If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Един гол хуй + няколко милиарда годишно безвъзмездно, плюс достъп до пазар 50 пъти по-голям от руския + модел за държавно управление далеч по-добър от източно-европейския ни вариант. ....
50 пъти по голям пазар със 100 пъти по големи изисквания към стоките, и задръстен с какви ли не... много, ама много по добри стоки и услуги от нашите!
Have A Nice Day
o/_______\o
(Оo=\°/=oO) Alfa Romeo 156 1,8TS '00 ГИ "Фобос"
[]=о===о=[]
Де ги безплатните милиарди? Не говори общо приказки, ако имаш статистика покажи, иначе дрънкаш глупости!
Де го пазара? Имаш ли представа какво ни е външнотърговското салдо?
Модела на държавното управлени да си наврат, там дето слънце не грее, докъто не дадат 2 милиарда за АЕЦ, гледам модела за държавно управление си иска милиардите, дето ги дължим, че даже и ни отряза от арабските ни длъжници...
Дават братушките, ма знайш ли кви са цените за "свои" и "чужие" примерно на газа и имаш ли представа ква свирка ще врътне Европа на Русия ако спре кранчето
И лично към николайчо, ай да не ми даваш налкон на некои работи, както и да ми казваш де и какво да пиша, понял?
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Де ги безплатните милиарди? Не говори общо приказки, ако имаш статистика покажи, иначе дрънкаш глупости!
Де го пазара? Имаш ли представа какво ни е външнотърговското салдо?
Какво общо има външно-търговското ни салдо с темата не знам, ма от 23 046,3 млн. лева износ за 2009г. за ЕС са изнесени 14 828,2 млн. или над 64% от целия ни износ. А салдото ни е отрицателно, щото икономиката ни е толкова конкурентна, колкото съветската.
А те парите от ЕС ги има и щяха да са повече, ако СерГей не беше сложил за шеф на фонд пътища баткото на собственика на фирмата с най-много държавни поръчки. Странно защо когато премиер беше супер-корумпирания Костов, ЕС не бяха спрели нито цент и никой не каза, че "корупцията в България е по високите етажи на властта". Дали са тъпи да си дават парите на вятъра?
Сега не ми се търси колко по коя програма е финансирането на ЕС. Има нет, който иска - ще намери. Факт е, че без това финансиране ще видим магистрали, мостове, метро и .... знаете кога.
Що само 64 %?
А що не е конкурентна - нали сме у евросъюза и 20 години се дърпаме от Русия?
Сергей е помияр, но другото са тъпи оправдания и от страна на сегашните управляващи и от страна евросъюза, за това как да ни отреже, па и ако 200 милиона оправяха работата...., ние българите сме бедни за много, не за малко!
Да си дават парите?!? Чии пари дават тия бе, колко ни е вноската годишно и чии пари разпределят тия, или пак на Бойко номерата "Аз и давам..."даваш...
Вас софиянци много Ви боли за метро-то Ви, а на нас ни е през /познай къде/ ми при нас улици не останаха а Вие плачете за метро-то си и ще прецакате цялата страна само и само да сте ОК, а бе събудете се София не България...
...А ние АЕЦ-а ще го постром, и то не щото ББ иска, а щото евросъюза не иска да си "мени капите" с Русия
Може би съм малко рязък, ма ми писна от глупости...
Ай със здраве!
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Що се косите!И що дрънкате глупости!Какво ни бърка задлъжнялостта на държавата.Това си е нейна работа.Пълнят ни ушите с глупости,та да им повярваме.Да сме съпричастни!
А истината ,братя е, че това си е неоколониализъм.Дават ни заеми,за да ги връщаме с лихвите.И да нямаме нужда, пак трябва да взимаме заеми!Защо утрепаха Чаушеско!?
Важното е да плащаме лихвите!
То никога не можем да ги плащаме напълно,но и колкото и да плащаме ще е достатъчно!
Е те това не знаеме,ама виж гърците го знаят и със задължения от 400 милиарда,пак живеят по-добре от нас.Просто отказват да живеят като животни!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Посочи ни някоя руско-съветска,китайска или севернокорейска търсачка че да не
ползваме гугъл ,яхо и др империалистически творения!
не съвсем сериозно добре е човек да има повече източници на информация .
Ама ти сериозно ли вярваш, че има безвъзмезден обяд?
Не ми отговори на въпроса.
Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)
Вас софиянци много Ви боли за метро-то Ви, а на нас ни е през /познай къде/ ми при нас улици не останаха а Вие плачете за метро-то си и ще прецакате цялата страна само и само да сте ОК, а бе събудете се София не България...
...А ние АЕЦ-а ще го постром, и то не щото ББ иска, а щото евросъюза не иска да си "мени капите" с Русия
Може би съм малко рязък, ма ми писна от глупости...
Ай със здраве!
Не си прав тука, защото ако си бяхме само софиянците в София изобщо нямаше да имаме нужда от метро. Ако знаеш какво беше движението в София преди 10 години щеше да ти стане ясно. Метрото се прави заради придошлите от провинцията. Именно затова и не беше довършено толкова години, защото до скоро просто нямаше нужда от него.
Естествено, че има. Стига вече с тия клишета от времето на социализма. Тук обаче става дума по-скоро за взаимно изгодно партньорство, което е 100 пъти по-изгодно за нас, отколкото за тях.
Естествено, че има. Стига вече с тия клишета от времето на социализма. Тук обаче става дума по-скоро за взаимно изгодно партньорство, което е 100 пъти по-изгодно за нас, отколкото за тях.
Клиширано от врмето на социализма разсъждаваш ти, пич. Няма и никога не е имало голям брат, който да ни помага безвъзмездно. В ЕС сме защото е взаимноизгодно и за съюза, и за нас. Ама не е 100 пъти разликата. ЕС има интерес повече европейски страни да членуват, за да развива по-голям пазар и да има къде да се инвестират пари. И, естествено, да приближава границите си до Русия. За нас ползите са очевдини - получаваме едни пари, които ЕС има интерес да бъдат усвоени така, че да станем държава с относително добър стандарт, да има добри условия за инвестиции и да не изнасяме само престъпност. Естествено, поставят ни условия, каквито са изгодни за тях, а някои - в ущърб за нас, като например затварянето на АЕЦ. Тези условия или поне някои от тях могат да бъдат избегнати ако дипломацията ни е добре подготвена И ЗАЩИТАВА НАЦИОНАЛНИЯ ИНТЕРЕС. Само че такава дипломация у нас няма. Дипломатическата и политическата класа са унищожени преди около 65години. По тази причина са останали само гъзоблизците, които знаят само да викат ""отгоре така ни казват, или сме с тях или против тях". За съжаление голяма част от избирателите им пригласят, и ти включително.
AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
Стига бе. Теорията че АЕЦ ни трябва е много спорна.
Ми дай да спорим тогава. Досега никой не ми е дал някакви убедителни аргументи, че е много лошо нещо да си произвеждаш ел енергия и да продаваш, а не да купуваш.
Ми дай да спорим тогава. Досега никой не ми е дал някакви убедителни аргументи, че е много лошо нещо да си произвеждаш ел енергия и да продаваш, а не да купуваш.
Това теоретично не е лошо. Лошото е, че производството е свързано само с един източник на суровина, който както видяхме съвсем скоро в случая с Украйна, не е коректен партньор.
Лошото е, че в момента се опитват с МОИТЕ пари да затвърдят икономическото влияние на русия върху България.
Те това.
Да не говорим, че ние реки имаме достатъчно, вец, павец и прочее е чисти и красиви дори (язовирите към тях) източници на ел енергия.
Не сме построили май и един завод за когенерация и преработка на битови отпадъци, които ни заливат.
Украйна си го получи /а и ние с тях/ щото не плащат, а искат преференциални цени /тоест не искат да са "чужие"/
А кат гледам французите не щат да се занимават с нас /поради преплитане на интереси с Русия - даже и те не искат да се пречкат в руската сфера на влияние/
ТВОИТЕ пари нямата нищо общо с Русия - хората иската сами да строят, дават пари, ноу хау, оборудване и др. а на наши фирми дават 35% от подизпълнението - 10 000 работни места за 10 години...
Реките ни не стават, единствената която има потенциал е Дунав, но Румънците не искат ВЕЦ / за сведение първоначалния проект в Белене е бил за Българо-Румънски ВЕЦ с 2 турбини по 220 мегавата, тъй наречения Хидровъзел, Румънците се отказват поради факта че трябва да си повдигнат дигите по цялото си дунавско краибрежие/
Дребните ВЕЦ по няколко мегавата, цената им я знаем и цената на ел. енергията от тях я знаем...икономически са неоправдани...
А вятърните централи са си вятър работа от всякъде...една кула за срока си на експлоатация не може да покрие само разходите по създаването си
За ПВЕЦ си трябва и АЕЦ - пак греда!
...Търтея е труден опонет, та сега гледайте - ще стане интересно...
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Space Star
Daihatsu Terios
Comment