Известие

Collapse
No announcement yet.

Партизани, паметници и прочие

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Претрупани или не трябва да ги има.Нали не ти седят под балкона да ги гледаш всеки ден!И пак ще се повторя, че това е част от историята и народ без история е като дърво без корен.
    alfa romeo 155 1.8 twin spark

Comment

А тук др. Живков се запознава с партизаните ...

История, нали
      Ама моля Ви се, колеги ...
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Както вече казах, темата за политиката е по-нагоре. Попитай там.

И само за протокола:
        Нали не бъркаме надгробна плоча и няква изцвъкня насред гората?
        Изобщо знаем ли що е то социализъм?
        Кои са видните представители на бригада чавдар?
        Аз тука не видях никой да политикантства, освен само един
        'Що ме пращаш в темата за политиката? Аполитичен съм, не ме влече...non-sens
        Last edited by Pepo; d.m.y г., 23:48.
        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

История, нали
          Ама моля Ви се, колеги ...
          Камъните не са проблем - проблем са хората.
          Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
          Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
            Камъните не са проблем - проблем са хората.
            Е, тъй де. На хората трябва да им се обяснява. Бавно и напоително. И да се повтаря и потретва.

Щото май никой не се учи от историята.

Я обяснете защо, например, Димитър Талев е бил в лагер?

Comment

Я обяснете защо, например, Димитър Талев е бил в лагер?
              Защото не се съгласява с бутафорната действителност.
              sigpic

Comment

Защото не се съгласява с бутафорната действителност.
                И това е причина да те пратят в мина?
                Ма разбира се ...

Е те затва си мисла, че некси не е мноо редно да има паметници на престъпници навред из страната.

Comment

И това е причина да те пратят в мина?
                  Ма разбира се ...

Е те затва си мисла, че некси не е мноо редно да има паметници на престъпници навред из страната.
                  Май се завъртаме в порочния кръг за яйцето и кокошката.
                  sigpic

Comment

Абе просто ми се вижда идиотско тия %="% да имат повече памчетници от Ботев и Левски взети заедно.

Comment

Абе просто ми се вижда идиотско тия %="% да имат повече памчетници от Ботев и Левски взети заедно.
                      Така е, но Ботев и Левски са в сърцата на хората, въпреки количеството на паметниците.
                      sigpic

Comment

Така е, но Ботев и Левски са в сърцата на хората, въпреки количеството на паметниците.
                        Да. За щастие, някои неща са вечни.

Comment

Паметниците на социализма /както и на фашизма, за който никой не реве или почти никой де, че това било история и т.н-е къде има фашистки паменти бре?!,а?/ са плод на пропагадната машина.Натрапва се в главата на народонаселението, че едва ли не цялият народ се е борил срещу капитализма и прочее клишета .
                          Ако някой отвори официалните учебници по БКП, чиято история се изучаваше задължително в първи курс на всички университети навремето, ще разбере, че партизаните и ятаците са били 20 хиляди.Така пише там.Е това е от 5-6 милионно население.Смятайте проценти.
                          Това беше написано 40 години след 1944 от прогадния отдел на ЦК, значи са били неповече от 5-6 хиляди реално, ако не и по малко.
                          С други думи-манипулация и лъжа.Харктерни практини на тоталитарните общества, за които историята започва и свършва с тяхната собствена история.
                          След 50 години надали някой ще се интересува от този исторически период, а от тия паметници няма да има и следа най вероятно.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 10:25.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            След 50 години надали някой ще се интересува от този исторически период, а от тия паметници няма да има и следа най вероятно.
                            А дано. Ама като гледам тука децата как скочиха, че, видите ли, това било история, лекинко се притеснявам

Comment

Чудно защо някои хора не се усещат, че пропагандната машина изобщо не е спирала да работи?
                              А една голяма част от тези "паметници" всъщност са паметници на чужда армия... а не на наша история.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Аре ся аз пък да се явя като един агент провокатор и да сложа тука едни други паметници
                                Не че нещо... ама ми стана смешно каква дискусия заформихте.
                                Или аз нещо не съм в час или... ми се струва, че първо трябваше да се съборят каменните паметници, а не тези които са в линка (той наистина е само забавна провокация)
                                И лично мое мнение е, че в такива дискусии не трябва да се споменават имена на светци като Левски и Ботев, но колкото и пошло да прозвуча ще си позволя да цитирам Ботев дословно:

“Вярвам в единната обща сила на человеческия род на земното кълбо, за да твори добро.
                                И в единний комунистический ред на обществото, спасител на сички народи от вековни тегла и мъки чрез братски труд, свобода и равенство.
                                И в светлий животворящ дух на разума, укрепляющ сърцата и душите на сички хора за сполуката и тържеството на комунизма чрез революция.
                                И в единното и неделимо отечество на сички хора и обща собственост върху сички имоти.
                                Изповядвам единний светъл комунизъм, поправител недъзите на обществото.
                                Чакам събуждането на народите и бъдащий комунистический строй на целия свят.
                                Галац, 20 април 1871 г.
                                Хр. Ботев”

След този цитат, по вашата логика мисля че е справедливо да съборим и паметниците на Ботев?
                                Сега очаквам едно "Бавно и напоително" обяснение... да видим колко сте толерантни към различно мнение.
                                Накрая искам да кажа... това са паметници на хора които са умрели за идеите в които са вярвали, искам да попитам колко от разгорещилите се в тази дискусия са готови да умрат за това в което вярват в днешно време?
                                Лично аз няма да дискуртирам повече...
                                Колега fred, много харесвам вашите постове и мога да ви разбера, но пък хора които са били в несъзнателна възраст да говорят за онова време... ами... несериозно е според мен.
                                А, че онова беше една извратена утопия която не води до прогрес съм съгласен, но пък се дишаше по леко въпреки грозните стоки в магазините и панелките около нас. За съжаление както съм казвал и в друг пост и както и Вие казахте във вашия след 50 години никой няма да помни това... и отново за съжаление не мога да припозная нито един Моисией за пътешествието из пустинята в днешно време... и така...
                                Нещо ми престърга стомаха след това словоизлияние отивам в стола... ъъъъ... пардон близкия ресторант.
                                Have A Nice Day
                                o/_______\o
                                (Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
                                []=о===о=[]

Comment

Working...
                                X