Известие

Collapse
No announcement yet.

Мндаа, идвайте още у родното ми село

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
    . Което пък, от своя страна, според мен, има просто решение - данъка да е изцяло добавка към бензина, който плащаш на бензиностанцията. Така или иначе трошиш пътищата и тровиш въздуха според това колко караш.
    Първоначално публикувано от bager Покажи съобщение
    Така е в Германия например. Колкото повече караш - толкова повече плащаш! Елементарно е...уж! Да, но тогава държавата ще трябва да има наистина контрол върху горивата- качества, количество...а на този етап има много хора, които не искат това да стане!
    Данъка си го плащаме отдавна всички и в БГ, това е акциз върху горивата, друг е въпроса дали този акциз отива по предназначение, тоест да се потдържа пътната инфраструктура.

Comment

• И аз съм на мнение данъка да става чрез бензина.Аз например карам около 5000-6000 хил км годишно, друг кара 30 хиляди. Е за какво данъка да ни е еднакъв, ама дали ще им уври главата на нашите министри и депутати за такаав идея е друга работа.
      Last edited by fred; d.m.y г., 10:42.
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

• Аз пък си мислех че гледат основно това колко е мощна колата.
        Как са успели да ги съвместят 2-те неща ?
        Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
        ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

• Първоначално публикувано от pr_00f Покажи съобщение
          Аз пък си мислех че гледат основно това колко е мощна колата.
          Как са успели да ги съвместят 2-те неща ?
          Е бива ли бе. Чети шгое. Мощността се умножава по индекс в зависимост от възрастта на колата.
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            Преки непреки все са данъци. Това искам да ти кажа или ти мислиш че като не е пряк не е данък.
            Освен това срещу данъците също получаваш услуга като безплатно обучение, евтин БДЖ транспорт, пожарна, полиция и т.н. Относно таксите прочети внимателно поста ми и ще разбереш защо съм ги намесил. Такса не българска дума а чуждица която сме взаимствали от някъде както например сега е модерно да се казва ПР вместо връзки с обществеността.
            На теория е така, на практика в България не получаваме нищо от това.Получаваме руский палец, понеже 50 години все той ни беше у г.....
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

• Криза или не, мисля че е едно добро начало - http://sofia.dir.bg/2010/02/15/news5879942.html
              Giulietta 1,6 JTDm 2013
              156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

• Мда, и като свърши кризата, всичкото гладно дюлгер ще хукне отново да превзема столицата...

Comment

• Това не се случва само в София, даже си мисля, че тук по морето бяхме доста по-засегнати от дюлгерини, в предвид застрояването което се извършваше. От няколко месеца ми прави впечатление, че не изпитвам никаква трудност при паркирането в централната градска част.
                  Last edited by Доко; d.m.y г., 13:40.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
                    Това не се случва само в София, даже си мисля, че тук по морето бяхме доста по-засегнати от дюлгерини, в предвид застрояването което се извършваше. От няколко месеца ми прави впечатление, че не изпитвам никаква трудност при паркирането в централната градска част.
                    Ами да, микрорайон Слънчев бряг е застроен вече ... Споко, сега ще ви трябват за разрушаването му и изравняване на терена ...

Comment

• Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                      Ами да, микрорайон Слънчев бряг е застроен вече ... Споко, сега ще ви трябват за разрушаването му и изравняване на терена ...
                      В момента обявената леглова база в "микрорайон" Слънчев Бряг е над 250000, и така като се замисля почти достига Бургас по този показател, особенно ако се вземат в предвид и необявените легла в комплекса. Сами си правете сметката колко народ се е изсипал от вътрешноста на страната по време на строителната кампания. Няма да споменавам по южното какво става, и всичкия този трафик минаваше през Бургас - лятото туристи и строители, зимата само строители, казано накрадко - гняс, кал и сволач с дупки и яко по плажните ивици бетон - грозна гледка. Ако трябва да къртят всичко това, няма да изтрая и ще взема да се изнеса към София за следващата петилетка.

Comment

• Поздрав са всички от провинцията
                        156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
                        Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

Working...
                        X