Известие

Collapse
No announcement yet.

"Новите" управляващи?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Важно е да се промени статуквото и да започнат да се принуждават злоупотребилите с пари и власт да си понасят последствията по законен път .
    Така трябва да е ама какво се получава - Започват проверки навсякъде,откриват се всякакви нарушение и се предават на прокуратурата.От там пък казват,че не трябва да се правят проверки от парламента,защото не било тяхна работа.Добре бе,не е тяхна,на прокуратурата е ама тя къде е да свърши тези неща-няма я,защото ако тръгне да си върши работата и ще излязат едни много интересни неща и много хора ще трябва да влязат на топло.
    Предлагат на прокуратурата да поправи законите тъй като те се занимават с тях и знаят къде са вратичките ама тя отказва,защо ли? Мъката на това правителство е голяма,хем се опитват да направят нещо и имат не лоши идеи,хем им се пречи от всички останали крадливи структури.Защо тъпите комуняги сложиха плоския данък,за да обират и без това бедното население за сметка на тяхното богатство? България никога няма да се оправи докато не започне наистина да се действа,да се разкриват работни места за средната класа,а не за строители и секретарки.Докато не се създаде това животно средна класа и то не стане поне 60-70% от населението ще си тънем в мизерия.
    Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
    Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
    Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

• Както как точно плоския данък ограбва хората ше ми обясниш ли? Щото това прогресивно облагане дето ми го навират сега е много по-ограбващо.
      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• Да не говорим, че и това не е плосък данък, а е данък с плоска ставка.
        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
        Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
          Както как точно плоския данък ограбва хората ше ми обясниш ли? Щото това прогресивно облагане дето ми го навират сега е много по-ограбващо.
          Ограбват се хората с по-ниски доходи,защото вече няма необлагаем минимум.Аз поне мисля,че е по-справедливо да се плаща според това кой,колко пари е изкарал.Колкото са повече толкова повече да се даде.Иначе се получава богатите забогатяват по-бързо,а бедните обедняват по-бързо,а няма какво да се лъжем по-голямата част от българите са бедни и определено не живеят добре.
          Това е моето мнение,което не бих казал,че е вярно на 100% имайки предвид,че съм на 20,но така виждам аз нещата.

Comment

• Първоначално публикувано от firedragon Покажи съобщение
            Ограбват се хората с по-ниски доходи,защото вече няма необлагаем минимум.Аз поне мисля,че е по-справедливо да се плаща според това кой,колко пари е изкарал.Колкото са повече толкова повече да се даде.Иначе се получава богатите забогатяват по-бързо,а бедните обедняват по-бързо,а няма какво да се лъжем по-голямата част от българите са бедни и определено не живеят добре.
            Това е моето мнение,което не бих казал,че е вярно на 100% имайки предвид,че съм на 20,но така виждам аз нещата.
            И ти икономист колкото пожарникаря
            10% от 250 лв. дали са равни на 10% от 3500?
            Да не отварям уста за сивия сектор, в който автоматически отиват всички родни ИТ фирми ако това се приеме... по каква логика за опита си и труда си трябва да плащам повече, да има за социалните на бай мангал или за заплатка на чиновник от програмата 3:5:8!
            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Да не отварям уста за сивия сектор, в който автоматически отиват всички родни ИТ фирми ако това се приеме... по каква логика за опита си и труда си трябва да плащам повече, да има за социалните на бай мангал или за заплатка на чиновник от програмата 3:5:8!
              Което си е така си е така... Много са ми интересни като кажат, богатите да плащат повече- Ами те плащат повече, бе пилета. Я се върнете в 3ти ли, 5ти ли клас беше, където се учеше що е това % и има ли полза от него.
              Lexus IS200

Comment

• Диференцираната ставка е най-голямата глупост в нашите условия, дори високите заплати у нас са под социалните в ония държави които си позволяват да имат диференцирана ставка.
                А ако се въведе 1:1 тяхната ставка все едно нищо не се е променило, защото просто 99.9% ще сме в най-ниската и част.

Но популизма не прощава, особено у нас, дето масово се гледа в канчето на комшията... нямам си работа явно та чета коментари под новините в дир.бг - злоба и канибалстване на едро.
                - всички с/у таксиджиите
                - всички с/у лекарите
                - всички с/у учителите
                - всички с/у чиновниците
                - всички с/у "богатите" (в кавички щото да имаш кола 150 коня е особено богатство).
                А ония горе само хвърлят поредната партенка да почне канибализма и лапат ли лапат...
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  Сивия сектор го създават хората,които не искат да си платят данъците.20 % от 2000 + % от горницата над 2000 май е доста повече от 10% от 3500 лв.
                  За бай мангал съм съгласен ама там начините за да се накарат да работят са други ама няма воля за това.Има и бедни българи,ако не ти е ясно колега.Извън София малко са хората,които взимат над 800 лв. заплата и не е защото не работят или вършат по-малко работа.Живял съм и в малък град и имам много добра представа за стойността на парите и все още имам.Богатите трябва да плащат повече от тия 10% дето са им ги сложили,защото така те стават по-богати за сметка на хората с доход 260лв. ,които не са само цигани.
                  П.С И да,завършил съм Търговска гимназия-Бургас с профил банково дело, и съм ги учил тези неща съвестно,така че моля те не ме изкарвай идиот на тази тема защото не е така.

Comment

Богатите трябва да плащат повече от тия 10% дето са им ги сложили,защото така те стават по-богати за сметка на хората с доход 260лв.
                    Хайде сега да обясниш как богатите стават по-богати за сметка на бедните, като има еднаква данъчна ставка.
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                      Хайде сега да обясниш как богатите стават по-богати за сметка на бедните, като има еднаква данъчна ставка.
                      Трупат по-бързо богатство,защото едно е 20% от 2000 + % от 1500,друго е 10% от 3500 , някак си остават повече пари така(което никак не е лошо,даже е много добре,защото така трябва да се развива бизнеса),но това е за сметка на хората с ниски доходи,защото няма необлагаем минимум.Може и 26 лв. да дадеш,не са много,ама като ти е 260 лв. заплатата и отиваш на дъното.
                      Сега ще кажете,че не са много хората с такива заплати,така е,но ги има.

Comment

,ама като ти е 260 лв. заплатата и отиваш на дъното.
                        Сега ще кажете,че не са много хората с такива заплати,така е,но ги има.
                        Е кой е виновен, че взимат 260 лв?
                        Аз? Ти? биби?
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          Е кой е виновен, че взимат 260 лв?
                          Аз? Ти? биби?
                          Честно ли да ти кажа? Работодателите са виновни.Майка ми има висше и е работила 10 год.като ръководител цех и като си търсеше работа,като видеха висше и бягаха като от прокажен и накрая само и само да има работа се хвана като продавачка в магазин.Повечето наемат хора дето не си търсят правата за да могат да си правят каквото си искат с тях.
                          Нека все пак политиката да е малко по-социална.Циганите не 15,а 25 дни трябва да работят и данъците да не се пипат,защото така само се вземат свободните пари от населението и кризата вместо да премине ще се задълбочава с всеки изминал ден.Както каза един колега по-горе трябва да се намалят публичните разходи,не да се наливат луди пари във времена,когато политиката трябва да е насочена на друга страна.

Comment

• Като се замисля, НЕ трябва само да се намалят публичните разходи, а ТРЯБВА ДА СЕ ПОДОБРИ СЪБИРАЕМОСТТА.

Примери има доста.
                            Глоби за колите, данъците и таксите и лихвите - това за колите.
                            Вади се една статистика за осигуровките на фирмите и се гледа в гр. София - 300лв всички служители - прави се една проверка и се попълват приходите.
                            Има доста подобни примери.
                            А това за богатите ми е много смешно - ако си плащат данъците, защо трябва да са виновни, че получават повече - това не е социализъм - равенство и т.н.
                            Винаги има хора, които са по равни от другите.
                            ТРЯБВА СЪБИРАЕМОСТ, А НЕ ПОПУЛИЗЪМ.
                            "BEAUTY IS NOT ENOUGH!"
                            Alfa Romeo 145 1.4 T.S 97 - EX
                            Opel Astra J GTC

Comment

Честно ли да ти кажа? Работодателите са виновни.Майка ми има висше и е работила 10 год.като ръководител цех и като си търсеше работа,като видеха висше и бягаха като от прокажен и накрая само и само да има работа се хвана като продавачка в магазин.Повечето наемат хора дето не си търсят правата за да могат да си правят каквото си искат с тях.
                              Нека все пак политиката да е малко по-социална.Циганите не 15,а 25 дни трябва да работят и данъците да не се пипат,защото така само се вземат свободните пари от населението и кризата вместо да премине ще се задълбочава с всеки изминал ден.Както каза един колега по-горе трябва да се намалят публичните разходи,не да се наливат луди пари във времена,когато политиката трябва да е насочена на друга страна.
                              Колега, можеш ли да ми дефинираш ясна разлика между богати и бедни? От колко почва богатството и от колко бедността?
                              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
                              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
                              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                                Колега, можеш ли да ми дефинираш ясна разлика между богати и бедни? От колко почва богатството и от колко бедността?
                                Богатство от над 10 000 на месец,а бедност 400-600 лв. на месец.

Всъщност като се замисля 600 си е доста добра заплата,но 400 и под 400 не стигат за нищо.
                                Last edited by firedragon; d.m.y г., 20:22.

Comment

Working...
                                X