Известие

Collapse
No announcement yet.

Нов национален празник - кога?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Нов национален празник - кога?

Кое събитие смятате за достойно да бъде национален празник на България в 21 век?
    56
    24 май
    14.29%
    8
    6 септември
    7.14%
    4
    22 септември
    17.86%
    10
    9/10 ноември
    1.79%
    1
    9 септември
    0.00%
    0
    3 март
    46.43%
    26
    друга
    12.50%
    7
    Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Гласувах за 24-ти май. Смятам, че и 6-ти септември е много, ама много достоен празник за България. 22-ри би бил "модерен", ако мога така да се изразя, но за мен, лично, не е от калибъра на другите два. Въпреки това, дълбоко съм убеден, че е поне няколко пъти по-подходящ от 3-ти март.
    I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
    Roosevelt

Comment

гласувах за 24 май, но общо взето искам да се "измисли" и един юли / август месец, така около 2-3 дена почивни, че тогава много пуста работа

Comment

Не вярвах че тази простотия ще стигне и до нашия форум. Една безумна идея на някой си у "социална група". Сори, Те това нещо го няма никъде . Решил си някой че не му харесва датата или да си трупа активи и предлага. То нема нужда.
        Какъв национален празник е 24 май че не се сещам? Да не би само ние да пишем на тази азбука. Да не би да се казва "българица"
        Гипотеза о боге дает ни с чем не сравнимую возможность абсолютно все понять, абсолютно ничего не узнавая
        sprint tropheo
        155/1.8
        156/2.0 Selespeed

Comment

и какво каза сега...

Comment

Първоначално публикувано от svetozar_sosi Покажи съобщение
            и какво каза сега...
            Ами това което мисли и се оказва много вярно в интерес на истината.

Comment

не само ние пишем на тази азбука, но и не само в България тази дата се чества като национален празник. Лично мое мнение е, че това честване е много на много важен момент от нашата история. Не знам до колко сте запознати с казуса отностно народността на братята и големите полемики, които се водят за това на коя държава да се запише това дело, но аз съм запознат и не само на любителско ниво.
              Факт е,че за повечето от нас тази дата е само почивен ден и ние по никакъв начин не отстояваме българското в останалия свят. Доказателство за това е, че избрахме за символ на еврото Мадарския конник пред кирилицата.

Comment

Първоначално публикувано от svetozar_sosi Покажи съобщение
                Не знам до колко сте запознати с казуса отностно народността на братята и големите полемики, които се водят за това на коя държава да се запише това дело, но аз съм запознат и не само на любителско ниво.
                Сподели, моля те. Мисля, че ще е полезно за всички да чуем нови неща
                Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

22 септември, това е един голям САМОСТЯТЕЛЕН успех на България и цар Фердинанд, който мнозина оплюват и подценяват, но той е бил по-българин от българите и е бил на крачка от обединението на родината в етнически граници.
                  Giulietta 1,6 JTDm 2013
                  156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Гласуването според мен показва в какво вярват хората.

Comment

Първоначално публикувано от RPWWD Покажи съобщение
                      22 септември, това е един голям САМОСТЯТЕЛЕН успех на България и цар Фердинанд, който мнозина оплюват и подценяват, но той е бил по-българин от българите и е бил на крачка от обединението на родината в етнически граници.
                      Но заради самолюбието си и лакомията е проиграл всичко.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Добре де, само аз ли помня, че реално Кирил и Методий са създали Глаголицата, а Кирилицата е написана (в тяхна чест) от Константин Преславски?!
                        Не казвам, че са направили малко, просто чистата фактология е друга; по тази логика би трябвало нац. празник да е на датата на Св. Св. Седмочисленици... (дори е помня кога е!).
                        пс: Не съм гласувал в анкетата, мисля, че настроенията са ясни.
                        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                        x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          Кое събитие смятате за достойно да бъде национален празник на България в 21 век?
                          3 март е
                          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                            20-ти април.
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

26 юли 811 г. - Битката при Върбишкия проход на Хан Крум
                              20 август 917г. - Битката при Ахелой на Цар Симеон
                              14 април 1205г.- Битката при Одрин на Цар Калоян.
                              9 март 1230г. - Битката при Клокотница на Цар Иван Асен II.
                              Last edited by old alfist; d.m.y г., 15:42.
                              Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                              Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                              Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                              sigpic

Comment

Working...
                              X