Известие

Collapse
No announcement yet.

Надига се революция срещу култа към скоростта

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Направи ми впечатление един израз от статията - "дни, в които нищо не правиш"...
    Хубаво е да ги има, ама не се сещам за много такива в последно време.
    Аз бих нарекъл това движение "Антистрес" например... Сигурен съм, че всеки може сам за себе си да прецени до каква степен иска 'да успокои топката'; малко хамериканско ми се струва да чакаш да ти кажат, че е по-добре да ядеш супа вместо бургер примерно.
    166 2.0 TS - back in the game - 10x 2 164td!!
    x145 1.6 boxer

Comment

Ами много неща зависят от нас, ама не е лесно да обърнеш кормилото
      Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
      Нагоре по стълбата, която води надолу
      sigpic

Comment

Днеска, точно това се опитах да направя.
        Издържах точно до 14 00 и ме хвана бяс!
        Опитах всичко, но точно след половин час излязах и започнах да се занимавам с простотии, само и само да не пощръклея повече!
        Явно това си е диагноза и няма къде да се денем!
        На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
        Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.

Comment

Ако денонощието беше 30 часа ,щеше да ми е достатъчно и щях да я карам с по нормално темпо ,но това е едно от нещата ,които не могат да бъдат променени.
          Имах един колега преди време ,босненец ,та на тоя човек мотото беше "Човек трябва да ради нормално и да получава нормално" ,което си е самата истина ,просто трябва да харесваш живота си за да го осъзнаеш и за да ти стига времето.
          Сега се замислям и свързвам забързаното ежедневие единствено с трупането на състояние и постигането на цели. Преди няколко години работех в Норвегия ,една от държавите с най-висок стандарт на живот. На по спокойно място не съм бил никога ,хората нямат грижи ,всичко им е уредено и съответно не бързат за никъде. Истината е някъде там.
          Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
          Fiat Bravo II 1.4 90hp
          sigpic
          Poor is the man whose pleasures depend on the permission of another!

Comment

Не се залъгва, майка ми е пенсионер, по цял ден си е в къщи и времето не и стига за много работи, мдааа
            sigpic

Comment

Навдига се революция,но не към скороста Революцията на човека е насочена към тези които го спират да лети по-високо и по-далече.

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

според мен всичко опира до отделния индивид.има хора които не могат да стоят на едно място,ще луднат трябва постоянно да се занимават с нещо.
                аз не съм така когато работя,работя.дни наред мога да държа на напрежение но после си почивам.при всеки е различно,но да ми харесва да живея на пълна пара,не трябва да си има някъв баланс,да си свършиш задълженията и почивка.
                brava 1.4 sx
                alfa 156 1.8

Comment

Ясно е че има различни хора, ама като си помислиш-филма "Модерни времена" или пътеписа на Алеко "До Чикаго и назад", има и други творби, отразяват същата тенденция, която е видна и сега, може би оборотите сега са определено по високи.
                  sigpic

Comment

Точно по повод тоя живот на високи обороти ако знаете как искам да ида да живея някъде сред природа, в къща с ливада отпред и хич да не мисля за срещи с клиенти, за оферти, договори, планове, плащания и други простотии...
                    но дали ще...
                    Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Comment

Аз съм го измислил малко по-компромисно. Целта е къща на село (нали съм селянче) и работа тук. Трябва от нещо да се живее, все пак.
                      I just have a hunch that Stalin is not that kind of a man. I think that if I give him everything I possibly can and ask for nothing from him in return, he won't try to annex anything and will work with me for a world of democracy and peace
                      Roosevelt

Comment

Сложно е, всеки иска спокойствие, а цената му се заплаща по някакъв начин.Аз съм роден в голям град и расъл в провинцията при баба, докъм 1 клас.Обичам и големия град и малките градчета, а и села.Няма лошо, всеки да харесва и избира как да живее.През зимата обаче все ме тегли към големия град-кафената, кина, кръчми, театри, пусти улици, фенери или каквто там свети, иначе обимач и малките градчета, както и спокойното ежедевие на селото, особено през лятото или есента.
                        Добре е, обаче и в големия град да се поуспокои това гонене на Михаля, добре е, ама е почти невъзможно да стане, поне сега.
                        Last edited by fred; d.m.y г., 17:04.
                        sigpic

Comment

И за сега и за в бъдеще,няма да спре стремежа на човек да се развива.А ако това стане - познатия свят ще е нещо съвсем различно.

Comment

Човекът не се развива, развива се обществото, баааавно и полееека.
                            Ако утре ни удари един Тунгуски метеорит или бомба, точно след 2 седмици всички оцеляли ще са с манталита на човека от пещерната ера.Както братята на Йосиф са го убили, според тях де, заради завистта си, така и днес пак някой ще те пречука, заради това, че си го засякъл примерно.
                            Last edited by fred; d.m.y г., 16:01.
                            sigpic

Comment

Да,много вярно!Има една книга на С.Кинг - Сблъсък,там има подобен сценарий,смъртоносен грипен вирус,100% смъртност,и съвсем незначителна част от хора с изграден имунитет срещу него.В крайна сметка човек наистина се завръща към първобитните си инстинкти.В последните 2-3 години света като че ли спря с този бесен прогрес.Сега сме като в затишие пред буря,а какво ще се случи.......?

Comment

Добре е човек да умее да сменя ритъма - когато работи да го прави всеотдайно и отдаващо на естественото забързано ежедневие, а когато почива да е изцяло, откъсващо от реалната действителност.
                                Който умее да го прави се чувства добре, но това е малко трудно постижимо и е въпрос на психика, като се има впредвид, че го прави и с други близки хора.
                                Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
                                Alfa Romeo 166 2.0 TS '02
                                Alfa Romeo GT 1.9 JTD '05
                                sigpic

Comment

Working...
                                X