Известие

Collapse
No announcement yet.

Дянков обяви край на кризата

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

можем да продължим поговорката страх лозе пази така - "но сам човек колко лозе пази ?"

относно чистенето на подове

мисля си, че човек трябва да има повечко достойнство - предпочитам да работя нещо по-значимо или поне да създавам нещо, отколкото да чистя, па било то и за по-малко пари. верно е, че ще кажете няма срамна работа и т.н. ама за това светът е толкова интересен... разни хора, разни идеали
    sigpic
    днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
      можем да продължим поговорката страх лозе пази така - "но сам човек колко лозе пази ?"

мисля си, че човек трябва да има повечко достойнство - предпочитам да работя нещо по-значимо или поне да създавам нещо, отколкото да чистя, па било то и за по-малко пари. верно е, че ще кажете няма срамна работа и т.н. ама за това светът е толкова интересен... разни хора, разни идеали
      Стига стези клишета за подове и чинии има достатъчно много хора които работят това което са работили тук но са много по-довлни там където са в момента .Има и друга категория - такива които там работят такава работа каквато тук едва ли биха имали възможност поради ограниченост на ресурсите и пазара .
      И не само Че им стигат парите за живеене ами поспестяват по нещо и изпращат на бедните си роднини в българия за да могат последните да преживеят поредното некъдърно управление или поредната криза . За 2008 и 2009 в българия по официални пътища са изпратени от имигранти над 5 милярда лева (никой не може да изброи парите предадени на ръка от човек на човек ) -За сравнение, постъпилите средства по предприсъединителните и присъединителните фондове на ЕС за първите десет месеца на 2009 г. са около 770 млн. лв., а преките чуждестранни инвестиции за същия период възлизат на малко над 4,4 млрд. лв http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=339305
      Last edited by dimo; d.m.y г., 11:09.
      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

изключенията само потвърждават правилото, димо

и аз познавам много хора, които работят като незаменими специалисти на много високи заплати, или имат собствен бизнес навън.

но те са много много малка част...

мнозинството работят нискоквалифицарн общарски труд при това само защото подбиват заплатите на местната работна ръка
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

и аз познавам много хора, които работят като незаменими специалисти на много високи заплати, или имат собствен бизнес навън.

мнозинството работят нискоквалифицарн общарски труд при това само защото подбиват заплатите на местната работна ръка
          Продължавам да твърдя че поне половината работят това което са работили тук или биха работили тук вероятно много хора работят и каквото има за да оцелеят но нима у нас не е така нима всеки човек работи каквото иска или за каквото е учил , не Много хора са минали закратко или за по-дълго и през "подовете" и през "чиниите" докато намерят нещо по платено или по желано но това го прявят и местните там както го правят и българите тук . Синди Крауфорд на 16 е брала царевица например .
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

И аз мисля така, но ние гледаме от друга гледна точка. За достойнство може да се говори, чак когато основните ти потребности са задоволени- храна и чувство за сигурност. Това е "проста" психология. А тези потребности не са задоволени при хората взимащи 300 лв. Затова те предпочитат да задоволят първичните си нужди и след това вече могат да помислят за достойнство и духовно извисяване..

Отностно кризата- има я, но не е повсеместна. Има доста браншове, като например кабелните телевизии, които просперират. Може би защото сега хората си седят повече по къщите.

Но между другото е факт, че последните месеци дискотеките се поизпразниха в София.
            Lexus IS200

Comment

Според теб в България няма ли такива които чистят подове, за всяка работа си има хора. Ниско квалифициран труд работят тези които нямат квалификация или нямат документи.

---------- Post added at 10:25 ---------- Previous post was at 10:23 ----------

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              А, сори ма да го духат. Аз ли съм избрал биби и сие да ни управляват? Еми не. Ся като са мноо умни, да духат докато се научат да мислят преди да пускат бюлетината, за да не псуват после.
              Откъде тази надменност бе колега или ти си над нещата както обикновенно.

Comment

Това не е надменност, а самочувствие продиктувано от разбиране на причините - отделен въпрос е, че пак го изби на политика, като че ли ако не е ББ, а някой друг ще бъде нещо по-различно.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Който и да е там, ще е все същото... не е политика, народопсихология е
                  Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Направо се просълзих
                    Ако не друго поне си чувствителен.

---------- Post added at 14:37 ---------- Previous post was at 14:32 ----------

Чай бе.
                    Тия работници с тристатях лева, ми сори ма са тъпи. Начи те както е каал един другар, могат да загубят само оковите си. Ибо 300 кинта месец и с просия ще изкарат.
                    Обаче ако сите спрат да работят (ама наистина всичксите), ми то този киек с бентлито ще фалира, а тогава тия дето са му дали куфарчето ще му пръснат я гъза, я главата.

Нал тъй?

Дано никой от работниците не ти чете писанията. Когато имаш семейство, деца и това онова на гърба си мислиш по друг начин. Ако те не работят друг по-гладен ще иде да работи.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
                      Ако те не работят друг по-гладен ще иде да работи.
                      Е това мислене ни прецаква колега, оцеляването поеденично и особено за сметка на другия.
                      Ако имаше някакво единение за по-добри условия, колко пъти щеше да минава номера с по-гладния?
                      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Не четеш Дери. Написах ВСИЧКИ, което значи ВСИЧКИ. Нооо ние сме тъпаци и не се подкрепяме един друг. Е затва заплатите са по 200 лв. Аз ако бях директор на тия щях да им давам 100 лв заплата и да ги глобявам с 10 лв на минута закъснение.
                        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

В интерес на истината не мисля, че у развития запад работника работи като роб или ако поне работи повече, това пък се дължи на любовта към работата и т.н.Всъщност у нас, след 1990 г се работи повече, но се заплаща по-малко отколкото ТАМ, но това са причини формирани от различни фактори в продължения на десетилетия. Основната е формулирана от товаришЧ Ленин, че ако социализъМъ не успе да постигне по-висока производителност от капиталиЗъМъ, то той ще загине, както и стана.Иван беше изваден от земята и хвърлен в безмислената мелница на труд създадена от комунизма.
                          Ханс не е по умен от Иван, но обществото в което живее е по развито, това общество му дава шанса, привилегията и свободата да си защити заплатата, а на Иван му остава Ивана
                          Last edited by fred; d.m.y г., 21:00.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

Ако ми позволиш една поправка

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            на Иван му остава
                            на дедо иван дедовия.
                            Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Кефи ме как по цяла Европа хората стачкуват защото правителствата предприемат мерки срещу тая криза.Правителствата казват "затягайте коланите, ще става страшно", но наш кура ми Дянков вика - "Ходете на море и не се притеснявайте". Това може да се тълкува и по друг начин..."Ходете се давете".

Взе да ми писва от тоя клонинг на Ники Василев...
                              Range Rover Vogue 4.4
                              Rexton 270 cdi
                              Honda CBR Repsol 1000 , Polaris Predator 500
                              Колкото и да се опитваш, никога няма да си по-велик от пръдня на крава.

Comment

Първоначално публикувано от tanatos Покажи съобщение
                                Кефи ме как по цяла Европа хората стачкуват защото правителствата предприемат мерки срещу тая криза.Правителствата казват "затягайте коланите, ще става страшно", но наш кура ми Дянков вика - "Ходете на море и не се притеснявайте". Това може да се тълкува и по друг начин..."Ходете се давете".
                                Не е точно така, до манталитет е пак.... Германия одобриха най-голямото съкращение на бюджет 80млрд евро до 2014!!!
                                Най-големият пакет за орязване на бюджета в историята на Германия от Втората световна война насам предвижда и следващата година от бюджета да бъдат спестени 11 млрд. евро. Той включва преструктуриране на държавните разходи по трудови, социални, инфраструктурни и строителни въпроси и отбрана.
                                И познай колко стачкуват - 0, нил, зиро И защо? Защото не са вечните мрънкачи и знаят, че това е за тяхно добро
                                Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Working...
                                X