Известие

Collapse
No announcement yet.

Да спрем талибанизацията на Българското училище.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Същия на когото някой хора тук с готовност ще си хвърлят децата в ръцете им......Аз съм твоя БОГ.....Да нямаш други богове освен мене....Господ съм аз който създадох небето и земята и човека в нея...Всички твари на таз земя мои са.....

Айде малко да слезем на земята,тая на хората и да се съвземем.Кви библий,кви глупости говорим?От кога няма сведения за божествена намеса - ами от както човек е взел да мисли със собсвената си глава и е спрял да пада на колене щом започне да се гърми.Ето ги мойте аргументи; Няма богове и следователно вероучението като такова е абсолютно излишен предмет за училищно изучаване.Що не вземат да ги учат на магьосничество?!?Да продължавам ли?Мисля че няма смисъл защото и това което съм написал няма да бъде прочетено и асимилирано.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

• Колега с подобно мислене си на същото ниво на което са ислямските фундаменталисти.
      Жалко е.
      А да не говорим колко очевадна е връзката м/у мислене и образование... нямаш изречение без няколко грешки.
      Не се обиждай но доказваш точно обратното на това което се пънеш.
      Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Съжалявам за правописа,ядосвам се и пиша бързо.Ислямски фундаменталист?!Кое в мен ти напомня за фундаментализъм,още повече ислямски?!Визирам религията като цяло,ти защо се пънеш?В какво се опитваш да ме убедиш?

Жалко е

Comment

• Ниво... не подобие
          Отричаш наред, без да проумяваш...
          Вбесяваш се от опозиционно мнение...
          Изказваш крайна морална позиция...
          Фундаментализма явно е присъщ и за атеизма, както е за религиозните течения.

Е за това и той (атеизма) трябва да се изучава заедно с тях...

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Кажи колега ти какво си проумял?
            Желая между другото да обърна внимание, на това че цялата църковна представа за задгробния живот е била винаги и до ден днешен е,най-чист материализъм. Материалното тяло ще възкръсне, за да обитава един материален рай.
            Разбирам че християните ви е яд и е безмислено някой да ме убеждава в обратното.Да не губим време с не признаване на това. Ти знаеш, че е така, аз също зная и ще можем да се разберем. Сигурно някои от вашите най-добри приятели са атеисти. Това чух вече няколко пъти. Също така зная, че нямате предвид лично "мене", в случая отделния атеист, макар че ни нападате общо всички; защото аз съм твърде различен, почти така добър както някой от вас. Това изключение обаче не ме прави благодарен, затова да оставим тези неща на страна. Така ще се разберем отлично и аз не се обиждам от това. Боже мой, никой не може да бъде укорен, че не всички са му приятни При тази анти-атеистка дейност, както вие я водите, ме поставя в недоумение само едно: вашата пълна липса на смелост. Въртите се около проблема и толкова много приказвате, изтъквайки такива плоски и фантастични извинения, че изглежда ужасно страдате от вашето пристрастие и субективност, че само представата ви за това е досадна, ако не беше така странна и карикатурна.
            Една от проповедите на ВАШИЯ мъртъв водач, държана някога в планината (Синай - пиша по спомен) съдържаше за вас същественото от неговото учение и стана правило за поведение. Това бе философия нагодена за въздействие върху най-нишите слоеве на обществото. Тя утешаваше страдащите на този свят, чрез обещания за възнаграждение след смъртта. Тя превръщаше недостатъците на слабите в добродетели. Хора без какъвто и да е проблясък на надежда за бъдещето бяха съветвани да не се грижат за утрешния ден. Онзи, който бе твърде безпомощен да се отбранява срещу обида или неправда, не трябваше да се противи на злото. За осъдените на нерадостен труд и оскъдица бе гарантирана справедлива отплата на другия свят.

От този момент презрените, потъпканите, благите и онеправданите трябваше да станат богоизбрани и облагодетелствувани. За амбициозните, богатите, силните и великите царството небесно остана завинаги затворено.

Това че аз НЕВЯРВАМ в твоя БОГ,не ме прави ФУНДАМЕНТАЛИСТ.
            Last edited by митака-пловдив; d.m.y г., 21:22.

Comment

• Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
              Същия на когото някой хора тук с готовност ще си хвърлят децата в ръцете им......Аз съм твоя БОГ.....Да нямаш други богове освен мене....Господ съм аз който създадох небето и земята и човека в нея...Всички твари на таз земя мои са.....

Айде малко да слезем на земята,тая на хората и да се съвземем.Кви библий,кви глупости говорим?От кога няма сведения за божествена намеса - ами от както човек е взел да мисли със собсвената си глава и е спрял да пада на колене щом започне да се гърми.Ето ги мойте аргументи; Няма богове и следователно вероучението като такова е абсолютно излишен предмет за училищно изучаване.Що не вземат да ги учат на магьосничество?!?Да продължавам ли?Мисля че няма смисъл защото и това което съм написал няма да бъде прочетено и асимилирано.
              Значи, казваш Господ е манипулатора, така излиза от твоят пост, всъщност си прав.А какво има и няма ще разберем абсолютно всички в един момент, бъди сигурен, животеца ни е толкова кратък.
              Какво е обида и неправда тогава, щом отхвърляш Библията, там пише кое добро и зло, според Умрелия и Баща му, както ги наричаш ти? Излиза, че е правда е да бъдеш окраден, набит и изнасилен, защото това ти носи добри матерялни облаги, няма Господ, няма и кой да те съди тук....всичко си е наред.Или пък да вземе да горим крадците и да бесим прелюбодейците, така трябва, какво му мислим, може и нещо друго да измислим, например да си направим Мавзолей на Вожда, то май скоро го събориха у нас, а на други места още Му се кланят на кожените останки и дават милиони за подръжката им.
              Ако смяташ, че можеш да отмъстиш щом това е правилно, иди и гръмни няколко наркобоса или пък съседа, щото ти е окрал ябълката.Пък внукът му ще отмъсти на теб, правнука ти пък на неговия и така ще си бъде супер, подобни нрави има в Албания все още.
              Last edited by fred; d.m.y г., 21:58.
              Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
              Нагоре по стълбата, която води надолу
              sigpic

Comment

Не ми слагай епитети колега!
                Вземи прочети какво се опитвам да обясня на няколко дървени глави ... пък тогава ме убеждавай в каквото и да е
                А ако направиш и разлика между познание и вяра ... особено ако разбереш и къде в цялата работа е религията... какво общо има тя с етиката и морала и как ги е формирала и ги формира (това дето социализма го съсипва да същото), може би ще спреш да се пениш като турски сапун и ще се замислиш дали познаването на нещо може да е вредно.

Comment

• Неразбирам примерите които даваш,излиза така че все едно искам мавзолей или саморазправа за окрадената ми ябълка?!Според теб библията ли е книгата с железни закони?От нея ли разбираш кое е добро и зло?

Мога да седя на една маса,с хора с всякъкво вероизповедание.Може да са ми приятели,комший и дори роднини.Но ако утре тези същите заплашат държавата,семейството или жената и детето ми,повярвай!Аз ще бъда този който ще се бие до смърт,не господ,не вярата не никой,аз (ти,ние) сме това в което трябва да се вярва.Аз съм ти приятел,може да разчиташ на мен всеки един момент,освен този (момент) кога се обърнеш срещу мен (не духовно,верски или политически) а,физически.Между другото погледни какво ни обединява тук (за форума говоря) една марка автомобили,една идея,един дух И въпреки че спорим,аз не си създавам врагове,защото "мненията са като задниците - всеки си ги има"

Само те моля,колега; внимавай за " нагоре по стълбата която води надолу" Изпитвай съмнения към нещата които неможе да "пипнеш",само така (според мен) може да запазиш идентичноста си като човек и индивид в този объркан свят (периодично "раздрусван" от верски войни)

Съжалявам че пиша "остро" в някой постове,лесно се паля (с буквите)

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    Всички тук говорят за контрол, за подтискане и манипулиране... а забравят, че сме общество плод на най-съвършената машина за подобни извращения... крайно - социалистическата.
                    Колко от митовете дето талибанствате в тяхна полза са родени от нея да се замисляте?
                    Пак казвам, познаването на основните вероучения... принципите им... основата на доктрините им НЕ вреди!
                    - Намалява се възможноста за манипулации на верска основа.
                    - Премахва се одаята на друг/чужд от редовия последовател на тези учения.
                    - Отнема се възможноста на разни "учители/пророци" да злоупотребяват с религията.
                    Не си прав! Нали точно тази същата машина за подтискане и манипулиране работеше със задължителността. Не беше ли точно по това време модерно всички различни да са "ВРАГОВЕ". Че сега се получава същото - според някои от религиозните хора всички трябва да сме техен образ и подобие.
                    Манипулиране и подтисничество има тогава, когато човек няма избор. Различния е враг. Това е точно по начина по който се процедираше при същия тоя комунизъм - нали! Всеки има правото на избор. Моя избор е да не вярвам в тази религия. Колкото до:
                    .
                    Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                    - Намалява се възможноста за манипулации на верска основа.
                    - Премахва се одаята на друг/чужд от редовия последовател на тези учения.
                    - Отнема се възможноста на разни "учители/пророци" да злоупотребяват с религията.
                    За да няма злоупотреби с вярата - всеки сам трябва да си я избере. Да може да бъде запознат и да реши в какво вярва и в какво не. Да познава останалите и да не ги смята за врагове. Ама май прекалено дълго сме живяли в строеве, в които егалитаризма е най-висша ценност.
                    Неколкократно се пише как без християнство се отваряли врати на сектите - бе да му се невиди, аз като не съм християнин защо не съм станал сектант?!? Защо по-голямата част от приятелите ми, които също разсъждават като мен не са станали сектанти?!? Или това за приказките за вещици, приказки подобни на: "Рейгън - враг номер едно на Тутраканска селищна система".
                    Моето мнение е, че за да се предпази от секти/вещици на човек му трабва акъл в главата. Дали човек атеист, християнин или мюсюлманин няма значение за да се подведе по секти за мен е тъп, нискообразован и ограничен.
                    [/QUOTE]
                    Пак казвам, познаването на основните вероучения... принципите им... основата на доктрините им НЕ вреди![/QUOTE]
                    С това съм съгласен. Не вреди. Но само и единствено когато е предоставено като информация, а не като абсолютната истина. Когато се познава, както Търтея казва, съседа Аврам и комшията Хасан. Тогава не вреди, дори може да бъде полезно. Затова в постовете си по нагоре попитах кой какво разбира под вероучение, ама много малко от застъпниците му отговориха. Питам се защо ли? За мен вероучението се свежда до изучаването и абсолютизирането на една определена религия - с това няма как да бъда съгласен. Това е предпоставката за: "Рейгън - враг номер едно на Тутраканска селищна система".
                    Last edited by Ramsezsh; d.m.y г., 22:39.
                    Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                    Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

• Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                      ...А ако направиш и разлика между познание и вяра ... особено ако разбереш и къде в цялата работа е религията... какво общо има тя с етиката и морала и как ги е формирала и ги формира (това дето социализма го съсипва да същото), може би ще спреш да се пениш като турски сапун и ще се замислиш дали познаването на нещо може да е вредно.

Етика,религия,морал - оплетени са като волски черва.И колко различни са хората като мислене,за да има еднакво схващане?
                      Познанието не е вредно,само начина му на "поднасяне" е.За мен и теб дали е вредно,а какво ще кажеш за 8-9,12 годишни хлапета?

Между другото съм забелязал че истинския турски сапун,не се пени

Comment

• Първоначално публикувано от Alfa Pilot Покажи съобщение
                        Чел ли си (поне) Библията?
                        Ей, направо те пропуснах тоя път. Да ти кажа честно, съдейки от всичко, което написа мога да ти гарантирам че съм чел доста повечко от теб. За разлика от теб казах ясно какво мисля!

Comment

Неразбирам примерите които даваш,излиза така че все едно искам мавзолей или саморазправа за окрадената ми ябълка?!Според теб библията ли е книгата с железни закони?От нея ли разбираш кое е добро и зло?

Мога да седя на една маса,с хора с всякъкво вероизповедание.Може да са ми приятели,комший и дори роднини.Но ако утре тези същите заплашат държавата,семейството или жената и детето ми,повярвай!Аз ще бъда този който ще се бие до смърт,не господ,не вярата не никой,аз (ти,ние) сме това в което трябва да се вярва.Аз съм ти приятел,може да разчиташ на мен всеки един момент,освен този (момент) кога се обърнеш срещу мен (не духовно,верски или политически) а,физически.Между другото погледни какво ни обединява тук (за форума говоря) една марка автомобили,една идея,един дух И въпреки че спорим,аз не си създавам врагове,защото "мненията са като задниците - всеки си ги има"

Само те моля,колега; внимавай за " нагоре по стълбата която води надолу" Изпитвай съмнения към нещата които неможе да "пипнеш",само така (според мен) може да запазиш идентичноста си като човек и индивид в този объркан свят (периодично "раздрусван" от верски войни)

Съжалявам че пиша "остро" в някой постове,лесно се паля (с буквите)
                          Ми по скоро ти намеквам, че това добро и зло, е плод и на книгата за която говорим, а отхвърлянето и води до това, което споменавам.Точно най големите гонители на църквата всъщност строят мавзолеите и се кланят на разни селски пророчици.Железни закони в Библията няма, ако не броим 10 заповеди, това е моето мнение.

Добре е да се бориш, никъде в Библията не се говори обратното, това което цитираш ти е по скоро извисяването на личността, над простотията и пошлостта, нещо което не е лесно.Но не можеш да отречеш, че не случайно смяната на вярата е най сложно изпитание.Не случайно в някои случаи по време не турското подтисничество в определени моменти се е прилагал този метод, тогава ти е необходима най голяма твърдост.
                          За верските войни съм писал и преди-с две думи, човек ще се избива по всякакви поводи, бъди сигурен, поводи има, войните са не заради поводите.
                          А относно пипането, съм на обратното мнение, точно там понякога се крие истината, то има и Тома Неверни и в Библията.
                          Но я се замиили-всички открития на човека не са ли точно "пипане в тъмното", ако знаеш например какви дебати са се правили по време на строежа на първия железен кораб.Така или иначе, построен успешно, той не е имал успех, поради факта, че е изпреварил времето си.
                          А няма проблем и аз се паля понякога в спора с писането, но това не трябва да бъде така и аз се извинявам, ако съм прозвучал така, няма какво да се палим толкова.
                          Last edited by fred; d.m.y г., 22:53.
                          Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                          Нагоре по стълбата, която води надолу
                          sigpic

Comment

• Аз пък сигурно за 10 път ще напиша какво имам предвид под подобно обучение, ама явно четете на диагонал
                            Нямам предвид свещеника с кандилото в училище Х ... имама в училище У ... и т.н.
                            Имам предвид точно обратното, предмет който да запознава децата с основни понятия на вероученията, принципите им и основите им.
                            И не съм обвързвал липсата на християнство със сектите, а липсата на познания... та пак опираме до горното.
                            Колкото до етиката и морала... хич не са толкова оплетени... даже бях чел дефиниция в 2 реда която ги описваше перфектно... но пусто не помня къде.
                            В преразказ, етиката е набор от правила за отношения между индивидите, а морала е оная част от етиката която заменя индивидите с обществена група и набляга на правилата която тя налага на индивидите в нея.

Comment

• Последно уточнение ; вяра не сменям,поради причината,че просто невярвам в такава.
                              Добро и зло - плод на наученото от родителите ми.
                              Аз не гоня християните или църквата,казах го и по-нагоре (имам абсолютна търпимост към всякъква религия) за мен е без значение дали ще ти направя място на плажа,за да изпълниш обедната си молитва към Аллах.Или ще ме събудиш в неделя от църковните камбани Искам да получавам същото уважение и да ми се пази неприкосновеноста на личните виждания и интереси.

Въпросните "пипания" са били с цел прекрачване пределите на познатото (в разрез с църковните виждания) и всички открития са били с цел знание,неприсъщо за църковната институция.

Comment

Добро и зло - плод на наученото от родителите ми.
                                Аз не гоня християните или църквата,казах го и по-нагоре (имам абсолютна търпимост към всякъква религия) за мен е без значение дали ще ти направя място на плажа,за да изпълниш обедната си молитва към Аллах.Или ще ме събудиш в неделя от църковните камбани Искам да получавам същото уважение и да ми се пази неприкосновеноста на личните виждания и интереси.
                                Браво!!! Точно, кратко и ясно казано!!!

Comment

Working...
                                X