Известие

Collapse
No announcement yet.

Старите коли с яки данъци от 2012 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

То ва в България да си обикновен човек е по трудно от колкото да си в джунглата.Само се чудят как да ти земат и последния лев от джоба.

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
      Аз мога да си поддържам колата,но защо според теб трябва да плащам 450 лв. данък,а жигулите 20 лв.,какво стимулира това според теб.Хората да карат все по-стари коли,които замърсяват неимоверно,ти скоро закачал ли си кола на газ анализатор,та да те питам.Ясно е че нещата няма да станат лесно,нито по правилния начин,тва е така от 20 г.,НО,има едно голямо НО.Повярвай ми аз в момента съм задължен да си плащам данъка,заради лизинга,но като изтече,повярвай ми ако нищо не се е променило,НЯМА да го плащам

Ако данъците за старите коли се повишат,хората ще се замислят дали има смисъл да си купуват стари коли,извинявай но всеки който работи по нормална работа може да си позволи кола на лизинг,па била тя и 3-4 годишна
      Колко ти е данъка колега мойта е регистрирана софия област СА и данъка е 403лв
      Alfa romeo GTVex
      Alfa romeo 159 08"16V JTDmex
      Audi A6 Avant 09" 3.0 TDI S-line Quattro
      Аudi A3 1.8 20V 02"

Comment

Така като гледам, в момента цената на горивото в България е на европейско ниво. Какво ще стане ако добавят още стотинки към сегашната себестойност на литър гориво ? А гледам се гласят вече, тъй като щяло да има много инвестиции в петролните бази за връзка с митница и НАП.
        AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
        Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
        sigpic

Comment

Първоначално публикувано от dilian alfa gtv Покажи съобщение
          Колко ти е данъка колега мойта е регистрирана софия област СА и данъка е 403лв
          450 лв.
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Като стана дума за горива.Скоро по телевизията споменаха че родната полиция зарежда на около 4,50 лв за литър.Не разбрах защо им е толкова висока цената ?И сега си разпределят 12 000 000 лв за гориво.
            CUORE SPORTIVO 164 +,156 2.4 TI +++, 159 TI +++,Alfa Romeo Arna 1.3 TI
            Fiat Uno Fire,Fiat Tipo Gran Turismo,Fiat Bravo, Fiat Grande Punto, Fiat 1500 Lunga,Fiat 850,Fiat 1300/1500

Comment

450 лв.
              еми на една панда от старите е 4 лв ..... ама и разликата между двете коли пак е толкова голяма колкото и в данъците ..
              sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Данъци, винетки, прегледи, и какво получавам насреща --> темерути просещи бакшишче ей така от заядливост, отвратителна инфраструктура, никакви условия зимата!!!
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

450 лв.
                  Данъка на фиатчето последния път кога плащах беше 28лв и некви стинки.Последно бащата го плаща и каза че е вдигнат 32 или 35лв забравих,обаче брава-та е 80к.с и като сложат катализатора щото е под 100к.с цената се дели на две и затуй толкова тънко.Алфата е 144к.с там не ебават катализатор и е 160 -180,не помня вече.Тва за Ст.Загора са цени.
                  brava 1.4 sx
                  alfa 156 1.8

Comment

Скоро плащах данъците на колите:
                    За Алфата - 330 лв ,. за Форда 8 лв ...
                    sigpic166 TS 2.0 1999 ГИ

Comment

Не мислите ли че положението става нетърпимо?!Тези "управници" дали се замислят че си играят с много опасен огън??

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от митака-пловдив Покажи съобщение
                        Не мислите ли че положението става нетърпимо?!Тези "управници" дали се замислят че си играят с много опасен огън??
                        Ами не е чак толкова опасен - "материала" е трудно запалим и не гори равномерно, като примерно френския такъв, както и много други...
                        sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Не,не мисля така! Все още не сме са научили че свободата е наша,че те са там,заради нас.Те го знаят и ги е страх!!Били сме 5 века овчедушен народ,нека не ги правим още 5!Трябва малко,наистина малко да се запали искрата която прерастна в стихия и за малко не опожари клоаката,наречена парламент през 1997.
                          Защото идва време в живота на хората,когато безмилостните и криминални идиоти,които си играят с масите,за собствени облаги.Правят фаталната грешка да се самозабравят в "развлечението" си.Тяхното налудничево забавление,нуждата им да подтискат хората отива твърде далеч,като помитат всяко чувство за сигурен живот,отнемат всяка свобода.
                          Отнемайки и последното парче от това което сме изкарали настъпва времето когато хората немогат да се грижат за семейството и себе си!ЗАдушавайки гласът им с корупция и закони.Помитайки ни с чрез правилата на насилието,където няма справедливост за нас - тези с които си играят и ние хората няма къде да отидем!
                          Когато тази налудничева игра отиде твърде далече,идват времена когато хората няма вече какво да губим!Тогава ще настъпи времето в което човешкото съзнание ще се освободи,ще дойде време когато ще загубим страх от държава,полиция,закони...И тогава човек става именно такъв какъвто трябва да бъде - непобедим и свободен.Той става свободен да прави каквото е необходимо,без да се страхува за живота си или за бъдещето си.И той ще поеме контрол над съдбата си.Изтръгвайки я от ръцете на тази бруталност наречена държава и власт.
                          За всяко действие което предприеме,ще е наясно че трябва да направи нещо,защото няма бъдеще и връщане назад.Така че каквото и да избере - ще е за добро.Ако се стигне до задънена улица,едно нещо свободния и безстрашен човек ще направи.Ще повлече със себе си колкото може повече от тези,които го задушават и поробват.С радост ще помогне в безкористен акт който да промени бъдещето на нацията.
                          Този ден ще дойде скоро,както винаги е ставало.Защото извратения ум на управляващите винаги се самоунищожава.Защото пристрастеноста им към парите и власта няма засищане.
                          Упражняват контрол,защото ги е страх от нас.И причината е само една - когато дойде този ден,всеки един от нас,ще излезе на вън и ще помогне на всички останали които зачита за свой братя.Защото когато на човек нищо друго не му остава,той става безгранично "силен" и това е най-непобедимото и страшно оръжие на тази земя!
                          Неискам да взимате думите ми за пропаганда или мен индивид от радикална партия Аз съм също като вас,имам работа,жена и дете (което е на път да се запознае със света след 4 месеца) Мисълта в каква страна ще му се наложи да живее ме изпълва с отвращение и сляпа ярост.Не вярвам в богове,не членувам в партия,но това не значи че съм безволев или безхарактерен!!Точно обратно - колкото повече човек се освободи от тази неща,ще разбере защо пиша в тези теми.
                          И още нещо,в нета има достатъчно малки "формаций",групи хора,които са на прага на търпимоста.Същите тези хора,както нас тук си имат форуми,правят си сбирки,обсъждат и коментират.
                          И това е само едно от нещата които ми дават надежда че не винаги ще е така,че ще дойде време когато отново ще сме на вън и света ще разбере за нас (визирам Жан Виденовото управление и стачките в цялата страна).Нека не бъдем отцепници когато това време дойде!

Аз не деля хората на големи и малки,а на велики и жалки...

Comment

Първоначално публикувано от rusiq86 Покажи съобщение
                            Данъци, винетки, прегледи, и какво получавам насреща --> темерути просещи бакшишче ей така от заядливост, отвратителна инфраструктура, никакви условия зимата!!!
                            Това е реалността.

Comment

Хубаво де. В цялата тая работа няма никаква логика. Щели да ни стимулират да купуваме нови коли. Ама цялата тая работа освен да ни препълни така или иначе претъпканите улици и паркинги да вземат да стимулират и бракуването на старите, за да може да се каже поне малко, че има някакъв ефект. Освен това обновяване на автопарк не се постига с вдигане на данъците. Така се събират пари от едно вече тежко положение, чието премахване не се състои в трупането на пари. С вдигането на данъците няма да се намали броят на старите автомобили, а само ще се подтикне към по-голямо неподчинение под формата на неплащане на данъци. Нека първо се дефинира ясно и точно понятието "стар автомобил" и ако това е да речем кола на повече от 7 години просто да се забрани регистрацията на подобни превозни средства. Едва тогава може да се помисли за различен вид стимулация.
                              The greatest of all scientific hobbies!

Comment

и що да се забранява,ако колата си е технически ок къв е проблема,как така нещо ще се забранява ква ще е тая държава да не сме по-времето на живков,аз примерно искам да си карам 33-ка и ко....Пълни тъпотии се говорят понякога тука!
                                Alfa 145 1.4 t.s

Comment

Working...
                                X