Първоначално публикувано от Alfa Pilot
Покажи съобщение
Известие
Collapse
No announcement yet.
Да спрем талибанизацията на Българското училище.
Collapse
X
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеА ако не вярваш в него и разсъждаваш е невъзможно !!!Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Аз между другото съм съгласен с част от колегите, които мислят, че религията е ненужна. Обаче тя е ненужна на образованите хора, защото те имато достатъчно знания и поглед върху света.
А от друга страна религията е крайно нужна на необразованите хора, каквито са по- голямата част в България и по света. Моралът на един необразован човек се крепи единствено на вярата в Бога, бил той Исус, Алах, Буда...
От трета страна най- великите учени са били силно религиозни. Айнщайн например.Lexus IS200
Comment
-
Всъщност, пичови, не виждам какво ви притеснява. Нашият форум, за съжаление, е едно от доказателствата за тоталната безполезност на образованието в България. Елементарен правопис не сме научили. Та реално квото и да преподават никой нищо няма да научи. Спете спокойно.Не о хлѣбѣ единѣмъ живъ будетъ человѣкъ
Comment
-
Търтей в училище би било добре да те научат, но не съм сигурен. това е материя, която е прекалено субективна. Затова казах, че би било да се учи в някакъв вид история на религиите (но не само хвалбите и не само на християнство или ислям). Тогава ще може човек да разсъждава.
Колкото до тези дето не вярват в нищо и са податливи на секти. Тук май пропускаш ключовата дума "разсъждава". Човек трябва да разсъждава, а не да приема за чиста монета всяка глупост.
Мим го е казала страхотно : "вярвам в здравия разум само"
Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 16:59.Ден без бира е загубен ден!
Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеТъртей в училище би било добре да те научат, но не съм сигурен. това е материя, която е прекалено субективна. Затова казах, че би било да се учи в някакъв вид история на религиите (но не само хвалбите и не само на християнство или ислям). Тогава ще може човек да разсъждава.
Колкото до тези дето не вярват в нищо и са податливи на секти. Тук май пропускаш ключовата дума "разсъждава". Човек трябва да разсъждава, а не да приема за чиста монета всяка глупост.Alfa Romeo 155 2.0 16V Super
Comment
-
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеРазсъждаването е присъщо на малцина. Та по-добре мюсюлманин, отколкото сектант, разбираш ли ме?
Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение"История на религиите" би била полезна точно колото "История на математиката", btw. и математиката е пълна с разни догми ама там им викат "постулати".Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеТъртей в училище би било добре да те научат, но не съм сигурен. това е материя, която е прекалено субективна. Затова казах, че би било да се учи в някакъв вид история на религиите (но не само хвалбите и не само на християнство или ислям). Тогава ще може човек да разсъждава.
Колкото до тези дето не вярват в нищо и са податливи на секти. Тук май пропускаш ключовата дума "разсъждава". Човек трябва да разсъждава, а не да приема за чиста монета всяка глупост.
Мим го е казала страхотно : "вярвам в здравия разум само"
А какво е глупост също е много субективно, да не мислиш, че ние знаем всичко в днешно време или когато и да е било?
И Волтер не е вярвал в бога, през целия си живот е осмивал религия, вяра, бог и т.н, на смъртния си легло е казал:
Бог,дори и да не съществува,трябваше да бъде измислен!.Last edited by fred; d.m.y г., 17:21.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеСубективна, но тази материя, в у-ще, и аз и други го отбелезяха не е религиозно обучение, а по скоро запознаване с основни принципи на християнството.Едно познание в ранна възраст би дало добър имунитет да го наречем в късна, когато разни хора залитат тогава по глупостите.
А какво е глупост също е много субективно, да не мислиш, че ние знаем всичко в днешно време или когато и да е било?
И Волтер не е вярвал в бога, през целия си живот е осмивал религия, вяра, бог и т.н, на смъртния си легло е казал:
Бог,дори и да не съществува,трябваше да бъде измислен!.Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 17:31.Ден без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеДа и аз говоря за запознаване като говоря за история на религийте. Наблягам на религийте в множествено число. Във всяка една религия може да има и ценни мисли. А колкото до ранната детска възраст - с това няма начин да се съглася. Децата (а както каза Търтеяи голяма част от възрастните) не разсъждават особено много, а приемат казаното като чиста монета. Това е пряк път към фанатизма. А пък фанатизма е лошо и опасно нещо (без значение дали е мюсюлмански, христиански или някакъв друг). Замисляли ли сте се колко хора са избити в името на една или друга религия?
Повечето религии казват - не убивай, та и с тях и без тях хората ще се избиват.Заради интреси, земи, влияние, заради това, че едните са тоя, а другите за оня, без значение кой "тоя" и "оня",а ти замислял ли си се, че ако нямаше религии можеше още повече хора да бъдат убити.Например, какво става в АФрика?ЕДното племе е против другото, това се пренася и на вътрешнодържавно и на междудържавно ниво.
При това в днешни дни държавите са светски.
А обществата, които са изцяло против религията са комунистическото и фашисткото.Защото християнството пречи на политическата им религия.Last edited by fred; d.m.y г., 19:25.Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
Нагоре по стълбата, която води надолу
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениети замислял ли си се, че ако нямаше религии можеше още повече хора да бъдат убити.
Първоначално публикувано от fred Покажи съобщениеЗащото християнството пречи на политическата им религияДен без бира е загубен ден!
Comment
-
Първоначално публикувано от Ramsezsh Покажи съобщениеЕдва ли!
така както го казваш човек би си помислил, че религията е нещо много близко до комунизъм и фашизъм само, че ползващо други изразни средства.Alfa Romeo 155 2.0 16V Super
Comment
Comment