Известие

Collapse
No announcement yet.

Електромобилите - имат ли бъдеще?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Коки Покажи съобщение
    Тва вдига само 180, много важно, че ускорява бързо.
    E, с това се започва все пак, на следващото може да боднат един редуктор,и скороста да е електронно ограничена на 300 примерно
    sigpic Alfasud/156 1.8ex
    156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Първоначално публикувано от RealSeX Покажи съобщение
      Аз миксер не бих карал.Незнам за вас!!!!!
      Аз не знам, но Мартин Заимов се движи из столицата с една електрическа двуколка, с която прилича на капитан Падна ли ми

---------- Post added at 23:35 ---------- Previous post was at 23:34 ----------

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
      По тази логика, на който му е работна жената не трябва да се вози. Нещо подобно като приказката "Сливи за смет"- няма да има боклук.
      А циганите, които ровят по кофите ще станат новите "петролни магнати"
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD
      Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Та я вижте те това филмче американка и после очаквам комент Who.Killed.The.Electric.Car.
        П.П. Коефициент на трансформация на инверторен климатизатор съвременен тип от 3,5- 5,5 (COP или EER в този порядък).Демек - харчиш 1 кВт ток и имаш 5 кВт топло на 7 градуса външна някъде. На - 10 малко издиша батерията все пак )
        Last edited by Pastora; d.m.y г., 23:42.
        Arena Coast Customs

Comment

Първоначално публикувано от Galeano Покажи съобщение
          ...може да боднат един редуктор,и скороста да е електронно ограничена на 300 примерно
          Ще трябва да е мултипликатор, а не редуктор
          Alfa Romeo 166 2.4 JTD
          Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Pastora Покажи съобщение
            Та я вижте те това филмче американка и после очаквам комент Who.Killed.The.Electric.Car.
            П.П. Коефициент на трансформация на инверторен климатизатор съвременен тип от 3,5- 5,5 (COP или EER в този порядък).Демек - харчиш 1 кВт ток и имаш 5 кВт топло на 7 градуса външна някъде.
            Хайде сега да си опровергая мнението сам, тоест - колко са полезни електромобилите и хибридите? Ами колко Тойота Прайъс Хибрид са транспортирани с танкери до Европа - ужасно много. А колко Нафта замърсяваща е използвана? Ужасно много. Колко замърсява един японски хибрид ? Колкото едно Ламбо за живота му на автомобил в Европа. Те това е !
            Arena Coast Customs

Comment

Електрическите двигатели за автомобили имат бъдеще според мен. Просто трябва да започнат да се произвеждат мини атомни реактори за коли и на 10 години ще се презареждат веднъж . Другият вариант е студения синтез, ама там май няма още сериозен напредък в материалите.
              Друга е темата, ако искат да ползват автомобили за терористични актове с тези реактори - то си е самоходна бомба, ако знаеш как да го използваш .
              Но ел. двигателят е доста по-ефективен и оптимален за автомобил от стандартните ДВГ. В момента в автомобилите които се произвеждат все по малко от допълнителните агрегати са захранени механично от ДВГ. Обикновенно има ел. двигател за тези допълнителни функции, като климатици, серво и т.н. Това е и за екология и за повечко сила, която да остава за придвижване.
              Last edited by Furious 155; d.m.y г., 23:48.

Даването на газ, води до пристрастяване!
              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                Електрическите двигатели за автомобили имат бъдеще според мен. Просто трябва да започнат да се произвеждат мини атомни реактори за коли и на 10 години ще се презареждат веднъж . Другият вариант е студения синтез, ама там май няма още сериозен напредък в материалите.
                Те туй няма да го позволят - щото ние ще ги пригодим тия атомни двигатели да ни правят ток за в къщи.
                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                  Друга е темата, ако искат да ползват автомобили за терористични актове с тези реактори - то си е самоходна бомба, ако знаеш как да го използваш .
                  Но ел. двигателят е доста по-ефективен и оптимален за автомобил от стандартните ДВГ. В момента в автомобилите които се произвеждат все по малко от допълнителните агрегати са захранени механично от ДВГ. Обикновенно има ел. двигател за тези допълнителни функции, като климатици, серво и т.н. Това е и за екология и за повечко сила, която да остава за придвижване.
                  Батка, ако има синтез, то тогава планетата Земя ще ни се стори тясна. Иначе, ако има сайънс - фикшън елементи, то атомната енергия ще ни осигурява живот за двигателя за 5 живота(тук визирам удължаването на живота с напредъка на технологията ) )
                  Arena Coast Customs

Comment

Бъдещето на автомобилите е водородният двигател. Очаква се след около 5-10 години да се продават масово коли обурудвани с такъв двигател. Големите автомобилни производители разработват такива двигатели с горивни клетки. Един от основните източници за добив на водород ще е природният газ.

Comment

Аз не знам, но Мартин Заимов се движи из столицата с една електрическа двуколка, с която прилича на капитан Падна ли ми
                      Хаха, и а з съм го виждал. По-интересното е, че съм го мяркал и с кросвагон Ку4ка

Иначе по темата - наистина основният проблем на електромобилите са батериите - съхраняват прекалено малко енергия за единица обем.
                      '05 166 V6
                      '98 156 2.0 TS ex ...

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                        Бъдещето на автомобилите е водородният двигател. Очаква се след около 5-10 години да се продават масово коли обурудвани с такъв двигател. Големите автомобилни производители разработват такива двигатели с горивни клетки. Един от основните източници за добив на водород ще е природният газ.
                        Т'ва същото го каза по телевизията един чичко комунист, когато бях невръстно чаве.
                        I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                        Roosevelt

Comment

Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                          Т'ва същото го каза по телевизията един чичко комунист, когато бях невръстно чаве.
                          Не виждам какво замесваш чичковците комунисти тук. Има реални модели които работят с два вида водородни двигатели. Единият е с вътрешно горене а другият е с горивни клетки и всички водещи производители работят в тази насока. Ако имаш някакви аргументи посочи ги а не да говориш празни приказки.

Comment

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                            ...всички водещи производители работят в тази насока. Ако имаш някакви аргументи посочи ги а не да говориш празни приказки.
                            Хайде първо ти да си подкрепиш тезата с няколко линка, пък после Пинки да ти дава аргументи, става ли?
                            Alfa Romeo 166 2.4 JTD
                            Блог за работа и кариера

sigpic

Comment

Казвам, че такива прогнози за бъдещето са кьорфишек в над 90% от случаите. Според списание "Космос" (или друго подобно някакво) от края на 80-те, вече трябваше Луната да е пренаселена и да щъкаме активно по Марс. Петролът трябваше да е останал като спомен от миналия век и т.н.
                              От реален модел до серийно произвеждан, икономически обоснован и смислен автомобил разликата е близо безкрайност.
                              I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                              Roosevelt

Comment

Хайде първо ти да си подкрепиш тезата с няколко линка, пък после Пинки да ти дава аргументи, става ли?
                                Я ти вземи да се поразровиш малко преди да даваш такива компетентни съвети.Хонда отдавна имат модел на Сивик с водородни клетки който се тества в Калифорния. БМВ също имат тестов модел на 7ма серия с вътрешно горене с водород който също се тества. Правят се и проучвания дали двигатели с горивни клетки могат да се използват и в авиоиндустрията като за всеки случай ще има и резервен такъв с обикновено гориво. Ето ти и един линк за ГМ ако не вярваш.

http://www.gmfleet.com/alternative-f...|_hydrogen_car

Comment

Working...
                                X