Известие

Collapse
No announcement yet.

АЕЦ - що е то и има ли ползи от него

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
    От цялата работа печели строителят, както и този който в бъдеще може да извлича пари, чрез редица процедури, ремонти, подръжки, отпдъци и прочее /ясно е кой/.
    Ако тоя АЕЦ струва, както напоследък се говори 10 милиарда евро и като от износа на ток се печели 100-200 милиона на година, айде 300 да ги сложим, какво излиза? Да сложим и тия разноски, плюс и разноските за затваряне на блока, когато му дойде времето...За това никой даже и не говори, но това са изискванията за себейстойност и рентабилност на АЕЦ.
    Та по тая причина малко държави строят АЕЦ, защото е едно доста скъпо удоволствие и често нерентабилно.Ако някой плати целия масраф нямам нищо против.
    Ако беше толкова изгодно всички щяха да си правят реактори, а то само Румъния излъгаха с един и това е.
    А тези 10 милиарда ако не инвестират в екология, туризъм, пътища, инфраструктура и прочее, ще донесат повече и по бързо пари. За сведение приходите от туризъм и сега са над 1 милиард лева.
    А тук стана интересно... винаги съм се чудел защо няма нито един икономически аргумент в медиите когато се заговори за/против АЕЦ Белене.
    Та за 10 млрд. вече е ясно... това което не е, е колко ще поскъпне още до края си тоя проект (все пак има по веригите и лапачи).
    Другото неясно е колко ще са реалните пари които ще прави тоя АЕЦ - не само от износ но и за вътрешния пазар, както и колко ще трябва евентуално да плащаме за внос ако го нямаме на година.
    Третото неясно е колко ще струва горивото и последващото обработване на отработеното такова, както и останалите разходи по поддръжка, ремонти и сертификации на година.
    Четвъртото неясно е колко и какви раб. места ще предостави проекта и самия АЕЦ след това (че имаме лош опит с магистрала Люлин).

Та защо по-дяволите тия неща никой не ги обяснява... а?
    Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
      Е да, ама туризмът и магистралите не те загробват с русия, ми точно обратното
      Е ай сиктир с тая Русия вече, досега що не се направиха магистралите, що няма стратегия за развитие на туризма?

Иначе и в туризма пак ще сме зависими от Русия щото най-вече техни туристи ще идват тук, ама тва е отделен въпрос.
      Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
      AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
      Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Журналистите за глупаци и ги мързи да четат икономическата обосновка, за тва няма икономически аргументи
        Днес съм в добро настроение и не ми се занимава с глупости, ама утрееее ...
        Last edited by Crusader; d.m.y г., 19:45.
        Mitsubishi Outlander
        Mitsubishi Space Star
        Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
          А тук стана интересно... винаги съм се чудел защо няма нито един икономически аргумент в медиите когато се заговори за/против АЕЦ Белене.
          Та за 10 млрд. вече е ясно... това което не е, е колко ще поскъпне още до края си тоя проект (все пак има по веригите и лапачи).
          Другото неясно е колко ще са реалните пари които ще прави тоя АЕЦ - не само от износ но и за вътрешния пазар, както и колко ще трябва евентуално да плащаме за внос ако го нямаме на година.
          Третото неясно е колко ще струва горивото и последващото обработване на отработеното такова, както и останалите разходи по поддръжка, ремонти и сертификации на година.
          Четвъртото неясно е колко и какви раб. места ще предостави проекта и самия АЕЦ след това (че имаме лош опит с магистрала Люлин).

Това е обвито в тайна, така е, чакаме стенограми от Гоце А не го обясняват, защото предимно интереса се диктува от Москва, а БСП и производните му от тройната коалиция се интересуваха само от комисионните, които ще получат.
          Иначе в сериозната преса има коментари, колкото щеш и анализи, визирам като сериозна преса Капитал и Дневник, Пари, Сега, Банкер и т.нв.

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          Е ай сиктир с тая Русия вече, досега що не се направиха магистралите, що няма стратегия за развитие на туризма?

Иначе и в туризма пак ще сме зависими от Русия щото най-вече техни туристи ще идват тук, ама тва е отделен въпрос.
          Хем няма пари, а ако има, идеята е как да се откраднат, строителството е на последно място.Справка-автомагистрала Люлин и Тракия
          Иначе, днес четох, в две кърджалийски села с 380 души общо има пречиствателна станция на цена 700 000 лв.

Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
          Журналистите за глупаци и ги мързи да четат икономическата обосновка, за тва няма икономически аргументи
          Днес съм в добро настроение и не ми се занимава с глупости, ама утрееее ...
          Ето да се подготвиш за утре

Ето статии по въпроса за Белене

http://www.segabg.com/online/new/art...nid=5&id=00004

http://www.pari.bg/a/2010/03/02/AEC_...?readcomment=1

http://sg.stroitelstvo.info/show.php?storyid=794633

http://dnesplus.bg/Analysis.aspx?d=312624
          Last edited by fred; d.m.y г., 21:00.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

• Ауу, Фред, Капитал НЯКОГА БЕШЕ сериозна преса ...
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
              Ауу, Фред, Капитал НЯКОГА БЕШЕ сериозна преса ...
              вярно напоследак забелязвам доста нисък стил и хвърчащи твърдения...
              sigpic
              днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Ауу, Фред, Капитал НЯКОГА БЕШЕ сериозна преса ...
                E ядва се и сега, то винаги имаш едно наум с тия преси
                Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                Нагоре по стълбата, която води надолу
                sigpic

Comment

• Вашата работа с тия 10 милиарда прилича на оня виц за теорията и практиката...
                  На теория имате 10 милиарда за инфраструктура, пътища и туризъм...на практика обаче имате един гол....

...На практика обаче братушките имат едни 2 милиарда сега и още 2 след 4 години и то съвесм реални и всичко което искат е земята на която да строят....и колеги договора с Росатом е за 3,97 милиарда евро, които те сами ще си осигурят, обаче Биби искал контролния пакет, обаче и той на практика има един гол гъз /често уважаван от еврочиновниците/...да не пропуснем някой, а да и хер Флиг е в уравнението, той па не дава парите, които никой не му иска...

...и резултата е: ние на теория имаме разрешение от ЕС да строим /не че ни е нужно/, имаме и външно финансиране, имаме изпълнител,техническо задание, проект и.....и тук се намесва практиката, хер Флиг и Биби имат собствени интереси, единия в Козлодуй, другия в Тошиба...и имаме една банда глупаци които незнаят що, но подкрпят Биби и Флиг-чо, обаче тия двамцата в последно време се държат като лумпени, та гледам, че вече и феновете им взеха да не вярват....

От друга страна имаме и комунистите, те пък от алчност и мързел, 4 години мотат проекта, обаче парламентарните комисийките вземаха парите, да мъдруват,и докъто се мъдреха RWE хвана пътя, което не беше голяма загуба, щото те досега не са донесли една сламка...

...единственото хубаво е че решението е взето на друго ниво и проекта ще го бъде, макар и с клизма...
                  Mitsubishi Outlander
                  Mitsubishi Space Star
                  Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                    Вашата работа с клизма...
                    Я да ме светнеш какви са +/- на тая АЕЦ според теб... че толкова и се радваш?

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                      Ето да се подготвиш за утре

[[/url]

Тази информация е за Вас /масовите читатели/ колега, ние си имаме собствени източници, а ако не знаете половината журналисти у Бг. са платени а другата половина са на служба...тъй че пишат или за каквото им се плати или каквото им заповядат...

....и справка за това какво ще се случи в по горния ми пост...а BTW хер Флиг ще си оди...скоро...

---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:26 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      Я да ме светнеш какви са +/- на тая АЕЦ според теб... че толкова и се радваш?
                      Пак изпусна важното от поста ми, не ми се налага да давам +/-, решението е взето, важното беше кое ?!?

...Ами какви интереси мат Биби и Флиг-чо, а това е за домашно!
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Пак изпусна важното от поста ми, не ми се налага да давам +/-, решението е взето, важното беше кое ?!?
                        Взето от кого и къде... единственото логично обяснение е, че е взето в Москва, което ме навежда на мисълта, че си оставаме задунайска губерня и не 1 а 10 АЕЦ а да построят, все ще дълбаем дъното ... и то най-вече моралното.

Comment

Тази информация е за Вас /масовите читатели/ колега, ние си имаме собствени източници, а ако не знаете половината журналисти у Бг. са платени а другата половина са на служба...тъй че пишат или за каквото им се плати или каквото им заповядат...

....и справка за това какво ще се случи в по горния ми пост...а BTW хер Флиг ще си оди...скоро...

---------- Post added at 21:29 ---------- Previous post was at 21:26 ----------

...Ами какви интереси мат Биби и Флиг-чо, а това е за домашно!
                          Извинявай, не те познавам лично, обаче някак си ми се струва, че точно на теб никой няма да ти каже какво е решението и дали е взето Още повече, че докато не се пусне първия реактор нищо не е сигурно.

И за да не останеш с грешно впечатление- аз лично искам да имаме втори АЕЦ, без значение Тошиба или Русия. Никога не е излишна енергията, а който пита какво сме щели да правиме произвеждания ток от АЕЦ, мога само да се чудя къде и в кой век живее.
                          Lexus IS200

Comment

Тази информация е за Вас /масовите читатели/ колега, ние си имаме собствени източници
                            А вие сте ? ...надявам се не говориш за себе си в множестено число ...

---------- Post added at 12:57 ---------- Previous post was at 12:53 ----------

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение

към сметката трябва да се прибавят и парите за закриването след излизане от експлоатация които никак не са малко.Да не забравяме че дори и след като е затворена една атомна централа се нужда е от разходи .
                            Last edited by dimo; d.m.y г., 13:06.
                            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                              И за да не останеш с грешно впечатление- аз лично искам да имаме втори АЕЦ, без значение Тошиба или Русия. Никога не е излишна енергията, а който пита какво сме щели да правиме произвеждания ток от АЕЦ, мога само да се чудя къде и в кой век живее.
                              Колега, да си чувал нещо за рентабилност - що е то и има ли почва у нас. Тъй, че кой какво му се иска е едно, а реализацията на такъв мащабен проект е друго.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Колега, да си чувал нещо за рентабилност - що е то и има ли почва у нас. Тъй, че кой какво му се иска е едно, а реализацията на такъв мащабен проект е друго.
                                Със сигурност е много по рентабилно от фотоволтайчни панели или вятърни генератори. Доказала се по своята рентабилност технология. Да не говориме, че цената на енергията неизменно ще расте.

Сега тука има един друг момент- новия тип реактори Токамак. Но кога ще са годни за масова употреба никой не може да каже.

Колкото по бързо изградим АЕЦа толкова по- рентабилен ще бъде.
                                Lexus IS200

Comment

Working...
                                X