Известие

Collapse
No announcement yet.

Старите коли с яки данъци от 2012 г.

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Старите коли с яки данъци от 2012 г.

Интересно, как населението на най-бедната страна в Европейския съюз, с най ниските пенсии и минимална заплата 240 лв. ще си купува нови коли и ще плаща нови още по високи данъци за старите .
    Това стана ясно от изказване на вицепремиера Симеон Дянков ето линк към оригиналната статия: http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=646407
    sigpicAlfa 155 2.0 16v

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ, ДО 2012 Г. МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЩЕ СТАНЕ 500 ЕВРО......
    ALFA ROMEO 155 1.7 TS 8V-Ex; ALFA ROMEO 146 1.9 JTD-Ex; ALFA ROMEO 147 1.9JTD M-Jet 16V-Ex; ALFA ROMEO 159 2.4 JTDM

Comment

Принципно си прав, но аз не съм съгласен автомобил 2010 да плаща повече данък от такъв 1990-та година.
      Нали уж EKO го даваме....

Но лошото пак е проблема със стандарта на живот, а не като цяло идеята.

Comment

Пирфе

Цитат: 87% от колите в България са над 10-годишни......Броят на новите автомобили у нас бил пет пъти по-нисък от този в двумилионна Словения и 12 пъти по-малък от Чехия. - то затова дали си има причина? те българите купуват стари коли само щото данъците са им ниски. Нищо общо със стандарта на живот няма.
        Нещата ще се оправят като се вдигнат данъците.
        Утре С. Дянков ще твърди че отново сме с най-ниско данъчно бреме в Европа. Как става това последното не знам, не знам...
        Alfa Romeo 156 1.8 T.S,'98
        ZAZ Tavria 1.1, '95 - взеха я
        Pinky: "He that is gentle to the brutal will end up being brutal to the gentle"

Comment

Не може да се отрече, че има известна логика в това по-новата и по-екологична и ала-бала кола да има по-нисък данък; от друга страна обаче, друг фундаментален принцип на нашата данъчна система "по-богатия плаща повече дамъци" показва, че сегашната ситуация с по-нова кола = по-голям данък си е ок;
          Като гледам статията и става ясно, че вносителите на коли явно имат силно лоби... то половината е един вид описание на резила, че някакви дето са уж на нашето дередже карат по-нови коли от нас...
          Ако се променя логиката на данъка и вече важното е дали колата е екологична, на тия дето карат на газ трябва не да не плащат данък ами да ги субсидират данъчно защото грам не замърсяват... ама това едва ли ще стане, защото ако го направят така, това само ще стимулира още по-силно хората да си сложат газ и в бюджета ще влязат още по-малко пари в крайна сметка.

Comment

Пълни малоумници!
            Вместо да стимулират с разкриване на нови работни места и развитие в индустрията, стимулират с данъци
            Има ли някой, който има пари за нов автомобил и има нужда да бъде стимулиран за да си го купи?
            И то стимулиран не с по-ниска цена на новия автомобил, а с по-високи данъци на стария му!

От 2012 г. българите ще имат данъчен стимул да купуват нови автомобили, а старите неекологични возила ще се облагат с яки данъци.
            Бахти манипулацията! Данъчен "стимул".

Това стана ясно от изказване на вицепремиера Симеон Дянков на среща с някои от най-големите компании у нас
            И какво излиза, че законите се модифицират НЕ в интерес на гражданите и селяни данъкоплатци, а на
            най-големите компании у нас.

Честитка
            145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

@badmadafaka .....на тия дето карат на газ трябва не да не плащат данък ами да ги субсидират данъчно защото грам не замърсяват...
              Ми при мен излиза 171 g/km на ГАЗ и 256 g/km.
              Това, че замърсява по-малко, не значи, че не замръсява изобщо (говория за CO2).

Според http://www.spritmonitor.de/
              Last edited by cyberhill; d.m.y г., 11:43.

Comment

А по-екологично ли е да се бълват милиони нови автомобили и да се рециклират старите?

Та и новите не ръждясват отгоре на тва.
                Алфетата ми е 100 пъти по-екологична от поцинкованите нови легени. Оставям я 3 години на ливадата и после намирам едно голямо кафяво петно от железни окиси
                145 1.6 Boxer - Alfetta GT - Sprint Veloce 16v - Lada 1500S - GTV 3.0 24v

www.ClassicCar-bg.com

Comment

Всичко е до скубане, никой не му дреме за екологията.
                  Защо това не се обвърже и с годишния пробег?Едно такси харчи еди колко си литра, а аз примерно с неекологичен, като минавам 5-80 хиляди?
                  Пък и с средномесечен доход от 300 евро, каква ще купуваш ново, най много всички да минем в черния сектор :V
                  Отделно тия данъци не може да се повече от ЕС зоната, където като цяло няма драстични мерки.
                  Да не говорим, че да вярваш на Дянков е несериозно, меко казоно
                  Alfa Romeo 156,2.0TS 98 г.
                  Нагоре по стълбата, която води надолу
                  sigpic

Comment

Боже... 2012 година света ще свърши, а те за данъците мислят До тогава Дянков няма да изкара да е финансов министър, така че- не бойте се.
                    Lexus IS200

Comment

При положение че огромната част от автомобилите са стари
                      и за една много голяма част от тях и сега не си плащат навреме всички данъци и такси, как с ново увеличение ще постигнат подобряване на този показател?
                      Да допуснем че всички не изрядни бъдат спрени от движение то тогава как ще се гарантира спазването на Четирите свободи на движение в ЕС - свобода на движение на стоки, услуги, капитали и хора.
                      Не могат да гарантират здравеопазване
                      не могат да гарантират образование
                      не могат да гарантират пенсии
                      не могат да осигурят свобода на движение
                      не могат да гарантират спазване на законите
                      не могат да генерират икономически растеж
                      Абе тези нещо могат ли да свършат изобщо за какво им плащаме ?
                      sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Първоначално публикувано от SCIRO Покажи съобщение
                        НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ, ДО 2012 Г. МИНИМАЛНАТА ЗАПЛАТА ЩЕ СТАНЕ 500 ЕВРО......
                        и безработицата ще е 96%
                        няма вече Алфи, няма вече тръпка...

Comment

Като нема паре за данъци и такси - нема карате.... са като пуснат метрото, за кво са ви коли?!
                          sigpic

Comment

Първоначално публикувано от fred Покажи съобщение
                            Да не говорим, че да вярваш на Дянков е несериозно, меко казоно
                            За това съм 100% съгласен. За останалото... пак съм ЗА, но не съм сигурен, дали е приложимо...

Първоначално публикувано от Speeder Покажи съобщение
                            А по-екологично ли е да се бълват милиони нови автомобили и да се рециклират старите?

Та и новите не ръждясват отгоре на тва.
                            Алфетата ми е 100 пъти по-екологична от поцинкованите нови легени. Оставям я 3 години на ливадата и после намирам едно голямо кафяво петно от железни окиси
                            На мен не са ми приятни, мнооо яките икаруси, които ни обгазяват... предполагм и на теб...

Comment

От 2012 г. българите ще имат данъчен стимул да купуват нови автомобили, а старите неекологични возила ще се облагат с яки данъци.
                              Чудесно Направо от 2011, защо да чакаме 2012?!?
                              Alfa Romeo 145 1.6 16V TSpark '98

Comment

Working...
                              X