Известие

Collapse
No announcement yet.

Старите коли с яки данъци от 2012 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Като ти сложат 500лв данък и като ти спрат колата от движение(или конфискуват направо) щото не си го платил, ще те питам дали ще си караш 33-ката.
    И така трябва да е - на никой не трябват 30 годишни бангии - ако имаш да даваш 500лв за тази бангия то си я обичаш изключително много и ще даваш и 1000лв годишно да си я поддържаш.
    ALFA 156 1.9JTD '98
    ALFA 159 2,4JTDM Q4 2007

Comment

75twinspark

Като ти сложат 500лв данък и като ти спрат колата от движение(или конфискуват направо) щото не си го платил, ще те питам дали ще си караш 33-ката.
      И така трябва да е - на никой не трябват 30 годишни бангии - ако имаш да даваш 500лв за тази бангия то си я обичаш изключително много и ще даваш и 1000лв годишно да си я поддържаш.
      Благодаря за мнението колега,на мене МИ трябват 30годишни бангии (имаш ли?????),а колко ще плащам не е твоя работа.
      75 TwinSpark -син- ex,75ts зелен
      75 ТУИНСКРАП-сив,+75 2.5 V6 черен
      75 2.5 V6 Milano Argento-червен,75 2.5v6 сив.164 3.0 12v
      75 ТУИНСКРАП-червен, + 75TwinSpark-бял,164 3.0 24v

Comment

Първоначално публикувано от Perdaha Покажи съобщение
        и що да се забранява,ако колата си е технически ок къв е проблема,как така нещо ще се забранява ква ще е тая държава да не сме по-времето на живков,аз примерно искам да си карам 33-ка и ко....Пълни тъпотии се говорят понякога тука!
        Бих те посъветвал за малко повече уважение и да помислиш малко преди да определиш нечие изказване като тъпотия. Предложението ми може да има и някой друг пропуск, но затова точно не съм депутат (или може би точно зарди това трябва да стана). Но ако искаш отговор на моята тъпотия ще ти кажа, че подобни коли ще минават в графа ретро автомобил, за който ще си има съответните днъци. Но в случай, че продължаваш да не разбираш тъпото ми иказване ще ти подскажа, че говоря за масовите автомобили. Все пак колко са тия дето се занимават с ретро автомобил? Пак ти казвам, че става въпрос за масата, която се движи по улиците и се ипозлват като ежедневни коли било то за лична уподреба, служебни или за грдски превоз.
        The greatest of all scientific hobbies!

Comment

Уффф, моята последна бангия е само на 20 години. Кво ще праим сега?

Volvo XC90 D5 '06
          Alfa Romeo Spider 2.0 '90
          Lancia Ypsilon 1.2 '00

ex Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Distinctive '02
          ex Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '00
          ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD Q2 '99

Comment

Първоначално публикувано от Bottata Покажи съобщение
            Виж ти, а глупавите германци ги освобождават от данъки, тия 30 годишните, при това заплатите им са доста по големи от нашите и правят бая коли собствено производство.Иначе те стимрилат с 2500 евро, ако си смениш автомобила, поне 9 годишен с нов, това всъщност бе временна програма, като целта бе да се стимулира покупките в кризата.
            Та може да има данъци по високи, ама какви точно и как е устроено това в ЕС, защото да не се залъгваме, това е поредния опит да се пълни хазната, за да се източи после от консултанти например.
            Кой ще иска да кара дърта кола, ако взимаме средна заплата от 3 или 5 хиляди лева?
            Ето една статия, която касаае всъщност данъци и акцизи, не пряко автомобилите, но се отнася до същото, за което говоря.
            http://money.ibox.bg/news/id_160915293

Малко пасажи от нея:
            ................Акцизите, като официален начин за държавно препитание в нашата страна, достигнаха върха си и то под формата на самоцелен държавен грабеж. За размера на този грабеж можем да си представим от количествата стоки, които се облагат с акциз.
            Знае ли някой, колко милиона литра гориво вкарват в хазната по 1.50 лв.на литър, колко милиона литра алкохол вкарват в хазната по 4.50 лв на литър, знае ли някой, колко милиона кутии цигари носят по 3.20 лв. на брой. За пропан-бутана и метана да не говорим.
            ............
            И това е така, защото в основата на тази средна класа стои максимата "не е важно колко взимам, а е важно колко ми остава" и понеже управляващите в нормалните държани знаят тази максима много добре, те не натягат бурмите до безкрай, защото добре знаят, че горивата се произвеждат за средната класа, че тя е главният консуматор на енергия, че тя е пасажер номер едно в самолети и кораби, тя пълни курортите, тя плаща винетките и таксите, нейните коли и камиони изминават милиарди километри, тя пълни молове и хипермаркети, осигуряваща препитание на милиони и тя доброволно пълни доволно хазната, но с приличие, нещо което нашият министър Дянков забравя.У нас непрекъснато се акцентира за слоеве на населението, които имат проблеми - пенсионери, хронично болни, социално слаби, а се забравя, че тези проблеми държавата решава пак с парите на средната класа. ....."

Та стига с тия лакардии за екологията, аз повярвай съм голям еколог, ходя на работа с метро, плащам данъци, не убивам животни, не строя къщи и хотели, не си хвърлям боклуците където ми падне, не паля горите и т.н., Мразя да ме взимат за балък, ама у нас балъците са най многобройни нещо.
            Каква екология в свят, който се изсичат горите посвеместно, избиват се животните и рибата, за да може човешкия търбух да бъде преситен или да си начешем крастата, а накрая, дай да обложим старите коли..., видите ли те са виновни за глобалното затопляне.Бе не ви ли идва на ум, че това е добре организирана кампаня за произвоство на скъпи продукти, с чието производство се замърсява още повече природата и се изскмукват суровините и, а печалбите отиват в едни и същи ръце.
            Last edited by fred; d.m.y г., 19:55.
            Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
            Нагоре по стълбата, която води надолу
            sigpic

Comment

Много хубава статия, лошото е, че на въпросният Дянков са му през кръста истините в нея.
              Докато си траем и търпим, ще ни мачкат - нищо няма да се промени!
              Alfa Romeo 166 3.0 V6
              Alfa Romeo GTV 2.0TS - няма я вече.

Comment

Колеги, статии... пререкания... обяснения.
                А истината е проста... паре у бюджето нема...
                Пък те "новите управляващи" и те искат да бръкнат в кацата с меда. Е първо трябва да я напълнят...
                Познайте на чий гръб!!!
                Welcome to the real world

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

Първоначално публикувано от morfius Покажи съобщение
                  Колеги, статии... пререкания... обяснения.
                  А истината е проста... паре у бюджето нема...
                  Пък те "новите управляващи" и те искат да бръкнат в кацата с меда. Е първо трябва да я напълнят...
                  Познайте на чий гръб!!!
                  Аз не мисля че няма! Просто потъват с невероятна скорост!

Даването на газ, води до пристрастяване!
                  Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                  Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Първоначално публикувано от Furious 155 Покажи съобщение
                    Аз не мисля че няма! Просто потъват с невероятна скорост!
                    Колега, като потънат има ли ги?
                    За да продължат да потъват нали се сещаш коя поред кожа на стадото трябва да се свали?

Друг е въпроса, че подобни идеи като тази от темата са по-скоро популизъм със цел настройване на части от обществото с/у други... добре го е овладял тоя номер ББ.
                    Как някоя гилдия изпищи от това, че ги правят на маймуни ... веднага скачат няколко души да дават примери за космически цифри в нея ... пък после нещата не се оказват точно такива.
                    Но стадото почва да сочи с пръст и да псува... нали най-си умеем да завиждаме и злобеем.
                    И ще си ни изклатят по новотодорживковски манталитет.
                    Last edited by morfius; d.m.y г., 22:02.

Алфа Ромео 156 2.4 JTD (01г.); Алфа Ромео 146 1.9 TD (98г.); Лада 21051 - Бивша.

Comment

• Поредното изказване на господин Дянков показва както обикновенно неговата отдалеченост от родната действителност .Сега ще подкрепят тия които наливат кинти в партийната каса,а когато наближат избори ще охлабят положението за да станат пак симпатични на електората......Аз като стопроцентов Българин веднага се замислям за една вероятна схема - да отрегистрирам колата от данъчното и да си я карам,например с нотариално прехвърляне на чужд гражданин дошъл на екскурзия-това струва сто кинта, а данъка и в момента е двойно повече.Шегувам се, разбира се ,няма заради един Дянков да ощетявам държавата я!

Comment

• Не знам дали знаеш, ама няма връзка между КАТ и общините, понеже на Дянков му дреме, та бая народ има нерегистрирани с години коли, или са сменели по няколко вече.Ама за това Дянков или който и да е, не си мърда пръста.
                        Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                        Нагоре по стълбата, която води надолу
                        sigpic

Comment

• Интересната статистика беше, че според КАТ имало 400 000 коли в София, а според общината - 300 000. То само тази дивотия да беше...
                          Аз например отдавна им се чудя на Софийска вода и Топлофикация, какво точно им пречи да си свържат базите и да се знае абонатът Х колко точно дължи за подгряването на топлата вода според показанията на топлия водомер, а не веднъж годишно да преизчисляват, на база отчетения топъл водомер от дружествата за топлинно счетоводство...
                          Ама кое ли е наред, та тези елементарни технологични проблеми да са решени.
                          Две черни перли...

Alfa Romeo 156 1.6 Twin Spark '99 | Renault 19 1.4 Energy '93

Comment

• Офф, ама ако се въведе идеално енергийно счетоводство, как ще те товарят с чужди сметки или "загуби"?
                            Няма такова нещо като не може тука... има лапачи дето не искат!

Comment

Working...
                            X