Известие

Collapse
No announcement yet.

Мндаа, идвайте още у родното ми село

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Аз не мога да разбера к'во не сте доволни, нали всички тези приходящи "селтици" оставят някакви пари някъде из София, правят оборот по бензиностанции, магазини и т.н. , а тези пари са в оборот във вашия град и индиректно стигат до вас. Какво по-добре от това - въртат се некви пари .Другия вариант е да си останете само софиянци и да си връткате некви оборотни кинти, но ми се струва , че доста ще обеднеете .
    Last edited by Доко; d.m.y г., 17:17.

Comment

• Първоначално публикувано от Доко Покажи съобщение
      Другия вариант е да си останете само софиянци и да си връткате некви оборотни кинти, но ми се струва , че доста ще обеднеете .
      Нека ми е зле
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

• Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
        Нека ми е зле
        А бе така е, тук зимата зна'йш кв'о спокойствие. Но лятото си казва думата като почнете да ми идвате у "село" .
        Last edited by Доко; d.m.y г., 17:18.

Comment

Аз не мога да разбера к'во не сте доволни, нали всички тези приходящи "селтици" оставят някакви пари някъде из София, правят оборот по бензиностанции, магазини и т.н. , а тези пари са в оборот във вашия град и индиректно стигат до вас. Какво по-добре от това - въртат се некви пари .Другия вариант е да си останете само софиянци и да си връткате некви оборотни кинти, но ми се струва , че доста ще обеднеете .
          Я пак, че не чух добре?

То част от проблема е, че не ги оставят тука парите... освен за наеми де... кръчми най-много или в Илиянци.
          Големия зор у Софето да сме - навити и на по-малки заплати - свиват пазара на труда тия номера.
          Няма регистрация тук лицето, автомобила и т.н.
          Колите регистрирани в Долно трътлевене - но трошат тук пътищата... участват в тукашните задръствания и заемат тукашните паркоместа.
          Такса смет не се плаща.
          И почва вече интересната част - планирането до колкото го има на ресурсите е сбъркано изначално... с 2 пъти повече хора от колкото са регистрираните.
          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Това за данъците и за таксата смет е абсолютно вярно и винаги съм бил на принципа, че където живееш там трябва да плащаш.

Но това за "подбиването на цената на труда" е най-голямата смешка, която може да се каже. Как мислите, кой може да си позволи да работи за по-малка заплата - дали "селянинът" дето трябва да дава по минимум 150-200 евро за квартира и още 50-100 за сметки или "местният" дето живее при мама и тате, в голяма част от случаите има още един имот, от който взема наем и ходи на работа за да не му е скучно?
            Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
            AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
            Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
              Я пак, че не чух добре?

То част от проблема е, че не ги оставят тука парите... освен за наеми де... кръчми най-много или в Илиянци.
              Големия зор у Софето да сме - навити и на по-малки заплати - свиват пазара на труда тия номера.
              Няма регистрация тук лицето, автомобила и т.н.
              Колите регистрирани в Долно трътлевене - но трошат тук пътищата... участват в тукашните задръствания и заемат тукашните паркоместа.
              Такса смет не се плаща.
              И почва вече интересната част - планирането до колкото го има на ресурсите е сбъркано изначално... с 2 пъти повече хора от колкото са регистрираните.

Грешна ти е математиката ,ама не ми се спори

Comment

• Нито е смешна нито е грешна... примерите от живота потвърждават онова по-горе.
                Но това е само симптоматиката, проблема е другаде и нито с подобни сметки нито с псувни по линия столица-провинция нещо ще се оправи.
                Както вече казах - трябва да се мисли как да се променят нещата, а не как да напсуваме някого.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

А бе така е, тук зимата зна'йш кв'о спокойствие. Но лятото си казва думата като почнете да ми идвате у "село" .
                  Аз знам, аз знам...
                  _______
                  146 JTD - ex
                  Renault Megane II 1.5 dci - ex

Nissan Qashkai 2.0 CVT - current

Comment

• Наскоро четох някъде,че през седмицата достигате до 2 мил. и 800 хил. души,от 7,5 мил. България !!! София е с диаметър 30-35 км. Градове с подобен диаметър в Европа са с население около 1,2-1,5 мил. души / в Азия има и по-зле от вас/!!! Проста справка от България: Пловдив е с 12 км диаметър от двете си най-отдалечени точки и е с осем пъти по-малко население!!! За съжаление в България всичко се концентрира в един град от Освобождението насам. През 1943 год. Чърчил е казал по повод бомбардировките на София от съюзническата авиация: ако съсипем София ще унищожим цялата държава,защото в България всичко е концентрирано там!!! Та както казах проблема не е днешен и зависи от управниците ни, като преди всичко е свързан с правилното позициониране на големи наши и чужди фирми, на територията на цялата страна, а не на 90% в София!!!
                    Ако се задържи тенденцията за "заплати над 300 лв." само в София, то според мен зелените площи в столицата до няколко години съвсем ще изчезнат!!!
                    ПП НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ УПРАВНИЦИТЕ СИ ГИ ИЗБИРАМЕ НИЕ..... А НАЙ-ДОБРИЯ ПЪТ ЗА ВСЯКА АЛФА Е МАГИСТРАЛАТА!!!

Comment

• Първоначално публикувано от goge_to Покажи съобщение
                      Наскоро четох някъде,че през седмицата достигате до 2 мил. и 800 хил. души,от 7,5 мил. България !!! София е с диаметър 30-35 км. Градове с подобен диаметър в Европа са с население около 1,2-1,5 мил. души / в Азия има и по-зле от вас/!!! Проста справка от България: Пловдив е с 12 км диаметър от двете си най-отдалечени точки и е с осем пъти по-малко население!!! За съжаление в България всичко се концентрира в един град от Освобождението насам. През 1943 год. Чърчил е казал по повод бомбардировките на София от съюзническата авиация: ако съсипем София ще унищожим цялата държава,защото в България всичко е концентрирано там!!! Та както казах проблема не е днешен и зависи от управниците ни, като преди всичко е свързан с правилното позициониране на големи наши и чужди фирми, на територията на цялата страна, а не на 90% в София!!!
                      Ако се задържи тенденцията за "заплати над 300 лв." само в София, то според мен зелените площи в столицата до няколко години съвсем ще изчезнат!!!
                      ПП НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ УПРАВНИЦИТЕ СИ ГИ ИЗБИРАМЕ НИЕ..... А НАЙ-ДОБРИЯ ПЪТ ЗА ВСЯКА АЛФА Е МАГИСТРАЛАТА!!!
                      Колега, малко са ти неверни цифрите... сложи още половин милион отгоре.

Comment

• Още по-зле за цялата ни държава, защото нали знаеш какво става "когато Сърцето не работи добре"!

Comment

• Първоначално публикувано от goge_to Покажи съобщение
                          Още по-зле за цялата ни държава, защото нали знаеш какво става "когато Сърцето не работи добре"!
                          Става инфаркт. А как се предпазва/оправя инфаркта - дали се търси начин да се отпушат артериите, за да тече кръвта, или казват "абе тука е много тясно за това количество кръв, дай да го намалим малко"?
                          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
                            Става инфаркт. А как се предпазва/оправя инфаркта - дали се търси начин да се отпушат артериите, за да тече кръвта, или казват "абе тука е много тясно за това количество кръв, дай да го намалим малко"?
                            Примерът ти не е съвсем точен С тоя случай говориме, че кръвта се е събрала в сърцето и тялото започва да умира. Та по тоя повод трябва да се разнесе кръвта по цялото тяло. А отпушването на артериите може да символизира законови мерки..
                            Lexus IS200

Comment

• ае такса смет не се ли плаща от собственика на апартамента? т.е. това не го броим за проблем.
                              За колите се съгласявам. Друг е въпроса дали като ти е регистрирана по реално местожителство и плащаш данъка. Което пък, от своя страна, според мен, има просто решение - данъка да е изцяло добавка към бензина, който плащаш на бензиностанцията. Така или иначе трошиш пътищата и тровиш въздуха според това колко караш.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                                ... Което пък, от своя страна, според мен, има просто решение - данъка да е изцяло добавка към бензина, който плащаш на бензиностанцията. Така или иначе трошиш пътищата и тровиш въздуха според това колко караш.
                                Така е в Германия например. Колкото повече караш - толкова повече плащаш! Елементарно е...уж! Да, но тогава държавата ще трябва да има наистина контрол върху горивата- качества, количество...а на този етап има много хора, които не искат това да стане!
                                ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
                                ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
                                ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
                                ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

Working...
                                X