Известие

Collapse
No announcement yet.

ИнТеГрАцИя???? Взимайте ни ромите...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

То 1997 се уплашиха и набързо сложиха намордника на народонаселението.
    Сега на практика, можеш да използваш оръжие, но само на принципа: по-добре той в гроба , а аз в затвора, отколкото аз в гроба, а той евентуално в затвора!
    Интересно ми е, някой юрист да изясни на по-нормален език, каква е ситуацията , от правна гледна точка, подкрепен с няколко казуса.
    На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
    Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Реално няма превишаване на пределите на неизбежната отбрана тогава, когато има влизане с взлом или насилие в жилището, в което живеем. Това означава, че ако не се водя по лична карта в това жилище вече има преминаване на пределите на неицбежната отбрана. Това означава, че стрелбата във вилен или стопански имот също не попада в рамките на неизбежна отбрана. Ако се зачетем в НК, чл.12, ал.3,т.3 точно това казва. В нея се казва, че:

3. (частично обявена за противоконституционна с Решение № 19 от 1997 г. по к.д. № 13 от 1997 г., ДВ, бр. 120 от 1997 г.) нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище, вилен имот или стопански обект;

Обавени за противоконституционни са текстовете за вилен имот или стопански обект.

Това съм учил на курса за носене и притежание оръжие.
      Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 00:25.
      Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
      Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
        Реално нама превишаване на пределите на неизбежната отбрана тогава, когато има влизане с взлом или насилие в жилището, в което живеем. Това означава, че ако не се водя по лична карта в това жилище вече има преминаване на пределите на неицбежната отбрана. Това означава, че стрелбата във вилен или стопански имот също не попада в рамките на неизбежна отбрана. Ако се зачетем в НК, чл.12, ал.3,т.3 точно това казва. В нея се казва, че:

3. (частично обявена за противоконституционна с Решение № 19 от 1997 г. по к.д. № 13 от 1997 г., ДВ, бр. 120 от 1997 г.) нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище, вилен имот или стопански обект;

Обавени за противоконституционни са текстовете за вилен имот или стопански обект.
        Да, колега така е, но всяка ситуация е индивидуална.
        Примерно - независимо къде те заобрадят няколко човека с метални пръти и посягат към теб.
        Трудно доказуемо е според мен, че нападнатият е направил всичко възможно и е използвал оръжието в последния момент или обратното, че е стрелял направо изведнъж без предупреждение.
        Наистина, ако има колеги юристи нека обяснят.
        Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
        Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
        Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
          Трудно доказуемо е според мен, че нападнатият е направил всичко възможно и е използвал оръжието в последния момент или обратното, че е стрелял направо изведнъж без предупреждение.
          Балистиката е добре развита наука, изобщо не е трудно.
          Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
            Балистиката е добре развита наука, изобщо не е трудно.
            Търтей, говоря за в кой момент е използвано оръжието.
            sigpic

Comment

Първоначално публикувано от old alfist Покажи съобщение
              Търтей, говоря за в кой момент е използвано оръжието.
              И аз.
              Предупредителни изстрели, в краката, ала бала, пък ако не е избягал вече или не квичи паднал, после му правиш мозъка на пюре.

Последователността на действията се проследява много лесно. Както и е очевидно дали си стрелял в прав или легнал, дали е тичал срещу теб или не и прочее.
              Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

И аз.
                Предупредителни изстрели, в краката, ала бала, пък ако не е избягал вече или не квичи паднал, после му правиш мозъка на пюре.

Последователността на действията се проследява много лесно. Както и е очевидно дали си стрелял в прав или легнал, дали е тичал срещу теб или не и прочее.
                Абсолютно вярно. В закона достатъчно ясно е написано. Не е много трудно човек да го прочете и да помисли върху него, преди да реши да си вземе оръжие и евентуално да го използва.
                Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 00:47.

Comment

Според мен опростявате нещата, но не ми се иска да споря - има си всякакви ситуации.
                  Мисля, че колегата Алфагеорги може да си даде компетентното мнение.
                  Last edited by old alfist; d.m.y г., 01:03.
                  sigpic

Comment

Ами точно това прави закона. В него не се изброяват всички ситуации (винаги има опасност някоя да бъде пропусната). По скоро се определят общите насоки, според което се решава после кой крив, кой прав.

Comment

И аз.

Предупредителни изстрели, ала бала, ами ако точно тогава другият си вади неговото оръжие. При неизбежна самоотбрана, откъде може да си сигурен че човека срещу теб няма оръжие.

Comment

Павка, има един много култов случай.
                        Капитан-лейтенант от военноморските сили на Израел, разстрелва предполагаеми палестински терористи извън потопената им лодка.
                        Грубо нарушение на морските закони.
                        Обяснението му е било, че не е сигурен, че те не са имали ръчни гранати и по тоя начин не са застрашавали екипажа му.
                        Главнокомандващия му го повишава в капитан -капитан и това е ясно послание към останалите командири.
                        Поставите ли живота на подопечните ви хора на първо място, аз съм зад вас.
                        В аналогичния случай в Панама, САЩ еба мамата на сержанта. Влачиха го 8 месеца по съдилища. Накрая го оправдаха, ама...
                        Наздраве!
                        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
                        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Първоначално публикувано от търтей
                          ....
                          Пепоне, чакай малко - ти кога за последно взе разрешително за орУжие и ходи да си купуаш такова?
                          Аз имам жив пример от преди 4 месеца.
                          КОСаджията буквално подари разрешителното на един приятел, а в замяна получи 4 чисто нови гуми за иначе доволно оръфания си 'Пасат'.
                          Повярвай, ВСЕКИ мухъл в тая държава може да притежава всякакво оръжие, стига да поиска!
                          Last edited by pr_00f; d.m.y г., 22:08.
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Kuku Покажи съобщение
                            ...
                            Е то по втория начин мое и гранотомет да си купя...
                            Иначе ако си льохман и не можеш да си позволиш подкуп в размер на 700лв под формата на гуми, прасе или квато още натура имаш там или просто искаш всичко да ти е законно - ти изпиват соса.
                            Курсове, изпит, разрешително за съхранение, за носене, за притежаване, кварталния ти проверява касата дали е здраво захваната за пода или стена и как се заключва.
                            И на всеки няколко години като подновявам разрешителните ставам луд да събирам удостоверения, от личен лекар, от психо диспансер, за съдимост, от МВР че не се води следствие срещу мен, молба за какво ще го позлваш и това са само документите дето си ги спомням сега.
                            Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
                            ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
                            Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

И аз това казах - каквото не се продава законно в магазина, се продава законно зад магазина!
                              sigpic

Comment

Аз съм на принципа по-добре да имам оръжие и то никога да не ми трябва от колкото да го нямам точно когато ми трябва .
                                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                                X