Известие

Collapse
No announcement yet.

Бихте ли емигрирали на Запад? И Защо?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
    Бих заминал назапад.
    Приоритетите в полза заминаване са много повече:
    Бях две години в САЩ, и наскоро се върнах, имах възможност да остана, работата ми бе страхотна, мн добре платена, страшно добро уважение от другата страна, добро платена работа.
    Но найстина мн мн ти липсва БГ, приятелите, роднини.

Светът там е различен и то мн добре устроен, жевеят в пъти по-добре, живота е по-спокоен,нз можеби някой ден ще замина перманентно, Усетих нещо: Държавата се грижи за теб и ит помага, там ако имаш малко повече сиво вещество, можеш лесно да станещ заможен, самите пари не са проблем, защото накадето и да се огледаш, виждаш възможности да направиш някой Benji, просто условията за живот са по-добри.
    Имах възможността да остана, да работя мн приятна работа и доста добре платена, откъм жени, е избора е голям, докато бях там те те търсят, не ти тях, има си.

моето мнение е: направи пари там достатъчно за да започнеш нещо тук в бг и си живей живота, но никога няма да упрекна някой заминал, защото просто няма база за сравнение, нито начин на живот, нито манталитет, отношение, култура, инфраструктурата е чудесна,мога да продължа да пиша още мн мн ....

То бива неграмотност ...
    Искам и да добавя!Само след 4 години,вече владеех шибания език,който по трудност се равнява само на славянските езици и на индонезийския.Последния го научих по-късно и много лесно.Положих изпит и си защитих инженерна диплома,като електричар.Имах вече приятели и ме приемаха за свой.Даже искаха и да ме женят там.Отговорих им,че щрък с гъска не правят гнездо.(малко Кюстендилски фолклор).Бях и все още съм уважаван специалист и официален представител на фирмата за БГ.НО!!! Мизерията не е в заплащането,а в начина на живот.Получавах межди 1800 и 3500 евро заплата.Ниската ставка беше,когато не работех,а се мотаех и просто идвах на работа-8 часа на ден ,5 дни в седмицата.Така обаче не се работи там.Правил съм по над 300 часа на месец.Сметнете колко работни дни са това.Да имах къща с 5 стаи и оборудване,за което може само да си мечтае някой в БГ,ако изобщо го е чувал.Имах служебна Алфа 159 1.9 жтдм,а освен това и целия парк.Не ми е било проблем да си викна гаджето да прекараме няколко дни на Малта или някъде другаде,но това е само лустро.Ежедневната самото е нещо страшно.Храната не струва.Не случайно се заклех,като се прибера да ям домати,колкото мога.Да ям сливи,круши,джанки,ябълки и каквото и да е,но да има червеи в плода.Да лягам и да ставам с българка и да ми мирише на жена,а не на крава или на леш.
    Алеко трябва още много да го четем!И да си вземем поуките!
    Last edited by търтей; d.m.y г., 16:10.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
      Искам и да добавя!Само след 4 години,вече владеех шибания език,който по трудност се равнява само на славянските езици и на индонезийския.
      Aз не искам да спамя или да се заяждам и т.н. но пък може да се получи интересна дискусия, която евентуално да се отдели в отделна тема на по-късен етап.
      Дали разбрах правилно, английският е шибан и труден език? И то по труден от славянските? Ингилизкия е смотан и елемнтарен език за елементарни хора. Та те и родове нямат да ги ева. С кой славянски го сравняваш? Български, руски, полски, чешки, словенски, словашки? От тия тука само нашия няма падежи, та така в славянските бъка от падежи, граматични правила, изключения, куп странни букви(диакритики) и сложни произношения. Как изобщо ги сравняваш?
      А ако не съм разбрал и не става въпрос за английски, пърдон.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Дали греша не знам, но все си мисля, че колегата имаше предвид ГРЪЦКИЯ език ?!?
        Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
        Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Цитирано е мнение за САЩ затова реших, че е ингилизки. Може и да греша, сори ако е така.
          Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
          ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
          Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Колега, и аз не съм сигурен, но тъй като от както се е регистрирал mordohy, така да се каже му "следя" постовете ( с чисто информативна цел ), мисля че беше споменал, че работи(ел) в гръцко...

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
            Днеска пак прочетох за проблеми на наши приятели в Гърция.Живях там девет години и темата е болезнена за мене.Гръцката полиция,няма нищо общо с гръцкия народ!!!Това първо,но ако някой има проблеми,където и да е в Гърция,мога с моите скромни познания и съвсем не скромни партньори да ви помогна.Там полицейските произволи не се толорират.Ако някой го тероризират,нека ми се обади.Мисля,че ще му помогна.Не съм Бог,но имам приятели.Клуба същио там е силен.
            Ясно, че в тоя форум - слаб пияч, бияч, ебач и слаб шофьор няма, ма нема смисъл да се фалим..

FIAT Coupe 16VT
            Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD

Comment

Аз лично го разбирам като попринцип дали би заминал някъде. "Запад" според мен е станало точно толкова нарицателно колкото и "Ксерокс". Аз, както и много от хората във форума не са се насочили точно в западна посока, но пък са си изказали мненията. Аз лично разбирам темата повече като advantages/disadvantages на емигрирането като цяло.
              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Working...
              X