Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• А аз в един пост малко по-нагоре #522. Това същото нещо не знам колко пъти го обясних. Не четеш!
    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Не разбирате ли или добре се правите?
      В момента училищната система си е чиста проба проповед на атеизма.
      Нищо лошо, не е работа на училището да става църковна институция.
      Но религиите не само, че са факт, те са движещи сили за много неща около нас, непознаването им е също толкова лошо колкото непознаването на биологията или физиката

А за вярата, религията и църквата... пак помислете, ама по-сериозно!

Едит: сигурно за 100 път ще го кажа, отричането на всичко, не постига нищо... докато тезата е - никакви религии в училище, всъщност превръщаме училището в църква на атеизма!
      Което е също толкова лошо, колкото да го правим православно, католическо или мюсюлманско!
      И никой от нас тук не е искал това, я вземете прочетете какво сме писали до сега...
      Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
      Ще те пращам в първи клас - да видиш какво е още първото ми мнение по тая тема.
      Все пак тук обсъждаме не щурата идея на някой поп... а една изцяло изключена от образованието тема - вероучението.
      Вероучение и семинария са различни неща по дяволите.

Не на Муад'диб да се прекръстиш, ами на Neo (The One) в синхрон с аватара и никнейма ти - все тая.
      Как точно училищната система е проповед на атеизма? Да не би да съм пропуснал нещо и да има предмет "Атеизъм"?
      Ама предмет "Вероучение" искате да има? Къде е логиката?

100 пъти ви се повтори - предмет на вероучението в училищата ще бъде християнството, така ли е?
      Ако е така, за какво вероучение говорим? Къде е ислямът? А будизмът? А древногръцките/римските божества? Древноегипетските? Шумерските? Джедайство, anyone?

Eднстранчиво представяне на дадено нещо, без да бъдат засегнати всичките му страни нали знаеш как се нарича?
      Last edited by Fear; d.m.y г., 23:38.
      Alfa Romeo 166 3.0 V6
      Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

• Е защо тогава спорим, след като съм казал същото още в първите страници на темата?
        Защо ми скочи така като казах, че въпроса не е - трябва ли, а какво трябва?
        Много добре чета аз... но явно някой се вглежда твърде самокритично в образчетата дето ги рисувам да се замислите
        Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Защо ми скочи така като казах, че въпроса не е - трябва ли, а какво трябва?
          На това не съм скачал. Провери!
          Ако съм скачал на нещо то е в абсолютизирането на разни неща. Скачам и винаги ще скачам когато някой се опита да ми "форматира харда" с неговите представи за нещата. Още в самото начало казах, че религията е културен паметник на миналото. А миналото трябва да се познава! Абсолютизирането на християнстовото не е нещо което трябва да се допуска в образованието . Защо - мисля че обясних достатъчно ясно!

Comment

• Първоначално публикувано от Fear Покажи съобщение
            Не на Муад'диб да се прекръстиш, ами на Neo (The One) в синхрон с аватара и никнейма ти - все тая.
            Как точно училищната система е проповед на атеизма? Да не би да съм пропуснал нещо и да има предмет "Атеизъм"?
            Ама предмет "Вероучение" искате да има? Къде е логиката?

100 пъти ви се повтори - предмет на вероучението в училищата ще бъде християнството, така ли е?
            Ако е така, за какво вероучение говорим? Къде е ислямът? А будизмът? А древногръцките/римските божества? Древноегипетските? Шумерските? Джедайство, anyone?

Eднстранчиво представяне на дадено нещо, без да бъдат засегнати всичките му страни нали знаеш как се нарича?
            Явно не схвана играта на думи с Дюна... вземи я прочети, може да усетиш поне малко що е то вяра, религия и църква ... освен, че ще се изкефиш на едно от най-сериозните произведения на писателски гении (в нея има и икономика и политика и екология и т.н.).

Предмета "атеизъм" е намесен сериозно в няколко други предмета, може да поровиш сам

Явно от повтаряне си забравил да четеш какво ти пишем - май още из първите страници на темата съм го казал, мераците на заблудения поп друг да му върши работата не ме касаят.
            Я и ти в първи клас... да не се повтарям
            Намери ми мнение в което искам проповеди в училище!

Джедайството не е религия а философия, хайде поне се запознай с разширената вселена и тогава ми го пробутвай като довод.

В момента имаме точно едностранчивост - религиите изцяло са извън образователната програма.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Явно не схвана играта на думи с Дюна... вземи я прочети, може да усетиш поне малко що е то вяра, религия и църква ... освен, че ще се изкефиш на едно от най-сериозните произведения на писателски гении (в нея има и икономика и политика и екология и т.н.).

Предмета "атеизъм" е намесен сериозно в няколко други предмета, може да поровиш сам

Явно от повтаряне си забравил да четеш какво ти пишем - май още из първите страници на темата съм го казал, мераците на заблудения поп друг да му върши работата не ме касаят.
              Я и ти в първи клас... да не се повтарям
              Намери ми мнение в което искам проповеди в училище!

Джедайството не е религия а философия, хайде поне се запознай с разширената вселена и тогава ми го пробутвай като довод.

В момента имаме точно едностранчивост - религиите изцяло са извън образователната програма.
              Джедайството накрая беше просто хипербола.
              А Dune съм я чел поне 5 пъти, така че внимавай къде скачаш.
              Такъв тип книги са основното ми четиво, заради които явно съм пропуснал Данте и съм адски невеж поради тази причина, какво да се прави.

А това с едностраничивостта е тъпо - аз пък искам да се изучава хинди в училище, какви са тези англйиски, немски, руски и други тъпотии, а?
              Едностранчивост, едностранчивост, оставка, оставка...

На религиите си им е съвсем правилно мястото в момента - в съответните църкви, джамии и други храмове и извън училищата, където има деца и млади хора, които могат да бъдат заблудени по един или друг начин с глупостите*, които проповядват въпросните религии.

*Божества, чудеса, създаване на света за 6 дни, призиви за кръвопролитие, ангели, дяволи и т.н.

П.П.
              На мен ми писна, честно.
              Ясно е, че всеки си има мнение и си го отстоява.
              Айде със здраве.
              Last edited by Fear; d.m.y г., 23:57.
              Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Колега, чел си я но явно не си я разбрал... поне това личи от думите ти.
                В нея толкова добре е обяснено що е то вяра, религия и църковна институция, че не виждам по-добър пример.

Колкото до Хинди, проблема в учението е, че не можеш да налееш всичко с фуния.
                Значи трябва да се заложи на най-важното, после на най-често срещаното, после на културата и изкуството, после на физическата култура и т.н.
                Като се има предвид, че над 50% от населението реагира на религиозни мотиви, да сравняваш религиите с отмрели езици е смешно.
                Както казах по-горе, религиите са факт, непознаването им е вредно.
                Понякога точно толкова вредно колкото непознаването на половата система и венерическите болести.

Comment

• Гледам,че се говори за проповядване на атеизъм.Айде моля ви,обяснете ми как се проповядва нещо,което няма доктрина?
                  Колкото до религиите,те са препълни с послания от рода на вече цитираните.Целта им е да вселяват страх и чрез него,подчинение.
                  Говорейки за "Дюн",нека да си спомним хубаво цялото развитие на събитията и как всъщност свършват в "Децата на Дюн".Там е и вярата и религията,станала държава и джихада.В същност до какви изводи стигна Пол(Муад`диб)?
                  Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

• Само дето не свършва с децата, прочети и другите 3 книжки
                    Изводите на сина му са по-интересни.

Атеизма е отричане на религиите, а не липса на такава.
                    И доктрината му е очевадна... в стил това го няма, това са глупости, вие сте стадо.

За това и той трябва да бъде вкаран във вероучението, защото освен всичко друго е и масовата религия на социализма.

Comment

И доктрината му е очевадна... в стил това го няма, това са глупости, вие сте стадо.
                      Не си прав! Една кратка справка в Уикипедия:

Религия и Атеизъм

Колкото до доктрината му - ако заместиш "стадо" с "дървени глави" се получава друга доктрина....

Comment

Само дето не свършва с децата, прочети и другите 3 книжки
                        Изводите на сина му са по-интересни.

За това и той трябва да бъде вкаран във вероучението, защото освен всичко друго е и масовата религия на социализма.
                        Чел съм ги,но доколкото си спомням,ти искаше да се наречеш "Муад`диб".
                        Това определение за атеизъм сигурно го е дал някой благочестив и дълбоко религиозен човек,търсещ световното зло,на което да противопоставя вярата си.
                        Аз и моите познати атеисти,никога не сме пропагандирали убежденията си и опитвали да ги наложим на останалите хора.В отговор искаме точно това.Там са и корените на толерантността,от всякакъв вид.
                        За това,дали сме стадо,разсъди върху следното:
                        На стадото му трябва пастир.Каде има такъв?
                        В тази семантика,ние атеистите,сме ония с дебелите вратлета,дето обикалят по единично.Нали сме злото разбираш ли?
                        А за религии,социализъм,фашизъм,комунизъм и т.н. бях писал по-преди.За мен те са в един кош,за това и се боричкат.
                        Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Колега, чел си я но явно не си я разбрал... поне това личи от думите ти.
                          В нея толкова добре е обяснено що е то вяра, религия и църковна институция, че не виждам по-добър пример.

Колкото до Хинди, проблема в учението е, че не можеш да налееш всичко с фуния.
                          Значи трябва да се заложи на най-важното, после на най-често срещаното, после на културата и изкуството, после на физическата култура и т.н.
                          Като се има предвид, че над 50% от населението реагира на религиозни мотиви, да сравняваш религиите с отмрели езици е смешно.
                          Както казах по-горе, религиите са факт, непознаването им е вредно.
                          Понякога точно толкова вредно колкото непознаването на половата система и венерическите болести.
                          Ех, защо всичките ми опоненти ме изкарват, че нищо не разбирам?
                          Явно съм мно'о прос'.
                          Ще трябва да си припомня вселената на Dune, че наистина отдавна съм я чел за последно.

Сега, по същество:
                          Значи, трябва да се залага на най-често срещаното, така ли? Защо?
                          Защо, след като на всеки човек с поне малко мозък му е ясно, че глупостите и суеверията свързани с вярата, религията и църквата са именно това - глупости и суеверия?
                          Трябва ли отново да слагам "*" и да ги изброявам?

То 90% (поне) от населението реагира на чалга мотиви, да вземем да направим чалгата задължителен предмет с матура, а?

Религиите са факт, така е. Аз обаче съм на мнение, че трябва да бъдат изместени от полезрението на хората, точно така, както са били изместени разни други глупости и вредни неща.
                          Окултни науки? Черна магия? Фашизъм? Къде са те и защо липсват?
                          Сигурен съм, че и други примери могат да се намерят.

Mястото на религиите е в историята, както Ставри вече за n-ти път ви каза. Едно съвременно технологично и светско общество няма нужда от тях за да функционира.
                          Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Демек, като си заровиш главата в пясъка и проблемите изчезват?
                            Не си прав, защото дори да имаш това крайно негативно отношение към религиите (твое си право е), полезно е да познаваш "врага".
                            I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                            Roosevelt

Comment

• Първоначално публикувано от Pinky Покажи съобщение
                              Демек, като си заровиш главата в пясъка и проблемите изчезват?
                              Не си прав, защото дори да имаш това крайно негативно отношение към религиите (твое си право е), полезно е да познаваш "врага".
                              Не говоря за заравяне на главата в пясъка.
                              Просто малко по малко, влиянието на религиите върху живота на хората трябва да бъде намалено, докато в един момент религиите наистина станат просто част от историята на човечеството.
                              Така смятам аз и именно заради тази моя позиция съм твърдо против вероучението в училищата.

П.П.
                              Отношението ми към религиите не е чак крайно негативно, по-скоро смятам, че са излишни, това е.
                              Alfa Romeo 166 3.0 V6

Comment

• Муад'диб беше заигравка с друго мнение, а не призив за религиозен джихад.
                                Самия Пол се обърка тотално в опитите си да го предотврати.
                                Определението за атеизъм е от лични наблюдения... и материали от нета.
                                Просто го написах в три думи, а не три изречения.
                                Атеизма е отрицание и на вярата и на религията и на църковните институции и на свръхестественото и изобщо на всичко което не може да се обясни с биология, физика и математика.
                                Никъде не съм наричал атеистите стадо, докато в доста атеистични материали религиозните ги наричат точно стадо с пастири (не, че това го няма и в библията да речем).
                                А за дебелите вратлета е несериозно дори да го коментираме.

Говорехме за Дюна, а не за живота, вселената и всичко останало, че да ми връщаш толкова ниска топка
                                Масовостта на чалгата е преходно социално явление, не е довод в случая, сравняваме нещо на 20г. с нещо на над 3000.
                                Хайде стига свеждане до абсурд... тоя похват се изчерпва на третото му ползване.
                                То в историята е мястото и на половината материал по доста науки, на философията, на класическата музика и литература и т.н.
                                Просто са разделени за да има последователност.

Обясни ми с какво познаването на основните религии и атеизма е по-вредно от познаването на философските размисли на Платон например?

Comment

Working...
                                X