Известие

Collapse
No announcement yet.

Такса "телевизор"

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Gogata Покажи съобщение
    Крайно време беше.Не знам какво се учудвате.Това е нещо съвсем нормално и го има във всяка нормална страна,която има обществени медии.В България за жалост още няма.Подкрепям с две ръце!
    1.Знаеш ли колко струва една реклама, още повеча сега на световното?Това че са некадърници никой не им е крив.
    2.Хора като мен които негледат тази телевизия,защо трябва да плащат?Аз не съм я гледал от 7-8г. и нямам намерение да я гледам.
    За мен това е поредният рекет от правителството.За съжаление тези пари няма да отидат по предназначение, както много други.Спомням си навремето , когато накараха хората насила да си сменят номерата, излезе една кампания за събиране на пари за дрегери за шофьори-наркомани.
    АРИЕЛ-156 2,4 JTD 98г. - EX
    http://www.youtube.com/watch?v=SCSIfkg17Pg

Comment

За мен такава такса е донякъде реално да съществува, ако има солидна група ефирни цифрови канали с прилично качество.
      В момента използвам само ефирна телевизия с обикновенна антена и цифровите каналите които се гледат намаляха на 3(бяха 6 или 7). Аналоговите са тези 3 + още 3. Е за този набор програми и качеството с което идват, отделно редовното спиране на цифрови канали, нищо няма да плащам!!!

Даването на газ, води до пристрастяване!
      Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
      Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Тъпото не е в идеятя. Тъпото е, че отново "преписваме". Винаги съм го казвал - такива изкопирани и присадени принципи няма как да работят, та ако ще и в супер напреднала страна да ги вкарате. Просто принцип, който не е съобразен със съответните условия няма как да работи!
        Някой по-горе спомена Англия. Да, плаща се там, но защо не се отчете факта, че те имат цифрова ефирна телевизия с прилично съдържание? Да не говорим колко канала с висока резолюция (голямата мания без покритие у нас) имат. А да споменавам ли 3D телевизията?! У нас тестове на цифрова ефирна телевизия има от толкова отдавна, че дори още за торенти не бяхме чували. Знаете ли какъв е напредъка от тогава до сега? Нулев! Няма да ви пускам списъка на каналите, които се очаква да стартират официално до месец (евентуално, че яканаето на официалния старт у нас е историческо) защото толкова базовост и помия събрана на едно място няма!
        Та общо взето това е относно "продукта", който искат да ни накарат да плащаме.
        А недоволни винаги ще има и това е нормално. Години наред сме гледали телевизия безплатно та като ти кажат изведнъж "плащай"...нормално е да негодуваш.
        Като цяло аз не подкрепям идеята. Много рядко гледам телевизия. Дори в случаите когато го правя е на едно малко прозорче долу, в дясно на монитора колкото да има нещо да ми дудне. Не я подкрепям не защото е нередно, а защото няма адекватен начин на отчитането на потребителите. Просто не съм срещал никъде по света свястно работещ принцип. Да вземем за пример гореспоменатата Англия, в която проверяват за всякакви възможни начини за гледане на телевизия. Добре, аз може да нямам телевизор, но наличието на компютър, който е задължителен за раобтата ми, ми дава възможност за гледането и. Е, как ще докажа, че не гледам телевизия, а само работя? Същото е и с наличието на все по-мултимедийно ориентираните телефони.
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Първоначално публикувано от renyx Покажи съобщение
          1.Знаеш ли колко струва една реклама, още повеча сега на световното?Това че са некадърници никой не им е крив.
          2.Хора като мен които негледат тази телевизия,защо трябва да плащат?Аз не съм я гледал от 7-8г. и нямам намерение да я гледам.
          За мен това е поредният рекет от правителството.За съжаление тези пари няма да отидат по предназначение, както много други.Спомням си навремето , когато накараха хората насила да си сменят номерата, излезе една кампания за събиране на пари за дрегери за шофьори-наркомани.
          Колега,вземи прочети малко преди да пишеш.
          Обществените медии не се издържат от реклама и именно затова се налага тази мярка.Държавата ги финансира,с което се избягва натиска от рекламите.Тяхната цел е информативна,а не търговска.
          За да получат статут на обществени медии БНТ и БНР трябва ограничат търговската част(рекламите),а за да стане това трябва огромен бюджет,който държавата не може да осигури сама.Затова се налага и такса от потребителите.
          Аз силно се надявам да стане.Това е начинът да имаме поне една истинска телевизия и радио.
          Никой не те кара задължително да плащаш.Като не искаш да гледаш,не плащаш.Гледаш си цифровата и си свиркаш колко е хубав света.
          Alfa Romeo 159 SW Q-Tronic JTDm 150hp '09
          ex Alfa Romeo 147 JTDm 120hp '05
          ex Alfa Romeo 145 TS 103hp '97

Comment

Първоначално публикувано от detelazurno Покажи съобщение
            Някой по-горе спомена Англия. Да, плаща се там, но защо не се отчете факта, че те имат цифрова ефирна телевизия с прилично съдържание? Да не говорим колко канала с висока резолюция (голямата мания без покритие у нас) имат. А да споменавам ли 3D телевизията?! У нас тестове на цифрова ефирна телевизия има от толкова отдавна, че дори още за торенти не бяхме чували. Знаете ли какъв е напредъка от тогава до сега? Нулев! Няма да ви пускам списъка на каналите, които се очаква да стартират официално до месец (евентуално, че яканаето на официалния старт у нас е историческо) защото толкова базовост и помия събрана на едно място няма!
            Eе отбелязъл съм ,че за тази такса се получават доста канали с перфектно качество.
            За мен ще е по добре направо да ги премахнат тея българските държавните телевизии ,то и без това никой не ги гледа ,а частниците да си печелят по други начини. Но БНТ ще има винаги и рано или късно ще трябва да се плаща за това ,както казах няма нищо безплатно на този свят !
            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
            Fiat Bravo II 1.4 90hp
            sigpic
            Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Ех че не мога да намеря линка към една статистика, но си спомням следните цифри:
              В MTV Европа работят 1 300човека
              в Рай Уно - 900
              В БНТ -3 000.
              Хм некакси те кара да се замислиш нали?
              Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
              ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
              Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Първоначално публикувано от spe4elist Покажи съобщение
                Да, де - това го е нямало и в Третия Райх
                За сметка на това в момента такава такса е напълно реално нещо в братска Германия. А какво разбирам от по- горе и в Англия. Такава такса обаче никога не бих плащал, защото не гледам телевизия. Те да докажат, че им ползвам услугата, не виждам логика аз да доказвам, че не я ползвам.
                Last edited by Mind_Control; d.m.y г., 10:31.
                Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                  Ех че не мога да намеря линка към една статистика, но си спомням следните цифри:
                  В MTV Европа работят 1 300човека
                  в Рай Уно - 900
                  В БНТ -3 000.
                  Хм некакси те кара да се замислиш нали?
                  sigpic
                  днес съм в почивка ---

Comment

Working...
                  X