Известие

Collapse
No announcement yet.

Колко развита е руската икономика

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

По тая логика изобщо и с цифри няма да се измери как е икономиката на руснаците. Едно окомерно горе-доло добре ще е отговор.

Сърцата са по-капризни от умовете.

Comment

Първоначално публикувано от Derry Покажи съобщение
      По тая логика изобщо и с цифри няма да се измери как е икономиката на руснаците. Едно окомерно горе-доло добре ще е отговор.
      Точно така - те са неуправляеми и неизмерими.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Как ще я мерите, като там няма нормална пазарна икономика. Има феодални отношения. Модерните феодали са известнни поименно и на децата.
        В САЩ нещата са коренно различни.
        Не може да се сравняват ябълки с круши. Щото кое е повече - три ябълки или три круши?

МИГ 29 бил хубав самолет. Да, ама ударението е на БИЛ. Преди 30 години. Сега е морално остаряло желязо. А по-нов нямат. Същото важи за целият им военно-промишлен комплекс. ВСВ може да е спечелена с идеята на Троцки за заградителните отряди, ама студената очевадно я загубиха. Щото успяваха да произведат нож, който не реже, и печка, която не топли.
        Last edited by търтей; d.m.y г., 00:38.
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Струва си да се спомене

Първоначално публикувано от turtey
          Голямо, жълто и не цъка. Що е то?

Компактна синя руска машина за цъкане.

I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
          Roosevelt

Comment

абе свет къде гледаш изложенията и въобще вникваш ли в това, което пиша ?

ДА, в близък бой някой си самолет може и да е по-маневрен, но когато изстрелваш от 100 км и забравяш не ти е нужна маневреност

викам да прекратим този безсмислен спор
            sigpic
            днес съм в почивка ---

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              Как ще я мерите, като там няма нормална пазарна икономика. Има феодални отношения. Модерните феодали са известнни поименно и на децата.
              В САЩ нещата са коренно различни.
              Не може да се сравняват ябълки с круши. Щото кое е повече - три ябълки или три круши?

МИГ 29 бил хубав самолет. Да, ама ударението е на БИЛ. Преди 30 години. Сега е морално остаряло желязо. А по-нов нямат. Същото важи за целият им военно-промишлен комплекс. ВСВ може да е спечелена с идеята на Троцки за заградителните отряди, ама студената очевадно я загубиха. Щото успяваха да произведат нож, който не реже, и печка, която не топли.
              Колега, пак се изказваш неподготвен най-новият руски изтребител е МИГ-35 и освен това МИГ-29 има многобройни модификации докъм 2006 година. За качествата на новият самолет няма да коментирам само ще препоръчам да прочетете мнението на специалисти в линка който прилагам: http://www.aviapedia.com/video/new-mig-35-ols-video

Относно вицовете за феодална Русия май само ти и още няколко като теб си вярвате. Все пак мисля че темата има полза за тези които искат да научат реално без пристрастие какво е състоянието на руската икономика и какви са плюсовете и какви са минусите и. Русия не е това което е била преди 20 години, много неща са се променили и предстоят да се променят.

---------- Post added at 01:28 ---------- Previous post was at 01:22 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Този БВП на човек е средноаритметична величина и не е реален показател - парите в Русия са разпределени така, че има около 5% свърхбогати и 95% бедни, като в частта с бедните има по-малко бедни и свърхбедни.
              БВП на човек измерва равнището на икономиката като цяло, отделно съм посочил линк за средният доход и равнището на заплати сравнено по страни. Това разпределение между бедни богати което даваш не е вярно.

Comment

Явно омразата на някои хора към Русия е толкова голяма, че тя им пречи за трезва оценка.

Миг29 бил старо желязо, а Ф16 и Ф18 какво са (давам пример с тях понеже те са американските аналози на Миг-а)? Не е ясно! Търтей, освен МИГ в Русия се произвеждат и СУ, ЯК и т.н. Е по-лесно е да се демагогства и да се пише ей така ...

Имало ракети, които като се изстреляли от 100 км и после си отваряш бира от хладилника да поливаш победата ... Интересно защо някои бойни самолети ги наричат "неуловимите" (пак казвам че има специализирани изложения за военна техника, 21 век сме, информация има навсякъде стига да можеш да я видиш и прочетеш). Колега Георгиев, компютърните игри (летателните симулатори) общо взето са доста далеко от реалността.

Иначе писанията ви са доста изкривени от емоции.

Мисля, че имаше един колега от форума, който работи в Русия и доста пътува (май 159-ка караше, така по спомен съм му засичал постовете), та ако той напише нещо ще е доста интересно да се прочете мнение от първа ръка.
                Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

Павлинчо, като си голям фен на Русия що не живееш там, а ми си отишъл в Щатите.
                  Я, хващай самолета и от Маями бийч право в Чукотка - да видиш как е нарастнал БВП.
                  Last edited by old alfist; d.m.y г., 09:51.
                  Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                  Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                  sigpic

Comment

А и аз това му викам
                    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                    Нагоре по стълбата, която води надолу
                    sigpic

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                      Какво не ви харесват самолетите на Микоян-Гуревич - даже в Луфтвафе-то ги има все още на въоръжение.
                      Имаха - вече ги подариха.
                      Ще се огранича до тук, че що работи са се изписали тук на тема авиация -оле майко, господи помилуй и амин.

П.П. Не издържах. Павлине, МиГ -35(научете се да го пишете именно така "МиГ" Микоян и Гуревич) далеч не е най-нов, нито пък е нещо принципно ново - това е претоплен МиГ-29. Виж потърси нещо за Сухой ПАК-ФА
                      Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                      ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                      Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

• МИГ 35 е модификация на МИГ 29 и все още си е изтребител 4то поколение - средователно е морално остаряло желязо. Успех с авиоизложенията и ретросамолетите. Русикият изцтребител от пето поколение е заложен за 2020, ако случайно спазят срока. Та стига говорили приказки от книжките за великта червена армия и супер въоражението й. Освен щрафбат и заградбат-овете (дано знаете кво са) нищо гениално не са измислили.

---------- Post added at 10:29 ---------- Previous post was at 10:26 ----------

Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение

Миг29 бил старо желязо, а Ф16 и Ф18 какво са (давам пример с тях понеже те са американските аналози на Миг-а)?
                        Добре е да си прочел какво съм писал

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                        Ехаа, техника от средата на седемдестте. Що не пробваме с Ф22 примерно?

Comment

• Уф тая тема отиде по дяволите... някои хора още не могат да се отърват от набитото им през детството безпрекословно преклонение пред всичко руско/съветско.
                          Ако от руския модел можеше да излезе свястна икономика и управление, нито те нито ние щяхме да сме на това дередже, цялата ни управляваща прослойка е обработена по техен табиет, ставащото у нас макар в по-малки мащаби е същото като там. И там и тук феодалите се знаят... останалото е за залъгване на овцете.
                          Ако на някой му е драго да е стадо... да си блее
                          А който не иска да блее, да чете и да мисли - макар да казват, че вредяло - лъжат
                          Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
                            Явно омразата на някои хора към Русия е толкова голяма, че тя им пречи за трезва оценка.

Миг29 бил старо желязо, а Ф16 и Ф18 какво са (давам пример с тях понеже те са американските аналози на Миг-а)? Не е ясно! Търтей, освен МИГ в Русия се произвеждат и СУ, ЯК и т.н. Е по-лесно е да се демагогства и да се пише ей така ...

Имало ракети, които като се изстреляли от 100 км и после си отваряш бира от хладилника да поливаш победата ... Интересно защо някои бойни самолети ги наричат "неуловимите" (пак казвам че има специализирани изложения за военна техника, 21 век сме, информация има навсякъде стига да можеш да я видиш и прочетеш). Колега Георгиев, компютърните игри (летателните симулатори) общо взето са доста далеко от реалността.

Иначе писанията ви са доста изкривени от емоции.

Мисля, че имаше един колега от форума, който работи в Русия и доста пътува (май 159-ка караше, така по спомен съм му засичал постовете), та ако той напише нещо ще е доста интересно да се прочете мнение от първа ръка.
                            драги, за последен път ти отговарям и ще спазя добрия тон, както и ти го правиш (поздравявам те за което)

1. компютърни игри не играя - когато бях 15 годишен цъках по малко от време на време, но определено не са били симулатори

2. тези "неуловимите" ги имат и едните и другите, като на американците успешните им проекти са повече и реално тествани - блекбърд и ф117 са най-явните примери

3. въпросните оръжия тип fire & forget СА реалност и на въоражение.

4. въздушната аеробатика, също както авио-симулаторите нямат нищо общо с реалността. когато се стигне до близък бой обикновено са им свършили вече ракети и т.н. и се използват оръжията с малък обсег (може да почетеш/погледаш материали за войните на израел - там има много добри примери и обяснения от асовете им)

5. търтея ти каза да не сравняваш миг 29 с ф 16 защото ф 16 отдавна вече не е air-superiority самолета на армиите които могат да си позволят изтребители, които са 2 поколения напред. - за еквивалент - руснаците все още нямат нито един, който реално да е способен да замести миг 29 и подобните СУ-та

6. както казах вече, в никакъв случай не мразя Русия или обичам САЩ, аз обичам България и дискутирам най-обективно

7. емоции.... божке...
                            sigpic
                            днес съм в почивка ---

Comment

• Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                              Павлинчо, като си голям фен на Русия що не живееш там, а ми си отишъл в Щатите.
                              Я, хващай самолета и от Маями бийч право в Чукотка - да видиш как е нарастнал БВП.
                              Не съм фен на Русия просто се дразня когато се говорят неща които не са вярни и са плод на американската пропаганда. Тя между другото е толкова опасна колкото беше и комунистическата такава. Всичко което съм твърдял съм го подкрепил с факти и цифри, което не може да се каже за опонентите ми.
                              Относно самолетите МиГ ако не са най-добрите то поне са едни от най-добрите което потвръждава мнението ми че руската военна промишленост е една от водещите. Относно автомат калашников въобще няма да споменавам който макар и с опростена конструкция е по-ефективен от конкурентните си модели.

---------- Post added at 10:22 ---------- Previous post was at 10:18 ----------

Първоначално публикувано от Old Fox Покажи съобщение
                              Имаха - вече ги подариха.
                              Ще се огранича до тук, че що работи са се изписали тук на тема авиация -оле майко, господи помилуй и амин.

П.П. Не издържах. Павлине, МиГ -35(научете се да го пишете именно така "МиГ" Микоян и Гуревич) далеч не е най-нов, нито пък е нещо принципно ново - това е претоплен МиГ-29. Виж потърси нещо за Сухой ПАК-ФА
                              Вече споменах че нямам претенции да разбирам от самолети. Тезата ми беше че Русия произвежда конкурентно оръжие.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение

Вече споменах че нямам претенции да разбирам от самолети. Тезата ми беше че Русия произвежда конкурентно оръжие.
                                Тезата ти е погрешна, именно щото не разбираш. Те това е.

Comment

Working...
                                X