Само да спомена че относно Русия, провокацията беше от страната на Грузия подтиквана от други големи сили. В спорната област половината от населението бяха руски граждани
Известие
Collapse
No announcement yet.
Атака на Израел срещу международен хуманитарен конвой за Газа
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение...аз исках да ми кажеш какво точно мен като християнин би ме накарало да уважавам повече евреите...
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение...защото това ти го твърдиш и просто исках да се обосновеш ...
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение...А иначе Христос не е арабин а е Син Божи !...
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение...Всички хора са създадени равни...
Comment
-
Половината от населението са еди какви си и за това е добре да изтрепем другите ми звучи абсурдно!
В Швейцария например никой никого не трепе а има(според WIKIPEDIA) 4 основни етноса и 4 официални езика – немски, говорен от 64% от населението в северните и централните части, френски, говорен от 19% от жителите на запад, италиански, говорен от 8% от населението на юг и реторомански, говорен от малък брой хора (<1% от жителите) Най-разпространената религия в Швейцария е католицизмът, чиито последователи са 47,6% от населението, 44,3% са протестантите. Има и имигранти, изповядващи исляма около 4%, също и православни (2%). Останалата част от населението принадлежи на различни малцинствени религиозни групи или не принадлежат към никоя религия.
Няма и религиозни конфликти за сега! не мога да се закълна обаче че това статукво ще се запази ако броя на изповядващите исляма рязко скочи с 10-15 % подобно съмнение явно са получили и други там и затова забраниха Строежа на нови минарета виж тук http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=297100Last edited by dimo; d.m.y г., 13:51.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщениеТази дискусия не е за тази тема и не искам да влизам в религиозни спорове. Отговорът е в Библията.
Казах го за да обоснова позицията си. Нямам желание тук да обосновавам и обосновката си.
Който сам нарича себе си и Човешки син, роден в Израел от еврейка от племето Юда, проповядвал евангелието на евреите и намерил мнозина последователи евреи. А първите християни, които са били гонени от евреите са били евреи.
Включително и евреите. Както и арабите, разбира се. Аз нямам нищо против арабите, турците или който и да било народ. Просто казах, че според мен е нормално християните да подкрепят Израел, както правят САЩ. Това е мое мнение и повече няма да го обосновавам.
Това което аз казвам Израел се издъниха с тази акция можеше да я проведат техни териториални води и тогава нещата щяха да стоят по съвсем друг начин другото което ми идва на ум от военна гледна точка е командира на операцията е некомпетентен понеже с действията си изложи на излишен риск живота на подчинените си както и живота на на цивилни.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеСамо да спомена че относно Русия, провокацията беше от страната на Грузия подтиквана от други големи сили. В спорната област половината от населението бяха руски гражданиAlfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Явно виждаме поредното потвърждение на тезата, че войната е най-добрия бизнес.
Жалко за загиналите и загиващите в подобни войни по целия свят.
Останалото е игра с емоциите на масата...Welcome to the real world
Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеНяма и религиозни конфликти за сега! не мога да се закълна обаче че това статукво ще се запази ако броя на изповядващите исляма рязко скочи с 10-15 % подобно съмнение явно са получили и други там и затова забраниха Строежа на нови минарета виж тук http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=297100
Кога и в България ще се случи това?
Comment
-
Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщениетова ли е начинът....Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от franki1 Покажи съобщениеКога и в България ще се случи това?
НО, наистина, тезата на Димо е много правилна, но това е и проблем на цяла Европа, почти неосъзнат все още.Ето вижте реакцията на Европа, за това,което сега дискутираме.Абстрахирайки се от клишетата "мир"насилие"свобода и т.н.Защо клишета-ами защото се използват от хора, които винаги са били и са против тези състояния на обществото.Last edited by fred; d.m.y г., 20:31.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеЗа кое?
или ти ме питаш за начинът за правене на какво?
ако е за второто
това ли е начинът на ограничаване на религиозните междуособици...
не е ли по-скоро изкарване на яве на манипулаторите, прекратяване на фундаментализмът и религиозно разбирателство (по-скоро мирно съжителство)Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 20:32.sigpic
днес съм в почивка ---
Comment
-
Въпросът не е към мен, ама да си кажа мнението
Религията за съжаление е по+печеливша и от войната, а съчетана със слабо образовани маси, тук визирам пряко мюсюлманските, става много опасна.
Другото е невъзможно, както и комунизмА....Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
sigpic
Comment
-
М не е еднозначно.
религията всъщност не е опасна. Опасни са тълкувателите й.
Веднага давам пример - Повечето то вас като чуят джихад си представят свещенна война. Е да ама не. Джихадът всъщност е път към личностно извисяване.
Но само да не превръщаме темата в за и против исляма, че накрая сигурно и себе си ще трябва да баннаНе о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Кой е провокатор???
Факти!
1.Подготвена е междунардна хуманитарна помощ от цял свят и всичко е съгласувано с ООН!
2.Корабите са в международни води!
3.Никоя държава /съгласно действащата конвенция/, няма право да атакува кораби в тези води!
4.Почти цял свят осъди тази провокация от страна на Израел/дори и САЩ с "половин уста"/!
5.Този гаф се признава и от Израел като"грешка"!
Е какво правим сега...и за какво спорим след като и "боговете мълчат"?!
Я по-добре си пийте бирата!Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !
Comment
Comment