Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
    Ако вярваш в християнския Бог ще е много по-трудно да бъдеш въвлечен във всякакви секти и откровенно глупави вярвания.
    А ако не вярваш в него и разсъждаваш е невъзможно !!!
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщение
      А ако не вярваш в него и разсъждаваш е невъзможно !!!
      Тука не си прав. Всичките ми познати които си заминаха покрай сектите не вярваха в нищо.Или поне така казваха.
      Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ

Comment

търтей, обиждаш ме, аз съм от познатите ти и вярвам в здравия разум само
        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Аз между другото съм съгласен с част от колегите, които мислят, че религията е ненужна. Обаче тя е ненужна на образованите хора, защото те имато достатъчно знания и поглед върху света.

А от друга страна религията е крайно нужна на необразованите хора, каквито са по- голямата част в България и по света. Моралът на един необразован човек се крепи единствено на вярата в Бога, бил той Исус, Алах, Буда...

От трета страна най- великите учени са били силно религиозни. Айнщайн например.
          Lexus IS200

Comment

Всъщност, пичови, не виждам какво ви притеснява. Нашият форум, за съжаление, е едно от доказателствата за тоталната безполезност на образованието в България. Елементарен правопис не сме научили. Та реално квото и да преподават никой нищо няма да научи. Спете спокойно.

Comment

Търтей в училище би било добре да те научат, но не съм сигурен. това е материя, която е прекалено субективна. Затова казах, че би било да се учи в някакъв вид история на религиите (но не само хвалбите и не само на християнство или ислям). Тогава ще може човек да разсъждава.
              Колкото до тези дето не вярват в нищо и са податливи на секти. Тук май пропускаш ключовата дума "разсъждава". Човек трябва да разсъждава, а не да приема за чиста монета всяка глупост.

Мим го е казала страхотно : "вярвам в здравия разум само "
              Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 16:59.

Comment

Разсъждаването е присъщо на малцина. Та по-добре мюсюлманин, отколкото сектант, разбираш ли ме?

Comment

Търтей в училище би било добре да те научат, но не съм сигурен. това е материя, която е прекалено субективна. Затова казах, че би било да се учи в някакъв вид история на религиите (но не само хвалбите и не само на християнство или ислям). Тогава ще може човек да разсъждава.
                  Колкото до тези дето не вярват в нищо и са податливи на секти. Тук май пропускаш ключовата дума "разсъждава". Човек трябва да разсъждава, а не да приема за чиста монета всяка глупост.
                  "История на религиите" би била полезна точно колото "История на математиката", btw. и математиката е пълна с разни догми ама там им викат "постулати".
                  Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                    Разсъждаването е присъщо на малцина. Та по-добре мюсюлманин, отколкото сектант, разбираш ли ме?
                    Напълно те разбирам и съм съгласен с това твърдение.

Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
                    "История на религиите" би била полезна точно колото "История на математиката", btw. и математиката е пълна с разни догми ама там им викат "постулати".
                    А какво разбираш под "полезна" колега?

Comment

Мим го е казала страхотно : "вярвам в здравия разум само "
                      Субективна, но тази материя, в у-ще, и аз и други го отбелезяха не е религиозно обучение, а по скоро запознаване с основни принципи на християнството.Едно познание в ранна възраст би дало добър имунитет да го наречем в късна, когато разни хора залитат тогава по глупостите.
                      А какво е глупост също е много субективно, да не мислиш, че ние знаем всичко в днешно време или когато и да е било?
                      И Волтер не е вярвал в бога, през целия си живот е осмивал религия, вяра, бог и т.н, на смъртния си легло е казал:
                      Бог,дори и да не съществува,трябваше да бъде измислен!.
                      Last edited by fred; d.m.y г., 17:21.
                      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                      Нагоре по стълбата, която води надолу
                      sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                        Субективна, но тази материя, в у-ще, и аз и други го отбелезяха не е религиозно обучение, а по скоро запознаване с основни принципи на християнството.Едно познание в ранна възраст би дало добър имунитет да го наречем в късна, когато разни хора залитат тогава по глупостите.
                        А какво е глупост също е много субективно, да не мислиш, че ние знаем всичко в днешно време или когато и да е било?
                        И Волтер не е вярвал в бога, през целия си живот е осмивал религия, вяра, бог и т.н, на смъртния си легло е казал:
                        Бог,дори и да не съществува,трябваше да бъде измислен!.
                        Да и аз говоря за запознаване като говоря за история на религийте. Наблягам на религийте в множествено число. Във всяка една религия може да има и ценни мисли. А колкото до ранната детска възраст - с това няма начин да се съглася. Децата (а както каза Търтеяи голяма част от възрастните) не разсъждават особено много, а приемат казаното като чиста монета. Това е пряк път към фанатизма. А пък фанатизма е лошо и опасно нещо (без значение дали е мюсюлмански, христиански или някакъв друг). Замисляли ли сте се колко хора са избити в името на една или друга религия?
                        Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 17:31.

Comment

Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщение
                          Да, значи.
                          Това според твоята УНИВЕРСАЛНА ИСТИНА за Живота, Вселената и Всичко останало ли?
                          Last edited by Fear; d.m.y г., 17:58.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6
                          Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Да и аз говоря за запознаване като говоря за история на религийте. Наблягам на религийте в множествено число. Във всяка една религия може да има и ценни мисли. А колкото до ранната детска възраст - с това няма начин да се съглася. Децата (а както каза Търтеяи голяма част от възрастните) не разсъждават особено много, а приемат казаното като чиста монета. Това е пряк път към фанатизма. А пък фанатизма е лошо и опасно нещо (без значение дали е мюсюлмански, христиански или някакъв друг). Замисляли ли сте се колко хора са избити в името на една или друга религия?
                            Мда, замисляме се, но бъди сигурен, че поводи винаги ще се намерят, тоест не религиите са виновни, а човешката природа.Съгласен съм че има ценни мисли във всички, но пак казвам-аз съм европеец и съм християнин, не съм будист, не съм мюсулманин и т.н.А Европа е такава, заради християнството, както и държави като САЩ, АВстралия, Канада .
                            Повечето религии казват - не убивай, та и с тях и без тях хората ще се избиват.Заради интреси, земи, влияние, заради това, че едните са тоя, а другите за оня, без значение кой "тоя" и "оня",а ти замислял ли си се, че ако нямаше религии можеше още повече хора да бъдат убити.Например, какво става в АФрика?ЕДното племе е против другото, това се пренася и на вътрешнодържавно и на междудържавно ниво.
                            При това в днешни дни държавите са светски.
                            А обществата, които са изцяло против религията са комунистическото и фашисткото.Защото християнството пречи на политическата им религия.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 19:25.
                            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                            Нагоре по стълбата, която води надолу
                            sigpic

Comment

ти замислял ли си се, че ако нямаше религии можеше още повече хора да бъдат убити.
                              Едва ли!

Защото християнството пречи на политическата им религия
                              така както го казваш човек би си помислил, че религията е нещо много близко до комунизъм и фашизъм само, че ползващо други изразни средства.

Comment

Едва ли!

така както го казваш човек би си помислил, че религията е нещо много близко до комунизъм и фашизъм само, че ползващо други изразни средства.
                                Има някои дребни разлики ама освен мислене трябва и четене за да ги откриеш.
                                Alfa Romeo 155 2.0 16V Super

Comment

Working...
                                X