Известие

Collapse
No announcement yet.

Дянков обяви край на кризата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Единственото нещо което може да късае обикновения народ е количеството пари с което разполага и което получава. Ако ще Борисов, Дянков и 50 вестника и списания да ми обясняват, че има криза върви ли ми заплатата и ЧП-то проблеми няма, ако няма заплата вече е друго ама то не зависи от политиката. Та Дянков каквото си ще да казва - лъжа или истина е все едно. Всеки си се спасява самостоятелно. От друга страна политиците в повечето време си говорят колкото да не мълчат, не заслужават внимание.

---------- Post added at 19:32 ---------- Previous post was at 19:31 ----------

Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
    ае докога ще се оплаквате? човека говори с цифри и числа, това че някой крив пишман писар си се съчинил заглавие и фабрикувал новина не трябва да ви притеснява.

дянков ви бил крив.....

ей ви малко литература за СИП "Алберто Алесина - Бих бил щастлив да имам Симеон Дянков за финансов министър!" http://ws1.ad.economics.harvard.edu/faculty/alesina/

за любознателните и желаещите да разберат дали има живот извън форума препоръчвам анализа му за Европа 2010
    А браво.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от pent Покажи съобщение
      за любознателните и желаещите да разберат дали има живот извън форума препоръчвам анализа му за Европа 2010

За още по-любознателните препоръчвам кратка справка за кариерата на въпросния другар в щатско. Много интересни факти има там.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

На Дянков това му е работата, да анализира статистическите данни и на базата на това да води финансовата политика на правителството. Това което е посочено са обнадеждаващи данни и не виждам на какво се възмущавате.

Comment

тази така наречена криза е медиен, чисто български, класически атитюд - най много мразя тази черта в нас която предопределя нагласата си към света според постулати ... тука в БГ истинска криза не е имало (с изключение и само в нашия бранш) обаче какво се получи всеки български страхлив и конюнктурен бизнесмен прегърна понятието като свое и го размаха като знаме нормално е при такова тъпо ръководене на държавата обаче да се появи и следния морализиращ подтик от някоя институция като от ей оня пич с тупето всичко е на база - хм ... какво напрайхме сега?! създадохме ебати психозата и как да се измъкнем от тази тъпотия - ами сега почваме да ревем че кризата свършва респективно колко сме добри, кви сме пичове и как като кажем на стадото, че криза няма - то няма както като казахме, че има и стадото повярва ... тука прехвърлям евентуалните ми опоненти (те се знаят кой са) на бира в Пипълс

п.п. да се поправя - оня пич с тупето е Трайков и на него да ..... нали
          Last edited by nightroller; d.m.y г., 23:43.
          Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Нали не бъркаме фискална криза и икономческа
            То едното е следствие от другото.

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:43 ----------

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
            тази така наречена криза е медиен, чисто български, класически атитюд - най много мразя тази черта в нас която предопределя нагласата си към света според постулати ... тука в БГ истинска криза не е имало (с изключение и само в нашия бранш) обаче какво се получи всеки български страхлив и конюнктурен бизнесмен прегърна понятието като свое и го размаха като знаме нормално е при такова тъпо ръководене на държавата обаче да се появи и следния морализиращ подтик от някоя институция като от ей оня пич с тупето всичко е на база - хм ... какво напрайхме сега?! създадохме ебати психозата и как да се измъкнем от тази тъпотия - ами сега почваме да ревем че кризата свършва респективно колко сме добри, кви сме пичове и как като кажем на стадото, че криза няма - то няма както като казахме, че има и стадото повярва ... тука прехвърлям евентуалните ми опоненти (те се знаят кой са) на бира в Пипълс

п.п. да се поправя - оня пич с тупето е Трайков и на него да ..... нали
            Тук май приказваш на изуст. Данните за БВП, за безработицата и те ли са медийна заслуга.

Comment

Да.
              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
              Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                То едното е следствие от другото.

---------- Post added at 20:47 ---------- Previous post was at 20:43 ----------

Тук май приказваш на изуст. Данните за БВП, за безработицата и те ли са медийна заслуга.
                мд-дааа аз затва казах че пренасям разговора в Пипълс ама като гледам, колега, няма да можеш да дойдеш там така че обяснявам моето принципно емоционално мнение по въпроса - в предния си пост съм споменал за конюнктурните бизнесмени в БГ, които всеки малък слух може да разколебае да уплаши и да блокира много естествени процеси, в нашата страна това е бизнес действителност ... искам да пиша повече но не съм аз баш човека, който може добре да се аргументира (а може и да нямам желание в този част на деня)
                Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Отвсякъде. Изобщо, ситуацията в България не е точно като в учебника за втори курс в икономическия техникум.

Comment

Отвсякъде. Изобщо, ситуацията в България не е точно като в учебника за втори курс в икономическия техникум.
                    Няма значение в кой курс се учи и къде, това са основни показатели и България доколкото знам не търгува с марсианците ами с нормални държави където важат нормални правила и закономерности.
                    Между другото, бизнесмените навсякъде се влияят от слухове.
                    Last edited by pavlin; d.m.y г., 00:19.

Comment

Няма значение в кой курс се учи и къде, това са основни показатели и България доколкото знам не търгува с марсианците ами с нормални държави където важат нормални правила и закономерности.
                      Ей, човече, ти на колко си години?! не ме карай да се смея ами дефинирай понятието "нормални правила и закономерности" ти имаш ли нещо общо с бизнеса въобще ивинявай, мен, но ...
                      Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Сега, колеги, дайте да не отричаме очевидните неща - определено е трудничко положението; дали ще му се даде етикет 'криза', дали медиите, банките или световната конспирацияса приччинителите - едва ли има значение; факт е, че безработицата се е увеличила (тук може да разтеглим темата в друга посока, ама не му е сега времето май...), доходите на хората реално се понижиха, да не говорим за междуфирмената задлъжнялост (много показателно е последното, според мен).
                        А тези приказки от хер Флик са по повод тукашните частични местни избори - не искам да коментирам изобщо, защото градът е малък и всички се познаваме; ако мякой има интерес мога да му пусна линк към архива на може би най-четения местен всекидневник - аз се забавлявам всеки ден с материалите от предизборните щабове (предварително обявиха, че за периода на кампанията ще излизат без никаква редакция или намеса от страна на издателя); дано успея да щракна и един предизборен плакат - ще го постна във фън темата.
                        166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                        x145 1.6 boxer

Comment

Първоначално публикувано от nightroller Покажи съобщение
                          Ей, човече, ти на колко си години?! не ме карай да се смея ами дефинирай понятието "нормални правила и закономерности" ти имаш ли нещо общо с бизнеса въобще ивинявай, мен, но ...
                          човече по-голям съм от теб при всички случаи и можеш да си се смееш колкото искаш.

Comment

Нивото на зависимост на бизнеса в Блъграия от банково финансиране няма нищо общо с това в САЩ, Франция или Мадагаскар.
                            Съответно, едни и същи фактори влиляат по различен начин. Да страната е част от международния пазар и се влияе от него, но кризата при нас първо е придемно фискална, а чисто икономическата е до много голяма степен резултат от психоза ако щете, както и от неграмонтността на болшинството мениджъри.

Да опростим - пари има, но те седят в бурканите на сигурно.

Comment

човече по-голям съм от теб при всички случаи и можеш да си се смееш колкото искаш.
                              няма повече какво да кажа без да го приемеш като лично заяждане въпрос на парадигма само искам да финиширам, това на колко години си ти няма нищо общо с това на колко години съм аз това къде живееш ти няма нищо общо с това къде живея аз, това че ти пишеш в този форум няма нищо общо с това което ме кара мен да пиша в този форум сори, мен, надявам се да не го приемеш като критика или заяждане - нямам такова намерение.
                              Tormentvm In Dvm Demens

Comment

Нивото на зависимост на бизнеса в Блъграия от банково финансиране няма нищо общо с това в САЩ, Франция или Мадагаскар.
                                Съответно, едни и същи фактори влиляат по различен начин. Да страната е част от международния пазар и се влияе от него, но кризата при нас първо е придемно фискална, а чисто икономическата е до много голяма степен резултат от психоза ако щете, както и от неграмонтността на болшинството мениджъри.

Да опростим - пари има, но те седят в бурканите на сигурно.
                                Е това е истината, ама за жалост не променя реалността...
                                166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
                                x145 1.6 boxer

Comment

Working...
                                X