Известие

Collapse
No announcement yet.

АЕЦ - що е то и има ли ползи от него

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    Така де, но не е само това. Първата част също е важна - като затворят и последните 2 реактора на Козлодуй, кво праим? Трябваше Белене да е готов до спирането на Козлодуй, за да не се налага да внасяме ток на дебели цени.
    Е, колко ще са дебели тия цени? Защо си мислиш, че ако сами произвеждаме тока, ще ние по-евтин?! Както виждаме, на пазара има какви ли не вносни стоки и много от тях са по-евтини от българските. Колегата фред вече каза, че потреблението се свива и следователно цената на тока няма как да е висока, щото никой няма да го търси. Аз понеже ходя тук там в някои заводи и все по-рядко виждам да се отопляват с калорифери по 10 Кв и нагоре, както беше преди. Битовите ел уреди също са далеч по-икономични отпреди.
    По тази логика, че нашето производство си е най-рентабилно работи и Кремиковци толкова години и какъв е резултата - само мръсен въздух и огромни дългове.
    Ако трябва да инвестираме милиарди (назаем, щото ги нямаме), то по-добре да ги инвестираме в нещо смислено и рентабилно.
    Last edited by nikolaaaay; d.m.y г., 23:15.
    2014: Deutschland über alles

Comment

• Аууу плъховете се разцъркаха...нима настъпих толкова много опашки и то само с една крачка....

И да видим най последно...
      http://www.dnes.bg/politika/2010/06/...c-belene.93397
      Last edited by Crusader; d.m.y г., 21:36.
      Mitsubishi Outlander
      Mitsubishi Space Star
      Daihatsu Terios

Comment

• Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
        Е, колко ще са дебели тия цени? Защо си мислиш, че ако сами произвеждаме тока, ще ние по-евтин?!...
        1. Защото в цяла Европа насърчават разните му там зелени енергии, чийто дял в общото производство на ток се увеличава, а точно техния ток е по-скъп, въпреки субсидиите. Така че с нарастването на дела на зеления ток, всичкият ток поскъпва;

2. Защото и нас ни натискат да правим зелен ток и делът му ще се увеличава, особено след затварянето на АЕЦа, така че и нашия ток ще поскъпне;

3. Защото няма много страни с по-евтин ток от нашия.

Сравнението с останалите стоки не е много коректно, защото токът върви по определени мрежи, които трябва да са съвместими и свързани, така че не можеш да си купиш ток откъдето си поискаш.
        Alfa Romeo 166 2.4 JTD
        Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

1. Защото в цяла Европа насърчават разните му там зелени енергии, чийто дял в общото производство на ток се увеличава, а точно техния ток е по-скъп, въпреки субсидиите. Така че с нарастването на дела на зеления ток, всичкият ток поскъпва;

2. Защото и нас ни натискат да правим зелен ток и делът му ще се увеличава, особено след затварянето на АЕЦа, така че и нашия ток ще поскъпне;

3. Защото няма много страни с по-евтин ток от нашия.

Сравнението с останалите стоки не е много коректно, защото токът върви по определени мрежи, които трябва да са съвместими и свързани, така че не можеш да си купиш ток откъдето си поискаш.
          Има една статистика за АЕЦ( много чиста енерия - аз съм съгласен) в САЩ и прогнозата за потреблението в бъдеше, както и темповете на строителство на същите. Дори има промивка с филм в тази насока )
          Last edited by Pastora; d.m.y г., 08:47.
          Arena Coast Customs

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
            ...И да видим най последно...
            "Чакаме инвеститор" звучи добре, ама проблемът е, че има 100 начина да направиш процедурата така, че да отблъснеш мераклиите и само един да я направиш така, че да ги привлечеш. Аз лично не очаквам правителство да "уцели" правилния начин, но ще се радвам да ме опровергаят.

И защо, аджеба, за пореден път се редят някакви пасианси на тъмно, а не се огласи: "такава и такава е стратегията, такава и такава е процедурата, всички заинтересовани са поканени"?

---------- Post added at 22:51 ---------- Previous post was at 22:47 ----------

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
            ...много чиста енерия - аз съм съгласен...
            Ами чиста е, разбира се, и евтина. Единственият проблем е в сложността на всичките му там защити, транспорт, съхранение, изхвърляне на отпадъци. Сложно е, но не е невъзможно.
            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

И защо, аджеба, за пореден път се редят някакви пасианси на тъмно, а не се огласи: "такава и такава е стратегията, такава и такава е процедурата, всички заинтересовани са поканени"?
              Е защо задаваш отговори?
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                Е защо задаваш отговори?
                Защото друго не можем да правим. Нищо не помага, безсилни сме, глас в пустиня. Можем само да си кажем мнението.
                Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Аууу плъховете се разцъркаха...нима настъпих толкова много опашки и то само с една крачка....

И да видим най последно...
                  А ти котко, хвани кажи нещо смислено като си толкова навътре в нещата Ти да не закусваш с Путин та знаеш какво са му говорили на Бойко.

Слагаме ли някакви пари, че след 5 години няма да има работещ АЕЦ Беляне?
                  Lexus IS200

Comment

• Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
                    Слагаме ли някакви пари, че след 5 години няма да има работещ АЕЦ Беляне?
                    Недей така, недей да печелиш от колеги - на всеки е ясно, че едва ли ще да стане в близките 10г., а за 5г. изобщо абсурд.
                    Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                    Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                    Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                    sigpic

Comment

• Не ми допадат комарджийските страсти, аз моите пари не ги залагам а ги инвестирам, и вече см го сторил.
                      Ако не знаеш как се пише името на града ми - направи си справка, не демонстрирай неграмотност!
                      Смислено, искаш смислено, не ми е интересно да пиша дълги постове и да обяснявам ползите от ядрената енергия, на хора които не искат да разберат!
                      Накратко след 5 години Биби ще има едва 30-тина процента от следващия парламент и няма да имат думата американските му душеприказчици, междувременно зависимостта на Европа от Руските ресурси ще се увеличила с 20-25%, Биби ще напъне за Бургас - Вльора, щот му е през кура за екологичните проблеми на Бургас, но му пука а парите на американските компании. Между другото България ще изведе от експлоатация 2000 Мвт. а ще ги заменим с едва под 1000 Мвт. и то най вече от ТЕЦ /на който ще се плащат емисийте/ едваб 50-60 Мвт от ВЕИ, които са безумно скъпи - имай в предвид че нито една "перка" до сега в света още не се е изплатила и 100-200 Мвт. от ВЕЦ, които пък зависят от природните промени, На балканите все още има а след кризата ще има още повече големи промишлени предприятия, които не могат да бъдат захранени от малки енергопроизводни мощности, а Румъния ще има вече 4 реактора по 1000 Мвт. в Черна вода и ще ни внесе електренергия а Гъмизов, Мартинчо и другите подлоги на Тошиба ще са прибрали паричките и няма да им пука за цената на електроенергията, обаче целокупния български народ ще си плаща кат поп или ще мръзне зимата, а тука във форума пак ще има темички за управляващите какви са били боклуци или за социалното напрежение и такива глупости.....
                      Това е един възможен сценарий, и аз се надявам да не се случи...сега смислено ли ти е?
                      А кой с кого си пие кафето /водката, уискито/ времето ще покаже!
                      Mitsubishi Outlander
                      Mitsubishi Space Star
                      Daihatsu Terios

Comment

Не ми допадат комарджийските страсти, аз моите пари не ги залагам а ги инвестирам, и вече см го сторил.
                        Ако не знаеш как се пише името на града ми - направи си справка, не демонстрирай неграмотност!
                        Смислено, искаш смислено, не ми е интересно да пиша дълги постове и да обяснявам ползите от ядрената енергия, на хора които не искат да разберат!
                        Накратко след 5 години Биби ще има едва 30-тина процента от следващия парламент и няма да имат думата американските му душеприказчици, междувременно зависимостта на Европа от Руските ресурси ще се увеличила с 20-25%, Биби ще напъне за Бургас - Вльора, щот му е през кура за екологичните проблеми на Бургас, но му пука а парите на американските компании. Между другото България ще изведе от експлоатация 2000 Мвт. а ще ги заменим с едва под 1000 Мвт. и то най вече от ТЕЦ /на който ще се плащат емисийте/ едваб 50-60 Мвт от ВЕИ, които са безумно скъпи - имай в предвид че нито една "перка" до сега в света още не се е изплатила и 100-200 Мвт. от ВЕЦ, които пък зависят от природните промени, На балканите все още има а след кризата ще има още повече големи промишлени предприятия, които не могат да бъдат захранени от малки енергопроизводни мощности, а Румъния ще има вече 4 реактора по 1000 Мвт. в Черна вода и ще ни внесе електренергия а Гъмизов, Мартинчо и другите подлоги на Тошиба ще са прибрали паричките и няма да им пука за цената на електроенергията, обаче целокупния български народ ще си плаща кат поп или ще мръзне зимата, а тука във форума пак ще има темички за управляващите какви са били боклуци или за социалното напрежение и такива глупости.....
                        Това е един възможен сценарий, и аз се надявам да не се случи...сега смислено ли ти е?
                        А кой с кого си пие кафето /водката, уискито/ времето ще покаже!
                        С две думи и ти не вярваш, че ще имаме нов АЕЦ, но ти се иска- това е мнението ти синтезирано в едно изречение.
                        Lexus IS200

Comment

• Не си разбрал, това ще стане ако не се случи АЕЦ Белене...
                          Ако не вярвах мислиш ли че щях да инвестирам 6 цифрена сума ?!?
                          Ай със здраве на форума, не ми се пише повече в темата, времето ще покаже кой е бил прав!
                          Mitsubishi Outlander
                          Mitsubishi Space Star
                          Daihatsu Terios

Comment

• Залози???

Аз залагам, че Белене ще бъде построена и ще е полезна с евтината енергия за бъдните поколения! Всичко останало по темата е бля...бля!!!
                            Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Га работеха всички реактори на АЕЦ , през 1985 и патом 1991-2 някъде имаше режим на тока у нас .Даже и да бъде построена тая комунистическа безмислица, което пък аз залагам, че няма да стане, в цяла Европа както и сега, ние ще си купуваме най скъпия ток спрямо доходите.Който е финансирал червената енергийна мафия ще пие една дунавска вода.
                              А отделно и комунизма щеше да е построен, па даже и без пари щеше да е всичко....та блякането при хора с набити в главите постулати от близкото минало, е характерната им черта.Само блякане и нищо реално.Както и невъзприемчивостта да научат нещо различно и малко да им мръдне бозата в главите.
                              Та аз искам да си имаме портокали, а па вие си имайте социализЪмЪ, както се казва в един стар и хубав виц.
                              Last edited by fred; d.m.y г., 22:21.
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от JORDI Покажи съобщение
                                Аз залагам, че Белене ще бъде построена и ще е полезна с евтината енергия за бъдните поколения! Всичко останало по темата е бля...бля!!!
                                А аз пък не съм се и съмнявал че ще бъде построена в следващите 5 години.
                                146 JTD-2000г.
                                Punto 1.2

Comment

Working...
                                X