Известие

Collapse
No announcement yet.

"Хотел Рай" - циганския блок в Ямбол

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Драги защитници на циганите, колко от вас са цигани или колко от вас живеят в циганската махала .
    Ако има такива то нека те да говорят от името на тази прослойка и да кажат, къде по света където има големи групи цигани те живеят според правилата на цивилизацията и къде няма проблеми с тях, къде не искат да ги експулсират къде гетата им не са резервоар на инфекции и заболявания .Къде те като цяло се справят с нормалния начин на живот .
    Има Много цигани по света образовани ,успели , но това винаги са отделни индивиди никога цели селища или квартали .
    Как арменската общност примерно се е интегрирала сама в България ?Защо има арменски махали но няма арменски гета ?Защо тези хора (поголямата част поне) си плащат тока,водата,телефона, здравните осигуровки ,защо не са масово на социални помощи Защо нямат проблем да се реализират в обществото като журналисти, лекари, зъболекари, адвокати ,търговци ,шофьори и др Даже познавам и арменец автомонтьор и полуарменец земеделец .
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Е, ми то при тях е въпрос на чест да не си плащат и да лежат на гърба на другите - ако не го правят ще ги помислят за балъци.Може би ще прозвучи като асимилация, но единственият начин е - рапръскване на различни места на малки групи, за да имат въжможност да се променят ако искат.В селото където ми е вилата има само 3-4 цигански къщи и циганите са си много вежливи и кротки. Когато има кражби се установява и знае вече, че са от циганите от съседното село, където там са в изобилие.
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
      Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
      sigpic

Comment

Решаването на този проблем започва с озъзнаването на факта, че едноетнически държави няма и че България никога не е била такава.
        Т.е. няма и не може да има противопоставяне на цигани и българи (турци, арменци, евреи и пр.).
        Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Аз познавам лично и съм работил с доста цигани преди време . Ето какво ми каза на мен Бай Али един възрастен циганин-
          "Можеш да ме кръстиш Иван,Драган,Петкан ноо циганията не можеш да ми я вземеш."
          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
            Аз познавам лично и съм работил с доста цигани преди време . Ето какво ми каза на мен Бай Али един възрастен циганин-
            "Можеш да ме кръстиш Иван,Драган,Петкан ноо циганията не можеш да ми я вземеш."
            А сега да ми разтълкуваш лафа - "Хубава работа, ама българска"
            Може също така да чуем тълкувание и за вица защо в ада няма пазач на българския казан.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
              А сега да ми разтълкуваш лафа - "Хубава работа, ама българска"
              Може също така да чуем тълкувание и за вица защо в ада няма пазач на българския казан.
              Защото сами се дърпаме назад един друг в казана.
              sigpic

Comment

Решаването на този проблем започва с озъзнаването на факта, че едноетнически държави няма и че България никога не е била такава.
                Т.е. няма и не може да има противопоставяне на цигани и българи (турци, арменци, евреи и пр.).
                Така е обаче аз настоявам че циганите трябва да са равни с останалите. Циганите имат право Да работят ,Да се осигуряват,да си плащат ,сметките и да спазват законите . Държавата да се намеси адекватно-досегашният им начин на живот на аванта трябва да приключи веднъж за винаги, колкото по бързо, толкова по добре и за тях и за всички останали .
                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Така е обаче аз настоявам че циганите трябва да са равни с останалите. Циганите имат право Да работят ,Да се осигуряват,да си плащат ,сметките и да спазват законите . Държавата да се намеси адекватно-досегашният им начин на живот на аванта трябва да приключи веднъж за винаги, колкото по бързо, толкова по добре и за тях и за всички останали .
                  Кой да се намеси? Държавата? Т.е. в момента биби? И как точно го виждаш да стане?

Comment

Кой да се намеси? Държавата? Т.е. в момента биби? И как точно го виждаш да стане?
                    Няма начин да стане. Политиците изцяло гледат на циганите само като гласоподаватели. За да се прекъсне "авантата" трябва а се използват доста непопулярни мерки, което автоматично означава на следващите избори "бай мангау" да не гласува за тях. От друга страна ще ЕС ще писне - не за друго ами защото циганите ще тръгнат масово да търсят лесното там.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ!!!
                    Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 13:57.
                    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Под Държава разбирам която и да е управляваща политическа партия ,а под намеса разбирам да осигури спазването на законите от всички етноси без изключение не може едни неща да са валидни за едни и да не са валидни за други .
                      Обаче това едва ли е възможно май да се случи у нас дори в този форум не могат и не искат да се гарантират равни права и задължения за всички http://clubalfaromeo.com/forum/showt...2824какво ли да говорим за държавата .
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Докато чакаме някой друг да ни върши работата, ще си циклим в тая тема все по-дълбоко.
                        Никой политик няма да посегне на циганското благополучие без осезаема причина, та това значи следващия път под строй цялото малцинство да гласува с/у него.
                        Никой от тия всичките фондации, служби, комитети и сие няма да направи и 1% подобрение, това означава, сами да си спрат кранчето с приходите.
                        Никой от тия дето чакаме на тях да решат проблема няма интерес тоя проблем да се реши... осъзнайте го.
                        Това не важи само за проблемите със/на циганите!!!
                        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Какво предлагаш да се примирим ли ? да си оставим нещата така и безучастно да наблюдаваме заобикалящата ни простотия .
                          sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Какво предлагаш да се примирим ли ? да си оставим нещата така и безучастно да наблюдаваме заобикалящата ни простотия .
                            Ама разбира се... така е и най-лесно и най-безопасно

Ако до сега не си разбрал какво предлагам като цяло... няма смисъл да обяснявам отново.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Ама разбира се... така е и най-лесно и най-безопасно

Ако до сега не си разбрал какво предлагам като цяло... няма смисъл да обяснявам отново.
                              Прощавай, но аз не можах да разбера нещо конкретно - иначе всеки си пише какво трябва, ама от трябва до реалностите има разлика.
                              sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
                                Е, ми то при тях е въпрос на чест да не си плащат и да лежат на гърба на другите - ако не го правят ще ги помислят за балъци.Може би ще прозвучи като асимилация, но единственият начин е - рапръскване на различни места на малки групи, за да имат въжможност да се променят ако искат.В селото където ми е вилата има само 3-4 цигански къщи и циганите са си много вежливи и кротки. Когато има кражби се установява и знае вече, че са от циганите от съседното село, където там са в изобилие.
                                И в моето "родно" село е така
                                Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Working...
                                X