Известие

Collapse
No announcement yet.

Бихте ли емигрирали на Запад? И Защо?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Бихте ли емигрирали на Запад? И Защо?

Въпреки голямата криза, обхванала всички ни, не само в Бг, а и на Запад..Все пак тук из Европа има доста неща, които на нас българите са все още непонятни - например
    По-добре платена работа, спокойствие, сигурност, осигуровки, дисциплина...и Ред! Има ли поне едно от тези гореизброените неща, което би могло да ни задържи в БГ?
    А и напоследък се забелязва "Завръщане" на гурбетчиите, емигрантите, студентите и прочие в Бг... и с какво биха спомогнали те на страната ни? Все пак има тълпи от желаещи да се махнат час по - скоро от Бг, но има пък и такива, които не биха си опитали късмета си в чужбина..
    Та въпроса е - Кое ни задържа тук в Татковината и кое не ни задържа....(Въпреки лични благосъстояния, финансови възможности или "Камъка си тежи на мястото" или др....????
    Интересно ми е да видя кой какво мисли по темата, кой какво би предприел...?
    121
    Да
    45.45%
    55
    Не
    42.98%
    52
    Не мога да преценя
    11.57%
    14

The poll is expired.

Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Винаги бих предпочел да работя в чужбина ,но не за постоянно ,просто там не се чувствам на мястото си ,а може просто още да не съм го намерил това място все пак не съм бил на всякаде. Понякога ми липсва деструктивноста на наща българска култура ,диващината и всички останали качества които е прието да бъдат нещо лошо.
    Проблемът е ,че Европа и не само тя ,ни превъзхожда в пъти и винаги (е почти винаги) разумът надделява над сърцето !!!
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Fiat Bravo II 1.4 90hp
    sigpic
    Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

аз ще го кажа накратко: защото мога когато поискам да се обадя на някой приятел/познат и да отидем да изпием по кафе или по бира, или пък да му отида на гости след 15 мин.
      т'ва го нема никъде (поне където съм ходил или имам познати...)
      166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
      x145 1.6 boxer

Comment

Аз не бих бил емигрант, имахме спечелена зелена карта през 2000 или 2001 и се отказахме, като цяло не съжелявам, някои мои познати се върнха, един стана американски гражданин,но си живее и работи тук, други въобще не чакаха и да станат и се върнаха, трети останаха там.Абе като цяло не ми се живее извън България, пък и вече станах улегнал идиот, както се казва
        Last edited by fred; d.m.y г., 08:37.
        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
        Нагоре по стълбата, която води надолу
        sigpic

Comment

Ами лично аз вече не бих емигрирал...Правих няколко елементарни опита преди доста години,но къде от некомпетентност,къде от липсата на помощ,къде от страх така или иначе нищо не стана.Нямам такива желания вече.Може да работя временно в чужбина,но ...толкова.При комунизма съм обиколил доста из Европа,имах предложение да се състезавам за Гърция(с договор,гражданство и т.н.),но....отказах.Не, че съм голям националист или много си обичам страната,просто ме беше страх .Не станах голям спортист,но не съжалявам за нищо....Братовчед ми спечели зелена карта и заминава в началото на м.май.Както казва той:Трябва да опитам.
          P.S.През ноември на мой приятел дойде на гости една девойка от Орландо,САЩ.20 дни ходеше ококорена и накрая каза:При нас пътувам 120 км.за да отида на пазар,при вас след 20 мин.вече съм на масата,на гости се ходи мнооооого рядко-САМО събота,а вие през ден се събирате къде с повод къде без..природата ви е невероятна(нали се сещате че и показахме много малка част),не е виждала череша(плода ама на дървото) и много други работи.Имате страхотна страна.
          Май се отплеснах..

Comment

Не.....
            Щото БГ си ме кефи......
            "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
            F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

Работил сьм в Гьрция преди 20год.но сега не се мьрдам от тук.В БГ.се чувствам спокойно.
              0888515205

Comment

Незнам,честно казано
                Може би,ако се наложиБих заминала, заради любим човек ,защото към материални неща не се привързвам Искам да кажа,че навсякъде бих живяла ,стига да са с мен хората ,които обичам Направо да ме занесат на ръце
                “And what is good, Phaedrus, And what is not good— Need we ask anyone to tell us these things...?”
                ― Robert M. Pirsig, Zen and the Art of Motorcycle

Comment

Ако имах възможност бих дръпнал веднага с цялото си семейство.Защо ли?Защото тука работиш като роб за нищо.Знам,че никъде не е лесно ,но аз и не търся лесното.В тази държава с всяка изминала година става все по лошо.То са политици,чиновници,бирници и още много други корумпирани ..............ици.
                  ALFA ROMEO 155 1.8 TS 8V -ex.
                  sigpicALFA ROMEO 155 2.0 TS 8V-настояща
                  0898463130-Румен

Comment

Първоначално публикувано от rumenti77 Покажи съобщение
                    Ако имах възможност бих дръпнал веднага с цялото си семейство.Защо ли?Защото тука работиш като роб за нищо.Знам,че никъде не е лесно ,но аз и не търся лесното.В тази държава с всяка изминала година става все по лошо.То са политици,чиновници,бирници и още много други корумпирани ..............ици.
                    Зависи от гледната точка.
                    Има хора, които се чувстват все по добре всяка следваща година.

Аз бих отишъл в чужбана за кратко 1-3 години от комерсиална гледна точка, на като цяло приятелите са ми тука.
                    Предпочитам в чужбена на ЕКСКУРЗИЯ.
                    "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                    Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                    Opel Astra J GTC

Comment

Аз пък имам възможност даже и избор от няколко места....В чужбина не се чуствам на мястото си...Както казаха някой колеги няма ги приятелите и познатите...А и където и да си НИЕ си личим и не ни харесват особенно......Кво да ви кажа колкото и да е мизерия и анархия в нашата "държавица" аз си оставам тук......... по зле не може да стане.......

ALFA 145 1.6 ТS `97
                      & ALFA 156 1.8 TS '99

Comment

Първоначално публикувано от Pebles Покажи съобщение
                        ........ по зле не може да стане.......
                        Винаги може да бъде по-зле
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99
                        Alfa Romeo 166 2.4 JTDm '05

Comment

Единственото за което бих отишал някаде извън България, е че там има правила на работа, тук всяка фирма и работодател си определя правилата. Казват ти това са правилата ако изкаш. Иначе вече и ние се научихме да работим поне хората от големите градове, за заплщането няма смисъл да го сравнваме.
                          Дугия основен проблем е че много хора отиват неподговеи, незнаят език нямат и най-малка предсава какво ще работят там, просто тръгват и след 6 месеца се връщат.
                          Alfa Romeo 145 1.6 BOXER
                          sigpic
                          http://vbox7.com/play:884c5234
                          http://www.youtube.com/watch?v=utCgI...layer_embedded

Comment

При първа възможност изчезвам
                            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
                            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

може би бих, ако получа добра оферта за работа. За момента, обаче, като тукашната няма
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Working...
                              X