Известие

Collapse
No announcement yet.

9ти септември ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Абе я да ви запитам, перефразирайки Тарабата, кожата му вече е погребана, в коя държава комунистите не били диваци и варвари???Както и фашистите разбира се, ами няма такава.

---------- Post added at 11:42 ---------- Previous post was at 11:40 ----------

[ QUOTE = Павлин ; 765478 ] Не само на тях . Дейно участие взеха и тези хора на които се доверихме , че ще извършат промените . [ / QUOTE ]

Е това е относително, но да не забравяме, че една част от тях си бяха всъщност хора на ДС вкарани с цел вътре.А това се случи и в целия соц лагер в различна степен.А и да не забравяме, че когато правиш наистина промени са мразен поне 20 години, а след това ще ти направят и патметник-пример - Стамболов
    Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
    Нагоре по стълбата, която води надолу
    sigpic

Comment

• Темата е пропита от тесногръдие и демагогия! Въпреки нежеланието ми да се включвам само искам да попитам дали някой от вас е запознат, че в Мексико се произвежда Фолксваген костенурка? Това прави ли Мексико изостанала държава? След като сме имали заводи пълни с машини, които са били неефективни, някой дали може да ми каже, след като ги ликвидираха/разпродадоха за по USD 1,00 (след като ги изкараха нерентабилни на хартия) къде отиде техниката, която беше вътре в тях? Най-обичам да се изказват хора, чийто компетенции/познания са в коренно различни области или такива, които не са били преки свидетели на случки и събития!

Баба ми бог да я прости имаше един лаф: "Тъй мрели тогава - тъй ги ровили!"
      Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Иван Костов ги открадна!!!
        Last edited by BLUE1; d.m.y г., 20:59.
        SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
          Иван Костов ги открадна!!!
          Същият, който купува "костенурки" от Мексико ли?

Хайде със здраве!
          Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• Първоначално публикувано от CBET Покажи съобщение
            Темата е пропита от тесногръдие и демагогия! Въпреки нежеланието ми да се включвам само искам да попитам дали някой от вас е запознат, че в Мексико се произвежда Фолксваген костенурка? Това прави ли Мексико изостанала държава? След като сме имали заводи пълни с машини, които са били неефективни, някой дали може да ми каже, след като ги ликвидираха/разпродадоха за по USD 1,00 (след като ги изкараха нерентабилни на хартия) къде отиде техниката, която беше вътре в тях? Най-обичам да се изказват хора, чийто компетенции/познания са в коренно различни области или такива, които не са били преки свидетели на случки и събития!

Баба ми бог да я прости имаше един лаф: "Тъй мрели тогава - тъй ги ровили!"
            тези коли ги правят за да задоволят вътрешния си пазар. те са евтини и не отговарят на никакви норми за безопасност нито пък качество, от екологична гледна точка ги спасява само това че ги карат на спирт.
            иначе излиза по-евтино да се построи нов завод с нови линии отколкото да се преоборудва стар, затова и нашата "велика" "индустрия" никой не я иска и за 1 долорес.
            точка

Comment

• Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
              Аз бях дотук, всички знаем че Костов е виновен за всичко
              Tук наистина си прав, Костов определено има вина.

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
              Не знам как примерно през 1995 едно ДЗУ ще конкурира азиатските производители, не случайно почи няма компютри произвеждани в ЕВропа вече....
              ДЗУ в момента произвежда напълно конкурентна продукция, обаче се продаде с 10 години закъснение когато беше окрадено напълно и съответно за смешна цена. Между другото, ДЗУ никога не е произвеждало компютри.

Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
              стига се излага бе човек. каква електроника сме произвеждали какви 5 лева. българските компютри правец са пълен клонинг на епъл и аи би ем от това време. ела да видиш завода в търново за телевизори /които са пълни копия на електрон/
              Те и сега, различните марки компютри са почти единтични като устройство и функции. Не е много трудно да модернизираш едно производство, когато имаш необходимата материална база и трудови ресурси.

---------- Post added at 12:36 ---------- Previous post was at 12:32 ----------

тези коли ги правят за да задоволят вътрешния си пазар. те са евтини и не отговарят на никакви норми за безопасност нито пък качество, от екологична гледна точка ги спасява само това че ги карат на спирт.
              иначе излиза по-евтино да се построи нов завод с нови линии отколкото да се преоборудва стар, затова и нашата "велика" "индустрия" никой не я иска и за 1 долорес.
              Карат ги по-скоро на етанол и не за да отговорят на екологочните норми, ами за да избегнаат зависимостта от потребление на петрол. Много рядко се разрушава цял завод, за да се построи нов.

---------- Post added at 12:43 ---------- Previous post was at 12:36 ----------

ами завода за мотокари, имаше един слух че японците много ги купували.... за да ги претопяват. ами масивните чугунени бойлери- 3ма човека трябваха за да се свали такъв, обаче гръмне ли, бута 4 панела поне.
              Тези вицове за мотокарите ни ги разказваха онези които окрадоха завода и го ликвидираха. Само по себе си звучи абсурдно. Ти виждал ли си американски бойлер от това време и да не мислиш че е тежал по-малко.
              Първоначално публикувано от gigi Покажи съобщение
              Я ми отговори само на един въпрос, остави какво си чел и т.н, ходил ли си в някой от тия заводи, видял ли си с очите си за какво става въпрос.
              Да, ходил съм.
              Last edited by pavlin; d.m.y г., 15:47.

Comment

• пич, като правиш промишлен шпионаж и копираш електроника и софтуер да не си мислиш че имаш "компютърна индустрия", това си е чиста проба самозадоволяване. ако соца беше толко готин, концепцията за тия компютри щеше да бъде тотално различна от западната, а кадърните хора нямаше да се прескачат на бодливата тел на границата.

мексиканците си преработват колите на спирт точно щото са гладни за петрол, бягане няма , а на спирт разхода е двоен.а за заводите , не бъди толкова сигурен. мога да ти кажа от първа ръка че е по-евтино и по-бързо да започнеш производство на чисто , отколкото да преустройваш сгради и съоръжения.

я ми кажи ти в кои заводи си ходил, щото аз последно съвсем на скоро бях в едно такова предприятие което се занимава с производство на лекарства и е на печалба на всичкото отгоре. на сашетата стоеше една лелка и пълнеше прахчета със супената лъжица на механичната везна и изобщо не се шегувам , това ако не е призрака на комунизма...
                а ти като си такъв голям патриот що чиниш в ю ес ей
                точка

Comment

• Митовете за силата социалистическите икономики, са плод на пропагандата, в която се инвестираше не по-малко от колкото в производство .
                  Както и да е в тези митове вече не вярват дори в Русия .
                  Поредните примери са покупката на 50 Боинга за нуждите на аерофлот http://www.manager.bg/news/rusiya-ku...samoleta-boing .
                  покупката на безпилотни самолети от израел за нуждите на армията http://news.ibox.bg/news/id_773148740
                  и военни кораби от Франция http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/08/...s_helikopteri/
                  Това показва че собствената индустрия не е в състояние да осигури тези стоки с това качество и цена и това в пълна сила важеше за нашите предприятия за които толкова много се изприказва и изписа .
                  Между другото руснаците планират увеличат приходите си в бюджета с 50 милиарда долара ( не рубли),като използват една "вредна" практика с омразно име -приватизация !
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

• Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                    Митовете за силата социалистическите икономики, са плод на пропагандата, в която се инвестираше не по-малко от колкото в производство .
                    Както и да е в тези митове вече не вярват дори в Русия .
                    Поредните примери са покупката на 50 Боинга за нуждите на аерофлот http://www.manager.bg/news/rusiya-ku...samoleta-boing .
                    покупката на безпилотни самолети от израел за нуждите на армията http://news.ibox.bg/news/id_773148740
                    и военни кораби от Франция http://www.dnevnik.bg/sviat/2009/08/...s_helikopteri/
                    Това показва че собствената индустрия не е в състояние да осигури тези стоки с това качество и цена и това в пълна сила важеше за нашите предприятия за които толкова много се изприказва и изписа .
                    Между другото руснаците планират увеличат приходите си в бюджета с 50 милиарда долара ( не рубли),като използват една "вредна" практика с омразно име -приватизация !
                    А ти за глобализация не си ли чувал и вземи се оттърси от пропагандния начин на мислене. Пропагандата работи и в двете посоки.

---------- Post added at 14:56 ---------- Previous post was at 14:51 ----------

пич, като правиш промишлен шпионаж и копираш електроника и софтуер да не си мислиш че имаш "компютърна индустрия", това си е чиста проба самозадоволяване. ако соца беше толко готин, концепцията за тия компютри щеше да бъде тотално различна от западната, а кадърните хора нямаше да се прескачат на бодливата тел на границата.
                    А Бил Гейтс като е копирал от IBM първата си операционна система, да не би да го затриха.

---------- Post added at 14:59 ---------- Previous post was at 14:56 ----------

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                    Приватизацията не е вредна, просто беше извършена по престъпен начин в България.
                    Last edited by pavlin; d.m.y г., 18:22.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                      А ти за глобализация не си ли чувал и вземи се оттърси от пропагандния начин на мислене. Пропагандата работи и в двете посоки.
                      Приватизацията не е вредна, просто беше извършена по престъпен начин в България.
                      Ха противоречиш си вече а .
                      Обаче за второто съм съгласен престъпниците от полит бюро безнаказано прибараха всичко .
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

А Бил Гейтс като е копирал от IBM първата си операционна състема, да не би да го затриха.
                        бил гейтс купува съвсем легално дос и то не от айбием, костов не му е роднина, нито живков , нито пък той е комунист.

кажи сега ти в кои наши заводи си ходил.
                        точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
                          бил гейтс купува съвсем легално дос и то не от айбием, костов не му е роднина, нито живков , нито пък той е комунист.

кажи сега ти в кои наши заводи си ходил.
                          Ето ти статии да четеш. Между другото, сега заводът за роботи Берое ще го правят на пивоварна. Да им е честито и наздраве за печелившите.

http://novinata.bg/modules/news/arti...p?storyid=1468

---------- Post added at 15:19 ---------- Previous post was at 15:17 ----------

http://www.chambersz.com/a/content/view/74410/112/

Първоначално публикувано от dimo Покажи съобщение
                          Ха противоречиш си вече а .
                          Обаче за второто съм съгласен престъпниците от полит бюро безнаказано прибараха всичко .
                          Противореча си, в какво. Не само хора от полит бюро крадоха, ами и баш демократите по това време.
                          Last edited by pavlin; d.m.y г., 19:16.

Comment

• Тролче шарено, я се опитай да откраднеш някаква технология и с нея да произведеш и продадеш нещо... да видим колко точно време ще отнеме преди да те осъдят за повечко пари от колкото си сънувал на куп.
                            Цялата ни електронна и цифрова промишленост беше основана на ПРОМИШЛЕН ШПИОНАЖ, но тогава не ни закачаха защото не изнасяхме извън СИВ.
                            И понеже познавам хора занимавали се със случая Булгар-Рено, да те светна ли тролче шарено защо ни резнаха спатиите и останахме на сухо... защото бяха само за нашия пазар, а ние тарикати пробвахме да изнесем за арабските страни (това само за вметка какво се случва ако реши собственика на технологията).
                            Ти явно постсоц. завод след разпада на соца на живо не си виждал... ама аз съм, В. Търново - 2 броя - заводи за електроника, София 1 бр завод за електроника.
                            2 - 3 години след края на социализма никой не им искаше продукцията, дори работещите в тях... просто за вносен, 5 поколения по напредничав продукт вече не трябваха долари и връзки, а БСП не бяха направили първата деноминация още и хората имаха спестявания.
                            Да не ти обяснявам как ще го изнесеш това дето и на вътрешния пазар няма пласмент.
                            Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                              Тролче шарено, я се опитай да откраднеш някаква технология и с нея да произведеш и продадеш нещо... да видим колко точно време ще отнеме преди да те осъдят за повечко пари от колкото си сънувал на куп.
                              Цялата ни електронна и цифрова промишленост беше основана на ПРОМИШЛЕН ШПИОНАЖ, но тогава не ни закачаха защото не изнасяхме извън СИВ.
                              И понеже познавам хора занимавали се със случая Булгар-Рено, да те светна ли тролче шарено защо ни резнаха спатиите и останахме на сухо... защото бяха само за нашия пазар, а ние тарикати пробвахме да изнесем за арабските страни (това само за вметка какво се случва ако реши собственика на технологията).
                              Ти явно постсоц. завод след разпада на соца на живо не си виждал... ама аз съм, В. Търново - 2 броя - заводи за електроника, София 1 бр завод за електроника.
                              2 - 3 години след края на социализма никой не им искаше продукцията, дори работещите в тях... просто за вносен, 5 поколения по напредничав продукт вече не трябваха долари и връзки, а БСП не бяха направили първата деноминация още и хората имаха спестявания.
                              Да не ти обяснявам как ще го изнесеш това дето и на вътрешния пазар няма пласмент.
                              Трол май си ти, защото се опитваш да обиждаш без основание, което между другото е против правилата на форума. Ако не приемаш дадени факти, това не ти дава право да ги отричаш. Ако имаш аргументи да ги обориш, обори ги. Така се води една нормална дискусия. Като имаше такава колосална кражба на технологии, защо не осъдиха нито едно предприятие след промените.Ти ако си от Търново, аз съм от Стара Загора и съм бил в тези предприятия които споменавам и познавам хора които са работели там. Освен това, примерите които ди дадох са за такива които са изнасяли на западните пазари и едното от тях е било печелившо до 1992г. Така че поуспокой малко топката и ако имаш да кажеш нещо смислено, тогава се включвай. Между другото да те попитам, ти на колко години си бил когато си ходил в тези заводи които споменаваш.
                              Last edited by pavlin; d.m.y г., 04:49.

Comment

Противореча си, в какво. ....
                                Ами пишеш предимно глупости и си противоречиш непрекъснато .

---------- Post added at 09:41 ---------- Previous post was at 09:37 ----------

Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
                                Противореча си, в какво. ....
                                Ами пишеш предимно глупости В повечето сигурно ако помислиш 3 минути и ти няма да повярваш и си противоречиш непрекъснато .
                                sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Working...
                                X