Известие

Collapse
No announcement yet.

'Да живееш, сякаш няма бъдеще'

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• 'Да живееш, сякаш няма бъдеще'

Днес ми изпратиха тази статия http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3290131. Намирам я за уникална - защото напоследък никой не си е позволявал да нарече нещата с истинските им имена, и то подплатени научно (или поне аз не съм чувала). Признавам, че нямам представа кой е този човек. Ще потърся в Гугъл Просто в момента съм потресена защо единици виждат очевидното...
    GTV 2.0 TS '95
    Alfa 145 1.6 Boxer '96 - ex

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
    Днес ми изпратиха тази статия http://www.vesti.bg/index.phtml?tid=40&oid=3290131. Намирам я за уникална - защото напоследък никой не си е позволявал да нарече нещата с истинските им имена, и то подплатени научно (или поне аз не съм чувала). Признавам, че нямам представа кой е този човек. Ще потърся в Гугъл Просто в момента съм потресена защо единици виждат очевидното...
    Аз обаче не разбрах къде му е научната подплата!?
    Lexus IS200

Comment

Не бъди много критичен към мен Звучи ми обосновано, а в началото - като човек, който е наясно с историята. Във всеки случай ми звучи различно от всичко, което гледам всеки ден по новините.
      GTV 2.0 TS '95

Comment

Дори тези неща да ги знаем, а съм сигурна, че много хора теоретично ги знаят, дори да не ги казват на глас, какво правят те по въпроса?
        Ако парите ти стигат, значи нямаш въображение.
        AR 156, 1.6 TSpark 2000г на метан - R.I.P.

Comment

Поредната констатация на отдавна известни неща и то само на част от тях.Не особенно съдържателна критика.Поредното бъркане на селянин със селяндур.Липса на виждане за изход от ситуацията и т.н.

Да,живеейки така,нямаме бъдеще.В същнотс нямаме и настояще,а от миналото си така и не извадихме поука.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Незнам, но все пак аз виждам положителна промяна. Все повече хора има, които осъзнават, че не може така да се живее.

Най- простия пример- вече много по- малко коли се бутат на кръстовищата да минат най- отпред.

Според мен не е нужно, като общество да се променяме, а точно обратното- всеки да се промени сам за себе си. А промяната на обществото, като цяло е следствие.
            Lexus IS200

Comment

Първоначално публикувано от Mind_Control Покажи съобщение
              Незнам, но все пак аз виждам положителна промяна. Все повече хора има, които осъзнават, че не може така да се живее.

Най- простия пример- вече много по- малко коли се бутат на кръстовищата да минат най- отпред.

Според мен не е нужно, като общество да се променяме, а точно обратното- всеки да се промени сам за себе си. А промяната на обществото, като цяло е следствие.
              За първата част,за съжаление не си прав.Може би там,където все още има функционираща икономика и съсредоточаване на някакъв интелектуален потенциал,нещата изглеждат така.Като цяло обече,не.
              Колкото до обществото,то е сбор от индивиди и в този смисъл носи техните черти.Промяната наистина трябва да започне от индивида.
              Все по-често си мисля,че по този начин могат да управляват само слепци.Оскотяването на нацията неизбежно ще доведе до катастрофални последици,най-малко защото образованият човек има "слабостта" да мисли за последиците,а оскотялата и гладна маса е природна стихия.
              Last edited by myato; d.m.y г., 13:00.
              Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Нищо ново под слънцето...
                Не знам, какво ви впечатли тази статия...

А относно положителното ни развитие, аз за момента, не го виждам и моето мнение е, че затъваме все повече и повече и в морален и в финансов и в какъвто се сетите аспект.

Comment

Първоначално публикувано от pinkmousy Покажи съобщение
                  Ми списва в Дневник, води се социален антрополог или нещо от сорта, доста интелигентен и начетен, но много бъркаш, ако си мислиш, че единици виждат очевидното, тоест повече са, но като цяло винаги са малцинство.
                  Всъщност за най голяма нерадост на комунистите, тоя човек е дваж по остър към тях и БСП в частност, когато бяха на власт.Тоест, не трябва критиците на бойко в червено, да се мислят, че Харалн ги привества едва ли не, просто той е реалист.Прочети какво е писал за тройната коалиция и за царя примерно.А напоследък, както винаги определени хора винаги са назовавали нещата им с точните имена.
                  Но какво от това, отделно си мисля, колко бил прав Ленин за гнилата интелигенция, тосест безкрайно отвлечено бъбрене.
                  За пример-Левски, Раковски, Караджата и още хиляди знайни и незнайни българи, давам пример от нашата история не са били най начетените хора навремето, но определено са били най действените и ефикасни реформатори.
                  А Гласове, вестника, бе издание на дебелия и мазен Явор Дачков, който се продаде за пари и сега е зам главен редактор на в-к Галерия /на Трактора /.Такова падение не бях очаквал от тоя, дачковия имам предвид.
                  Реакцията ми е, че естествено че има умни хора, но те винаги са били малцинство и винаги ще бъдат такива.Масата е бавна, инертна и трудно се пренайстройва.Тя не се впечатлява от приказки /то донякъде си е и правилно това/, а повече от действия.Та затова имаме и българска поговорка-докато мъдрите се намадруват, лудите ще се налудуват.
                  Та каквото и да си четем и пишем, честно казано полза почти няма.
                  Last edited by fred; d.m.y г., 23:31.
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Нормално е да се чувстваме в безизходица. В цяла Европа хората са супер депресирани от икономическата криза, камо ли ние дето сме в криза от 20г. Все пак оптимиста винаги ще живее по-добре от песимиста при равни други условия
                    sigpic
                    156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                    "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Най-чудно ми е, ВИЕ, очи, уши и акъл нямате ли си?!
                      sigpic

Comment

Ето ви един оптимист:
                        http://society.actualno.com/news_317260.html

хахаха, човека си прави планове за следващите 10г
                        sigpic
                        156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                        "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Хаха този винаги ме разсмива, толкова е трагичен, че просто не мога да го приема сериозно.
                          GTV 2.0 TS '95

Comment

след 10 години ако продължават така нашите управници, ще сме умрели от глад и няма да има как да напуснем БЪЛХАРИЯ със извинение за думата с главни букви-грешката не е случайна
                            A.Р.33 vl 1.4 2карба 90г. Няма я вече!

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                              Ето ви един оптимист:
                              http://society.actualno.com/news_317260.html

хахаха, човека си прави планове за следващите 10г

Според мен човека си е за затвора за следващите 10 години, та и да иска да не може да напусне България.
                              Ден без бира е загубен ден!

Ex Alfa Romeo 159 2.4 JTDm
                              Ex Alfa Romeo 146 1.4 Junior

Comment

Working...
                              X