Претрупани или не трябва да ги има.Нали не ти седят под балкона да ги гледаш всеки ден!И пак ще се повторя, че това е част от историята и народ без история е като дърво без корен.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Партизани, паметници и прочие
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеКакто вече казах, темата за политиката е по-нагоре. Попитай там.
И само за протокола:
Нали не бъркаме надгробна плоча и няква изцвъкня насред гората?
Изобщо знаем ли що е то социализъм?
Кои са видните представители на бригада чавдар?
'Що ме пращаш в темата за политиката? Аполитичен съм, не ме влече...non-sensLast edited by Pepo; d.m.y г., 23:48.156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
Bosch Motronic M2.10.4 MPFi
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеИстория, нали
Ама моля Ви се, колеги ...Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеКамъните не са проблем - проблем са хората.
Щото май никой не се учи от историята.
Я обяснете защо, например, Димитър Талев е бил в лагер?Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеЯ обяснете защо, например, Димитър Талев е бил в лагер?Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеЗащото не се съгласява с бутафорната действителност.
Ма разбира се ...
Е те затва си мисла, че некси не е мноо редно да има паметници на престъпници навред из страната.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеИ това е причина да те пратят в мина?
Ма разбира се ...
Е те затва си мисла, че некси не е мноо редно да има паметници на престъпници навред из страната.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеАбе просто ми се вижда идиотско тия %="% да имат повече памчетници от Ботев и Левски взети заедно.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеТака е, но Ботев и Левски са в сърцата на хората, въпреки количеството на паметниците.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Паметниците на социализма /както и на фашизма, за който никой не реве или почти никой де, че това било история и т.н-е къде има фашистки паменти бре?!,а?/ са плод на пропагадната машина.Натрапва се в главата на народонаселението, че едва ли не цялият народ се е борил срещу капитализма и прочее клишета .
Ако някой отвори официалните учебници по БКП, чиято история се изучаваше задължително в първи курс на всички университети навремето, ще разбере, че партизаните и ятаците са били 20 хиляди.Така пише там.Е това е от 5-6 милионно население.Смятайте проценти.
Това беше написано 40 години след 1944 от прогадния отдел на ЦК, значи са били неповече от 5-6 хиляди реално, ако не и по малко.
С други думи-манипулация и лъжа.Харктерни практини на тоталитарните общества, за които историята започва и свършва с тяхната собствена история.
След 50 години надали някой ще се интересува от този исторически период, а от тия паметници няма да има и следа най вероятно.Last edited by fred; d.m.y г., 10:25.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеСлед 50 години надали някой ще се интересува от този исторически период, а от тия паметници няма да има и следа най вероятно.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Чудно защо някои хора не се усещат, че пропагандната машина изобщо не е спирала да работи?
А една голяма част от тези "паметници" всъщност са паметници на чужда армия... а не на наша история.Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Аре ся аз пък да се явя като един агент провокатор и да сложа тука едни други паметници
Не че нещо... ама ми стана смешно каква дискусия заформихте.
Или аз нещо не съм в час или... ми се струва, че първо трябваше да се съборят каменните паметници, а не тези които са в линка (той наистина е само забавна провокация)
И лично мое мнение е, че в такива дискусии не трябва да се споменават имена на светци като Левски и Ботев, но колкото и пошло да прозвуча ще си позволя да цитирам Ботев дословно:
“Вярвам в единната обща сила на человеческия род на земното кълбо, за да твори добро.
И в единний комунистический ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство.
И в светлий животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция.
И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти.
Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.
Чакам събуждането на народите и бъдащий комунистический строй на целия свят.
Галац, 20 април 1871 г.
Хр. Ботев”
След този цитат, по вашата логика мисля че е справедливо да съборим и паметниците на Ботев?
Сега очаквам едно "Бавно и напоително" обяснение... да видим колко сте толерантни към различно мнение.
Накрая искам да кажа... това са паметници на хора които са умрели за идеите в които са вярвали, искам да попитам колко от разгорещилите се в тази дискусия са готови да умрат за това в което вярват в днешно време?
Лично аз няма да дискуртирам повече...
Колега fred, много харесвам вашите постове и мога да ви разбера, но пък хора които са били в несъзнателна възраст да говорят за онова време... ами... несериозно е според мен.
А, че онова беше една извратена утопия която не води до прогрес съм съгласен, но пък се дишаше по леко въпреки грозните стоки в магазините и панелките около нас. За съжаление както съм казвал и в друг пост и както и Вие казахте във вашия след 50 години никой няма да помни това... и отново за съжаление не мога да припозная нито един Моисией за пътешествието из пустинята в днешно време... и така...
Нещо ми престърга стомаха след това словоизлияние отивам в стола... ъъъъ... пардон близкия ресторант.
Comment
Comment