От всичките ми клиенти дет ми дължат пари що ли се сещам само за цигани.Ми те живеят за да ни изработят бе.Верно има работни има и честни ама не си плащат тока повечето.Аз ако не платя 1 месец няма ли да ми опънат шалтера.Още три мильона мислещи като мен и няма кой да им даде работа.Е за тва не ги обичам
Известие
Collapse
No announcement yet.
Толерантни ли сме?
Collapse
X
-
-
Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщениеНатискаме ги да си седят в блатото?
А няма, щото на манго мечтите се простират до бутилката и кебапа вечер. Не знам точно що е така - дали наистина ги кефи примитивния безгрижен живот или просто не са опитвали по-хубаво и не знаят какво могат да имат... И ми е все тая. Аз съм за тва всеки да си живее както иска, стига да не пречи на другите, което значи да спазва законите. А като не ги спазва, да си плаща за лукса - със спрени помощи за деца, които не ходят на училище, никви социални помощи за непокрилите задължителния образователен минимум (е за здрави хора говорим де), да не споменавам за престъпления разни...
От друга страна изобщо не мисля, че стремежът да ги променяме се вписва в толерантността. Нека са си различни, но в рамките на закона и приетите порядки. Не виждам проблем дори да си живеят по каруците - има достатъчно удачни места, но те не са в София или в центъра на който и да е град. За мен няма чак такъв проблем и да не работят и учат - стига да не искат нищо от държавата и околните после. И аз съм решил кат ми писне от държава, данъци и регулация да ода да стаам йети.
От друга страна, чат-пат показват по телевизията като куриоз цигански младежи и квартали, които са решили да излязат от "блатото" - ми нямам проблем с тези хора и тва е! Миналия месец в Капаска на Витошка един дебел манго с пищната си съпруга (и задължителните златни зъби) уреди сметката си (по-голяма от моята, btw) на почти книжовен български език - повече от половината дебили в парламента не го могат това!
От още по-друга страна, не приемам тумби цигани с ножове да се мотат из кварталите и полицията да не ги съдере от бой. Също като бледоликите хулиганчетата пред парламента, дето мятаха павета безогледно.Last edited by bass; d.m.y г., 11:03.
Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95
Comment
-
Работата е въпрос на личен избор. Но за да съществува реален избор, трябва образование. Родителите отнемат избора на едно дете, ако не го пускат на училище. А после, дори и да иска, ще е късно.
Другият въпрос е точно за толерантността. Ако не ти се дава шанс да си изкарваш честно парите, няма какво друго да правиш, освен да чакаш помощи или да ги изкарваш по нечестен начин.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщениеРаботата е въпрос на личен избор. Но за да съществува реален избор, трябва образование. Родителите отнемат избора на едно дете, ако не го пускат на училище. А после, дори и да иска, ще е късно.
Другият въпрос е точно за толерантността. Ако не ти се дава шанс да си изкарваш честно парите, няма какво друго да правиш, освен да чакаш помощи или да ги изкарваш по нечестен начин.Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Comment
-
Убу де кво значи не ти се дава шанс да си изкраваш честно парите? На колко от тях им намираха работа в "чистота", а те я отказваха щот по-лесно с помощи. Къде са тия случаи на отказана работа на циганин?
Образованието е задължително, обаче те не си пускат децата за да могат да просят. Тоест те са си закононарушители. Точка. Даже не опираме до толерантност в случая.
Кoolio е прав. Ти работа с циганин вършил ли си? Винаги подхождам без предубеждения към хората, обаче един цветен не съм видял дето да става за работа.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
-
не мразя циганите - мразя циганията!!! мразя да плащам данъци за да могат индивиди учили до 2-ри клас да си купуват плазми с тях! мразя да си плащам сметките, а някои индивиди от години да не плащат и като не им спрат тока да палят коли! мрася да се оплакват че няма работа а да не си пращат на училище! иначе има цигани и мангали. да си мангал не означава задължително да си циганин - има и българи! и то достаняма вече Алфи, няма вече тръпка...
Comment
-
Т.е. стигаме до извода, че повечето не харесват (меко казано) системата, а не самите цигани? Изключваме промитите фашистки мозъци.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщениеТ.е. стигаме до извода, че повечето не харесват (меко казано) системата, а не самите цигани? Изключваме промитите фашистки мозъци.
Няма расизъм в това, тук говорим за поведенчески модели, присъщи на отделни групи - сред циганите тази група е доста по-голяма от колкото сред другите етноси.
И за това си има прични...
Замисли се от къде тръгват те, защо, какъв живот водят у нас и в нормалните държави.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Самите цигани миат съвсем друга ценностна система, не им се ходи на училище не им се и работи. Това не може да се промени. В комунизма са ги пращали на работа, но доколкото са ми разправяли са живеели на гърба на другите работници, рядко някой да работят съвестно.
От време на време имам работа с цигани и ако се държиш добре с него той почва да не работи и да се оглежда какво да задигне и накрая ти се качва на главата, като действаш по обичайният метод да гледаш кисело и да му се караш от време на време работата върви.
Колегата old alfist много добре го е описал. В едно съседно село на манго по нова година му дават 1500 лв. по някаква линия помощи. Кмета на съседното село муказва да не ги изпиеш върви и си купи храна дрехи и т.н. Манго отива и се връща с портокали, банани и киви за 1500 лв. Цял бус. След 3 седмици плодовете се развалили и манго пак при кмета с молба да му помага, че пак няма какво да се яде. Такъв какво да го правиш?
Та затова, оставяи ги да си живеят, да имат малко страх от българите и каквото искат това да си правят в тяхното си общество, когато се мотаят покрай нас да се съобразяват.
Comment
-
Е, ако му стогаще акъла, така ли щеше да направи?
И ми писна да коментираме отделни случаи. Никой не дава за пример етнически българи идиоти, а всички знаем, че ги има в изобилие.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщениеЕ, ако му стогаще акъла, така ли щеше да направи?Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Няма как да стане, ако биват игнорирани.I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Добре айде пак се затваря кръга. Къде свършват отделните случаи и къде започва общовалидното?
Дайте примери за игнориране на етноси различни от българския.Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"
Comment
Comment