Първоначално публикувано от dimo
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
"Хотел Рай" - циганския блок в Ямбол
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКато не спазват правилата, някой трябва да ги принуди да ги спазват. Всички тези неща, които си посочил са следствия а не причини. Имаш ли представа в какво състояние са училищата в циганските квартали, ако въобще има такива. Какви учители работят там и по-какъв начин се стимулират. Можеш ли да посочиш една действаща програма, която стимулира циганите да се развиват в областта на истинската музика, изкуство или спорт. Във всяка една общност винаги има добри, лоши, умни, глупави, работливи и мързеливи. Не може всички да ги поставяш под един знаменател. Трябва да се търсят положителните елементи и от там да се започне с решаването на проблема.
По време на соца циганите не бяха проблем, защо ли?
А ти можеш ли да посочиш една действаща програма, която ме стимулира мен да се развивам и не позволява на циганите да го правят?
Това е грешката, която мислещите като теб правят и която ни коства много, а именно: приемате циганите за "специални" и за тях трябва да има "специални" неща- програми, обучения, толерантност...дрън, дрън!
Какво специално има за нас, Българите???
Нещата ще се оправят, когато всички разберат че "специални" няма, а всички са членове на едно общество и за никой няма "специални" неща! Особено ако "специалните" неща за "специалните" хора се плащат от "неспециалните", това е!
"...
- На Тайната вечеря Христос казал на апостолите:
"Един от вас ще ме предаде за трийсет сребърника, повярвайте ми, истина ви казвам!" Юда му повярвал и го предал точно за трийсет сребърника.
Често след това съм чувал поп Харитон да казва: "Не наричайте всякак някого си, защото човек става такъв, какъвто го набедите, че е."
Из "Мравки и богове" на Стефан Цанев
Бяха цигани и нямаше проблеми, започнахме да ги наричаме роми и си повярваха, това е!Last edited by bager; d.m.y г., 23:09.ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.
Comment
-
Ники, ти си прав, ама не съвсем.
Проблем имаме ние, не циганите. Те са си добре така. (Това щото не познават друго, ама да не задълбавам).
Та трябва ние да си го решим проблема. Само че циганите са идеален политически инструмент и т.нар. властимащи не им изнася да има решение.
И съответно трябва да се замислим кой идиот им даде власт на властимащите.
Ся някой да не се засегне на идиот като в темата за Й, много моля.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКато не спазват правилата, някой трябва да ги принуди да ги спазват. Всички тези неща, които си посочил са следствия а не причини. Имаш ли представа в какво състояние са училищата в циганските квартали, ако въобще има такива. Какви учители работят там и по-какъв начин се стимулират. Можеш ли да посочиш една действаща програма, която стимулира циганите да се развиват в областта на истинската музика, изкуство или спорт. Във всяка една общност винаги има добри, лоши, умни, глупави, работливи и мързеливи. Не може всички да ги поставяш под един знаменател. Трябва да се търсят положителните елементи и от там да се започне с решаването на проблема.Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеНики, ти си прав, ама не съвсем.
Проблем имаме ние, не циганите. Те са си добре така. (Това щото не познават друго, ама да не задълбавам).
Та трябва ние да си го решим проблема. Само че циганите са идеален политически инструмент и т.нар. властимащи не им изнася да има решение.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеМен кой ме принуждава да спазвам правилата?
По време на соца циганите не бяха проблем, защо ли?
А ти можеш ли да посочиш една действаща програма, която ме стимулира мен да се развивам и не позволява на циганите да го правят?
Това е грешката, която мислещите като теб правят и която ни коства много, а именно: приемате циганите за "специални" и за тях трябва да има "специални" неща- програми, обучения, толерантност...дрън, дрън!
Какво специално има за нас, Българите???
Нещата ще се оправят, когато всички разберат че "специални" няма, а всички са членове на едно общество и за никой няма "специални" неща! Особено ако "специалните" неща за "специалните" хора се плащат от "неспециалните", това е!
"...
- На Тайната вечеря Христос казал на апостолите:
"Един от вас ще ме предаде за трийсет сребърника, повярвайте ми, истина ви казвам!" Юда му повярвал и го предал точно за трийсет сребърника.
Често след това съм чувал поп Харитон да казва: "Не наричайте всякак някого си, защото човек става такъв, какъвто го набедите, че е."
Из "Мравки и богове" на Стефан Цанев
Бяха цигани и нямаше проблеми, започнахме да ги наричаме роми и си повярваха, това е!
Comment
-
Само за сведение:
"Рома/е/и" значи чисто и просто "хора"
Един вид просто искат да са хора. Не е много.
Така или иначе политкоректността често е голяма глупост. Още повече, че в случая цигани няма отрицателна конотация, а и самите те си се наричат така.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Първоначално публикувано от bager Покажи съобщениеМен кой ме принуждава да спазвам правилата?
---------- Post added at 21:02 ---------- Previous post was at 20:55 ----------
Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщениеНе може да принудиш някой да прави нещо, което не му идва отвътре - принудите, външните условия и фактори са с временен ефект. Начина им на мислене и манталитет са изградени поколения напред и за да станат като при другите хора трябва да мине същото време, ако започне да се прави нещо сега.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеКато не спазват правилата, някой трябва да ги принуди да ги спазват. Всички тези неща, които си посочил са следствия а не причини. Имаш ли представа в какво състояние са училищата в циганските квартали, ако въобще има такива. Какви учители работят там и по-какъв начин се стимулират. Можеш ли да посочиш една действаща програма, която стимулира циганите да се развиват в областта на истинската музика, изкуство или спорт. Във всяка една общност винаги има добри, лоши, умни, глупави, работливи и мързеливи. Не може всички да ги поставяш под един знаменател. Трябва да се търсят положителните елементи и от там да се започне с решаването на проблема.
Имам чувството че си виждал циганин само по телевизията както и останалите радетели за циганското благо ,а аз съм ръководел по 40 - 50 цигани и циганки дневно и не едни и същи и на различни места в България да ги транспортирам да ги мотивирам да работят да потушавам вътрешните им междуособици защото те не са един модел ,а са поне 6 чешита в България и съвсем не са еднакви и не се обичат едни други чак токова.Общото помежду им е че повечето имат ниска хигиена и миришат и много ама много обичат да лъжат както и да крадат(според тях те не крадат а си вземат интерсна логика нали ) и са мързеливи и необичат или направо мразят българите съвсем не са така благосклонно настроени като българите циганофили радетели за циганското благо .Търпял съм им простотиите и лиготиите в името на работата ходил съм по къщите им ял съм и съм пил с тях- цяла нощ мога да ти говоря за цигански истории .Най-главното обаче е че веки път когато съм се държал по-свободно с тях и съм им гласувал малко повече доверие винаги съм съжалявал.
---------- Post added at 00:15 ---------- Previous post was at 00:09 ----------
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеСамо за сведение:
"Рома/е/и" значи чисто и просто "хора"
Един вид просто искат да са хора. Не е много.
Така или иначе политкоректността често е голяма глупост. Още повече, че в случая цигани няма отрицателна конотация, а и самите те си се наричат така.
---------- Post added at 00:19 ---------- Previous post was at 00:15 ----------
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
Точно тези неща като музика, спорт изкуство, на циганите, им идват отвътре. ....Last edited by dimo; d.m.y г., 00:14.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
[/COLOR]Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
[/COLOR]
Само в България ги наричат роми навсякъде другаде са цигани .[COLOR="Silver"]
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:32 ----------
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеДали имам представа ли ? Пак се изказваш неподготвен Нека малко да те улесня за напред -знай че винаги имам представа какво говоря ако нямам си мълча .Ако сбъркам си признавам и се извинявам .
Имам чувството че си виждал циганин само по телевизията както и останалите радетели за циганското благо ,а аз съм ръководел по 40 - 50 цигани и циганки дневно и не едни и същи и на различни места в България да ги транспортирам да ги мотивирам да работят да потушавам вътрешните им междуособици защото те не са един модел ,а са поне 6 чешита в България и съвсем не са еднакви и не се обичат едни други чак токова.Общото помежду им е че повечето имат ниска хигиена и миришат и много ама много обичат да лъжат както и да крадат(според тях те не крадат а си вземат интерсна логика нали ) и са мързеливи и необичат или направо мразят българите съвсем не са така благосклонно настроени като българите циганофили радетели за циганското благо .Търпял съм им простотиите и лиготиите в името на работата ходил съм по къщите им ял съм и съм пил с тях- цяла нощ мога да ти говоря за цигански истории .Най-главното обаче е че веки път когато съм се държал по-свободно с тях и съм им гласувал малко повече доверие винаги съм съжалявал.[COLOR="Silver"]Last edited by pavlin; d.m.y г., 00:41.
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение[/COLOR]
Ти знаеш ли откъде идва тази дума "циганин"
---------- Post added at 21:36 ---------- Previous post was at 21:32 ----------
Не те питах за представата ти как се яде и пие в циганските къщи , а за училищата в техните квартали, ако въобще съществуват такива и какви пари и стимули получават за да се развиват.Last edited by dimo; d.m.y г., 00:57.sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеДа имам отлична представа ти имаш ли ?
Comment
-
Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщениеТочно като кварталите им изглеждат пълно отражение са приличат на кочини и повярвай ми българите нямат никаква вина за това .
Comment
-
Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщениеДа, обаче тези училища се стопанисват от общината, където едва ли има само цигани.
Както и не изпитват нужда( не всички но мнозинството от тях) да се изучат, нито в близкото, нито в което и да било училище.
момичетата ги спират от училище още на първия мензис или щом започнат да им растат цици- според тях това е сигурен признк че вече са годни за женене
Ако някое момче от тях обаче е развило такава нужда и ходи на училище той е обект на присмехи подигравки .sigpicAlfa 155 2.0 16v
Comment
Comment