Известие

Collapse
No announcement yet.

9ти септември ...

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• A колко дългове имат да плащат.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
      От тези които посочваш, Оргахим е пример че е имало потенциал и ако беше продадено на време, сега щеше да е в много по-добро състояние и носещо много повече ползи за обществото.
      тука пак се изказа. оргахим е създадена през 1901-ва , доста преди комунизма. после нашите приятели я национализират и чак след комунизма пак се налагат на пазара с приемливо качество, конкурентни цени и богата гама продукти. точно на нея, твоя любим строй и е оказал доста негативен ефект.
      точка

Comment

• Първоначално публикувано от kolev Покажи съобщение
        тука пак се изказа. оргахим е създадена през 1901-ва , доста преди комунизма. после нашите приятели я национализират и чак след комунизма пак се налагат на пазара с приемливо качество, конкурентни цени и богата гама продукти. точно на нея, твоя любим строй и е оказал доста негативен ефект.
        Какво значение има кога е създадена. Аз те питам защо се продаде близо десет години след промените и се чакаше да натрупа големи дългове. Освен това преди войната Оргахим е била в недобро състояние, собствениците и са напуснали страната 1940г. и е била много по-малка като размер и производство.

Comment

• Първоначално публикувано от pavlin Покажи съобщение
          Какво значение има кога е създадена. Аз те питам защо се продаде близо десет години след промените и се чакаше да натрупа големи дългове. Освен това преди войната Оргахим е била в недобро състояние, собствениците и са напуснали страната 1940г. и е била много по-малка като размер и производство.
          Защото комунистите трябваше да крадат, колкото се може повече, ей затова.Затова до 1997 /тогава се срути дргаря Жан/ нямаше никаква приватизация.Отвори соц пресата от тия години и ще видиш, че приватизация беше мръсна дума, като под прогандата прозираше единствено интересът им за точене на държавната собственост безкрай.
          Last edited by fred; d.m.y г., 19:37.
          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
          Нагоре по стълбата, която води надолу
          sigpic

Comment

• аз ако може пак да се включа с една реплика...
            комунизъм и приватизация (частна собственост) са две несъвместими неща. национализацията по-отива на този "строй".
            поздрави
            fulvia s2 coupe, delta HFturbo, T25 d4d
            ex - 145 jr, Y 1.2, r 620 sdi, dedra 1.8, 126 p

Comment

• Аз ако може да задам въпрос и към двата лагера - ако приемем, че 80% от заварените от режима производства са били губещи и непригодни към пазарните условия: 1. Защо трябва да жалим по тези 80% и 2. Защо аджеба трябваше да бъдат съсипани останалите 20%, а не бяха реформирани така, че икономиката ни да стъпи на тях?
              Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
              AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
              Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

• Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
                Аз ако може да задам въпрос и към двата лагера - ако приемем, че 80% от заварените от режима производства са били губещи и непригодни към пазарните условия: 1. Защо трябва да жалим по тези 80% и 2. Защо аджеба трябваше да бъдат съсипани останалите 20%, а не бяха реформирани така, че икономиката ни да стъпи на тях?
                Били са повече от 20% при всички случаи и активите на всички заедно са били за милиарди долари. А стана така защото опозицията бяха напълно некомпетентни а тези които разбираха нещо се включиха с охота в краденето и замиваха очите на хората с приказки от рода " Те мотокарите Балканкар за нищо не стават и японците ги купуват да ги претопяват" или от сорта " Защо завод Светлина от Стара Загора да ни прави уличните лампи като може да си ги внасяме от Турция контрабанда и фирмата на баджанака да си вземе комисионна.
                Аз се питам и нещо друго, защо ни трябваше близо 20 години за да се осетим. Сега според мен нещата започнаха малко да се понареждат ама ще си плащаме с лихвите това което загубихме. Оргахим го купиха румънци, да не би те да бяха по-добре от нас.

---------- Post added at 17:21 ---------- Previous post was at 17:09 ----------

Първоначално публикувано от fifo Покажи съобщение
                аз ако може пак да се включа с една реплика...
                комунизъм и приватизация (частна собственост) са две несъвместими неща. национализацията по-отива на този "строй".
                поздрави
                Добре че ни каза, иначе никога нямаше да се сетим.
                И все пак за да те оборя, бих ти дал за пример Китай. Ама не се притеснявай, това по никакъв начин не омаловажава откритието ти.
                Last edited by pavlin; d.m.y г., 20:29.

Comment

• Първоначално публикувано от BLUE1 Покажи съобщение
                  В сравнение с кой? Със свободните европейски държави -да, от социалистическият лагер може би Румънците бяха по-зле от нас.
                  Колега, не искам да се заяждам, но нали по време на комунизма не пускали да се излиза извън страната. Та как направи сравнението ми е интересно?

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                  Ами според комунистите бяхме на Олимп, нищо че имаше опашки за всичко, каквото се сетиш, недостиг на елементарни стоки, а тия от ІІ ро направление отиваха за ЦК и полтибюро, другите джвакаха дъвки идеал и кафе виетнамско, а с връзки имаше и никарагуанско.Та реално си бяхме последна дупка на кавала
                  А сега след 20 години "демокрация" на кой кавал сме?

С риск да се повторя: Демагогия, тесногръдие и злоба това са трите думички, с които може да се обобщи темата до момента. Тотално отричане на времето от 1944 до 1989г., прехласване по всичко чуждо и изместване на фокуса, който е датата 9-ти септември (някой говореше по нагоре за пропаганда, интересно ...)

Хайде със здраве!
                  Alfa Romeo 156 2.0 TS '97 - продадена ...

Comment

• [QUOTE=CBET;769584]Колега, не искам да се заяждам, но нали по време на комунизма не пускали да се излиза извън страната. Та как направи сравнението ми е интересно?

Другарю, ти вероятно трябва да си разцепиш главата за видиш, че в нея има мозък, щото ако не го направиш няма да повярваш.
                    Last edited by BLUE1; d.m.y г., 21:41.
                    SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Аз ако може да задам въпрос и към двата лагера - ако приемем, че 80% от заварените от режима производства са били губещи и непригодни към пазарните условия: 1. Защо трябва да жалим по тези 80% и 2. Защо аджеба трябваше да бъдат съсипани останалите 20%, а не бяха реформирани така, че икономиката ни да стъпи на тях?

Кой е източника ти на информация който доказва, че 20% от предприятията ни са били конкурентно способни при пазарна икономика???
                      SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Кой е източника ти на информация който доказва, че 20% от предприятията ни са били конкурентно способни при пазарна икономика???
                        Говоря примерно. Може и 15% да са били, може и 30%. Само не ми казвай, че не е имало такива, или поне такива, които са били възможни за модернизиране, защото няма да звучиш сериозно.
                        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;

Comment

Говоря примерно. Може и 15% да са били, може и 30%. Само не ми казвай, че не е имало такива, или поне такива, които са били възможни за модернизиране, защото няма да звучиш сериозно.
                          Твоето заключение, че няма да звуча сериозно е АБСОЛЮТНО неопровержим довод- продължавай в този дух да водиш спорове.
                          SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Твоето заключение, че няма да звуча сериозно е АБСОЛЮТНО неопровержим довод- продължавай в този дух да водиш спорове.
                            Аз не водя спорове, аз в случая поставям въпроси. А това, че ти си избрал позицията на тоталното отрицание и не приемаш чуждо мнение, си е изцяло за твоя сметка. За всеки що-годе интелигентен човек е ясно, че във всяка, дори в най-мракобесната епоха, е имало и положителни неща и в материалната, и в духовната сфера. Дори и да са били създавани въпреки системата.
                            Айде обяви сега и мен за комунист.

Comment

• Значи, каквото и да е било, си замина тихо и кротко.Нямаше война, окупация, бомбандировки.При това, соца си замина не само от нас, а от цяла ЕВропа, включая и родината му, СССР навремето.
                              Та това е показателното.Ако беше жизненоспособно нямаше да си ходи.
                              Сега да градим живота нов, без първия учител Димитров де
                              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                              Нагоре по стълбата, която води надолу
                              sigpic

Comment

Аз не водя спорове, аз в случая поставям въпроси. А това, че ти си избрал позицията на тоталното отрицание и не приемаш чуждо мнение, си е изцяло за твоя сметка. За всеки що-годе интелигентен човек е ясно, че във всяка, дори в най-мракобесната епоха, е имало и положителни неща и в материалната, и в духовната сфера. Дори и да са били създавани въпреки системата.
                                Айде обяви сега и мен за комунист.
                                Кулио, въпроса ти е като сестрата курва. Пък това по- надолу, за ценното и в най-мракобесната епоха е въпрос на ценности. Нищо не може да оправдае хилядите жертви по идеологически причини. И ще повторя колегата от предният пост- този строй умря на всякъде защото е анти всичко естествено. Как можеш да сравняваш социалистическата мъртва икономика със пазарната. Да, наши заводи са създавали и продукция която се е продавала и на запад, но на каква цена за нас? Прави ли я това конкурентна?
                                SUBARU OUTBACK 2.5i MY06

Comment

Working...
                                X