А и това няма как да не удари джоба на минтичарите мисля.....
Известие
Collapse
No announcement yet.
ЗА или ПРОТИВ Република Турция в ЕС
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеВсичко българско и родно любя,тача и милея...да ама не.. Българите що немаме пари да си защитаваме родното? Турците да нямат случайно некви "Сикиш фондове", че да развиват селското стопанство.Просто е държавата им помага. След като Българската държава НЕ помага на родните производители нема да има производство.В страната ни има няколко големи производители на домати дето са усвоили много пари от Еврофондовете. Първото качество на продукцията им е като Турското трето..Няма какво да говорим, това се отнася не само за доматите, краставиците, прасковите, дините и т.н. ,а за всичко. Турското е качествено, много по-качествено от Българското. Имат невероятен качествен контрол..България няма БДС..Така, че аз предпочитам ефтино и качествено и Турско, Гръцко, Полско.., отколното скъпо, със съмнително качестно и Българско. За мен е важно хората да са доволни и да могат да си позволяват всеки ден да имат на масата си пресни качествени плодове и зеленчуци. Разбира се, че ще се радвам ако предлагам повече българска стока, но на този етап това няма как да стане, поне не и в близкото бъдеще..
България е толкова подходяща за домати, колкото Сахара за водни ски..Трябва да престанем да си мислим, че имаме традиции в нещо различно от отглеждането на рози и производството на розово масло.Само там са ни традициите.
Колко е подходяща за домати Холандия, ама ими из цяла Европа тяхна продукция.Да не говорим пък за безводната и безсплодна Испания, където има бая доматопроизводство на базата на химическата промишленост.Житниците на Европа до Втората световна война са били най-вече Украйна, Румъния и България.
Та специално зеленчукопроизводството у нас би могло да бъде доста по-развито, отколкото е сега, не че ще заливаме света с наши зеленчуци.Има много добри условия за това, може да не са най добрите, но ги има.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеНе знам дали си чувал, но българските зеленчуци са били прочути, както и градинарите ни, доста преди 1944г. из Европа.
Колко е подходяща за домати Холандия, ама ими из цяла Европа тяхна продукция.Да не говорим пък за безводната и безсплодна Испания, където има бая доматопроизводство на базата на химическата промишленост
Та специално зеленчукопроизводството у нас би могло да бъде доста по-развито, отколкото е сега, не че ще заливаме света с наши зеленчуци.Има много добри условия за това, може да не са най добрите, но ги има.Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.
Comment
-
За различни неща говорим. Аз твърдя, че в България има условия за земеделие, а не че има такова. Ти пък твърдиш, че в Турция има земеделие. На практика, не си противоречим, един вид. Или бъркам?I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
Roosevelt
Comment
-
Няма противоречие.Аз съм съгласен, България има прекрасни условия да се развива земеделие и то конкурентно. НО това никога няма да стане. Страната ни е подходяща за много неща но това нищо не означава. Щом турски фирми са собственици на 90% от оранжериите и масивите в страната , значи има потенцниал. Влезнахме в ЕС, даваха се пари, но парите изчезваха..това е. Такъв ни е манталитета..Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Comment
-
Е трудно е сега, по ред причини, но както е казано-дето е текло, пак ще тече.Ще стане и това, просто си требе време.А и има и добри примери в тая област-говоря най общо и за лека промишленост и за хранително вкусова и за селско стопанство, консервна и т.н.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеЕ трудно е сега, по ред причини, но както е казано-дето е текло, пак ще тече.Ще стане и това, просто си требе време.А и има и добри примери в тая област-говоря най общо и за лека промишленост и за хранително вкусова и за селско стопанство, консервна и т.н.
Но не това е темата и малко се отплеснахмеRange Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеТе да я приемат а нека да не паднат цените на турските стоки в България. От воле ти казвам, че цените ще са с с 15-20 % надолу. Както се промениха цените на стоките от Гърция когато ни приеах в ЕС, така ще стане и с Турската стока. Пък и по важно е бързооборотните стоки да са по евтини. Хората търсят най-необходимото и евтиното.
Comment
-
Както в индустрията, така и в сел.стопанство са съсипани традициите в производството у нас и е прецакано развитието от няколко десетки години - трудно може да се навакса, защото са пропуснати възможностите за инвестиции в дейността.Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:37.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКолега ти знаеш ли какво значи да паднат цените с 20%. Това според мен никога няма да стане.Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Comment
-
Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщениеПадне ли митото, падат и цените..Няма логика да сваля цените, след като се купува сега и на тези цени. А българските дрехи и продукти, така и така ще са си на същите по-високи цени.
Lexus IS200
Comment
-
Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщениеПо скоро бих казал, че печалбата на търговеца ще скочиНяма логика да сваля цените, след като се купува сега и на тези цени. А българските дрехи и продукти, така и така ще са си на същите по-високи цени.
Comment
-
за цените
Точно това казвам и аз - ако Турция влезе в ЕС и им падне митото за внос на стоки, никой няма да позволи цените им да паднат, дори и на тези бързооборотните стоки при положение че се харчат и сега на тея цени. Т.е. евентуалното им членство няма да е плюс за нас в този аспект.Alfa 156 2.0 - ех,
Lancia Z 2.0i 147hp - ex,
Lancia Y 1.4LX 80hp -ex
Още италианки би било мазохизъм и горене пари на клада.
Comment
-
Първоначално публикувано от adv_petrov Покажи съобщениеТочно това казвам и аз - ако Турция влезе в ЕС и им падне митото за внос на стоки, никой няма да позволи цените им да паднат, дори и на тези бързооборотните стоки при положение че се харчат и сега на тея цени. Т.е. евентуалното им членство няма да е плюс за нас в този аспект.
Не е така, винаги една стока може да се продава в по-големи количества. Точно заради митото, въпреки ниската си цена още има колебание какво да се избере на пазара.Плюса на Турската стока е качеството. Ако падне митото, ще се увеличи вноса и цените ще паднат. Сега друг е въпроса, че БГ производител ще бъде смазан от това.Но така се създава конкуренция, неможе само поради факта, че е българско да се толерира.Трябва и качествоо.Просто ще светне червената лампичка.Range Rover Vogue 4.4
Rexton 270 cdi
Comment
Comment