Известие

Collapse
No announcement yet.

"Новите" управляващи?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Ей сега по бТВ социалния министър каза, че махат плоския данък и въвеждат прогресивен до 22%(подоходно облагане). Временно, разбийш ли, само за няколко години...

Евала, Бойко, евала, Борисов, май ще бъдеш свален от власт точно като Виденов

http://www.btv.bg/news/ikonomika-biz..._oblagane.html

Бах мааму, досега си плащах ВСИЧКИ данъци и осигуровки като поп (и то съвсем не върху минимална заплата), декларирах всички странични доходи (въпреки че не е никакъв проблем да ги скатая), ама вече ще ме фанат за

Минавам в сивия сектор
    Last edited by pinko; d.m.y г., 19:17.
    Volvo XC90 D5 '06
    Alfa Romeo Spider 2.0 '90
    Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
    ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
    ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Идеята е толкова абсурдна, че самото поставяне за обсъждане би трябвало да доведе до сваляне на правителството.
      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
      Roosevelt

Comment

• Очевадно е, че не знаят какво да правят, оплитат се като патета в кълчища, пускат мухи да видят коя ще мине и тогава да действат.
        Връщането на подоходно облагане ще събере малко пари от работещите в големи западни фирми, но ще прати стотици пъти повече работещи в нашенски обратно в сивия сектор.

Все повече ми се струва, че ББ е просто поредния пас на "БКП и сие" ООД, да отнесе негативите друг и те да се върнат после пак на бял кон.
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Интересна статУя в Капитал. Обърнете внимание на коментарите след текста

http://www.capital.bg/vestnikut/k1/p...tan_v_krizata/

И още нещо

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/...no_da_otpadne/

цитат:

"Комунистите съсипаха живота на моя дядо. И това е напълно резонна и основателна причина да не ги понасям. Но ако днес трябва да избирам между Станишев, Миков и Орешарски от една страна и Бойко, Цветанов и Дянков от друга, то веднага бих избрал първите. Просто, настоящите управленци са редко дебилни малоумници. Не е истина как е възможно да са толкова безхаберни. Пълна скръб!"
          Last edited by pinko; d.m.y г., 22:01.
          Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

• Според Ганев могат да се замразят всички големи правителствени проекти със спорен ефект.........", закупуването на фрегати и хеликоптери, както и да се започнат реформи в армията,
            Евала, някой най-накрая се сети. И ку може също така да се изтеглят всички наши войски от Афганистан и всякви други "....стан"
            Някакси не ме кефи да ми вдигат данъка и осигуровките за да се правим на велики пред НАТО.
            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• То ако почнем така и мен не ме кефи с парите дето вземат от мен да хранят "професионални безработни и непълнолетни многодетни майки", раздута до пръсване администрация, висящи по трънките с хранилка кукозаври, но най-вече не ме кефи да хранят с тях де що има братчеди на държавни договори.

Но тия неща не стават без обратна връзка.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Прогресивното подоходно облагане е социално справедливо, личното ми мнение е че това е единствената донякъде антикризисна мярка...обаче това не оправдава ББ и хер Хлиг че са идиоти!
                Mitsubishi Outlander
                Mitsubishi Space Star
                Daihatsu Terios

Comment

• Wenn ich социална справедливост höre ... entsichere ich meinen Browning!
                  Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Е извън темата Джон Моузис какво е виновен че човечеството ползва изобретенията му за убиване, та той е бил инженер ...
                    Mitsubishi Outlander
                    Mitsubishi Space Star
                    Daihatsu Terios

Comment

• Това не са антикризисни мерки, а най-обикновенно слабоумие!
                      Някой каза, че ако събереш няколко икономиста и то от най-нисък ранг и им поставиш за задача да напълнят хазната, ще насътворят абсолютно същите глупости!
                      Те обаче не лекуват системата, а водят до още по-голямо затъване!
                      На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                      Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                        Прогресивното подоходно облагане е социално справедливо, личното ми мнение е че това е единствената донякъде антикризисна мярка...обаче това не оправдава ББ и хер Хлиг че са идиоти!
                        По-точно е - "може да бъде" ... в зависимост от скалата и процента.
                        Но като им знам акъла ще омажат нещата само за да мине популисткото - прецакахме богатите.

Comment

• Ба !!!

Антикризисни мерки, за да не стане като в Гърция! Ми нека да стане! Че там пенсията е 700EU.
                          Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Най-лесно е да вземат от хората, който си плащат пълните данъци и такси и да се дадат на не се знае кой, вместо да се напънат и да почнат да проверяват работодателите, които плащат на минималния осигурителен праг, а отделно на това да натиснеш черния сектор, от където не получават никакви пари.
                            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                            Opel Astra J GTC

Comment

• Да!

Първоначално публикувано от georgyg Покажи съобщение
                              Най-лесно е да вземат от хората, който си плащат пълните данъци и такси и да се дадат на не се знае кой, вместо да се напънат и да почнат да проверяват работодателите, които плащат на минималния осигурителен праг, а отделно на това да натиснеш черния сектор, от където не получават никакви пари.
                              Нали дойдоха на власт, с перспектва да попълнят бюджета със събираемост от митници,незаконна търговия,пари от сивия сектор,олигарси разни,незаконно забогатяли и прочие! И свиха бюджета, а сега се чудят как да дерат кожи и за обещанията си дори и не споменават вече!
                              Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

• Първоначално публикувано от Crusader Покажи съобщение
                                Прогресивното подоходно облагане е социално справедливо
                                Убягва ми логиката нещо.
                                Колкото повече работиш и печелиш, толкова по-голяма ЧАСТ от дохода си отделяш за тези, които не работят и не печелят, а ползвате едни и същи "услуги" от държавата.
                                В такъв случай би било справедливо като влезеш в магазин да плащаш два пъти повече за една и съща стока отколкото съседния клиент с два пъти по-малък доход... или не е кеф?

Плоският данък е разумният компромис (и най-смисленото нещо, правено от демокрацията насам). Хем всички плащат една и съща част от дохода си като процент, хем като абсолютна стойност заможните плащат повече.
                                Като чета кретенизмите на социалния министър имам чувството, че не е наясно какво означава понятието "процент". За него май 10% от 1000 лева са равни на 10% от 10 000 лева... Понятието "солидарност" също не му е ясно (или по-точно - ползва го както му изнася).

Като казах "компромис" за плоския данък горе имах предвид, че той запазва помощта на по-заможните към по-бедните - лошо няма, нали сме цивилизовани от няколко десетилетия насам и никой не е против това. Тъпото е да те наказват с все по-висока ставка на данъка колкото повече печелиш (и данъци внасяш) и после да ти кажат, че не понасяш справедлива част от тегобите на кризата (цитат на министъра).

Ако ще говорим с абсолютни критерии и искаме да сме равни пред държавата, на пътя, на опашката на гишето в общината и т.н., то трябва да сме допринесли еднакво, нали? Аз да дам 1000 лева данъци, комшията и той. Абсолютно равенство и в приноса, и в претенциите. Е, нещата не са толкова опростени в живота, естествено, но въпросът е в разумния компромис.

В Швеция примерно данъкът може да достигне 80% от дохода, ако си мноо дОбър в бизнеса и натрупаш милиони (като собственика на H&M, да кажем) - е каква е логиката? Защо да си длъжен да издържаш цялата държава с личните си усилия, докато някой го мързи да ходи на училище или скатава по 50 лева за здравна вноска? Затва тоз от H&M е единственият милионер, останал да плаща данъци в Швеция.
                                Last edited by bass; d.m.y г., 10:47.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
                                Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Working...
                                X