Известие

Collapse
No announcement yet.

Лустрация - ех, мечти, мечти

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Не е ли ясно все още че държавата ни продължава да се командва от Москва.Тези които са на кормилото са в служба на Московската върхушка.
    Alfa Romeo 155 1.7 t.s. Saab 9-5

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Защото са обвързани с провалена идеология, отречени методи и съюзни връзки останали в миналото.
      Защото са уязвими за шантаж от служби на други държави.
      Защото така се прави - доказва го разликата в развитието на държавите провели лустрация и тези като нашата.
      .
      Tи си този който винаги призовава да не се подлагаме на прмиване на мозъци, да не се поддаваме на пропаганда и т.н.
      Как го реши това за всички от ДС? Нали говорим за извън полит отдела? То така се почна яко набиване в главите на хората че ДС са престъпници и главорези-комунисти по всички възможни канали. Ето го и резултата - да искаме закони против бивши членове на ДС. Чиста проба пропаганда. Хубаво е и ти да отвориш очи, не само да призоваваш към това.
      Стига с тази идеология. Далеч не цялата ДС се се занимавала с проблеми на идеологията.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
        Далеч не цялата ДС се се занимавала с проблеми на идеологията.
        Това е вярно.
        Но, според мен цялата ДС, МВР, БА и пожарна НЯМАТ място в политиката.
        Мисля че причините са ясни на всички.
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Колеги, ето я системата в нашата държава, и тя важи на всички нива от горе до долу:
          http://vbox7.com/play:e5397b45
          Кой откъде е все тая, манталитета си е един. . .
          sigpic
          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
            Така. айде сега всеки честно и ръка на сърцета да си признае майка му и баща му не са ли работили в държавно предприятие по време на соца? щото това значи че са работили за държавата респективно за СССР по логиката на колегата. аз не виждам какво лошо има в това да си разузнавач и да защитаваш интересите на държавата ти. хората работили в първо и второ управление за мен са достойни мъже. а и никой не се пенсионира от службите колеги. просто стават извънщатни сътрудници. завинаги.
            Това е ясно за всички, но може и от страха да е било, но престъпността е била в пъти по ниска и да те спре милиция и ти да не спреш, те това е нямало как да стане. Тука във форума имаше изказвания, че защо да спира и разни подобни.

Първоначално публикувано от bouncer Покажи съобщение
            чакай сега - това са две различни неща! аз както виждаше динствено съм против поставянето на всички от ДС под един знаменател защото според мен е неправилно! от тук нататък в политичеки спорове не се меся!
            Поставянето на една група хора под общ знаменател ВИНАГИ Е ГРЕШНО.

Това е все едно да кажеш - Всички, койти карат Алфаромео карат бързо, защото колите са бързи. Е да ама ако има един, който кара нормално, то това е изключение, което винаги ще го има.

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Това е вярно.
            Но, според мен цялата ДС, МВР, БА и пожарна НЯМАТ място в политиката.
            Мисля че причините са ясни на всички.
            Това е самата истина, но проблема идва от самите политици. Просто те са толкова малко, че вероятно нямат и 10% в парламента, другите са там с икономически цели. А и никога не се знае, кой какво е работил за службите.
            Както се казва "Монетата винаги има две страни".
            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
            Opel Astra J GTC

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
              Колеги, ето я системата в нашата държава, и тя важи на всички нива от горе до долу:
              http://vbox7.com/play:e5397b45
              Кой откъде е все тая, манталитета си е един. . .
              Мисля, че си сбъркан и то доста. Все от 60 000 човека в МВР има малко честни, работещи и професионалисти.

п.с. Този, който дава пари също е не по малко виновен.
              "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
              Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
              Opel Astra J GTC

Comment

На колегата bouncer и на други гоито твърдят че държавна сигурност е работила за държавата ще кажа че това не е вярно.
                Държавна сигурност е работила и работи само и единствено в своя полза и в полза на комунистическия режим тук и в СССР.Врагове са и били всички нормални хора с лично мнение както и така наречените западни държави .
                Основни занимания са били гнусни доноси , репресии ,терор, изнудване ,шантаж над населението в това отношение по нищо не се различават от гестапо.
                Хората на държавна сигурност в момента са и в политиката и в организираната престръпност.
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                  Основни занимания са били гнусни доноси , репресии ,терор, изнудване ,шантаж над населението в това отношение по нищо не се различават от гестапо.
                  .
                  Aйдеее, да си цитирам ли горния пост или няма нужда? Ти може би си бил/си част от системата или тия "факти" си ги чел в пресата?

Comment

Няма как, "сърце буйно не трае" -цитатът не е точен.
                    Пак ще пиша.

Колегата, bouncer e изброил всички отдели на службите за сигурност, но не е уточнил, че службите на ДС винаги работят в тясно взаимодействие. Какво имам предвид. Много просто е, когато някой различен от шести отдел надуши нещо от компетенцията на шести отдел, той сигнализира на този същия отдел. Надявам се да бъда разбран.
                    Големият проблем на бившите кадри на ДС е, че те всичките са зависими, това е истината. Нямат място в политическия живот на една демократична страна. Никой не отрича правото им на живот и на работа и всичко останало, но не бива да определят политическия път на България. Аз бих се разпрострял и към журналистиката и някои други ръководни постове, но не искам да залитам в крайности.
                    Искам да бъда разбран правилно. Нямам нищо против тези хора, но те са идеологически обременени.

Comment

Баунсър е донякъде прав. Затова казвам, че веднага след падането на режима трябваше да бъдат разкрити ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ДОНОСНИЦИ а не РАЗУЗНАВАЧИТЕ и да бъдат елиминирани от обществения и политическия живот. Щото със старите нов бардак не става. Но СЕГА, 20 години след падането на ржима, когато всяко правителство е имало достъп до архивите, съответно възможността да унищожи или съответно сътвори удобни за себе си факти, темата за досиетата е безсмислена дъвка в устата на политици, които няма какво да кажат.
                      Да не говорим, че начинът по който се разгласява информацията от тъпите медии е крайно некоректен. Появи се бомбастично заглавие - еди кой си имал картонче. Ама той ли е бил доносник, срещу него ли е имало доноси - тва се спомянава с две думи в края на материала. Впоследствие за някои се оказва, че дори не е имало нищо за тях (Доньо Донев), но си отиват опетнени от този свят. Е ако това е борбата срещу доносниците - нищо чудно, че растат и процъфтяват.
                      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Плъх,
                        изказването ти граничи с абсурда, но дори няма да си правя труда да го коментирам!
                        Last edited by bouncer; d.m.y г., 11:51.
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Aйдеее, да си цитирам ли горния пост или няма нужда? Ти може би си бил/си част от системата или тия "факти" си ги чел в пресата?
                          Семейството ми е потърпевшо точно от тази система точно по начина по който съм го написъл :гнусни доноси , репресии ,терор, изнудване ,шантаж ,което за нещастие ме прави един вид потърпевш участник в тази система ясно !
                          Last edited by dimo; d.m.y г., 11:08.
                          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                            Семейството ми е потърпевшо точно от тази система точно по начина по който съм го написъл :гнусни доноси , репресии ,терор, изнудване ,шантаж ,което за нещастие ме прави един вид потърпевш участник в тази система ясно !
                            Напълно възможно и вероятно. Никой не оспорва че го е имало това.
                            Обаче пишеш "основни занимания..." просто не е така.

Comment

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                              Мисля, че си сбъркан и то доста. Все от 60 000 човека в МВР има малко честни, работещи и професионалисти.
                              Сбъркан си ти, ако си се сблъсквал с простотии колкото мен друга песен ще пееш. Ако имаш някаква розова представа за обстановката не си в час.
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Напълно възможно и вероятно. Никой не оспорва че го е имало това.
                                Обаче пишеш "основни занимания..." просто не е така.
                                Не само е възможно и вероятно ами е било основна и системна политика

В края на декември 1944 г. Министерски съвет приема наредба за откриване на “трудово-възпитателни общежития за политически опасни лица”. Без съд и присъда в т.нар. лагери са изпратени хиляди хора. В тях попадат културни дейци, учени, лекари. Още в първите дни след 9 септември 1944 г. са арестувани около 20 000 души. Голяма част от тях са екзекутирани в края на септември и началото на октомври. Избитите са заравяни в общи гробове и изхвърляни като боклук в кладенци, реки, шахти и др. В белене са били давани на прасетата.

Според Специалната комисия, разследвала жертвите на лагерите, от 1944 г. до 1962 г. през тях преминават 23 531 души, от които 2089 са жени. Най-голям е броят на лагеристите в Белене - 9933. Осъдените по политически причини са 14 647 души.

30 000 души ! Ами семействата им тероризирани в продължение на десетилетия ?!? Децата ,внуците системно тъпкани и унижавани ,лишавани от основни граждански права ?!?Не е ли това геноцид?И реално на никой не е потърсена сметка и никой потърпевш по никакъв начин не е компенсиран .

В момента управляват децата и внуците на тези престъпници и искат още да управляват ,както каза Търтея хубаво се замислете ...
                                Last edited by dimo; d.m.y г., 18:25.
                                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                                X