като теб. Утре под знака ще сложат указателна табела, че не важи за служители на МВР също както има такива табели под знаците до сградите на други институции. В Пловдив до ЕВН синята зона не важи за служители на ЕВН, до РП, ОП, РС, ОС, и една камара други държавни и частни фирми с голям персонал и без възможност за служебен паркинг. Направо яд ме хваща като гледам как млади и уж будни момчета като теб се оставят на евтини провокации и внушения.
                      Last edited by BLUE1; d.m.y г., 15:22.
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Проблемът в МВР е, че те самите не искат да наемат качествени кадри. Искат хора изпълняващи заповедите без да мислят и питат. А това са точно хора, които се задоволяват с малко пари и определени правомощия над обикновенните граждани.
                        Lexus IS200

Comment

Ако МВР беше частна фирма това си е техен проблем, да ама не. Сигурността е един от стълбовете на обществото без който държава не може да съществува нормално. За това трябва да се гледа малко по-надълбоко, а не да скачаме като ужилени след някакви поръчкови репортажчета.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Хора кога ще разберете, че каквото сами си направим никой не може да ни го направи.
                            Като стане въпрос, този който плюе, дали спазва правилника, веднага се оправдава, че толкова му се позволява... айде бе. Познавам хора спазващи си изцяло правилника (за жалост аз не мога да се похваля с това)... Те как го правят пък вие не можете?
                            Един полицай като се опита да направи нещо като хората и шефовете му като го направят за две стотинки? Ще опитва един, два, три, сто, хиляда пъти и ще се откаже.
                            Май вярно си имаме нужда от това да ни натикат, по домовете, никакви права, вечерн час и т.н.
                            Сега освен да се плюе друго не се прави. Дали си плаща за синя зона или не, си е негова работа. Дали е платил (46 лв. колкото се чу от репортажа, които ще отидат ненайси къде) или не все мястото е заето или... До колкото си спомням парите от синята зона отиват за градския транспорт.... боли ме мен за градския транспорт, не съм го ползвал от години (като изключим преди някой друг месец, за да видя колко се е променил) и нямам и намерение да започвам. А пътищата ни къде са? Дупки, павета? А кога ще се научат хората, че ако видят кола със специален режим трабва да се мръднат, а не да се правят на тарикати?
                            Служителите на реда имат право на безплатен градски транспорт (ако не сте запознати) - дайте да им се вземат служебните коли и да се возят с него?

П.П. Няма ли този наш тъп народ да се научи да мисли или ще продължава да вярва на тъпите медии? Не разбирате ли, че това е днешния контрол? Някой иска да мислите така и ви дава репортаж. Иска да ви отвлече вниманието от... например че бензина пак е 2,50, или от това че дигат парното за започнат хората да се отопляват с ток, но вдигат и тока понеже не знам си какво?
                            П.П.2 Помислете вие какво правите и тогава ми мислете глупости... Докато има гонки по улиците на града или "замервания" ще показвате колко не уважавате собственото си здраве, тогава защо полицията да го уважава? (Само никой да не минава с номера за пистите - неизползвани летища се дават под наем - там карайте с колкото искате!)
                            П.П.3 Че полицаите не спазват правилника е така, ами дайте им пример като сте толкова безгрешни! Когато само полицаите го праввят и отделни индивиди все си мисля че ще има по-голям контраст и тогава вече да се жалваме - ама не българите сме си такива - той се мисли за тарикат сега ще му покажа кой е по голям!
                            П.П.4 Не уважавам нито полицаите, катаджии, депутати, съдии и каквото друго се сетите, но да не забравяме че тия хора са българи от нашето общество и ако бяха единици нещата щяха да са по друг начин...

Леле колко се улях
                            sigpic
                            Alfa Romeo 156 1.9JTD '99
                            BMW 316 Compact '95

Comment

Ако МВР беше частна фирма това си е техен проблем, да ама не. Сигурността е един от стълбовете на обществото без който държава не може да съществува нормално. За това трябва да се гледа малко по-надълбоко, а не да скачаме като ужилени след някакви поръчкови репортажчета.
                              Аз, чесно казано като обикновен гражданин не се интересувам как функционира МВР или по- точно никой няма да ми каже точно как фунционира. За мен е важно първо да мога да разчитам на адекватна помощ, второ да не се злоупотребява с властта и законът да важи за всички. Но сме далече от това достижение.
                              Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от DarkKnight Покажи съобщение
                                Хора кога ще разберете, че каквото сами си направим никой не може да ни го направи.
                                Като стане въпрос, този който плюе, дали спазва правилника, веднага се оправдава, че толкова му се позволява... айде бе. Познавам хора спазващи си изцяло правилника (за жалост аз не мога да се похваля с това)... Те как го правят пък вие не можете?
                                Един полицай като се опита да направи нещо като хората и шефовете му като го направят за две стотинки? Ще опитва един, два, три, сто, хиляда пъти и ще се откаже.
                                Май вярно си имаме нужда от това да ни натикат, по домовете, никакви права, вечерн час и т.н.
                                Сега освен да се плюе друго не се прави. Дали си плаща за синя зона или не, си е негова работа. Дали е платил (46 лв. колкото се чу от репортажа, които ще отидат ненайси къде) или не все мястото е заето или... До колкото си спомням парите от синята зона отиват за градския транспорт.... боли ме мен за градския транспорт, не съм го ползвал от години (като изключим преди някой друг месец, за да видя колко се е променил) и нямам и намерение да започвам. А пътищата ни къде са? Дупки, павета? А кога ще се научат хората, че ако видят кола със специален режим трабва да се мръднат, а не да се правят на тарикати?
                                Служителите на реда имат право на безплатен градски транспорт (ако не сте запознати) - дайте да им се вземат служебните коли и да се возят с него?

П.П. Няма ли този наш тъп народ да се научи да мисли или ще продължава да вярва на тъпите медии? Не разбирате ли, че това е днешния контрол? Някой иска да мислите така и ви дава репортаж. Иска да ви отвлече вниманието от... например че бензина пак е 2,50, или от това че дигат парното за започнат хората да се отопляват с ток, но вдигат и тока понеже не знам си какво?
                                П.П.2 Помислете вие какво правите и тогава ми мислете глупости... Докато има гонки по улиците на града или "замервания" ще показвате колко не уважавате собственото си здраве, тогава защо полицията да го уважава? (Само никой да не минава с номера за пистите - неизползвани летища се дават под наем - там карайте с колкото искате!)
                                П.П.3 Че полицаите не спазват правилника е така, ами дайте им пример като сте толкова безгрешни! Когато само полицаите го праввят и отделни индивиди все си мисля че ще има по-голям контраст и тогава вече да се жалваме - ама не българите сме си такива - той се мисли за тарикат сега ще му покажа кой е по голям!
                                П.П.4 Не уважавам нито полицаите, катаджии, депутати, съдии и каквото друго се сетите, но да не забравяме че тия хора са българи от нашето общество и ако бяха единици нещата щяха да са по друг начин...

Леле колко се улях
                                Браво за написаното!
                                Не си се улял,даже е малко,ама мен и толкова ме мързи да напиша.
                                Alfa Romeo 159 2,4 Jtdm Q-tronic
                                Citroen C2 1,6 Sensodrive

Alfa Romeo 156 GTA Selespeed - EX
                                Alfa Romeo 159 SW 2,4 Jtdm Q-tronic - EX
                                Alfa Romeo 156 2,0 TS Selespeed - EX

....расоф ат, дърта кранта без зоб не пука!

Comment

Working...
                                X