Известие

Collapse
No announcement yet.

Дневната дозичка новини...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Дневната дозичка новини...

Пускам една темичка с цел да се пускат някакви такива "дребни" темички и проблеми, които доста бързо ще изчезнат в публичното пространство....

Когато става въпрос за политика и икономика, аз чета 1-2 сайта и то не всеки ден, но благодарение на форума съм се хващал да научавам доста интересни и важни новини за деня...Таа предполагам и много хора като мен следят повече форума, отколкото стотиците и-нет страници с новини,кои нужни, кои ненужни и преувеличени...А и има много новини, които биват пропуснати по телевизиите..

Това е идеята на темичката...Хем новини, хем по някое коментарче...А и ще има едно хубаво събиране на линкове към други сайтове

Ако няма приемственост и не се хареса идеята за темата, спокойно може да литне към кошчето

Ето нещо от мен...
    Държавата дава с над 30% повече пари за строителството на „Люлин“
    http://www.investor.bg/news/article/101638/332.html
    Alfa Romeo 147 1.6 TS 06' red Scarlet
    exAlfa Romeo 156 2.5 V6 98' ...game over (((((
    ex Legend 155 1.8 8v 95' SPORT MY.95 I am sexy and I know it...
    ex Legend 155 2.0 8v 92' my Racing GLORY...
    by RUBIG service

http://www.dnes.bg/bulgaria/2010/06/...obizym.93672,3

Законът за собствеността на земеделските земи задължава собствениците да продадат нивите си първо на арендатора. Ако той не желае да ги купи, тогава могат да ги продадат на друг.

Вторият закон – за опазване на земеделските земи, ограничава рязко възможността те да се използват за ветрогенераторни паркове. Според текста „не се допуска изграждането или разширението на обекти за производство на електрическа енергия върху земи от първа до четвърта категория” (най-плодородните).
    by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от VFTI Покажи съобщение

Законът за собствеността на земеделските земи задължава собствениците да продадат нивите си първо на арендатора. Ако той не желае да ги купи, тогава могат да ги продадат на друг.
      Отдавна се канеха някои да изкупят земята на едро...
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

кур тате баница.....

ги таковам в манафите

от какъв ще ми казват дали мога или не мога да си продавам на който си искам земята ?

айде това за ветрогенераторите малко от малко го разбирам (макар, че един ветреогенератор реално му трябват около 10 на 10 метра за основата и не ти пречи да гледаш нещо под него) най-малкото може да се наруши еко-равновесие

но от какъв че по дяволите ще ми казват те на кой аз аджеба ще си продавам земята?! ми може да са некадърни арендаторите, а аз да искам да я дам на някой, който наистина ще се грижи за нея, ко прайм тогава ?!

поредния поръчан закон !!!!!
        Last edited by Stoyan Georgiev; d.m.y г., 15:35.
        sigpic
        днес съм в почивка ---

Comment

Бабата дава 100дка земя...Всяка година и намалят арендата...криза,земята вече се поизчерпвала, лош добив...бля..бля..Сега с тоя закон хич ще спрат да плащат...или ще трябва да я продаде на безценица или пак да не получаваш нищо....

Ауууу колко мазно и гнусно говорят...лелеййй как се издразних...
          http://www.btv.bg/shows/tazi-sutrin/...medelieto.html
          by RUBIG service

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
            но от какъв че по дяволите ще ми казват те на кой аз аджеба ще си продавам земята?! ми може да са некадърни арендаторите, а аз да искам да я дам на някой, който наистина ще се грижи за нея, ко прайм тогава ?!
            Губиш една година евентуално, прекратявайки договора с арендатора. След което продаваш на когото си искаш, защото няма арендатор, на когото си длъжен да я предложиш.

Което не променя факта, че това са... "манафски" ли каза?... изпълнения. Милиционерски решения като това с цените на такситата, ама да не подхващам друга тема.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
            Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
              Губиш една година евентуално, прекратявайки договора с арендатора. След което продаваш на когото си искаш, защото няма арендатор, на когото си длъжен да я предложиш.
              Абсолютно, нашите имат на две места земи по тая схема, и на двете договора с арендатора се подновява година за година, между другото това отдавна е в сила, както и хиляди други абсурди......медиите масово пишат на кой как зели апартамента, но никой не пише колко народ изгоря покрай тая земя, щото пенсиите на село и хабер си нямат от закони, и разни мърсоли им взимат земята както им кефне.......и готиното даже е че всичко е законно.....
              "Anybody that tells me a good car is one that is light with low power to weight ratio is an amateur" - Kazutoshi Mizuno-designer of Nissan GTR
              F=M x A - Исак Нютон - amateur.....

Comment

automedia
                Чудесно е, ама нито е икономика, нито политика.
                Last edited by търтей; d.m.y г., 11:51.
                Alfa Romeo 145 JTD 105+ HP BY sigpic
                Alfa Romeo GT 1.9JTD 150+ HP BY DAGI

Comment

По повод увеличаването на съдебните такси, в частност тези по делата на граждани срещу държавата:
                  http://dnevnik.bg/analizi/2010/07/01...noven_cinizum/

Comment

Първоначално публикувано от Stoyan Georgiev Покажи съобщение
                    айде това за ветрогенераторите малко от малко го разбирам (макар, че един ветреогенератор реално му трябват около 10 на 10 метра за основата и не ти пречи да гледаш нещо под него) най-малкото може да се наруши еко-равновесие

поредния поръчан закон !!!!!
                    Пък аз не го разбирам!
                    Това не е заради ветрогенераторите, а заради фотоволтаичните електроцентрали - те наистина заемат големи площи, но законът е пълно безумие, защото независимо от категорията на земята, тя преимуществено пустее, отколкото да се обработва. От какъв зор нивята масово ще пустеят, само и само да не може да се развиват ВЕИ върху тях?!? Хич не е случайно, че законът визира земите от 1-ва до 4-та категория, които са разположени преимуществено в източната част на страната - район с подходящи слънцегреене и сила на вятъра. ТЕЦ-овото и атомно лоби се намесва сериозно, а ние си мислихме че комунистът Овчаров е основният им застъпник
                    Giulietta 1,6 JTDm 2013
                    156 SW 1,9 JTD 2003

Comment

Не знам дали това за земята ще мине чисто правно погледнато. Ама щом са решили...
                      Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                      Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
                        Милиционерски решения като това с цените на такситата, ама да не подхващам друга тема.
                        Това с цената на такситата трябваше да стане много отдавна. Най-накрая да се махнат тия нагли лентяи, дето киснат на летището за да излъжат някой заблуден чужденец, при това законно. Е, сега вече няма да е законно.
                        2014: Deutschland über alles

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                          Това с цената на такситата трябваше да стане много отдавна. Най-накрая да се махнат тия нагли лентяи, дето киснат на летището за да излъжат някой заблуден чужденец, при това законно. Е, сега вече няма да е законно.
                          ОК, няма да е законна цената над максимума. Но разходките от летището до Радисън за по-направо през Банкя и Бояна няма да са незаконни. Да видим сега кога ще се сетят да сложат лимит и на километрите, които едно такси може да изминава с един клиент. Или да разпишат законово всички възможни разрешени маршрути в града, за да няма измамени заплеси.

Тия ментеливи таксиджии могат да бъдат гонени по много от същестуващите законови разпоредби, един човек като е мошеник, то е завинаги - със сигурност крият и данъци, сводничат и т.н.

Не е държавата тази, която да ти казва на колко да оценяваш труда си. Днес са таксиджиите, утре някой ще ревне срещу твоята или моята професия, че много скъпо взимаме. Еврочиновниците така решават проблема с глобалната криза - ограничават бонусите на банкерите - гениално просто....
                          Затва е дебилна мярката - първосигнален опит за справяне с последствията от един проблем, а не генералното му решаване, от което произтичат само допълнителни проблеми (за кой ли път го пиша това).

Тия всичките измекяри (не само таксиджии) нямаше да са в бизнеса, ако общината си вършеше работата по контрала на разпоредбите, които сама е написала.

А най-чистият и пазарен вариант би бил да изчезнат тия дето вървят и спят, па после плачат, ама не би - тях всички ги пазят. Чудя се дали щяхме да еволюираме от маймуни изобщо, ако едно време някой беше сложил лимит на саблезъбите тигри колко маймуняка имат право да изядат за един ден...

Comment

Ето ви още една:
                            Държавата дава 25млн лв годишно на МВР за подслушване....а тази година бюджета на СУ ще бъде орязан с 8млн!!! до 27млн.....
                            156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Първоначално публикувано от nikolaaaay Покажи съобщение
                              Това не се решава с лимит на цените, а с оправия на правилото за защита на марките/емблемите... за да не могат да имитират други фирми и така да подвеждат клиентите.
                              Защото това е услуга и всеки има право да я предлага на каквато иска цена, това което беше измамното беше имитацията на фирми с известни цени за да се подведе клиента.
                              Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Working...
                              X