Известие

Collapse
No announcement yet.

Атака на Израел срещу международен хуманитарен конвой за Газа

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Само да спомена че относно Русия, провокацията беше от страната на Грузия подтиквана от други големи сили. В спорната област половината от населението бяха руски граждани

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
      ...аз исках да ми кажеш какво точно мен като християнин би ме накарало да уважавам повече евреите...
      Тази дискусия не е за тази тема и не искам да влизам в религиозни спорове. Отговорът е в Библията.

...защото това ти го твърдиш и просто исках да се обосновеш ...
      Казах го за да обоснова позицията си. Нямам желание тук да обосновавам и обосновката си.

...А иначе Христос не е арабин а е Син Божи !...
      Който сам нарича себе си и Човешки син, роден в Израел от еврейка от племето Юда, проповядвал евангелието на евреите и намерил мнозина последователи евреи. А първите християни, които са били гонени от евреите са били евреи.

...Всички хора са създадени равни...
      Включително и евреите. Както и арабите, разбира се. Аз нямам нищо против арабите, турците или който и да било народ. Просто казах, че според мен е нормално християните да подкрепят Израел, както правят САЩ. Това е мое мнение и повече няма да го обосновавам.
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Половината от населението са еди какви си и за това е добре да изтрепем другите ми звучи абсурдно!
        В Швейцария например никой никого не трепе а има(според WIKIPEDIA) 4 основни етноса и 4 официални езика – немски, говорен от 64% от населението в северните и централните части, френски, говорен от 19% от жителите на запад, италиански, говорен от 8% от населението на юг и реторомански, говорен от малък брой хора (<1% от жителите) Най-разпространената религия в Швейцария е католицизмът, чиито последователи са 47,6% от населението, 44,3% са протестантите. Има и имигранти, изповядващи исляма около 4%, също и православни (2%). Останалата част от населението принадлежи на различни малцинствени религиозни групи или не принадлежат към никоя религия.
        Няма и религиозни конфликти за сега! не мога да се закълна обаче че това статукво ще се запази ако броя на изповядващите исляма рязко скочи с 10-15 % подобно съмнение явно са получили и други там и затова забраниха Строежа на нови минарета виж тук http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=297100
        Last edited by dimo; d.m.y г., 13:51.
        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
          Тази дискусия не е за тази тема и не искам да влизам в религиозни спорове. Отговорът е в Библията.

Казах го за да обоснова позицията си. Нямам желание тук да обосновавам и обосновката си.

Който сам нарича себе си и Човешки син, роден в Израел от еврейка от племето Юда, проповядвал евангелието на евреите и намерил мнозина последователи евреи. А първите християни, които са били гонени от евреите са били евреи.

Включително и евреите. Както и арабите, разбира се. Аз нямам нищо против арабите, турците или който и да било народ. Просто казах, че според мен е нормално християните да подкрепят Израел, както правят САЩ. Това е мое мнение и повече няма да го обосновавам.
          Това което а казвам в никакъв случай нозначава не подкрепяй израел и аз не съм антисимит нито религиозен фанатик - да съдим хората според делата им не по религиозен и расов признак ..
          Това което аз казвам Израел се издъниха с тази акция можеше да я проведат техни териториални води и тогава нещата щяха да стоят по съвсем друг начин другото което ми идва на ум от военна гледна точка е командира на операцията е некомпетентен понеже с действията си изложи на излишен риск живота на подчинените си както и живота на на цивилни.
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
            Само да спомена че относно Русия, провокацията беше от страната на Грузия подтиквана от други големи сили. В спорната област половината от населението бяха руски граждани
            Но нокой не ги заплашваше с нещо, всъщност тези незаконни "държави" области и прочее, се цепеха подстрекавани от Русия, но те са част от Грузия, иначе утре си представи как Кърджали примерно решава да се отцепи, защото повече от половината са турци и иска да се присъедини към Турция....
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Явно виждаме поредното потвърждение на тезата, че войната е най-добрия бизнес.
              Жалко за загиналите и загиващите в подобни войни по целия свят.
              Останалото е игра с емоциите на масата...
              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Няма и религиозни конфликти за сега! не мога да се закълна обаче че това статукво ще се запази ако броя на изповядващите исляма рязко скочи с 10-15 % подобно съмнение явно са получили и други там и затова забраниха Строежа на нови минарета виж тук http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=297100

Кога и в България ще се случи това?

Comment

това ли е начинът....
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                    това ли е начинът....
                    За кое?
                    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от franki1 Покажи съобщение
                      Кога и в България ще се случи това?
                      Това може да се случи в България, ако се управлява от комунистическата клика, която чувства че ще бъде изритана завинаги от тоталната си власт, така, както се случи в Югославия например, тоест смятам това почти за невъзможно и по ред други причини, вече сме членове на НАТО и ЕС и т.н., а и комунистите също членуват в разните му евросоц организации, така че отговорът ми е-за щастие никога.
                      НО, наистина, тезата на Димо е много правилна, но това е и проблем на цяла Европа, почти неосъзнат все още.Ето вижте реакцията на Европа, за това,което сега дискутираме.Абстрахирайки се от клишетата "мир"насилие"свобода и т.н.Защо клишета-ами защото се използват от хора, които винаги са били и са против тези състояния на обществото.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 20:31.
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        За кое?
                        за забраната на строеж на минарета...

или ти ме питаш за начинът за правене на какво?

ако е за второто

това ли е начинът на ограничаване на религиозните междуособици...

не е ли по-скоро изкарване на яве на манипулаторите, прекратяване на фундаментализмът и религиозно разбирателство (по-скоро мирно съжителство)
                        Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 20:32.
                        sigpic
                        днес съм в почивка ---

Comment

Въпросът не е към мен, ама да си кажа мнението
                          Религията за съжаление е по+печеливша и от войната, а съчетана със слабо образовани маси, тук визирам пряко мюсюлманските, става много опасна.
                          Другото е невъзможно, както и комунизмА....
                          sigpic

Comment

М не е еднозначно.
                            религията всъщност не е опасна. Опасни са тълкувателите й.
                            Веднага давам пример - Повечето то вас като чуят джихад си представят свещенна война. Е да ама не. Джихадът всъщност е път към личностно извисяване.
                            Но само да не превръщаме темата в за и против исляма, че накрая сигурно и себе си ще трябва да банна
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Ха комунистическата клика[/COLOR]-та нали и те управляваха...и то с ДПС

Comment

Кой е провокатор???

Факти!
                                1.Подготвена е междунардна хуманитарна помощ от цял свят и всичко е съгласувано с ООН!
                                2.Корабите са в международни води!
                                3.Никоя държава /съгласно действащата конвенция/, няма право да атакува кораби в тези води!
                                4.Почти цял свят осъди тази провокация от страна на Израел/дори и САЩ с "половин уста"/!
                                5.Този гаф се признава и от Израел като"грешка"!

Е какво правим сега...и за какво спорим след като и "боговете мълчат"?!
                                Я по-добре си пийте бирата!
                                Карам си петата Alfa - Romeo & Giulietta-почти безпроблемно, и никога не се отказвам!!!И едно МИТО за съпругата !

Comment

Working...
                                X