Известие

Collapse
No announcement yet.

ЗА или ПРОТИВ Република Турция в ЕС

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

ПРОТИВ ! Няма смисъл да се обяснява нали ?

Напротив
    Има смисъл
    Ако няма да си обосноваваш мненията някак си не си за тук

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
      ама Турция е по голяма от половин Европа
      За това смятам ,че турция никога няма да бъде приета в Евро съюза !
      Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
      Fiat Bravo II 1.4 90hp
      sigpic
      Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Против!
        1.Ще се получи голяма и неконтролируема миграция за работа към страните от Западна Европа.
        2.Те вече ги има, но ще се увеличът гетата в големите градове и това ще води до огромни проблеми.
        3.Големи страни като Украйна и Турция нямат място в ЕС.
        Твърдо против.Турците си имат хубата страна и нека там да си останат.
        sigpic
        Alfa Romeo 33 1.5iE-EX
        BMW E30
        BMW E36

Comment

и аз съм против.мисля че вече доста колеги са написали причини ,защо турция да не влезе в ЕС
          alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

Въпроса е много интересен и само този,който е бил там и познава нещата от вътре,може да ги коментира.Това е огромна държава с огромен потенциал.Имат сериозна промишленост,за която малко се знае у нас.На практика произвеждат почти всичко и то при много високо качество.Боклуците,които се внасяха,не бяха произведени в Турция,а само внесени от там.Това създаде погрешно впечатление у мнозина от нас.Имат огромен пазар,което също не е за пренебрегване.Влизането на Турция в ЕС , автоматично ще премахне проблемите с Кипър и Егейско море.Ще се разрешат и много проблеми в участъка,където се събират Арда,Тунджа и Марица.Другия плюс е,че е светска държава.Тя много добре знае,как да се справя с проблемите,породени от консервативните мюсюлмани.Има и друго.Управляващите ги на всяко ниво нямат нищо общо с нашите управляващи.Те имат дългосрочна политика и не се дърлят за глупости.Там се работи с удоволствие и мозъка се цени невероятно много.Буквално в първия момент,в който те усетят,че си сапиенс , те отделят моментално от стадото и ти дават всичко,за да можеш да си свършиш работата.Звучи,като приказка,на фона на нашата реалност,но е факт.За мислещите ще спомена само градацията на няколко професии,като статут и заплащане,а вие си вадете изводите,как е у нас.Като статут-учители,доктори,военни,пожарникари...полицаи.Там е достатъчно да се представиш,че си даскал или доктор и полицая моментално показва своя респект и уважение.Това е много показателно.Отидете ,в който и да е град и ще видите,че са на десетилетия преди нас.Стандарта е много по-висок от нашия.
            Като минус мога да посоча,своеобразната култура на голяма част от населението.По-точно на тая част след Анкара.Там е тъмна Индия и живота е спрял някъде около Харун Ал Рашид.Кюрдите са сериозен проблем,но това идва от търпимостта на държавата.Поставени наравно с останалите,както е в Европа,много бързо влизат в ред.Просто там нямат европейските правила за справяне с такива проблеми.Имат по-голяма толерантност.
            Накратко Турция не е Ахмед Доган и за мнозина от нас е непозната територия.Младите хора там са си съвсем европейци.Мога да кажа и още неща,но не всички ще ги разберат.Накратко съм-за!
            На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
            Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Само ако не си на 100% БЪЛГАРИН може да си съгласен.Да изнеса ли лекция за Батак например
              Алфа 156 1.9 JTD

Comment

Първоначално публикувано от paco6676 Покажи съобщение
                Само ако не си на 100% БЪЛГАРИН може да си съгласен.Да изнеса ли лекция за Батак например
                А за 22-ра година или за Черна нива например.Стига с глупостите.Аз съм от два много стари български рода.Единия е Кюркчинския,а другия е на Каратанас кочана.Аз съм потомък на първия му син.Втория е основоположник на кочановия род.Така,че от поне 514 години знам рода си.Поразрови се в историята и сравнявай.И на мене не ми беше лесно.Оказа се,че когато сме били под турско робство сме живяли по-добре от народите в цивилизованите народи в европа.Ама то не е за слепите.Иначе винаги ще си намериме някой виновен и винаги да имаме враг насреща.Много удобно!Все някой друг ще ни е виновен!
                Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от paco6676 Покажи съобщение

Егати, хора, осъзнайте се малко, какво е това закостеняло мислене. Стига излишен национализъм и гледайте реално на нещата.
                  Хареса ми мнението на mordohy, много добре написано .
                  По принцип съм за, но трябва да мине известно време. Въпреки че малко ме притеснява цялата тази глобализация по принцип, не в конкретния случай. След години няма да е Европейски Съюз или Съединени Американски Щати, ще е някакъв Световен Съюз. За добро или лошо, но това е друга тема
                  146 1.6 TS '00
                  156 2.4 JTD '01

Comment

Твърдо Против!!!
                    По-добре близките нам раси като ... Украйна, Беларус, Молдова, Да бъдат приети Все пак славянски народи са, а и по-се доближават до арийската Раса каквато е в цяла Европа..
                    Допуснем ли разни фесове,чалми ,мустаци и фереджета.. тогава ще настане тотален хаос - Ще почне едно смесване на раси, религии, обичаи и др. Така че да си стоят долу!
                    А и вече са почнали лека - полека да строят джамии по тукашните земи я нелегални, я легални...Горко на децата ни..
                    Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

Марто,ние сме Хунори,а не славяни.Май живееш още в стари времена.Нито Атила,нито Баян,нито Мордохай,нито Кубрат, нито Мосхо,нито Аспарух са били славяни.Нито пък ние.Това,че изрода Патриарх Евтимий е изгорил старата ни книжнина и ни е обрекъл на безпаметност е друг въпрос.А сега ще ти кажа и нещо,което ще те шокира и обърка.Турците са наши първи братовчеди.И те са Хунори.Вярно един по изостанал за старите времена клон,но виж какво правят по-късно.И друг факт.Ние сме единствените християни от всички българи.Свети княз Борис е бил и голям политик.За това и сме оцеляли до сега,въпреки,че още има българи,които почитат Тангра,но не са в пределите на България.Танграизма е по-близо да исляма в изражението си.За това и всички останали български племена го приемат.Все пак и те оставят своя белег в историята.Тяхни са и основаването на Москва,овчата битка на Мордохай,в която лично убива Чингис хан и изгонва монголите за винаги от Европа и великолепните градове,сътворени от нашите братя в териториите на днешна Русия и Украйна.Татарите са също наша кръв.Съвсем наскоро там почина последния потомък от рода Дуло.Мога да продължа,но и това е достатъчно за да разбереме,че нищо не е такова,каквото изглежда.Все пак препоръчвам ти да прочетеш Михалаки Георгиев.Там ще намериш отговори на много неща.Не се заяждам.Само пиша.Поне за това за сега не бесят.Поздрави,колега!
                      ПП.За фереджетата-те не са мюсюлмански патент,а еврейски и след това християнски.В Русиа до съвсем блиски времена,жените винаги са били добре забулени.Нищо ново под слънцето!
                      Last edited by mordohy; d.m.y г., 23:11.

Comment

Първоначално публикувано от mordohy Покажи съобщение
                        Марто,ние сме Хунори,а не славяни.Май живееш още в стари времена.Нито Атила,нито Баян,нито Мордохай,нито Кубрат, нито Мосхо,нито Аспарух са били славяни.Нито пък ние.Това,че изрода Патриарх Евтимий е изгорил старата ни книжнина и ни е обрекъл на безпаметност е друг въпрос.А сега ще ти кажа и нещо,което ще те шокира и обърка.Турците са наши първи братовчеди.И те са Хунори.Вярно един по изостанал за старите времена клон,но виж какво правят по-късно.И друг факт.Ние сме единствените християни от всички българи.Свети княз Борис е бил и голям политик.За това и сме оцеляли до сега,въпреки,че още има българи,които почитат Тангра,но не са в пределите на България.Танграизма е по-близо да исляма в изражението си.За това и всички останали български племена го приемат.Все пак и те оставят своя белег в историята.Тяхни са и основаването на Москва,овчата битка на Мордохай,в която лично убива Чингис хан и изгонва монголите за винаги от Европа и великолепните градове,сътворени от нашите братя в териториите на днешна Русия и Украйна.Татарите са също наша кръв.Съвсем наскоро там почина последния потомък от рода Дуло.Мога да продължа,но и това е достатъчно за да разбереме,че нищо не е такова,каквото изглежда.Все пак препоръчвам ти да прочетеш Михалаки Георгиев.Там ще намериш отговори на много неща.Не се заяждам.Само пиша.Поне за това за сега не бесят.Поздрави,колега!
                        ПП.За фереджетата-те не са мюсюлмански патент,а еврейски и след това християнски.В Русиа до съвсем блиски времена,жените винаги са били добре забулени.Нищо ново под слънцето!
                        Колега, това написаното от теб ме впечатли доста...
                        Наистина не знаех, за гореописаните неща. Явно
                        не се знаят от широката аудитория хора, колко още много факти се крият и изопачават... от така наречените "историци". Все пак благодаря ти за интересното инфо..Със сигурност ще потърся литература от Михалаки Георгиев(Познато ми звучи името..)
                        П.П Ако знаех за всичките тия неща(или факти), май нямаше да имам такова мнение за Южните ни комшии
                        и за другите интересни факти...
                        Сорри, че отклонявам Темата(Анкетата)
                        Поздрави. Да Живеят науката и Знанието!!!
                        Това, което отличава човека от животното е алкохолът! Животните не поркат!

Comment

гласувах за поради личните ми впечатления от комшиите (съвсем ограничени - една почивка в техен курорт преди 3-4 години... използвах я обаче да си създам впечатления и да си направя САМ изводи)
                          като прочетох обаче постовете на mordohy мога само да кажа едно: жалко, че знаем толкова малко за толкова близки до нас неща, най-вече историята ни...
                          166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                          x145 1.6 boxer

Comment

чакайте малко харесва ми когато видя, че някои е имал желанието и е прочел някоя и друга 'странична' литература... но това не означава че това е самата истина всичко се базира на предположения и е малко или много скалъпено.

съгласен съм с някои твърдения, но е прекалено крайно да съдиш за историята само по един автор или колегия от автори... както и да е; по темата - някои питал ли е самите турци дали искат ЕС? кои партии спечелиха на последните избори и с колко?
                            Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

mordohy Страхотно колега...Личи си че знаеш доста по темата Доста хубави и интересни постове... Имах един преподавател в НБУ, който беше ни разяснил много от нещата, които ти каза

Хубаво е тези неща да се обясняват и да се знаят, за да не се възползват разни долни политици от това...Каза и много верни неща за турското робство... Но много хора и политици са имали "файда" от промяна на много факти...Ако щете и баташкото клане и т.н...

И аз съм Българин чистокръвен
                              Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
                              exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
                              ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
                              ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
                              by RUBIG service

Comment

Въпреки късния час,ще си сипя още една чаша вино и ще я изпия за здравето на всички участници във Форума.Казал съм го и друг път,че тоя форум ми е любим не само заради Алфи и идеята,а защото има хора , с които наистина може да спориш.Ше ви кажа още няколко неща и те са само насока.Изводите си ги правете сами.За да не станат някои недоразумения и не дай Боже да ме упрекнете в некоректност,ще ви кажа,че въпреки,че съм кюстендилец,аз съм израснал в Родопите.На един етаж сме живяли и българи и помаци и турци.И да!Така овикания турчин,който по една ирония на съдбата ми беше даскал по български,когато идваше коч Байрама,първата кръв на жертвеното животно я поливаше по нашите"гяурски"врати.Комшията да е добре.Такава им е философията.Майка ми и г-жа Калева редовно го калесваха,а той само се гънеше човека и казваше-:ама то е за здраве!Вие като боядисате с яйцата ръцете на децата ми аз не се оплаквам!Да ама после и ръцете и вратите,пак ние жените ги миеме-отговаряха войствено те.Това е модела на съвместното съжителство.Имахме двойно повече празници.Тука не минаваха никакви ксенофобски и ксеноверски приказки.Те се задушаваха в зародиш.Точно това и се прави от правителството на Турция.Колкото за колегата,който изрази съмнения в писаното от Михалаки Георгиев и "Авторска колегия",бих му препоръчал да прочете историятя на откриването на първата ни фабрика на господин Добри Желязков.Добре е ако не е икономист да има един под ръка,въпреки,че нещата са такива,че той е съвсем ненужен,Такава протекция за бизнеса,до колкото знам не е имало и няма никъде по света.Всички останали предприятия са се ръководели от тоя ферман или по-точно дивид.Така са се развили и манифактурите в Самоков и корабостроителниците във Варна и по дунава и много още други фабрики.Не случайно България е била най-развитата провинция на империята.Давам ,Ви,за размисъл още един факт.Когато Алеко пише своя шедьовър "До Чикаго и на зад" има един много смешен момент.Граничните власти не знаят къде е България,но като им показват по картата ги пишат за турци и няма никакъв проблем.Освен комичната ситуация ,се налага и един много важен извод.Българина,дори и под робство с турския паспорт е можел да ходи навсякъде.И тука се връщаме на Апостола.Той ясно е съзнавал,че не се бориме толкова за национална,колкото за политическа и социална свобода.Казал е:то ако ще слагаме цар и сега си имаме султан.Малко хора обръщат внимание на това.Друг един факт,който колкото и маловажен да се струва на някой е важно да го споделя.Каквато и работа да имате с турските полицаи или по-лошо с тяхните джандари,първо си покажете българския паспорт.Каквато и да е ситуацията.Моментално попадате в тяхната графа на комшията,а за тях това е много важно нещо в културата им.Гръцкия паспорт те слагат в графата предателите.Понеже Алфи ми беша с гръцки номера съм го изпитвал на гърба си,За това ,като ме спрат аз съм готов с паспорта си.Голям смях падаше.Нека се върнеме и на историята за Капитан Петко Войвода.Ярка личност в нашата нова история.Нека си припомним и най-срамната част за нас от нея.Когато Турчев,градоначалника на Варна го налага с волски пишки за стари неща,един турчин,на които му е взел хайдушкия данък идва и залага имотите си и честта на дъщерите си,че той не е извършил тия деяния ,в които го обвиняват.Такъв шамар и такъв пример за доблест трудно се преглъщат.Мога да давам още много примери за изроди и башибозуци и от българска и от турска страна,но омразата няма да ни доведе до никъде.Все пак,в Турция не хранят омраза към нас,а само симпатия.Тия,които са били там,дори и на почивка ше ме подкрепят,Все пак историята е да ни учи да не си повтаряме грешките,а не да мразим.С омраза не се постига нищо.И Господ ни казва да обичаме.Амин!

Comment

Working...
                                X