Известие

Collapse
No announcement yet.

домашното насилие

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
    някой беше казал: "Бий, за да те уважават"

Иначе по темата за домашното насилие и изобщо всъщност, безпричинното и безосновнателно насилие си е направо за затвор!
    Да си пребиваш децата, от това че не си на кеф, граничи с това което се случи скоро - мъж закла двете си деца и запали къщата с жена си вътре....е тоя изверг май още го дирят...
    Иначе във възпитанието има някой друг шамар(боят изгражда), но нищо граничещо със садизъм не трябва да се допуска! Просто наистина неприятното е че няма законова норма с коята да се противодейства легално, така да се каже на това. Затова от време на време има новини от типа: "жена закла мъжа си - посегнал на децата" или обратното... понякога нещата излизат извън контрол и ако не ние, то няма кой друг да ги върне по местата им.
    Поговорката не се тълкува буквално. "Бий" - не винаги означава физически бой или саморазправа. Това е любимото ми "мото".
    Този отдавна го хванаха. Още на следващия ден.
    Домашното насилие не е по различно от всяко друго насилие.
    В поста на Матричарят (жесток филм, в моята топ десет е), се съдържа част от истината. Хареса ми .
    Абе търтей това не е нито политика нито икономика.
    не-сери-озно е, да е в този раздел.
    Това е за раздел "Общество".
    Домашното насилие е в резултат от изкуствения обществен строй, в който сме принудени да живеем.
    Биологично на хората (основно на мъжете) е заложено нещо съвсем различно от това, което са принудени да правят сега. Да не говорим, че се народи вече каква ли не пасмина, която не подлежи на никакъв отбор. Аууууууууууу това прозвуча доста фашизоидно.
    Сред останалите видове бозайници, също се среща странно поведение, както и хомосексуализъм, но тези индивиди се отбиват навреме и не им се дава шанс да оставят поколение.
    Някой замислял ли се е защо мъжете имат безброй много хобита. Рибоулов, лов, коли, събиране на марки, и тем подобни простотии. Еми според мен това е добър начин да подтискат своите инстинкти, чиято проява в сегашния цивилизован свят с хистиянски ценности (само за масите) се смятат за нещо пошло и вредно.
    Когато те дразни някакъв тъп задник и ти не можеш да му "набиеш канчето", прибирайки се в къщи, всеки слаб психически човек, ще си го изкара на жена си.
    Има обаче нещо, което е важно да се отдели.
    Боят над децата (те няма къде да избягат), и боят над жената. Познавам жени, които започвам да мисля на моменти, че изпитват мазохистично удовлетворение да бъдат малтретирани и продължават да бъдат с подобни мъже. Ако нито една жена не бъде с такъв мъж, този тип мъже ще отпаднат от генофонда и всичко ще бъде наред.
    Уфффф айде да си изпия кафето, че нещо мисълта ми не тече добре, както винаги де.
    "Моралните устои не могат да бъдат създадени с параграфите на закона".
    К.М.

Comment

Безработицата и стресът са основните причини за агресия, да не забравяме и влиянието на алкохола!
      С шамари мъж не се става......
      Last edited by Бобби; d.m.y г., 10:50.
      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

Проблемът наистина е обществен, а не политически. И едва напоследък се взима насериозно у нас. Преди ВСВ - заради патриархалното общество, след ВСВ - заради "соцреализма". У нас причините са в психическото напрежение, коеот се натрупа у хората при преминаването от изкуствена към естествена среда (разбирай от социализъм към пазарна икономика). Другата страна на проблема е чисто личностен - у когото е заложен садизъм, ще си го носи в какъвто и обществен строй да живее. Разликата идва оттам, че при едно развито общество с работеща съдебна система ще се вземат превантивни мерки, за да се избегнат такива прояви. У нас за отрязване на пръст с резачка налагат глоба от 40 лева и някаква овца - прокурорка обяснява, че "не подозирала толкова висока обществена опасност на дееца" - за случая в Гоцеделчевско говоря.

А чисто човешки това да пребиеш жена или дете не го разбирам. Просто не го разбирам и това е.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Нали не бъркаме боя с възпитателна цел (за който също не съм убеден че има ефект) и домашното насилие?
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
            ............при преминаването от изкуствена към естествена среда (разбирай от социализъм към пазарна икономика)............
            Е това е смешно. Омръзна ми да повтарям, че действащ социализъм има и сега и то във всички западни демокрации, а за скандинавските страни просто не ми се коментира.
            Имам познат, който от 6500 евро заплата в Белгия, му прибира 55 % повтарям 55 %, и забележете една от причините е, защото е ерген и няма деца.
            Някой задавал ли си е въпроса защо известни спортисти бягат от страните си и музиканти също.
            Кайли Миноуг печели от турне 5 000 000 и след данъците и остават 2 000 000 и това е съвсем реално.
            Ако това не е социализъм КОЕ Е ПИТАМ АЗ?
            Не бъркайте тоталитаризъм със социална политика, а именно реално прилагане на социалиЗЪМА.
            Но те вече са достигнали едно ниво, което им позволява провеждането на подобна политика.
            Това от една страна, от друга страна смешно е да се твърди, че демокрацията и капитализмът е някакво естествено състояние. Глупости, стрес до откат, конкуренция в работната среда водеща по слабите духом до тотално превъртане. Като чета такива постове се чудя новини гледаш ли изобщо. Виж къде тия превъртелите са най много.
            НИЩО ЛОШО НЕ КАЗАВАМ ЗА ДЕМОКРАЦИЯТА И КАПИТАЛИЗМА. (това за да си спестя подмятания от клуб "сприхав старец", че съм комунист.

и къде точно име връзка с домашното насилие в това ти мнение?
            Last edited by търтей; d.m.y г., 11:51.
            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              Нали не бъркаме боя с възпитателна цел (за който също не съм убеден че има ефект) и домашното насилие?
              Не го бъркаме. Ама нали важи само за децата. Щото да биеш пълнолетна жена...
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Не го бъркаме. Ама нали важи само за децата. Щото да биеш пълнолетна жена...
                Боят е възпитателен и за възрастните и за децата.
                Но сега има правозащитни организации.
                И не дават да се бие, скоро ще забранят и повинността, после и излежаване на наказание при особен режим и накрая ще им се дават социални помощи от държавата, защото тя е виновна те да са бандити, побойници, крадци.
                Предният ми пост е отговор на пост по темата. Обяснявам защо посочената причина, за явлението "домашно насилие" от конкретен форумец е невярна.
                Last edited by Susscrofa; d.m.y г., 12:07.
                К.М.

Comment

Свинче, нали не бъркаш възпитаване с подчиняване?
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Свинче, нали не бъркаш възпитаване с подчиняване?
                    Изкушавам се да започна друга тема.
                    И тя би била "Какво е добро възпитание"
                    Нима всички ние не сме възпитавани да се подчиняваме на известен ред, строй, норми, за да бъдем експлоатирани по определен начин.
                    Помисли над това.
                    К.М.

Comment

Какво е добро възпитание е друга тема... етиката и морала също.
                      Възпитаваме не само с изисквания и наказания, най-възпитателен се явява личния пример.
                      За това и възпитаване на дете в лични ценности в които ти самия не вярваш е мисията невъзможна.
                      Виж да го подчиниш на нещо винаги можеш ... всеки човек може да бъде пречупен ако сериозно се подходи към това.
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Та в продължение на моите мисли по тая тема, бих добавил още:
                        При "простите" хора /примерно цигани или българи няма значение, няма значение, но по често се наблюдава при първите, по обективни причини-обществата им се развиват донякъде изолирано и по собствени закони/ има един момент, поради живота си в тези частично да ги наречем изолирани общества не са възпитани в чувсто на морал, поведение към общството и так дале, най общо казано не знаят какво е добро и какво е зло, не са научени да тачат доброто и да се противопоставят на злото, та в тези случаи се поражда едно чувство на насилие, което според тях, явно не е нищо нередно.Просто когато извръшва това действие, той и не мисли много много.
                        Поради тая причина има убийства на стари хора примерно по селата безпричинно жестоки, или обири на буркани и 5 лева са придружени с брутални побои, убийства на собственети им деца, побоища на близки и др.

Вярно е че обществото създава някакви норми и очуква човека, но това е, човекът е обществен индивид, а за всяко общество и животинското си има норми на поведение.
                        Тук само да вметна - при католиците например кръщане, първо причастие и миропомазание са разделени във времето-кръщенето е като бебе, първото причастие на около 11 години и миросването е на 18 години, тоест съзнателно можеш да приемеш или отхвърлиш това.
                        В крайна сметка може да си кръстен и да избиваш милиони, за пример СТалин и Хитлер, май на Гитлер и баща му беше свещенник, не съм сигурен, тоест винаги можеш да отвхвърлиш това ако смяташ че не е правилно или не го искаш, няма да те обесят или запалят на клада в днешни дни
                        Last edited by fred; d.m.y г., 14:14.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                          Познавам жени, които започвам да мисля на моменти, че изпитват мазохистично юудовлетворение да бъдат малтретирани и продължават да бъдат с подобни мъже.
                          и/или са финансово зависими ,и заради децата.Аз също познавам такива.Отвратителна история
                          Първоначално публикувано от suscrofa Покажи съобщение
                          Ако нито една жена не бъде с такъв мъж, този тип мъже ще отпаднат от генофонда и всичко ще бъде наред.
                          Да,това дали ще си заобграден от дебили е въпрос на личен избор
                          “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                          ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Та в продължение на моите мисли по тая тема, бих добавил още:
                            При "простите" хора /примерно цигани или българи няма значение, няма значение, но по често се наблюдава при първите, по обективни причини-обществата им се развиват донякъде изолирано и по собствени закони/ има един момент, поради живота си в тези частично да ги наречем изолирани общества не са възпитани в чувсто на морал, поведение към общството и так дале, най общо казано не знаят какво е добро и какво е зло, не са научени да тачат доброто и да се противопоставят на злото, та в тези случаи се поражда едно чувство на насилие, което според тях, явно не е нищо нередно.Просто когато извръшва това действие, той и не мисли много много.
                            Поради тая причина има убийства на стари хора примерно по селата безпричинно жестоки, или обири на буркани и 5 лева са придружени с брутални побои, убийства на собственети им деца, побоища на близки и др.
                            Ох малееееее пак ще възпитаваме и ще вървим напред. Открай време тоягата и здравия юмрук е играел най силна роля при формирането на РЕД. Какво трябва да направим: искаме да ги отнемем от родителите и веднага писват хелзинксия комитет неееееееееее как правата на човека, децата при майките и бащатковците. Първо ред със сила, после ще ги превъзпитаваме говоря за всички без да разделям по някакъв признак.
                            Има изследвания, които те опровергават, насилието далеч не е явление свързано с бедните и прости маси от хора. Определено не е това причината.
                            К.М.

Comment

Първоначално публикувано от Бобби
                              Ами така си се кръстил...нищо лично!
                              В повечето случай, като спориш .... оливаш с доста помия....мое мнение!
                              ТОВА ТВОЙТО Е СЛОВЕСНО НАСИЛИЕ!
                              На мен пък ми харесва да чета прасето
                              Нарочили сте го,че се заяжда и край!Сигурна съм,че дори не си правите труда да помислите какво казва .Каквото и да е то е грешно...
                              п.п.
                              'айде 'ся по един шамар зад врата,че сме в темата за насилието!
                              “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                              ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Първоначално публикувано от viki Покажи съобщение
                                На мен пък ми харесва да чета прасето
                                Нарочили сте го,че се заяжда и край!Сигурна съм,че дори не си правите труда да помислите какво казва .Каквото и да е то е грешно...
                                п.п.
                                'айде 'ся по един шамар зад врата,че сме в темата за насилието!
                                Мислим, ама не сме съгласни,
                                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                                Нагоре по стълбата, която води надолу
                                sigpic

Comment

Working...
                                X