If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Марто,ние сме Хунори,а не славяни.Май живееш още в стари времена.Нито Атила,нито Баян,нито Мордохай,нито Кубрат, нито Мосхо,нито Аспарух са били славяни.Нито пък ние...
Адаш, аз мисля, че нито сме славяни, нито сме българи и това го доказват някой нови генетични изследвания, не знам дали си попадал на тях. За мен генетиката за разлика от историята е точна наука. Както знаеш историята се пише от победителите.
Та тия изследвания показват, че основната популация от населението в Българя е много, много древна и си е коренна и няма нищо общо нито със славяните нито с българите, просто те са писали историята. Едните са оставили писмения си език, а другите са оставили името и административната си уредба.
А най-интересното е, че славянският процент в кръвта ни е едва 12% за разлика от келтския който е 14%
Най-близки сме до сърбите и наричащите себе си македонци. За тях може да се каже, че са наши братовчеди ако не и братя. А относно турците... много сме далеч! Имам предвид генетично.
Поздрави!
Дано не изтрият мнението като спам!
Have A Nice Day
o/_______\o
(Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
[]=о===о=[]
Адаш, аз мисля, че нито сме славяни, нито сме българи и това го доказват някой нови генетични изследвания, не знам дали си попадал на тях. За мен генетиката за разлика от историята е точна наука. Както знаеш историята се пише от победителите.
Та тия изследвания показват, че основната популация от населението в Българя е много, много древна и си е коренна и няма нищо общо нито със славяните нито с българите, просто те са писали историята. Едните са оставили писмения си език, а другите са оставили името и административната си уредба.
А най-интересното е, че славянският процент в кръвта ни е едва 12% за разлика от келтския който е 14%
Най-близки сме до сърбите и наричащите себе си македонци. За тях може да се каже, че са наши братовчеди ако не и братя. А относно турците... много сме далеч! Имам предвид генетично.
Поздрави!
Имаш ли го тава изследване с процентите.Ще ми е интересно ако го покажеш.
Имаш ли го тава изследване с процентите.Ще ми е интересно ако го покажеш.
Колега това изследване с процентите съм го срещал в И-нет на няколко места и това е едно от тях:
Тъй като тези изследвания са от съвсем скоро има теми за много дискусии относно интерпретациите на резултатите. И то главно защото все още извадките са малки.
Google може да ти помогне!
Идеята на поста ми беше съвсем друга обаче и мисля че колегата mordohy, ще ме разбере.
Have A Nice Day
o/_______\o
[]=о===о=[]
Против !
Главно заради икономически съображения.В момента поне 50 на сто от земеделските стоки идват от там а нашето земеделие е почти мъртво .Добре че скрофата е наказан в момента че сега ще квикне че само със земеделие не става трябва "да построим завод".... не става ама и без него не става като пример посочвам боклуците които ни пробутват за месо, мляко ,сирене и колбаси. Много промишлени стоки също.Нашите продукти на европазарите ще се конкурират с турските които доста ни превъзхождат, като количество и качество .Само митата и акцизите ги правят малко по скъпи и пак са по евтини от нашите собствени.
В културен икономически и религиозен план няма да коментирам понеже мнението ми се припокрива с на по горе написаното от вас .
Колега това изследване с процентите съм го срещал в И-нет на няколко места и това е едно от тях:
тук остава открит въпроса как се намира годен материал за изследване от отдавна изчезнали народи ,и как се определят границите на генотипа при близко родствени племена ... генетиката е доста точна наука но по важно екак се интерпретират резултатите .. тук май се намесва стъкмистиката.Да не забравяме и че геномът на човешката популация на земята е над 97% еднакъв и се различаваме по фенотип.Повечето фенотипни признаци се определят от повече от един ген, както и от факторите на средата, което прави изключително трудно, а понякога и невъзможно предсказването на даден фенотип, по информацията налична от един или няколко гена.
Колег dimo мисля че не казвате нищо по различно от мен. Просто посетете сайта на National Geogrphic и ще разберете какви са идеите на тези проекти. От друга страна в Б-я сега стартира по-обширен проект под ръководството на проф. Иво Кременски който до 2012 г. ще изясни и уточни или отхвърли много неща...
Всъщност темата не беше за това и се опасявам че модераторите трябва да разчистят
Приятна вечер на всички!
Have A Nice Day
o/_______\o
[]=о===о=[]
Поздрави!
E аз съм чел едно проучване, ама не помня къде относно генетичния фонд, може да се каже, че този в момента, отговаря почти на този, който е същестувал преди около 2000 години по нашите земи, за съжаление не мога да цитирам изследването.
Когато говориме за гентично изследване,много добре разбирам Fade,но има и едно друго нещо.Ние се състоиме от дух и тяло.Генетиката може да ни даде много за тялото,но нищо за духа,а аз говоря главно за него.Той е по силен и дава по-голямо отражение в развитието на дадена нация.Разбира се Траките са дали огромно отражение на нашия,бит и култура.Много от вярванията им са успешно преплетени с християнската ни религия.Аз обаче говоря за отражението на Хунорския дух в световен и регоинален мащаб.Иначе и индонезийците явно не приличат на нас,но виж в езика,главно в морфологията и особено в синтаксиса,няма мърдане.В семейните традиции-също.
Колкото за опасенията,че Европа ще бъде залята от турци и чалми-това са пълни глупости.Който иска и сега никой не го спира.
Колкото за завладяване на Родината ни от Турция,това може да го твърди само човек,който не знае сеашното положение и изобщо няма представа от отбраната на една държава.За скептиците ще уточня,че в момента и то като дългосрочна перспектива,въздушното ни пространств се защитава с дейното участие на турските ВВС и ПВО.Морскоте ни граници от Турския ВМС.Щабовете за съвместно командване са на територията на Турция и началник щаб там е българин.Между БГ и ТР има безвизов режим.
Колкото за правата на човека,от около половин година законодателството им е съобразено и преведено с европейското.Прелюбодеянието вече не е термин и следователно субект на съдебно преследване.Казвам го само като един пример.Колкото за боя от полицията,да!Там не те питат какъв си!Щом не слушаш-налагат!И то здраво!За това там не може да се случат нещата,които се случват у нас,главно в Омуртаг и други смесени райни.Ха сега вие мислете
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Против !
Главно заради икономически съображения.В момента поне 50 на сто от земеделските стоки идват от там а нашето земеделие е почти мъртво .
Тука ще идем на друга тема, но земеделието е баталясано изкуствено, за да може земята да бъде поизкупена от тоя и оня, че тогаз......из селата на секи ъгъл висят обяви че изкупували земя и плащали веднага.....и никва криза няма там даже, независимо кво пишат....така че според мен Турция изобщо не ни заплашва земеделието......правителството е много по голяма заплаха за него, отколкото Турц....
"Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
Comment